Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (7)

zaczynamy nowy wątek, sprawdziłam listę i poukładałam wg terminów.

LISTOPAD:
02/11 Ageska - córeczka / Redłowo
02/11 amadea99 - córeczka
02/11 Agula - synek
04/11 mondar - synek
04/11 cudzik
06/11 Dorotka86 - synek
06/11 mazar
08/11 anka165
09/11 Tinneraa - córeczka i córeczka
11/11 Ania - synek
11/11 Asiulka86 - Synuś
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa :)
13/11 agam205 - Syn
14/11 Kiki80 - córeczka / Swissmed
14/11 Lollipop - synek
15/11 kaja_84 córeczka / Wejherowo
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa:)
20/11 sweetangel171 - synek / Kliniczna albo Zaspa
20/11 Katka_Gdynia
20/11 dorcia_86 - synek
21/11 CzekoladowaPralinka - Synek:)
25/11 lyneth - synek
28/11 Iwona84 - dziewczynka :D
30/11 happymum87 - niespodzianka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka

GRUDZIEŃ:
01/12 amaria87
04/12 jednorozec - córeczka
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia
07/12 aagusias81 córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
17/12 filipinka
18/12 Paniqa
18/12 joahne
20/12 perfectangel synek / Wejherowo
26/12 Delie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (7)

ja też będę próbować się zapisać do SR na morenie, ewentualnie zaspa albo kliniczna. także może się gdzieś spotkamy:)

a co do remontów, to na wiosnę zaczęliśmy budowę domu z narzeczonym. mamy plan wprowadzić się w wakacje 2014, ale jak na razie mamy na głowie jeden wielki plac budowy. a ile roboty jeszcze przed nami. na razie mieszkamy z moimi rodzicami. jeden z plusów mojego zwolnienia w ciąży - projektuję wnętrza już teraz, bo potem nie będzie na to pewnie czasu. życzę wszystkim remontującym szybkiego i bezproblemowego zakończenia remontu:)

filipinka w ofercie jest dużo gotowych szafek z nablatowymi umywalkami. no chyba, że nie pasuje ci design szafki, ewentualnie umywalka zawsze możesz zrobić na zamówienie u stolarza, ale to chyba drożej wyjdzie niż gotowe rozwiązania.

U mnie remont też skończyl się raptem tydzień temu,masakra!jednak dzieci to najlepiejsza motywacja

Hehe.. remonty , przeprowadzki .. skad to znam :P Ja meza widuje tylko w weekendy wiec za bardzo tez nie interesuje sie ubrankami i innymi pitolkami.. nie ma n a to czasu, teraz jego priorytetem jest wykonczenie mieszkania ... od rana w swojej pracy pozniej nam robi.. wiec od rana do nocy jest zajety i to juz od kilku miesiecy bo wczesniej bratu robil mieszkanie .. wiec ja to taka słomiana wdowa... Ciezko tez umowic sie z kims od kuchni zeby nam zrobili na wymiar bo co rusz ktos odwoluje wizyte , denerwujace jest to a z reguly pomiary robia w srody i w poniedzialki wiec juz troche czekamy wiec w ciemno chyba trzeba bedzie sie umowic i niech dzialaja bo to i tak ponad miesiac trzeba bedzie czekac .. Ja juz chce sie przeprowadzac bo pozniej to juz bedzie mi ciezko , tymbardziej ze juz umowilam sie z lekarzami na pogorzu , szkole rodzenia tez juz tam mam wiec teraz do konca sierpnia planuje przeprowadzke trudno najwyzej bedzie sie mieszkalo w warunkach polowych :) Maly pokoj moj maz bedzie robil jak bedizmey juz mieszkac .. ale mysle ze na razie nie jest on potrzbeny , W sypialni bedziemy miec lozeczko wiec mysle ze nie ma pospiechu z malym pokojem..

Hej
Ja mam takie nosidelko i bardzo u nas się sprawdzilo.no i też głównie mąż małą w nim nosił głównie.Minus jest taki,ze można je używac od 4 miesiaca,a tak naprawdę od pół roku kiedy dziecko jest sztywniejsze,także tym razem planuje zakupic jeszcze chustę tak aby mieć dla mniejszego malucha,tylko w tej kwestii jestem zielona....może ktoś coś doradzi?

muzynia pojadę 20.08 bo 20 są u mnie na Morenie zapisy, chodziłabym piechotą, jak mi się nie uda to od razu na Zaspę pojadę; dam Ci znać gdzie ostatecznie będę chodzić, może się spotkamy :)

Puchatkowa masz juz jakieś info kiedy zaczynasz swoją grupe w SR?

lyneth idź przed 22 sierpnia to może uda nam się być razem w grupie ćwiczeniowej :)

muzynia - ta z którą ja rozmawiałam była ani miła, ani niemiła; taka neutralna można powiedzieć. Sama spytała mnie w którym tc jestem, mówię jej że w 25 a ona, że to za wcześnie, nie ma pośpiechu, na ćwiczenia i tak się długo czeka, proszę przyjść za 2 tygodnie, zobaczymy do której grupy Pani trafi. I tyle w sumie.

