Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (6)

Dziewczyny, zaczynamy nowy wątek :)

LISTOPAD:
Ageska 02/11 córeczka/Redłowo
amadea99 02/11 córeczka
Agula 02/11 synek
mondar 04/11 - synek
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11 - synek
mazar 06/11
anka165 08/11
Tinneraa 09/11 - córeczka i córeczka
Ania 11/11 - synek
Asiulka86 11/11 - Synuś
Cleanna 12/11 - chłopak/ Zaspa :)
agam205 13/11- Syn
Kiki80 14/11 - córeczka / Swissmed
Lollipop 14/11 - synek
mamazosi 16/11 chłopak/ Zaspa:)
sweetangel171 18/11
Katka_Gdynia 20/11
dorcia_86 20/11 - synek
CzekoladowaPralinka 21/11 - Synek:)
lyneth 25/11 - synek
Iwona84 28/11
happymum87 30/11
menri13 30/11 - córeczka

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Puchatkowa 06/12 - synek/ Wejherowo
agnieszkaj 06/12
agnieszka25 06/12
aagusias81 07/12(?)
joahne 07/12
Asiula85 08/12 (?)
filipinka 17/12
Paniqa 18/12
perfectange 19/12
Delie 26/12

link do części 5:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-5-t476806,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (6)

Nie było mnie kilka dni a tu tyle do nadrobienia! Ja dziś niestety wyszłam ze szpitala... mam skrócona szyjkę i teraz już do końca ciąży tylko i wyłącznie leżeć mam. Tyle z nowości, idę Was poczytać

Hej Dziewczynyy :)
Troszkę mnie tutaj nie było... Zanim przeczytam wszystkie Wasze wątki to pół nocy minie.. :)

Ja wczoraj byłam u ginekologa - Michaś dobrze się rozwija - waży 535 gram wzrostu nie znam.. :) Był strasznie ruchliwy - lekarz badał go chyba z 40 minut :) ALe za to ile zdjęć w 4d dostałam... Mmmmmm .. :)Teraz tylko oglądam i oglądam.. A no i ginekolog mnie opieprzył bo za dużo przytyłam przez te 6 tygodni... Bo 6 kg.. :/ No ale co się dziwić jak ciągle jem tylko słodycze.....
Dostałam też skierowanie na krzywą cukrową.. Mniam mniam hehe :)W czwartek idę to zrobić i będę miała spokój.
Aaa no i musiałam kupić sobie tabletki Ascofer bo mam niedobór żelaza...
Wczoraj pierwszy raz dostałam taką karteczkę z wynikami badania USG i co się okazało mam łożysko na przedniej ścianie a ruchy czuję bardzo dobrze... Poza tym wszystko z Maluszkiem ok a to najważniejsze.

Dziś byłam na pierwszych zakupach :) W smyku kupiłam 3 bodziaki za 20 zł - takie słodziutkie, że szok :) W Wójciku chciałam kupić kombinezon ale okazało się że te przeceny co są na stronie to obowiązują tylko w sklepie internetowym... I zamiast tego kupiłam śliczną mięciutką brązową bluzę:) Taki niedźwiadek :)))

Oprócz tego w IKEI kupiłam wanienkę, bo nie mogłam się oprzeć:) I taki stolik kawowy za 2 dychy, będę miała akurat na laptopa...

W biedronce też kupiłam termometr do wody i butelkę disney po 3.49 :)
Także zaczęłam kompletować wszystko pomału, z resztą to poczekam na Męża jak wróci ze Szwecji bo też chce w tych zakupach uczestniczyć :)

Pozdrowionka :)

Dorotka86- jak przyjechałam na IP nie było nikogo, pani dr. przyszła do mnie dosłownie po 4 min i wszystko szło bardzo sprawnie badanie, usg, zalecenia super i niestety żeby nie było zbyt pięknie pani dr w połowie wypisywania wypisu dostała tel. z porodówki że musi zrobić natychmiast cesarkę i niestety musiałam czekać na nią 1,5 godz. ale to był poprostu pech bo zabrakło dosłownie 5 min aby dokończyć pisanie. Z IP wyszłam o 00.30 i w tym czasie przyjechała jedna dziewczyna w 11 tc z bólami brzucha a tak to cisza i spokój, bardzo miła położna więc ogólnie oceniam wszystko na duży + :)

mondar to dobrze, że tak dokładne sprawdzają, mój maluszek w 25 tyg. ważył 887g, więc b. podobnie :) a jak ruch na IP, dużo kobiet z brzuszkami?

Lollipop te terminy co są na stronie to trochę taki pic na wodę i trzeba do niej dzwonić i się umówić.

