Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (7)

zaczynamy nowy wątek, sprawdziłam listę i poukładałam wg terminów.

LISTOPAD:
02/11 Ageska - córeczka / Redłowo
02/11 amadea99 - córeczka
02/11 Agula - synek
04/11 mondar - synek
04/11 cudzik
06/11 Dorotka86 - synek
06/11 mazar
08/11 anka165
09/11 Tinneraa - córeczka i córeczka
11/11 Ania - synek
11/11 Asiulka86 - Synuś
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa :)
13/11 agam205 - Syn
14/11 Kiki80 - córeczka / Swissmed
14/11 Lollipop - synek
15/11 kaja_84 córeczka / Wejherowo
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa:)
20/11 sweetangel171 - synek / Kliniczna albo Zaspa
20/11 Katka_Gdynia
20/11 dorcia_86 - synek
21/11 CzekoladowaPralinka - Synek:)
25/11 lyneth - synek
28/11 Iwona84 - dziewczynka :D
30/11 happymum87 - niespodzianka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka

GRUDZIEŃ:
01/12 amaria87
04/12 jednorozec - córeczka
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia
07/12 aagusias81 córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
17/12 filipinka
18/12 Paniqa
18/12 joahne
20/12 perfectangel synek / Wejherowo
26/12 Delie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (7)

Mnie podobają się sesje brzuszkowe i chcemy sobie taką zrobić - na szczęście nasza przyjaciółka robi super foty i się z tym sama zaoferowała, więc chcemy skorzystać i nie będziemy musieli płacić za te zdjęcia... No i potem już, po urodzeniu, zdjęcia maluszka swoją drogą też będziemy robić :) myślę, że to fajna pamiątka...

No ja mam zosię,jak dla mnie piękne imię,choć marysia i zuzia też mi się podobają! Dla chłopca tylko dwa kacper i paweł
Co do sesji brzuszkowej to ja nie robię,ale chce zrobić dzieciom urodzeniu.

Imię Zuzia jest bardzo fajne :) tak jak i Zosia. Sama przez moment chciałam małą Zośkę ;) też Michalinę i Marysię... Ale w końcu ostatecznie wybraliśmy Matyldę, o ile nie okaże się Mateuszem :)wszak imię można zmienić, gorzej ze stertą ciuchów :D

dziewczyny, robicie sobie sesje brzuszkową? albo chciałybyście?

Perfectangel ja też byłam zachwycona gdyńskim akpolem póki nie wysterowali mnie z zamówionym przeze mnie u nich x-landerem :D
pisałam o tym prędzej :) ja osobiście po tamtej akcji już nie odwiedzam Akpolu... zaszli mi za skórę... bo przez nich mogłam nie mieć szansy na zdobycie wózka w wymarzonym kolorze....bo sama wiesz że ten beż nie jest łatwy do zdobycia grrrr... ale mam wózek :D mój też się wietrzy więc już się nie nakręcam nimi :)

Co do imion to wśród moich znajomych jest kilka Zuzi,Zosi i Julek... w sumie to te 3 imiona przodują wśród dziewczynek a wśród chłopców to Szymony, Nikodemy i Jakuby :) ale najważniejsze żeby nam się imiona podobały :)

Ja dla naszej niespodziankowej córci mam imię wybrane już od bardzo dawna... będzie miała na imię Maria :) Marysia... miałam super babcie o tym imieniu której mi bardzooo brakuje i żałuje że nie doczekała narodzin małej Maryśki :) także co do dziewczynki z mężem jesteśmy zgodni :) ciekawa jestem czy we wrześniu będzie dalej córcia :) mam nadzieję że tak :)

Zuzia bardzo ładne imię. mojemu bratu urodziła się córeczka w styczniu i też ma na imię Zuzia:)

hehe no mi sie wlasnie to imie podoba najbardziej, myslalam ze rodzi sie malo dziewczynek o tym imieniu , a zdziwilam sie ze jest na 4 miejscu w 2013 roku.. NO ale mysle ze tak zostanie.. u mnie nie ma zadnej Zuzi, i w ogromnej rodzinie mojego meza tez nie .. wiec mysle ze Zuzia zostanie.. i nikt mi nie zarzuci ze papuguje :P

Iwona jakbym miała dziewczynkę to też by była Zuzia :) ślicznie!

cudownie ze popadalo!! :))
mam juz "mojego" x-landera :D powietrzy się teraz trochę :) mam nadzieję, że Młodemu sie spodoba :P

muszę pochwalić, że w Akpolu w Gdyni pracują bardzo miłe i pomocne panie ekspedientki :) w porównaniu do wszystkich Smyków i innych w których byłam (choć nie wszędzie było źle) to naprawdę niebo i ziemia, a biorąc pod uwagę, że pierwszy raz jestem w ciąży i nie bardzo znam się na gadżetach i markach to pomoc i dobra rada się przydają :)

happymum87 świetna jest tam dziewczynka :D nie dziwię się, że jest Twoim oczkiem w głowie :) dzieci są właśnie wspaniałe z tego też powodu, że ich wyobraźnia i stwierdzenia są absolutnie nie do podrobienia i nie na naszych- dorosłych- głowy :D

podobna historia, zasłyszana, gdy ciężarna mama z widocznym już brzuchem leży razem ze swoim 3 letnim synkiem, i on, dość uświadomiony skąd się biorą dzieci, stwierdza: " Mamusiu, skoro to dziecko jest z miłości, a ja i ty się tak bardzo kochamy, to chyba to będzie moje dziecko, no i twoje" :))

