Mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (8)

nasza lista

LISTOPAD:
02/11 Ageska - córeczka / Redłowo
02/11 amadea99 - córeczka
02/11 Agula - synek
04/11 mondar - synek
04/11 cudzik
06/11 Dorotka86 - synek
06/11 mazar
08/11 anka165
09/11 Tinneraa - córeczka i córeczka / Wejherowo
11/11 Ania - synek
11/11 Asiulka86 - Synuś
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa :)
13/11 agam205 - Syn
14/11 Kiki80 - córeczka / Swissmed
14/11 Lollipop - synek
15/11 kaja_84 - córeczka / Wejherowo
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa:)
20/11 sweetangel171 - synek / Kliniczna albo Zaspa
20/11 Katka_Gdynia
20/11 dorcia_86 - synek
21/11 CzekoladowaPralinka - Synek:)
25/11 lyneth - synek
28/11 Iwona84 - dziewczynka :D
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka

GRUDZIEŃ:
01/12 amaria87
04/12 jednorozec - córeczka
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia -córeczka / Zaspa
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (8)

A wczoraj wiczorem pojechalam po szkole rodzenia do superpharm w gdyni bo rano nie chcialo mi sie nosic tych 2 paczek pampersow co niby mozna tylko nabyc na karte life style i rozmiaru 2 new baby juz nie bylo.. a ludzi od groma jakby dawali za darmo. Masakra...

lollipop : bylo hmm organizacyjnie ze tak powiem :P Wiec ciezko mi powiedziec , prowadzi to polozna ktora pracuje w swissmedzie a wczesniej pracowala gdzies za granica - nazwiska nie pamietam.. Ale ogolnie mala salka ( nie gimnastyczna) jakies male materace tam byly do siedzenia .. Mialo byc niby 11 par ale ludzi bylo wiecej .. wiec troche scisk byl.. -no i po za organizacja powiedziala co nalezy wziazc do szpitala , wiec nic nowego sie nie dowiedzialam ;P Zobaczymy jak bedzie nastepnym razem.. ale nic nie mowila ze trzeba byc na 17 zajeciach... mielismy tylko 20 podpisow bez daty zlozyc na liscie zeby pani Ania dopasowala tak zeby nfz sie nie przyczepil..

Cleanna ja chodzę do SR na Zaspie.

Amadea99 niby wiem że może boleć i że dziecko nie zawsze tak samo się rusza ale jak dzisiaj nawet po pepsi i słodkim się nie ruszał to wolałam to sprawdzić. Tym bardziej że miałam kontakt z dziećmi chorymi na wirusa bostońskiego a szwagierka która też miała kontakt urodziła w 20 tygodniu ciąży... Nie wiem czy to przypadek czy przez tego wirusa ale stresa miałam jak Mały się nie ruszał mimo że codziennie dawał o sobie znać. No ale oczywiście jak przez cały dzień siedział cicho to jak położna podłączała mnie pod KTG to kopnął tak że ona poczuła i oczywiście od razu zaczęła że na pewno wymyślam. Ech czasami myślę że one tam za karę siedzą :)

lolipop ma prawa juz bolec tam i uwdzie nas. pojedyncze skurcze to juz norma nasze cial przygotowuje sie do pordu blizej niz dalej:)najwazniejsze ze z malym wszystko ok:)

lyneth ale powiedzieli Ci na szpitalu tak ze wszystko ok czy gdzie? ile ta Twoja szyjka ma cm? bierzesz na podtrzymanie cos??

Lyneth ja też bym poszła do jeszcze jednego lekarza. Lepiej to skonsultować z jeszcze jednym lekarzem niż masz się denerwować.

Iwona84 i jak Ci się podobały zajęcia w SR? U nas zajęcia są w szkole na sali do gimnastyki i siedzimy na materacach.

Dorotka a dawno zrezygnowałaś? I jak zrezygnowałaś i zmieniłaś położną to nie musiałaś nic płacić? Ja właśnie się zastanawiam czy by nie zmienić położnej jak zajęcia się skończą żeby mieć z przychodni ale boje się że będą kazali mi wtedy płacić za zajęcia a to mi się nie uśmiecha :)

A ja dzisiaj znowu byłam na IP. Mały wczoraj ruszał się mało ale panikować nie chciałam ale że dzisiaj to już w ogóle prawie wcale się nie ruszał, nawet pepsi i słodycze go nie ruszały to pojechałam. I się dowiedziałam że następnym razem mam zgłosić się do swojej położnej. Zawsze myślałam że ona tylko po porodzie przychodzi a dzisiaj się dowiedziałam że już od 30 tyg powinna przychodzić sprawdzić jak ciężarna się czuje. W ogóle żałuję że tam pojechałam 3 godziny czekałam a właściwie nic się nie dowiedziałam, no tyle co że wszystko jest dobrze, ale nic o szyjce lekarka nie powiedziała ani ile mały waży, w czasie usg to nic nie mówiła a jak mnie badała to pierwszy raz mnie tak strasznie bolało, w ogóle jeszcze mnie boli ;/ Następnym razem to jednak do swojej lekarki pójdę.