Kasia, ja jestem u niej od początku na nfz i nigdy nie miałam takiej sytuacji, co prawda kazała mi na początku ciąży przychodzić co 2 tygodnie, ale do przychodni. Teraz chodzę co 4-5 tygodni. Nigdy też mi nie powiedziała, że mam do niej przyjść prywatnie. Mówiła tylko żebym zrobiła usg genetyczne i teraz połówkowe, ale nie sugerowała, że nie do niej mam przyjść. Także nie wiem. Natomiast przemawia do mnie fakt, że do niej są kolejki dziewczyn, a do drugiego ginekologa, co przyjmuje w przychodni, to można się zapisać już na kolejny tydzień. Ale wiadomo co dziewczyna, to inna historia:)

Ja w piątek również musiałam odwiedzić IP bardzo późnym wieczorem bo o 22.30, ponieważ około godz. 14 przewróciłam się i przez kilka godzin nie czułam małego i bolał mnie brzuch tyle że ja pojechałam na Kliniczną. I muszę przyzanać że byłam w szoku jak dobrze zostałam tam zbadana na początek badanie na fotelu, później usg na którym było sprawdzane dosłownie wszystko śmiałam się nawet do lekarki że czuje się jak bym miała drugie połówkowe. Okazało się na szczęście że wszystko jest w jak najlepszym porządku szyjka długa 4cm, zamknięta a małego nie czuje bo był odwrócony kręgosłupem w strone mojego brzucha, na usg machał rączkami i nóżkami tyle że wyglądało to tak jak by był na czworaka i chciał już raczkować, waży całe 852 gr.

Zapomnialam dodac, ze wystawilam jej opinie na stronie, która po chwili zniknęla :D Pewnie robi tak ze wszystkimi negatywamy...

Filipinka pisala o dr Januszewskiej.. ja nie polecam tej Pani. Bylam u niej na poczatku ciazy w 6 tygodniu, kazała mi do siebie przychodzic prywatnie co 2 tyg chociaz wszystko bylo dobrze... przy czym zdzierała ze mnie 200 zł za wizyte. Nie chciala mi wystawic zaswidczenia do pracy, ze jestem w ciązy.. przy czym zbywała mnie z tygodnia na tydzień... Kiedy zarejestrowalam sie do niej na nfz powiedziala, ze pomimo to mam przyjsc do niej prywatnie. Wyrachowana Pani ginekolog :/

Lollipop, no to rzeczywiście, żartowniś :) ale miałabyś niespodziankę :) o nie...niech lepiej już jest jak jest! :)
Tym bardziej fajnie, że cię dobrze "obsłużył" - bo czasem to oni na tych IP jak za karę się snują.

witam
dawno nie pislam ale jakos tesknie bardzo za Polska jak nigdy.
co chodzi o bole to juz normalne jestesmy coraz wyzej w ciazy i bobaski coraz wieksze wiec beda nam dokuczac coraz bardziej:)ja tak mam od paru dni boli brzuch ale byla u lekarza tez dla pewnosci i lekarz powiedzialz e wszytsko rosnie wiec ma prawo.niedlugo zaczna sie takie surcze to taki bol jak nie miesiaczke )wiec wszytsko przed nami:) a co chodzi o akpol to wg mnie maja dosyc wysikie ceny jak na hurtownie powinno byc wiecej jakis promocji mi sie trafilo ze byla promocja 10% na posciel akurat. wiec zawsze cos:)
a ja zaczynam zabierac sie za pranie ubranek bo sie troche naziebralo dosyc duzo dostalam jeszcze do tego teraz w niedzile bylam na carboocie mozna tam dostac miedzy innym tanio a nawet dosyc tanio rzeczy dla dzieci no i secend handy tez troche zaliczylam:)
wiadomo jeszcze podkupuje troche teraz zaczely sie promocje wiec warto zawsze cos znalesc:)

Filipinka poczytałam o tej Twojej lekarce i same dobre opinie ma :) Tylko pierwszy wolny termin tam na Hallera to ma na koniec sierpnia...

Dorotka86 byłam na Zaspie. Bardzo miły lekarz był. W szoku byłam że tak dokładnie zrobił usg. Najlepsze było jak zapytał się czy płeć znam, ja mu na to że chłopiec będzie a on na to z poważną miną i zdziwieniem "chłopiec?", nie powiem zatkało mnie i pierwsze co pomyślałam "po co kupowałam śpiochy w samochody" ale po chwili powiedział że chłopiec będzie, że było widać siusiaka. Taki żartowniś z tego lekarza :D

Hej dziewczyny,
jakoś ostatnio nie mam weny do pisania, ale czytam was regularnie :)

Lollipop - cieszę się, że z dzidzią dobrze, pewnie dużo watpliwości i obaw nakręcamy sobie same, ale tak to już mają mamy po przejściach ;/ a w którym szpitalu byłaś na IP?

