Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (6)

Dziewczyny, zaczynamy nowy wątek :)

LISTOPAD:
Ageska 02/11 córeczka/Redłowo
amadea99 02/11 córeczka
Agula 02/11 synek
mondar 04/11 - synek
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11 - synek
mazar 06/11
anka165 08/11
Tinneraa 09/11 - córeczka i córeczka
Ania 11/11 - synek
Asiulka86 11/11 - Synuś
Cleanna 12/11 - chłopak/ Zaspa :)
agam205 13/11- Syn
Kiki80 14/11 - córeczka / Swissmed
Lollipop 14/11 - synek
mamazosi 16/11 chłopak/ Zaspa:)
sweetangel171 18/11
Katka_Gdynia 20/11
dorcia_86 20/11 - synek
CzekoladowaPralinka 21/11 - Synek:)
lyneth 25/11 - synek
Iwona84 28/11
happymum87 30/11
menri13 30/11 - córeczka

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Puchatkowa 06/12 - synek/ Wejherowo
agnieszkaj 06/12
agnieszka25 06/12
aagusias81 07/12(?)
joahne 07/12
Asiula85 08/12 (?)
filipinka 17/12
Paniqa 18/12
perfectange 19/12
Delie 26/12

link do części 5:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-5-t476806,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (6)

ja jadę na 9.00 i spokojnie sobie poczekam.a i tak pewnie nie będę pierwsza czytając wpisy co działo się w Gdańsku, że dziewczyny które przyjechały o 11.00 już były na liście rezerwowej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

no ja tez planuje wczesniej pojechac ale nie wiem o ktorej byc skoro od 11 zaczyna sie badanie

No to jak dają wydruk to ja jadę na 100% . Tak sobie myslę , że pojadę wcześniej, żeby zająć sobie kolejkę :) Podobno tak dziewczyny robiły w Gdańsku;p;p;p
kaja_84 gratuluję wygranej w konkursach:)))

heh to ja mam tak z położną jak Puchatkowa :)

Oczywiście, że dają wydruk :))
my dostaliśmy 3 fotki naszej córci, cała frajda polega na tym, żeby pokazać potem rodzince takie boskie foto! Acz doktor, który robił mi USG do najsympatyczniejszych nie należał, poza tym sam stwierdził ze te maszyny nie są niestety już najlepszej jakości, oni tą akcję robią od wielu lat, a USG ciągle te same, więc same rozumiecie...
Natomiast cała akcja świetna, są konkursy, nawet udało mi się coś wygrać, także na pewno warto!

Jeśli w Smyku są pieluchy to na pewno w weekend pojadę, mam nadzieję, ze dalej są obniżki... Jeszcze dziś zajrzę do Pepco, może tam też będą.

happymum87
co do położnej to ja wybieram się na bezpłatną SR w Rumi i wiem, że to jest zobowiązanie do tego, że tamtejsza położna do mnie przyjdzie, więc u mnie problem sam się rozwiązał. :)
ale z tego co się orientowałam przed zapisem do tamtejszej szkoły rodzenia to spokojnie można wybrać sobie położną np. z najbliższej przychodni zdrowia. Tylko trzeba się do niej zapisać, tj. wybrać tak jak wybiera się lekarza pierwszego kontaktu itd.

kaja_84
słyszałam, że w Smyku są bardzo dobre pieluszki tetrowe, ale sama jeszcze nie sprawdzałam...
widziałam natomiast w Akpolu i w Pepco - tych zdecydowanie nie polecam. Rzeczywiście bardziej przypominają gazę niż pieluszkę :D

a na czym polega taka wizyta?

tam gdzie przyjmuje mój gin jest położna, w której zawsze mam wizyte przed ginem - ciśnienie, ważenie itd; myślę, że ona do mnie przyjdzie ale jeszcze tego nie omawiałam...

Ja nie wiem jak się do tego zabrać niestety.

Dziewuszki a czy wy już zapisywałyście się lub kontaktowałyście z waszymi położnymi które po porodzie przyjdą do was na wizytę patronażową?

kaja_84 a czy może dawali wydruk z tego usg czy tylko na erkranie można było zobaczyć maluszka?? bo wiem że na płytę to nie nagrywali niestety.

Iwona84 nie wiem dokładnie jak to jest z tymi położnymi gdzie są przydzielone, ale wiem że ze wszystkim bez problemu się dogadasz i na pewno jak powiesz że zmieniasz miejsce zamieszkania to bez problemu zapiszą Cię do odpowiedniej położnej :)

Witam nową mamusię =)

haha no tak, cała nadgorliwa ja :D zupełnie niepotrzebnie zasypałam Cie informacjami hihi :)

ja do Rumii chyba nie pojadę, acz kto wie :) w sumie USG miałam robione niecałe 2 tygodnie temu, może tym razem córcia będzie już ciekawiej wyglądać... bo dodam, że udało mi się ostatnio załapać na to USG w Auchanie w Gdańsku :) powiem Wam, coś niesamowitego zobaczyć taką tak jakby małą kopię siebie jeszcze w brzuszku... acz ponoć najlepszy moment na to badanie to 26tc i wyżej, wtedy dzidzia jest najbardziej zbliżona do takiego wyglądu jaki będzie mieć w dniu narodzin.
Byłam wtedy na liście rezerwowej, 13- ta z kolei, ale udało się, fakt, że trzeba tam spędzić cały dzień.
A właśnie, czy wiecie gdzie kupić najlepsze pieluszki tetrowe? Ja nie wiem, ale te które są w większości w sklepach niczym nie przypominają prawdziwej tetry, to wygląda jak zwykła gaza!

