Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (6)

Dziewczyny, zaczynamy nowy wątek :)

LISTOPAD:
Ageska 02/11 córeczka/Redłowo
amadea99 02/11 córeczka
Agula 02/11 synek
mondar 04/11 - synek
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11 - synek
mazar 06/11
anka165 08/11
Tinneraa 09/11 - córeczka i córeczka
Ania 11/11 - synek
Asiulka86 11/11 - Synuś
Cleanna 12/11 - chłopak/ Zaspa :)
agam205 13/11- Syn
Kiki80 14/11 - córeczka / Swissmed
Lollipop 14/11 - synek
mamazosi 16/11 chłopak/ Zaspa:)
sweetangel171 18/11
Katka_Gdynia 20/11
dorcia_86 20/11 - synek
CzekoladowaPralinka 21/11 - Synek:)
lyneth 25/11 - synek
Iwona84 28/11
happymum87 30/11
menri13 30/11 - córeczka

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Puchatkowa 06/12 - synek/ Wejherowo
agnieszkaj 06/12
agnieszka25 06/12
aagusias81 07/12(?)
joahne 07/12
Asiula85 08/12 (?)
filipinka 17/12
Paniqa 18/12
perfectange 19/12
Delie 26/12

link do części 5:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-5-t476806,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (6)

Aha mam jeszcze pytanie do dziewczyn które mają złe wyniki moczu i problemy z pęcherzem. Miałyście jakieś objawy że coś jest nie tak? U mnie jest coś chyba nie tak. Jak idę do łazienki to później jak się wycieram to papier jest taki jasno czerwony, jakby mocz taki był, tyle że mocz ma normalny kolor. Od poniedziałku tak mam. Tyle że i jak byłam u mojej lekarki i na IP to nic nie widzieli żeby było jakieś plamienie, zresztą tylko przy załatwianiu tak mam, później na wkładce nic nie ma. W piątek robiłam badanie moczu i było ok, jutro pójdę jeszcze raz.

ja poprosze liste
perfectangel85@gmail.com
:)
z góry dzięki wielkie :)

Tinneraa współczuję ale na pewno wytrzymasz do 37 tyg :)

Ja zaczęłam segregować ubranka które dostałam i to jest straszne! Rozmiar rozmiarowi nierówny, jedno 56 jest malusie a drugie wielki. Nie wiem co mam na razie pochować a co zostawić. A jeszcze niektóre ubranka nie mają rozmiaru. Jakoś nie potrafię sobie wyobrazić co będzie pasowało na takiego maluszka a co nie. No i jeszcze zależy jaki duży Mały się urodzi. Moja bratanica urodziła się duża i zaraz wchodziła w 68 a synek kuzyna zaczął nosić 68 jak miał pół roku. No ale chyba na razie zostawię te 56 i 62 a resztę pochowam i najwyżej wyjmę. A kombinezon mam 62 i nie będę na razie kupowała większego, zawsze jak coś można dokupić a nie chcę mieć za dużego i później dziecka w nim szukać :)

Też mam listy i jak któraś chcę to mogę wysłać na maila :) Bym wrzuciła tutaj, tyle że jedna z list jest poprawiana przez parę osób i tak tylko to kopiowałam i wklejałam do worda i jeszcze nie mogę się zebrać żeby to uporządkować i zajmuję to 14 stron w wordzie :)

Dorotka masz racje i tak tez chyba zrobie z tymi ubrankami i lista.
Poród będę miała przez CC.
i dokładnie za dwa miesiące będę miała 34tc, lekarze mówią żebym chociaż wytrzymała 6tc, ale ja wierzę że dotrwam i do 37tc..

Tinneraa życzę abyś dotrwała :) choć za 2 msc to i tak b.wcześnie,to byłby 34 tc u ciebie? wiesz już czy będziesz rodzić sn czy cc?
Moja bratowa również ma bliźniaki, urodziła przez cc w 37 tc, chłopiec miał 60 cm a dziewczynka 56 a i tak wydawała się malusia przy nim. Więc u Ciebie pewnie przydadzą się te 56 w większości, a jak urodzą się dużo wcześniej to ja na taką mozliwość miałabym przygotowaną listę dla męża, (siostry, mamy) z ilością i rodzajem ubranek jakie ma kupić w malutkich rozmiarach i po porodzie go wysłała do np. boboraju żeby kupił. Zawsze można poratować się skarpetkami gdy coś jest za długie.
Akurat w sklepach teraz wszystkiego dostatek, więc nie powinno być problemu, bo szkoda wydawać kasę na coś co się zupełnie nie przyda zwłaszcza gdy rodzą się bliźniaki.