Z innego beczki, widzę, że nie tylko ja dziś nie miałam pomysłu na obiad... Tzn pomysł był, świetny do tego, ale nijak nie miałam siły ani ochoty na stanie przy garach i... witaj Pizzo :D a d*psko rośnie hahaha

a wózeczek, już gdzieś tam pisałam wcześniej, kupiliśmy Emmaljungę Edge Duo, wymarzoną, coprawda używaną, ale po jednej dziewczynce i w naprawdę super stanie, ale 4000zl za wózek to stanowczo za dużo!!!

Perfectangel w kolorze wózka to ja się zakochałam jak tylko upatrzyłam go w necie... tyle że w internecie wydawał się jaśnejszy a jak ujrzałam go na żywo to wiedziałam że to jest to :) także gratuluję wyboru myslę że jest to bardzo uniwersalny kolorek i neutralny :)

Dziś dziewuszki pierwszy raz w życiu gotuję kompot wiśniowy :D mam nadzieję że nic nie popsuje bo przepis mega prosty ale ja czasami posiadam zdolności ulepszenia nawet najprostszych potraw :)

Lollipop co do zgagi to ja ją mam prawie non stop od kiedy skończyłam wymiotować w 19 tyg ciąży haha pomagają migdały i wypicie szklanki schłodzonego mleka :D może i tobie pomoże :)

Wczoraj dostałam od koleżanki worek ciuszków dla dziewczynki :D kolejne usg mam 3 września i mam nadzieję że dalej będzie dziewuszka...wiec ja jakoś w rodzinie od 34 lat mam sam babiniec :D więć myślę że już płeć się nie zmieni... poza tym zaczynają mi się podobać te różowe ciuszki hahaha a byłam odwieczną przeciwniczka różu :D

Ja zdecydowałam się że od września z koleżanką idę na kurs z pielęgniarstwa :D przyda mi się jak może będę musiała zmienić pracę... koniec kursu przewidziany jest na 1 weekend listopada więc ja mam umowę z młodą że ma się urodzić nie przędzej niż 30 listopada tak jak mam w terminie :) haha

Chrześnica mnie zastrzeliła ostatnio pytaniami...to jest moje oczko w głowie i juz wie że będzie miała kuzynkę i ogromnie się cieszy...ma 5 latek.. ostatnio zadała mi dwa pytanie :D opisze wam to :D bo warto...posmiejecie się :)
A: Ciociu czemu z wujkiem będziecie mieli dziecko?
C: Bo też chcemy mieć taką małą gwiazdę jak ty w domku...
A: Aha a ciociu ta dziewczynka to już jest? urodziła się już?
C: Nie...jeszcze nie... urodzi się pod koniec jesieni.30 listopada.
A: A kiedy będzie 30 listopad?
C: Hm 30 listopad jest chwile przed mikołajkami...jak dobrze pójdzie to na mikołajki już dziewczynka będzie...
A: Aaaa to ja muszę też swoje buty terenowe posprzątać i wyczyścić to może i mi w tym roku Mikołaj zostawi w bucie taką małą dziewczynkę jak wam...

I w tym momencie mi szczęka opadła :D a mina mojej siostry która póki co nie chce drugiego dziecka była bezcenna ha ha ha :) dzieciaki są niesamowite chwilami :)

:) Ja mam nadzieje ze mi sie juz nie zmieni na chlopca... ze bedzie Zuzia :P W rodzinie mojego meza same chlopaki wiec dzis i wczoraj bylam na zakupach i kupilam typowo damskie ciuszki wiec mam nadzieje ze mi niespodzianki nie zrobi:P

Witam piątkowo ;)
kaja, mamazosi, joahne - zazdraszczam wam dobrych humorków, ja jakaś przymulona jestem, nic mi się nie chce, posprzątałam, wyprałam ale zajęło mi to 4h, na obiad będzie niezdrowa pizza bo jakoś wen na coś lepszego brak.

Amadea, akurat z siedzeniem nie mam problemu no chyba że zbyt długo zalegam z zgiętej pozycji np przy niskim stole to mnie zaczyna strasznie kłuć dół brzucha,tak samo przy sprzątaniu jak się dużo schylam za to tak jak Lolipop ma problemy z dobraniem pozycji do spania, niby ta na lewym boku ma być najlepsza, ale wydaje mi się, że Mały tak nie lubi - strasznie mnie obkłada kopniakami, jakieś takie niespokojne ruchy wykonuje, na plecach podobno nie jest za bezpiecznie eh już sama nie wiem i kręcę się co 10 min.