Mi trochę udziela się siedzenie samej w 4 ścianach :/ mżonek do 17 w pracy, a ja zalegam w łóżku do 10, potem jakieś zakupy, obiad, małe sprzatanie - już mnie to nuży. Chyba czas na jakiś wyjazd, choćby do mamy, lub z m. na weekend.
Teraz dla odmiany chyba pójdę posprzątać samochód...:)

Lollipop - super, że wszystko w porządku:) dobrze, że od razu pojechałaś to sprawdzić.

a ceny w Akpolu może wydawały mi się wysokie, bo do tej pory wszystko oglądałam w internecie.

ale dziś w końcu można odetchnąć po tych burzach, ale od jutra ponoć znowu upały. ja nie narzekam bo kocham słońce, a zimna nie znoszę, zresztą jeszcze miesiąc i wrzesień.

Januszewska, przyjmuje w NZOZ Południe na Jeleniogórskiej w Gdańsku, ale też prywatnie w gabinecie na Hallera koło Opery Bałtyckiej.

Filipinka a jak się nazywa Twoja lekarka?

Lollipop dobrze, że wszystko ok z maluszkiem. Jednak lepiej pojechać i sprawdzić niż się denerwować w domu. A co do zmiany lekarki to ciężko powiedzieć. Niby jeszcze połowa ciąży, więc można o tym pomyśleć. Bo skoro podpadła, to po co masz się po każdej wizycie denerwować, czy na pewno jest ok. Ja polecam swoją ginkę, ale do niej się dostać to masakra, ale jako ciężarna nie powinno być problemów.

Co do Akpolu to mi się wydaje, że ceny są tam w miarę spoko. Na pewno drożej jest w Mama i ja, ale przyznaję, że nie przyglądałam się wszystkim artykułom, więc coś może być tańsze, a coś droższe. Taniej chyba jest w Mapu w Gdyni, ale byłam jakiś czas temu, więc teraz nie wiadomo. Szkoda, że w tych sklepach nie ma takich promocji jak np w Smyku. A właśnie, co do smyka, to największy wybór jest w Alfie. W galerii to przeważnie nigdy nic nie ma, na Matarni trochę więcej, a w Alfie to zawsze większy wybór i z rozmiarów prawie każdy dostępny.

Dzięki Dziewczyny za kciuki :) Pojechaliśmy na IP bo brzuch mnie ciągle bolał, niby mniej ale bolał. Okazało się że to najprawdopodobniej od tego że Mały się przekręcał. Jak byłam u lekarki to leżał poprzecznie a na IP już główką w dół. Tak to wszystko jest ok, szyjka ma 5 cm, jest zamknięta, Mały u lekarki ważył 694g a na IP 791 :) No i zastanawiam się nad zmianą lekarza bo moja lekarka kolejny raz mi podpadła... Tylko nie wiem czy teraz to jest sens, czy już nie wytrzymać u niej do końca.

Happymum87 co za chamstwo... Nie dziwię że się zdenerwowałaś. Tylko jeśli zamówisz drugi wózek to żeby oddali Ci tą zaliczkę.

Joahne porządna burza to dopiero w nocy była :D Wcześniej to taka rozgrzewka była :D

Iwona84- dokładnie jest tak jak napisała Filipinka, ja również miałam stawkę m-c nie godzinową.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Filipinka : dzieki za info :) No to dobrze bo teraz sa dluzsze miesiace :)
happymum: co za chamstwo... dobrze ze pojechalas i bynajmniej wiesz na czym stoisz bo bys tak czekala i czekala...

perfectangel - u mnie też tak jest, że przelew z pensją dostaję od firmy (w sumie to dopiero zaczęłam zwolnienie, ale koleżanka z pracy tak dostawała na zwolnieniu i macierzyńskim). i też nie dostawała równo 100% poprzedniej pensji.

Lollipop uwazaj na siebie i daj znać czy wszystko ok. trzymam kciuki, będzie dobrze.

happymum87-ostatnio też byłam w Akpolu, tak tylko pooglądać i zorientować się w cenach. nie wydaje mi się, aby było tam jakoś tanio, wręcz przeciwnie. fajnie jest sobie podotykać dane rzeczy, ale ceny nie powalają. jeszcze do 'mama i ja' we wrzeszczu muszę się wybrać.

w końcu przeszła porządna burza, mam nadzieje, że i nastroje Wam się poprawiły:) miłej nocy dziewczyny!

Inne tematy z forum

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...