Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (7)

zaczynamy nowy wątek, sprawdziłam listę i poukładałam wg terminów.

LISTOPAD:
02/11 Ageska - córeczka / Redłowo
02/11 amadea99 - córeczka
02/11 Agula - synek
04/11 mondar - synek
04/11 cudzik
06/11 Dorotka86 - synek
06/11 mazar
08/11 anka165
09/11 Tinneraa - córeczka i córeczka
11/11 Ania - synek
11/11 Asiulka86 - Synuś
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa :)
13/11 agam205 - Syn
14/11 Kiki80 - córeczka / Swissmed
14/11 Lollipop - synek
15/11 kaja_84 córeczka / Wejherowo
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa:)
20/11 sweetangel171 - synek / Kliniczna albo Zaspa
20/11 Katka_Gdynia
20/11 dorcia_86 - synek
21/11 CzekoladowaPralinka - Synek:)
25/11 lyneth - synek
28/11 Iwona84 - dziewczynka :D
30/11 happymum87 - niespodzianka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka

GRUDZIEŃ:
01/12 amaria87
04/12 jednorozec - córeczka
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia
07/12 aagusias81 córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
17/12 filipinka
18/12 Paniqa
18/12 joahne
20/12 perfectangel synek / Wejherowo
26/12 Delie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (7)

*Ageska gratki :)) W którym Ty jesteś tygodniu? duża ta dzidzia Twoja :)
My do lekarza w poniedziałek, tym razem już w trojmieście, ze Słupska (alleluja!!!) na dniach się wyprowadzamy, mam dość tego strasznego miejsca... Swoją drogą, któraś z Was może zna dr Grążawskiego z Zaspy?

Ja od wczoraj trochę najadłam się strachu, mała późnym wieczorem prakycznie wcale nie kopała, raniutko też nie. Jakoś tak dziwnie mi było. W końcu w akcie desperacji rano zjadłam czekoladke, położyłam sie na lewym boku i zaczęła kopać. Ale uczucie straszne. Codziennie wieczorem tak hasa jak leże, a wczoraj cisza... Na razie nie panikuje, ale...

Jeśli chodzi o kosmetyki do kąpania, to ja uwielbiam Hippa. Żadnych emolientów nie będę używać, o ile mała nie okaże się atopowa czy nadwrażliwa. Fakt, że dla atopików emolienty są super, ale dla zdrowej skóry za duża ilość parafiny jest be. Kremy pośladkowe Hipp też ma dobre, Sudocrem zostawie na zmiany chorobowe.

A rozstępy no cóż... Moja mama nie ma ani jednego,podczas obu ciąż tyła po 8 kg... ja niesttey wdałam się bardziej w rodzinkę od strony taty i mimo ruchu tyję na potęgę. Smaruję się wszystkim co możliwe, ale biust mi tak urósł, że skóra nie wytrzymała niestety. Mam na zmianę i Palmers i Bio-oil i olejek z Alterry, do tego peeling 1x tydz i szorowanie szorstką rękawicą wieczorem :) A i oczywiście oliwka Hipp po kąpieli :) pasuje mi bardzo, bo ani nie brudzi ubrań, ani nie pachnie dziwnie, ani co najważniejsze, się nie rozlewa :D jakiś ma korek- niekapek, mistrzostwo świata :)
A blog Sroki- nie mogłam się wczoraj oderwać :) ja też jestem z tych, które bardzo zwracają uwagę na skład, stąd fascynacja Hippem, ale w życiu bym nie pomyślała, że te Rossmanowskie kosmetyki są takie cudne ;)

Ja również sugerowałam się wypowiedziami Sroki na temat kosmetyków :) Jesli chodzi o kosmetyki na rozstępy to używałam od początku balsamu z Rossmana i wszystko było ok ale do czasu aż zaczęły mi się jakieś kreseczki pojawiać na piersiach i udach :/ W tym momencie dołożyłam również krem na rozstępy Palmersa i po jakimś już czasie użytkowania widzę że pomaga, bo i zrobiły się mniejsze i nowe nie wychodzą.

Po dzisiejszej wizycie u ginka wszystko u nas w porządku, szyjka długa zamknięta, młoda wazy 1290g :) wszystko w porządeczku z czego bardzo się cieszę :D

co za dzien pogoda nie do zycia czulam sie jakbym imprezowala tydzien oslbienei krecenie w glowie duszni jednym słowem maskra
za to moja mam jak sie rozkrecila w kupowaniu ciuszkow, zapełniła mi dzis całą szuflade. duzy wybor niskie ceny maja w pepco i textil market i nawet dobre jakosciowo. babcia całkowicie zaszalała :)
a my na weekend do rodziny meza, czyli pielgrzmka po wszystkich bo kazdy mieszka blisko siebie plus ze gotowac nie musze :)

przejrzałam bloga sroki i jest świetny:) przeczytałam wszystkie analizy kosmetyków dla dzieci i już wiem jaką kupię oliwkę, krem na odparzenia, płyn do kąpieli, chusteczki nawilżane, płyn do prania i krem ochronny do twarzy:)

joahne ja tez sie bardzo balam ze moj synek bedzie duzy po tatusiu:)ja mialam przy porodzie 3150 a moj maz 4750 ale naszczescie tak zle nie bylo:)Gabrys mial wage 3580:)zoabczymy teraz ile bedzie i mlodej:)

Lollipop dzięki za linka o chusteczkach nawilżanych, już się biorę za czytanie. gdzieś czytałam, ze dziecko rodzi się z wagą zbliżoną do wagi urodzeniowej rodziców. ja ważyłam 2,6 kg (poród bliźniaczy), mój narzeczony 4,9 (!). mam nadzieję, że dziecko nie urodzi się po tatusiu;)

