Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (7)

zaczynamy nowy wątek, sprawdziłam listę i poukładałam wg terminów.

LISTOPAD:
02/11 Ageska - córeczka / Redłowo
02/11 amadea99 - córeczka
02/11 Agula - synek
04/11 mondar - synek
04/11 cudzik
06/11 Dorotka86 - synek
06/11 mazar
08/11 anka165
09/11 Tinneraa - córeczka i córeczka
11/11 Ania - synek
11/11 Asiulka86 - Synuś
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa :)
13/11 agam205 - Syn
14/11 Kiki80 - córeczka / Swissmed
14/11 Lollipop - synek
15/11 kaja_84 córeczka / Wejherowo
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa:)
20/11 sweetangel171 - synek / Kliniczna albo Zaspa
20/11 Katka_Gdynia
20/11 dorcia_86 - synek
21/11 CzekoladowaPralinka - Synek:)
25/11 lyneth - synek
28/11 Iwona84 - dziewczynka :D
30/11 happymum87 - niespodzianka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka

GRUDZIEŃ:
01/12 amaria87
04/12 jednorozec - córeczka
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia
07/12 aagusias81 córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
17/12 filipinka
18/12 Paniqa
18/12 joahne
20/12 perfectangel synek / Wejherowo
26/12 Delie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (7)

ja też będę próbować się zapisać do SR na morenie, ewentualnie zaspa albo kliniczna. także może się gdzieś spotkamy:)

a co do remontów, to na wiosnę zaczęliśmy budowę domu z narzeczonym. mamy plan wprowadzić się w wakacje 2014, ale jak na razie mamy na głowie jeden wielki plac budowy. a ile roboty jeszcze przed nami. na razie mieszkamy z moimi rodzicami. jeden z plusów mojego zwolnienia w ciąży - projektuję wnętrza już teraz, bo potem nie będzie na to pewnie czasu. życzę wszystkim remontującym szybkiego i bezproblemowego zakończenia remontu:)

filipinka w ofercie jest dużo gotowych szafek z nablatowymi umywalkami. no chyba, że nie pasuje ci design szafki, ewentualnie umywalka zawsze możesz zrobić na zamówienie u stolarza, ale to chyba drożej wyjdzie niż gotowe rozwiązania.

U mnie remont też skończyl się raptem tydzień temu,masakra!jednak dzieci to najlepiejsza motywacja

Hehe.. remonty , przeprowadzki .. skad to znam :P Ja meza widuje tylko w weekendy wiec za bardzo tez nie interesuje sie ubrankami i innymi pitolkami.. nie ma n a to czasu, teraz jego priorytetem jest wykonczenie mieszkania ... od rana w swojej pracy pozniej nam robi.. wiec od rana do nocy jest zajety i to juz od kilku miesiecy bo wczesniej bratu robil mieszkanie .. wiec ja to taka słomiana wdowa... Ciezko tez umowic sie z kims od kuchni zeby nam zrobili na wymiar bo co rusz ktos odwoluje wizyte , denerwujace jest to a z reguly pomiary robia w srody i w poniedzialki wiec juz troche czekamy wiec w ciemno chyba trzeba bedzie sie umowic i niech dzialaja bo to i tak ponad miesiac trzeba bedzie czekac .. Ja juz chce sie przeprowadzac bo pozniej to juz bedzie mi ciezko , tymbardziej ze juz umowilam sie z lekarzami na pogorzu , szkole rodzenia tez juz tam mam wiec teraz do konca sierpnia planuje przeprowadzke trudno najwyzej bedzie sie mieszkalo w warunkach polowych :) Maly pokoj moj maz bedzie robil jak bedizmey juz mieszkac .. ale mysle ze na razie nie jest on potrzbeny , W sypialni bedziemy miec lozeczko wiec mysle ze nie ma pospiechu z malym pokojem..

Hej
Ja mam takie nosidelko i bardzo u nas się sprawdzilo.no i też głównie mąż małą w nim nosił głównie.Minus jest taki,ze można je używac od 4 miesiaca,a tak naprawdę od pół roku kiedy dziecko jest sztywniejsze,także tym razem planuje zakupic jeszcze chustę tak aby mieć dla mniejszego malucha,tylko w tej kwestii jestem zielona....może ktoś coś doradzi?

muzynia pojadę 20.08 bo 20 są u mnie na Morenie zapisy, chodziłabym piechotą, jak mi się nie uda to od razu na Zaspę pojadę; dam Ci znać gdzie ostatecznie będę chodzić, może się spotkamy :)

Puchatkowa masz juz jakieś info kiedy zaczynasz swoją grupe w SR?

lyneth idź przed 22 sierpnia to może uda nam się być razem w grupie ćwiczeniowej :)

muzynia - ta z którą ja rozmawiałam była ani miła, ani niemiła; taka neutralna można powiedzieć. Sama spytała mnie w którym tc jestem, mówię jej że w 25 a ona, że to za wcześnie, nie ma pośpiechu, na ćwiczenia i tak się długo czeka, proszę przyjść za 2 tygodnie, zobaczymy do której grupy Pani trafi. I tyle w sumie.