CzekoladowaPralinka podzielisz sie listami? :)))
Jeżeli tak to mój mail: perfectangel85@gmail.com

Dorotka, oj tak zostało mi 3 miesiące, ale gdybym chociaż jeszcze te 2 msc wytrzymała, byłoby naprawdę dobrze..
co do ubranek to też mam właśnie dylemat w jakich rozmiarach, bo jak urodzą mi się wcześniaki to będą maluśkie.. więc to co ja pewnie mam będą za duże..

Ja mam taką listę... Jedną swoją co zrobiłam sama i drugą ze smyka :)

ja rodze koniec grudnia wiec od razu cieple zimowe ciuszki musze miec... a nie wiem ile czego bo maluchy tak szybko rosną... a chyba bez sensu zostać z nowymi nienoszonymi ubrankami...

mondar to rzeczywiście na tej IP sprawnie poszło :) tak wypytuję, bo zamierzam tam rodzić.

Tinneraa bardzo współczuję tego leżenia, tak się wydaje ale jeszcze trochę nam zostało, więc życzę aby tej szyjce szybko odwidziało się to skracanie i dała ci jeszcze troszkę pochodzić z brzuszkiem ;)

Co do ubranek mam kilka w rozm.56, ale zapewne się nie przydadzą, większość mam 62, kombinezon również, jak urodzę bedzie już listopad więc od razu się przyda, a nie chcę aby dzidzia się w nim topiła, później ewentualnie dokupie większy.

a macie jakas liste wyprawkowa? z tym wszystkim co trzeba kupic...?

Ja wczoraj kupiłam 3x body 56 i bluze 62.. Mam problem z kombinezonem zimowym bo nie wiem jaki kupić rozmiar :(...
62 czy 68...

a na jaki wzrost kupujecie ubranka i w jakich ilosciach?

Też byłam w Akpolu - kupiłyśmy z teściową troszkę ciuszków. Ceny rzeczywiście nie należą do najniższych, ale za to jakość tych ubranek jest dobra... I ja osobiście nie mam zastrzeżeń do obsługi choć jeszcze nic nie zamawiałam tam na późniejszy termin, więc nigdy nie wiadomo :D

Zakupowy szoł chyba dopiero się zacznie choć zaczynamy powoli startować z zakupami :)
my jesteśmy na etapie poszukiwania łóżeczka, później będzie na tapecie wózek :)

Hej Dziewczyny,

Tinneraa trzymaj się dzielnie i dbaj o Was :)

Co do Akpolu jak na razie mam dobre doświadczenia. Bardzo dobra i miła obsługa. Zamówiliśmy u nich fotelik samochodowy Romera, żeby nie brać tego z wystawy. Mają zdecydowanie najniższą cenę! W Akpolu 499zł, a byliśmy wczoraj w ToysRus i ten sam fotelik kosztował 900zł!

Na drugi dzień Pan z Akpolu napisał do nas sms, że fotelik już zamówiony, jak na razie wszystko jest ok.

Tinneraa współczuję ale co zrobić - dasz rade!! :)

Tinneraa najwazniejsze ze wszytsko ok:)
widze ze w naszym watku zaczol sie zakupowy szal:)

Hej dziewczyny :) Dziś lepsza pogoda i odrazu moje samopoczucie też lepsze :)

Tinneraa masz pecha że musisz leżeć ale na szczęście już bliżej jak dalej do rozwiązania :) Dasz radę! :)

Tinneraa długo byłaś w szpitalu? biedna jesteś z tym leżeniem, ale wszystko będzie dobrze. jak się czujesz?

Inne tematy z forum

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

Jak mieszka się w Wejherowie? (34 odpowiedzi)

Być może będziemy musieli wyprowadzić się z Gdańska w okolice Wejherowa, bo mąż dostał dobrą...

Przeprowadzka- jaka firma? (47 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...