Hehe ja też starałam się nie jeść słodkiego za dużo :D A skończyło się tak że jeszcze wieczorem przed badaniem zjadłam czereśnie :) A wynik miałam 80 przed i 88 po :) Ale dziwne lyneth że nie zbadali ci z palca, mi tak sprawdzili czy w ogóle mogą dać mi tą glukozę.

hehe to dobrze ze slabo sie staralas , bo czytalam ze przed tym badaniem przez 3 dni powinno sie normalnie zyc , za specjalnie nie ograniczac z jedzeniem itp zeby wynik byl miarodajny :)

Z palca nie miała, od razu z żyły i to mi po dwa razy pobierały, bo zawsze za pierwszym razem krew nie leciała. Teraz mam takie dwie pary dziurek, jakby mnie faktycznie wampir ugryzł :)

Ja się za bardzo nie znam, ale myślę, że masz dobry wynik. Początkowy był trochę wyższy to i ten drugi. Moja koleżanka miała 130 po 2h i musiała przejść na dietę do końca.

Ja z tej radości chyba dziś ciasto upiekę :) Tak mam ostatnio ochotę na słodkie, ale starałam się nie jeść za wiele przed tym badaniem. Co prawda słabo się starałam... ;)

a z palca tez mialas mierzone ? BO mi najpierw zmierzyl z palca ale jak dostalam wyniki to nie bylo wyniku z palca tylko to 92 z krwi - a pozniej to 110

:) no nie mialam ponizej 100 ale podwyzszylo sie o 18...wiec zle nie jest.. skoro norma jest do 140..
Najgorsze faktycznie bylo to siedzenie 2h ale bynajmniej juz za nami :)

hehe prawie równo napisałyśmy :)

Iwona84 - badanie robiłam w Invikcie

Normy to 60 - 100 mg/gl na czczo

Po 2 godzinach poniżej 140

Ja pierwszy wynik miałam 75, po 2h - 99

Rozmawiałam z położną i ona powiedziała, że jest ok, nie ma cukrzycy, bo nawet pierwszej normy nie przekroczyłam.

Jeśli by wyszło bliżej 140, tak w okolicach to lekarze zalecają dietę, jeśli wychodzi grubo powyżej 160 to już cukrzyca. Tak mi powiedziała położna.

A Ty jaki wynik miałaś? Jak poniżej 100 to jest ok, nie martw się :)

Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu lekarz powie mi to samo.

no to ok.. bo wlasnie takie dane w necie znalazlam ;) 92 a po mialam 110 wiec jest dobrze , a tego sie najbardziej balam , ale juz moge byc spokojna ;)

Iwona84 normy są 74-106 mg/dl przed a po 2 godzinach ma być poniżej 140. Tak jest przynajmniej w Brussie nie wiem czy wszędzie jest tak samo.

lyneth a jaki mialas wynik?? Od ilu zaczyna sie cukrzyca ??

hej Dziewczyny,

agam205 - świetny filmik! muszę mężowi pokazać :D

Piszecie, że używacie oliwek na rozstępy, pewnie takich specjalnych tak? Ja od początku ciąży smaruje sobie brzuszek zwykłą oliwką Johnson w żelu i jak do tej pory żadnego rozstępu nie mam. Nawet nie codziennie, raz na kilka dni, bo trzeba chwilę poczekać, aż się wchłonie, a w pozostałe dni delikatnym kremem NIVEA dla dzieci. Czytałam gdzieś, ze to głównie chodzi o nawilżanie skóry przy rozciąganiu. Jak na razie rozstępów brak i oby tak zostało do końca.

Chusteczek nawilżanych dla siebie używamy tych z Auchan, takie niebieskie z dzidziusiem na opakowaniu. Dla mnie najlepsze, miałam kilka innych i nie były takie fajne.

Kąpać malucha będziemy tradycyjnie w wanience. Jakoś wiaderko mnie nie przekonuje.

Dziś robiłam test na glukozę. Nie było źle, nie było to jakoś mega słodkie tylko takie mętne, no i cały kubek, dużo na raz jak dla mnie. Dłużyło mi się to czekanie 2h, mimo, że wzięłam książkę. Na szczęście cukrzycy brak, wynik wyszedł dużo poniżej normy.

Dziewczyny jutro dłuuugi weekend :) My czekamy na znajomych z Warszawy więc zapowiada się aktywnie i wesoło. Oby pogoda dopisała!

a co chodzi o naciniane krocza tutaj niestety tego nie robia no chyab ze musza. tego sie obawiam najbardziej bo naciecu bobas szybciej wychodzi:)no ale mam nadzije ze tak zle nie bedzie:)

ja niestety rostepy mam ale najlepsze podczas pierwszej ciazy nie bylo brzuch gladziutki wyszly dopiero po porodzie:)a smarowalam amsowalm i bylam tak szczesliwa ze zadnego nie widac no ale niestety.
ja uzywalam chusteczek pampersa sensitve najlepsze dla mnie bo dobrze namoczone i dobrze sciaglay zawartosc:)pozniej tez lubie chusteczki dady biedronkowe biale tez napoczone dobrze tylko te troche wkurzy bo sie przyklejaly ale na wszytsko jest sposob:)

Puchatkowa,Perfectangel,Ageska - ciesze sie ze sie filmik podobal ;)

mi tez usmiech przyniosl ;)

Inne tematy z forum

nie moge zajsc w ciaze (97 odpowiedzi)

Juz od dluzszego czasu staramy sie z mezem o dzidzie i nic. Wy tez mialysie takie problemy

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...