A niech ich, chciałam już chodzić póki jest ładna pogoda i ciepło. Po weekendzie spróbuje u siebie na Morenie się zapisać, a jak mi się nie uda to ponownie na Zaspę i nie wyjdę, jak mnie nie przyjmą hehe

lyneth

tak zapisałam się i już wczoraj byłam na pierwszym wykładzie. Da,łam babce zaświadczenie od lekarza, że nie ma przeciwwskazań, przeprowadziła wywiad i wpisała w księgę. Nic nie mówiła, że to za wcześnie. Będąc wczoraj na wykładzie widziałam dziewczyny, które na 90% są w I trymestrze. Może trafiłaś na jakąś inną położną niż ja, ale ta do miłych nie należała.

muzynia przyjęli Cie już do SR na Zaspie?

Dziwne, ja tam byłam tydzień temu i Pani powiedziała, że to za wcześnie żeby się zapisać i mam wrócić za 2 tygodnie, a jestem wyżej w ciąży niż Ty. Obecnie 26 tc się zaczął

Hej,

Mój Mąż też się bardzo angażuje we wszystko, co jest związane z Maluszkiem :) Głównie razem chodzimy po sklepach, oglądamy i jak coś nam wpadnie fajnego to kupujemy. Ostatnio Mąż bardzo napalił się na kupno wanienki, nie wiem czemu akurat ta rzecz tak za nim chodziła ;) Chodziliśmy po sklepach i tak długo męczył, żeby kupić już wanienkę, że kupiliśmy. Aaaa i koniecznie chciał mieć nosidełko dla Maluszka, żeby móc Go sobie nosić z przodu i też już sobie kupił :) Miała któraś z Was takie nosidełko? Sprawdziło się?

Co do imienia dla Maluszka to mieliśmy wybrane Adam, ale jakoś nam się znudziło i od kilku miesięcy mówimy na Maluszka Franuś. Sama nie wiem skąd nam się to imię wzięło, po prostu po kolei wymienialiśmy i obojgu nam się spodobało i jakoś nam tak pasuje do Maluszka. Rodzina zaakceptowała, wszyscy już tak na niego mówią i zobaczymy, może tak zostanie.

Dziewczyny, my też mamy remont i już nie mogę... mam wrażenie, że odkąd się wprowadziliśmy do mieszkania mamy wieczny remont, strasznie mnie to już drażni. Niby posuwa się wszystko do przodu, ale tak to wolno idzie, a jeszcze tyle do zrobienia! Boję się, że nie zdążymy do listopada. W dodatku zostaliśmy sami na placu boju, Ci co mieli pomagać nie mogą, a na hydraulika ze spółdzielni czekamy już 3 tydzień! Musimy wymienić kaloryfery i przełożyć liczniki i tylko hydraulik ze spółdzielni może to zrobić, za kasę oczywiście, ale jakoś się nie kwapi. A potem zacznie się sezon grzewczy i powiedzą nam sory, za późno... szału można dostać! To się wyżaliłam.

~Asiulka86

Wykłady (osiem) odbywają się co poniedziałek (poza 19.08) o godz. 17.
Ćwiczenia są 2 razy w tygodniu -wtorek i czwartek o godz. 16. Ćwiczenia rozpoczynają się od 22 sierpnia. SR jest bezpłatna.

ja nawet wola sama wszystko wybierać :) mężowi pokazuje, pytam co myśli jak mam wątpliwość, on zajmuje sie "grubymi" sprawami jak nowy samochód, wózek wybieraliśmy razem... ciuszki ogląda ze mną i podoba mu się to co kupiłam ale nie wtrąca się w to :P mówi tylko żebym nie przesadzała... :)

w tym miesiącu już nic nie kupuje :) we wrześniu chyba uzbieram wybrawkę higieniczno-pielęgnacyjną... kremy, termometr, obcinacz do paznokci, gruszka, osłonki laktacyjne, może nianę elektoroniczną i monitor oddechu itd może jakieś ręcznki... btw. jakieś marki kosmetyków polcacie? widziałam ze mamazosi używa Hipp, jakieś jeszcze polecacie? ja myślę o Ziaji bo sama uwielbiam tę markę, ale nie mam wiedzy odnośnie kosmetyków dla maluchów...

w pażdzierniku ruszamy z remontem wiec bedzie sporo wydatków... a na listopad musze zostawić to czego nie zdołam kupić we wrześniu :) w grudniu chcę być ready :)
ciuszków mam dosyć póki co, nic nie kupuję więcej, na pewno dostaniemy jeszcze coś od znajomych :)
zastanawiam się tylko jeszcze czy teraz zaopatrzyć się w laktator czy poczekać do porodu...