lyneth u mnie po wizycie w sumie też bez zmian, szyjka ma się dobrze, dalej się nie skaraca, 2,5 cm mam nadzieję że tak już zostanie, nie rozwiera się aczkolwiek jest miękka. Dziewczynki mają po 1300 więc też rosną ;)
Ułożenie miednicowe i poprzecznie. Dzięki za pamieć ;)

Dziewczyny które z Was chodzą do szkoły rodzenia na Zaspie?

witam:)
co chodzi o te wszytskie butelki scigacze smoczki sterylizatory. w razie co zawsze moze maz dokupic. butelka zawsze sie przyda nawet pozniej a jak nie ma kasy to nawet mozna buteli wyparzac wrzatkiem a co chodzi o pompke ja ma zwykla reczna aventu.
a smoczek kupuje na pewno bo przezory zawsze ubezpieczony:)

tez uwazam ze konsultacja u trzeciej osoby da Ci spokój i pewność...

lyneth - zrezygnowałam z moreny i się cieszę, że zapisałam się ostatecznie na kliniczną. ja bym na twoim miejscu poszła skonsultować tę szyjkę u jakiegoś innego lekarza.

o czyli o 10 zł się pomyliłam z tym łóżeczkiem w ikei:)

lyneth może rzeczywiście spróbuj do 3 lekarza się wybrać, bo takie 2 skrajne opinie to mogą namieszać w głowie, a sprawa jest poważna.

Maria nie ma co się źle nastawiać do p. Madej:) W końcu nie ma lekkiej pracy i pewnie nie odbiera, bo albo siedzi w szpitalu na dyżurze, albo prowadzi zajęcia.

Myśmy chcieli kupić te pieluszki dada w biedronce z promocji 2 paczki za 50 zł, ale ostatecznie stwierdziliśmy, że nie warto składować pieluch na 3,5 miesiąca przed porodem, a pewnie będzie jeszcze sporo takich akcji.

to zależy gdzie chodzisz ja chodziłam do sr na Jasieniu i tam zajecia odbywały się w przedszkolu, siedzieliśmy na materacach, lub workach sako.

ok dzieki za linka ;) No to jednak w Ikei lozeczko kupie :D
Pisze ze wchodzi sie bez butow , a gdzie sie siedzi ? w lawkach czy na sali gimnastycznej ?? Bo mnie dzis po dlugim spacerze bola nogi i kregoslup dlatego mam nadzieje ze bedzie mi dzis tam wygodnie :P

oo fajna promocja w superpharm, akurat mam kartę i będę dziś w Galerii to sobie kupię pieluszki :) Dzięki!

hejka,

joahne - widzę, że zrezygnowałaś z moreny, byłam ciekawa, czy Ci się udało
Ja się na Zaspę zapisałam i zła jestem, bo chodzić nie mogę. W ogóle się dziś wkurzyłam, bo przez tą szyjkę dostałam od lekarza skierowanie na Kliniczną, żeby mi badania zrobili, bo grozi mi wcześniejszy poród. A oni powiedzieli, że nic mi nie jest, wszystko w normie, a skoro jeszcze skurczy nie czuję, to jest ok. Jak poczuję, mam brać jakieś leki i tyle.
Teraz już sama nie wiem, dwie tak skrajne opinie od dwóch różnych lekarzy, chyba się do trzeciego wybiorę, sama już nie wiem...
Tinnera - a jak u Ciebie po kontroli? U mnie bez zmian...

W ikei łóżeczko jest nawet za 80 zł, takie najzwyklejsze. Laktatora, butelek, smoczków (chcemy spróbować wychować bezsmoczkowo, a jak wyjdzie to się okaże w praniu:)), sterylizatorów i innych takich nie mam zamiaru kupować póki co. Nie wiadomo jak mi z karmieniem pójdzie, więc po co kasę wydawać, a w szpitalach mają taki asortyment nawet do wypożyczenia.

maria spróbuj wtedy zadzwonić do p. Madej we wrześniu w celu potwierdzenia daty spotkania organizacyjnego. Chociaż przypuszczam, że mogłaś albo coś źle usłyszeć albo p. Madej się pomyliła.

Iwona tu masz link z łóżeczkiem za 90 zł
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/categories/departments/childrens_ikea/18755/
co do szkoły to na zajęcia były 2 razy w tyg w srody niby wykłady a w piątki na masakryczną godzinę bo 20 ćwiczenia...często połozna odwoływała zajęcia bo wypadalo święto lub długi weekend i wtedy trzeba było przyjsć dodatkowo innego dnia lub siedzieć godzinę dłużej. Ogólnie byla miła atmosfera, zajęcia oceniam na +, położną faktycznie kazali wybrać...ale ja w końcu zmieniłam z powrotem na swoją z ośrodka - 2 razy do roku można dokonać wyboru.

Iwona tu link do tego łóżeczka z ikei

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00115751/

Inne tematy z forum

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

rośliny na balkon - jakie? (18 odpowiedzi)

Może pomożecie... Chcę coś posadzić na balkonie, tylko w lato tak strasznie tam praży słońce...

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?