A właśnie uświadomiłam sobie że skończyłam 27 tydz. i zaczął się 28 więc 3 trymestr rozpoczęty ;) już nie całe 3 msc! a i tak mam umowę z Malutkim, że rodzimy przed terminem - najlepiej pod koniec października :)

happymum ja obstawiam ze bedzie dziewczynka juz do konca:)
joahne ja sie ruszam to jest spoko najgorzej jak stoje to fakt ciezko sie robi:)a mala szczesliwa jaks kolysa wystarczy ze sie poloze (jak wiecej sie ruszam)to zaraz daje znac o sobie- mama nie siedz ja chce jeszcze sie pobujac:)

ja też dziś mam mnóstwo energii:))) pogoda jest super. zdążyłam już zrobić sernik na zimno i kończę cycki murzyńskie. wczorajszy dzień chyba był najgorszym dniem mojej ciąży. przez pogodę oczywiście, czułam się fatalnie.

kaja jaki wózek wybrałaś?

amadea ja za to nie mogę za długo stać, bo zaraz mi jakoś słabo się robi, muszę się ruszać albo siedzieć.

Tak, pogoda dzisiaj super! Fajnie chłodno, bo tych upałów miałam już dosyć!!

Happymun87 faktycznie zaszalałaś :) Gorzej będzie jak pójdziesz na kolejną wizytę i okaże się że jednak chłopiec będzie :D Moja kuzynka tak miała, dwie wizyty pod rząd dziewczynka a na trzeciej chłopak ciekawe jak będzie na kolejnej wizycie no i kogo tak na prawdę urodzi :D

Ja też nie mogę długo siedzieć, brzuch mnie wtedy zaczyna boleć no i plecy i pod biustem gniecie. Śpi też mi się coraz gorzej, od dwóch dni mnie gniecie i dusi jak na boku leżę i oczywiście najwygodniej jest na plecach ;/ Wolę nie myśleć co to później będzie. Aa no i dopadła mnie zgaga ;/ Rennie prawie codziennie na noc biorę bo inaczej zasnąć nie mogę, w ciągu dnia jak pali to gumę biorę. I dzisiaj to nie tylko w nocy mnie dusiło bo teraz też dusi, mam nadzieję że przejdzie niedługo.

mnie troche gniecie pod biustem ale jak sie dobrze opre to nawet spoko. gorzej bedzie w pazdzierniukui wyklady zaczynam. mi tez cos sowaczek inaczej podaje lekarz mowi ze koncze 27 tydz a na sowaczku 25 nie wiem

czy wy tez tak macie ze za dlugo nie mozecie siedziec tzn jak siedze to musze rozlozyc co jakis czas sie bo mala zaczyna kopac i do tego daje mi znac o sobie plecy. ale juz czuje sie lepiej niz np tydz temu:)juz blizej niz dalej:)

hej
u mnie ciąg dalszy super samopoczucia. Niby pierwsze 16tyg ciąży były straszne,ale teraz im dalej w las tym lepiej. Moja dzidzia też już pewnie ma 1kg, choć nadal mały mniej ruchliwy niż jego siostrzyczka. Ale postanowiłam iść we wtorek na usg, bo w środę wyjeżdżam na 3tyg urlopu i chcę być spokojna, że w brzuszku wszystko dobrze.
Kaja84 jaki model wózka wybrałaś?

dziewczyny, ładne te wasze wózeczki :) my początkowo też sie zastanawialiśmy, mężowi się te x- landery bardzo podobały :) jednak go przekonałam do innego, mi zależało, żeby był taki miękki i miał duże koła, najlepiej nie skrętne... ale mniejsza ;)
cóż za fantastyczna pogoda dziś! aż chce się żyć :)) mam dziś mnóstwo energii, wstałam zadowolona z życia, na 12 śmigam do SR a potem pakowanie, pakowanie i jeszcze raz pakowanie... my dziś wchodzimy w 27 tydzień, acz na suwaczku jakoś mi chyba wychodzi inaczej, nie wiem czemu ;) ponoć dzidzia ma już około 1 kg, czad!

happymum87 - kupuję jutro taki wózek jak Ty masz wiec jak po grudniu zobaczysz kogoś na ulicy z takim samym to moge być ja :P wygrał konkurencje kolorystyczną :) no i uznaliśmy z mężem ze x-lander to dobry wybór, bo znana marka i może uda sie go potem dobrze sprzedać :)
biorę go jednak z Akpolu bo przekonało mnie to, że w razie gwarancji (tfu tfu) dają wózek zastepczy a cena ze zniżką taka sama jak na allegro... jutro odbieram ale czeka zarezerwowany bo to ostatni w tym kolorze :)

Inne tematy z forum

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...