u mnie pewne rzeczy mąż sprawdza pod kątem praktyczności np wózek czy łóżeczko,ale ciuchy zostawia na mojej głowie.No i dobrze, podział w związku musi być!!! Mój mąż bardzo się w ciąże angażuje i czeka z niecierpliwością na naszego synka!!!

mój mąż za to wie więcej niż ja, ja w sumie zaangażowałam się w kupno ubranek, natomiast on ma już wszystko wybrane jeśli chodzi o resztę, nawet najmniejszą głupotę jak np nożyczki, czy termometr do wanienki. Zresztą ma już całą listę wyprawkową zrobioną. Internet przejrzany wzdłuż i wszerz. Także nie mam na co narzekać, co najwyżej on może na mnie:D

Zresztą teraz trochę przystopowaliśmy z wyprawką, bo mamy remont na głowie i trzeba zdecydować i już niedługo kupić wszystko do łazienki, aż mi się po nocach to śni, a do porodu trza się wyrobić i z remontem i przeprowadzką. Dziewczyny, czy któraś z was ma umywalkę nablatową? Bo nie mogę znaleźć żadnej fajnej szafki do takiej umywalki i nie wiem, czy na zamówienie mam zrobić, czy co.

joahne mój małż też raczej nie jest z tych co lubią zakupy i się nei bardzo interesuje, on wyznaje zasadę że ja mam pooglądać wybrać kilka opcji do wyboru i z tych to dopiero razem możemy wybrać. Więc najlepiej wszystko podstawić pod nos....

hej dziewczyny :)

dawno nie zaglądałam i tyyyleee do nadrobienia ;) Jeśli chodzi i kompletowanie wyprawki to my w zasadzie już powoli nad tym pracujemy. Jako że to pierwsza dzidzia w rodzinie od lat to musimy w zasadzie wszystko kupić nowe... Ale jakoś przy pomocy rodziców nie obciążyły nas tak bardzo te zakupy, na szczęście ;) Jutro idziemy na wizytę do gina, zobaczymy co tam u małej słychać, już nie mogę się doczekać =)

perfectangel - my też nie mamy imienia, zresztą nie znamy jeszcze płci;) ja mam jakieś swoje typy, myślę że zdecydujemy się jak poznamy płeć. wczoraj byłam w smyku i oglądałam te ciuszki i już tak bardzo chciałabym kupować i wybierać... w poniedziałek połówkowe, mam nadzieję, że wtedy wszystko stanie się jasne:] ale kompletowanie wyprawki i tak chyba zostanie na mojej głowie. ja w sumie nie mam prawie nic. czytam sobie o wózkach, łóżeczkach, butelkach, laktatorach, sterylizatorach... i wiem, że do grudnia coraz mniej czasu. w maju zaczęliśmy budowę domu i mojego narzeczonego pochłania to do reszty. boję się, że zostanę z tym wszystkim sama. zresztą mam wrażenie, że jemu jest wszystko jedno jaki wybiorę wózek czy łóżeczko. a już kosmetyki czy ubranka to już w ogóle. trochę mi przykro, że on się w ogóle to nie angażuje... dla niego to przecież jeszcze tyle czasu jest. a ja mu mówię, że nie będę z wielkim brzuchem jeździć potem po sklepach i zastanawiać co kupić... wasi faceci angażują się w przygotowanie do roli ojca czy zostawiają wszystko na waszych głowach?

Amadea a jak Twój synek podchodzi do Twojej ciąży i do tego, że będzie miał rodzeństwo? Mówi o tym? Przytula się do brzuszka? Z tego co widziałam nasze pierwsze dzieciaki są prawie w tym samym wieku,więc jestem ciekawa reakcji.

hej
no ja nie miałam najmniejszych problemów z laktacją, także nic nie stosowałam. Przez pierwsze 6tyg byłam na diecie eliminacyjnej, tzn pomału wprowadzałam nowości i małą obserwowałam no i nie jadłam smażonego, dużo piłam.
Krem na brodawki miałam bepanthen i alantan, ale pierwsze 5dni laktacji to był koszmar i nic nie pomagało...Na pupę też nie bardzo jakiś krem się małej sprawdził, oprócz zwykłej maści pośladkowej. Ale nie chce mi się bawić w jej używanie tym razem, wolałabym kupić coś gotowego.

Inne tematy z forum

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...

FAJNE msze dla dzieci gdzie w GDAŃSKU? (35 odpowiedzi)

no właśnie

macierzyński a likwidacja firmy (4 odpowiedzi)

Witam, Mam nadzieję, że jakaś obeznana osoba w kwestiach pracowniczo-zusowskich wesprze mnie...