A niech ich, chciałam już chodzić póki jest ładna pogoda i ciepło. Po weekendzie spróbuje u siebie na Morenie się zapisać, a jak mi się nie uda to ponownie na Zaspę i nie wyjdę, jak mnie nie przyjmą hehe

lyneth

tak zapisałam się i już wczoraj byłam na pierwszym wykładzie. Da,łam babce zaświadczenie od lekarza, że nie ma przeciwwskazań, przeprowadziła wywiad i wpisała w księgę. Nic nie mówiła, że to za wcześnie. Będąc wczoraj na wykładzie widziałam dziewczyny, które na 90% są w I trymestrze. Może trafiłaś na jakąś inną położną niż ja, ale ta do miłych nie należała.

muzynia przyjęli Cie już do SR na Zaspie?

Dziwne, ja tam byłam tydzień temu i Pani powiedziała, że to za wcześnie żeby się zapisać i mam wrócić za 2 tygodnie, a jestem wyżej w ciąży niż Ty. Obecnie 26 tc się zaczął

Hej,

Mój Mąż też się bardzo angażuje we wszystko, co jest związane z Maluszkiem :) Głównie razem chodzimy po sklepach, oglądamy i jak coś nam wpadnie fajnego to kupujemy. Ostatnio Mąż bardzo napalił się na kupno wanienki, nie wiem czemu akurat ta rzecz tak za nim chodziła ;) Chodziliśmy po sklepach i tak długo męczył, żeby kupić już wanienkę, że kupiliśmy. Aaaa i koniecznie chciał mieć nosidełko dla Maluszka, żeby móc Go sobie nosić z przodu i też już sobie kupił :) Miała któraś z Was takie nosidełko? Sprawdziło się?

Co do imienia dla Maluszka to mieliśmy wybrane Adam, ale jakoś nam się znudziło i od kilku miesięcy mówimy na Maluszka Franuś. Sama nie wiem skąd nam się to imię wzięło, po prostu po kolei wymienialiśmy i obojgu nam się spodobało i jakoś nam tak pasuje do Maluszka. Rodzina zaakceptowała, wszyscy już tak na niego mówią i zobaczymy, może tak zostanie.

Dziewczyny, my też mamy remont i już nie mogę... mam wrażenie, że odkąd się wprowadziliśmy do mieszkania mamy wieczny remont, strasznie mnie to już drażni. Niby posuwa się wszystko do przodu, ale tak to wolno idzie, a jeszcze tyle do zrobienia! Boję się, że nie zdążymy do listopada. W dodatku zostaliśmy sami na placu boju, Ci co mieli pomagać nie mogą, a na hydraulika ze spółdzielni czekamy już 3 tydzień! Musimy wymienić kaloryfery i przełożyć liczniki i tylko hydraulik ze spółdzielni może to zrobić, za kasę oczywiście, ale jakoś się nie kwapi. A potem zacznie się sezon grzewczy i powiedzą nam sory, za późno... szału można dostać! To się wyżaliłam.

~Asiulka86

Wykłady (osiem) odbywają się co poniedziałek (poza 19.08) o godz. 17.
Ćwiczenia są 2 razy w tygodniu -wtorek i czwartek o godz. 16. Ćwiczenia rozpoczynają się od 22 sierpnia. SR jest bezpłatna.

ja nawet wola sama wszystko wybierać :) mężowi pokazuje, pytam co myśli jak mam wątpliwość, on zajmuje sie "grubymi" sprawami jak nowy samochód, wózek wybieraliśmy razem... ciuszki ogląda ze mną i podoba mu się to co kupiłam ale nie wtrąca się w to :P mówi tylko żebym nie przesadzała... :)

w tym miesiącu już nic nie kupuje :) we wrześniu chyba uzbieram wybrawkę higieniczno-pielęgnacyjną... kremy, termometr, obcinacz do paznokci, gruszka, osłonki laktacyjne, może nianę elektoroniczną i monitor oddechu itd może jakieś ręcznki... btw. jakieś marki kosmetyków polcacie? widziałam ze mamazosi używa Hipp, jakieś jeszcze polecacie? ja myślę o Ziaji bo sama uwielbiam tę markę, ale nie mam wiedzy odnośnie kosmetyków dla maluchów...