To kto wybiera się w weekend ro Rumii?:)))

kaja_84 badania robie w swissmedzie a tylko dlatego zapytałam bo pomyślałam że moze Ty też tam jutro robisz:)

Fajnie Wam ze znacie plec.. tez bym chciala juz.. ale mam wredne dziecko hehe.. bo tydz temu zakrylo sie kolanami wczoraj na polowkowym odwrocilo sie pupa...
Dzis bylam u ginekolog przedluzyc zwolnienie i zapytalam sie czy zrobi mi tak na szybko usg zeby zob plec .. bo miala czas bo mnie nawet nie badala bo stwierdzila ze na polowkowym wszystko ok bylo to nawet nie ma po co mnie badac .. powiedziala ze nie , ze nastepnym razem sie moze dowiem w 34 tyg czy jakos tak.. czas ja zmienic .. teraz juz to wiem, a teraz z l4 raczej nie powinnam miec problemu u innych ginekologow.. tymbardziej ze l4 dostalam az na 2 tyg.. wiec moja ciekawosc jest silniejsza ode mnie i chyba w weekend pojade do rumii na darmowe usg :) Moze wtedy sie nie odwroci hehe.. milego dnia ;-)

Ageska: no to ja chyba tez sie zdecyduje skoro jest fajnie : ja na Przymorzu na razie chce chodzic ale polozna wtdy z Gdyni wybiore bo z tego co wiem sa 2 do wyboru ?? jedna na gdansk i pruszcza a druga sopot / gdynia ??

hej dziewczynki, witaj kaja_84 w naszym gronie, dopisałam Cię do listy :)
ja dzisiaj od 6 na nogach, coś ostatnio spać nie mogę. byłam na badaniach, miałam mieć wizytę u dentysty, niestety mi przełożyli na przyszły tydzień no i jak na złość właśnie zaczął boleć mnie ząb :/ a w poniedziałek kolejne usg i oczywiście już zaczynam się denerwować. też tak macie, czy tylko ja jestem taka dziwna?
co do kombiznezoników zimowych, to my ostatnio dostaliśmy taki fajny misiowy, ale chyba niestety będzie narazie za duży. nie ma metki i nie wiem, jaki to rozmiar, ale na oko to Młody się w nim utopi. Narazie muszę przystopować z kompletowaniem wyprawki, bo dostałam mnóstwo rzeczy i muszę je poprzeglądać i wtedy coś ewentualnie dokupić.
Ostatnio zaczynam się stresować porodem. Chyba do mnie dociera, że to już bliżej niż dalej, bo do tej pory podchodziłam do tego na luzie. W ogóle ostatnio jakaś taka nerwowa się zrobiłam i wszystkim się przejmuję. Hormony...

LISTOPAD:
Ageska 02/11 córeczka/Redłowo
amadea99 02/11 córeczka
Agula 02/11 synek
mondar 04/11 - synek
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11 - synek
mazar 06/11
anka165 08/11
Tinneraa 09/11 - córeczka i córeczka
Ania 11/11 - synek
Asiulka86 11/11 - Synuś
Cleanna 12/11 - chłopak/ Zaspa :)
agam205 13/11- Syn
Kiki80 14/11 - córeczka / Swissmed
Lollipop 14/11 - synek
kaja_84 15/11 - córeczka
mamazosi 16/11 chłopak/ Zaspa:)
sweetangel171 18/11
Katka_Gdynia 20/11
dorcia_86 20/11 - synek
CzekoladowaPralinka 21/11 - Synek:)
lyneth 25/11 - synek
Iwona84 28/11
happymum87 30/11
menri13 30/11 - córeczka

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Puchatkowa 06/12 - synek/ Wejherowo
agnieszkaj 06/12
agnieszka25 06/12
aagusias81 07/12(?)
joahne 07/12
Asiula85 08/12 (?)
filipinka 17/12
Paniqa 18/12
perfectange 19/12
Delie 26/12

Agula: u mnie jest ciut skomplikowana sytuacja, gdyż mimo, że w 100% czuję się gdynianką, obecnie ze względu na pracę mieszkamy w Słupsku :( Także to badanie wykonuję tu na miejscu, w przychodni. Acz jak tylko mój mąż zmieni pracę, przenosimy się spowrotem do trojmiasta.
Z tego co mi wiadomo, jeśli lekarz prowadzący dał Ci skierowanie, to powinno się to zrobić w laboratorium przychodni, lub wskazanej przez niego, na NFZ. Jeśli chodzisz prywatnie, to obojętnie w jakiej.

Inne tematy z forum

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...

Permanentny ból głowy.. :( (44 odpowiedzi)

Od jakiś 2-3 tygodni permanentnie boli mnie głowa. Dzień w dzień, przez większość czasu. Zawsze...

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...