w pażdzierniku ruszamy z remontem wiec bedzie sporo wydatków... a na listopad musze zostawić to czego nie zdołam kupić we wrześniu :) w grudniu chcę być ready :)
ciuszków mam dosyć póki co, nic nie kupuję więcej, na pewno dostaniemy jeszcze coś od znajomych :)
zastanawiam się tylko jeszcze czy teraz zaopatrzyć się w laktator czy poczekać do porodu...

u mnie pewne rzeczy mąż sprawdza pod kątem praktyczności np wózek czy łóżeczko,ale ciuchy zostawia na mojej głowie.No i dobrze, podział w związku musi być!!! Mój mąż bardzo się w ciąże angażuje i czeka z niecierpliwością na naszego synka!!!

mój mąż za to wie więcej niż ja, ja w sumie zaangażowałam się w kupno ubranek, natomiast on ma już wszystko wybrane jeśli chodzi o resztę, nawet najmniejszą głupotę jak np nożyczki, czy termometr do wanienki. Zresztą ma już całą listę wyprawkową zrobioną. Internet przejrzany wzdłuż i wszerz. Także nie mam na co narzekać, co najwyżej on może na mnie:D

Zresztą teraz trochę przystopowaliśmy z wyprawką, bo mamy remont na głowie i trzeba zdecydować i już niedługo kupić wszystko do łazienki, aż mi się po nocach to śni, a do porodu trza się wyrobić i z remontem i przeprowadzką. Dziewczyny, czy któraś z was ma umywalkę nablatową? Bo nie mogę znaleźć żadnej fajnej szafki do takiej umywalki i nie wiem, czy na zamówienie mam zrobić, czy co.

joahne mój małż też raczej nie jest z tych co lubią zakupy i się nei bardzo interesuje, on wyznaje zasadę że ja mam pooglądać wybrać kilka opcji do wyboru i z tych to dopiero razem możemy wybrać. Więc najlepiej wszystko podstawić pod nos....

hej dziewczyny :)

dawno nie zaglądałam i tyyyleee do nadrobienia ;) Jeśli chodzi i kompletowanie wyprawki to my w zasadzie już powoli nad tym pracujemy. Jako że to pierwsza dzidzia w rodzinie od lat to musimy w zasadzie wszystko kupić nowe... Ale jakoś przy pomocy rodziców nie obciążyły nas tak bardzo te zakupy, na szczęście ;) Jutro idziemy na wizytę do gina, zobaczymy co tam u małej słychać, już nie mogę się doczekać =)

perfectangel - my też nie mamy imienia, zresztą nie znamy jeszcze płci;) ja mam jakieś swoje typy, myślę że zdecydujemy się jak poznamy płeć. wczoraj byłam w smyku i oglądałam te ciuszki i już tak bardzo chciałabym kupować i wybierać... w poniedziałek połówkowe, mam nadzieję, że wtedy wszystko stanie się jasne:] ale kompletowanie wyprawki i tak chyba zostanie na mojej głowie. ja w sumie nie mam prawie nic. czytam sobie o wózkach, łóżeczkach, butelkach, laktatorach, sterylizatorach... i wiem, że do grudnia coraz mniej czasu. w maju zaczęliśmy budowę domu i mojego narzeczonego pochłania to do reszty. boję się, że zostanę z tym wszystkim sama. zresztą mam wrażenie, że jemu jest wszystko jedno jaki wybiorę wózek czy łóżeczko. a już kosmetyki czy ubranka to już w ogóle. trochę mi przykro, że on się w ogóle to nie angażuje... dla niego to przecież jeszcze tyle czasu jest. a ja mu mówię, że nie będę z wielkim brzuchem jeździć potem po sklepach i zastanawiać co kupić... wasi faceci angażują się w przygotowanie do roli ojca czy zostawiają wszystko na waszych głowach?

Amadea a jak Twój synek podchodzi do Twojej ciąży i do tego, że będzie miał rodzeństwo? Mówi o tym? Przytula się do brzuszka? Z tego co widziałam nasze pierwsze dzieciaki są prawie w tym samym wieku,więc jestem ciekawa reakcji.

hej
no ja nie miałam najmniejszych problemów z laktacją, także nic nie stosowałam. Przez pierwsze 6tyg byłam na diecie eliminacyjnej, tzn pomału wprowadzałam nowości i małą obserwowałam no i nie jadłam smażonego, dużo piłam.
Krem na brodawki miałam bepanthen i alantan, ale pierwsze 5dni laktacji to był koszmar i nic nie pomagało...Na pupę też nie bardzo jakiś krem się małej sprawdził, oprócz zwykłej maści pośladkowej. Ale nie chce mi się bawić w jej używanie tym razem, wolałabym kupić coś gotowego.

Inne tematy z forum

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...