Mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (8)

nasza lista

LISTOPAD:
02/11 Ageska - córeczka / Redłowo
02/11 amadea99 - córeczka
02/11 Agula - synek
04/11 mondar - synek
04/11 cudzik
06/11 Dorotka86 - synek
06/11 mazar
08/11 anka165
09/11 Tinneraa - córeczka i córeczka / Wejherowo
11/11 Ania - synek
11/11 Asiulka86 - Synuś
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa :)
13/11 agam205 - Syn
14/11 Kiki80 - córeczka / Swissmed
14/11 Lollipop - synek
15/11 kaja_84 - córeczka / Wejherowo
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa:)
20/11 sweetangel171 - synek / Kliniczna albo Zaspa
20/11 Katka_Gdynia
20/11 dorcia_86 - synek
21/11 CzekoladowaPralinka - Synek:)
25/11 lyneth - synek
28/11 Iwona84 - dziewczynka :D
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka

GRUDZIEŃ:
01/12 amaria87
04/12 jednorozec - córeczka
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia -córeczka / Zaspa
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (8)

ja też dzwoniłam dzis rano...hmmm. jeśli nie będzie nikogo na 19.09 to przyjde 16.09...najwyżej mnie "wyrzuci" a wtedy jej swoje powiem, bo dzwoniłam do niej wczoraj cały dzien i nie odbierała. kurcze rozumiem, ze każdy moze mieć zły dzień ale dzwoniłam do niej już z 3 razy i ciagle była niemiła. widać praca ją wypaliła, może powinna dać się wykazać komuś z pasją do zawodu.

no to faktycznie sie wstrzymam z laktatorem .. lozeczka w ikei za 100 zl nie widzialam.. hmm.. a szukalam.. Dzis bylam w Super Pharm i na karte life style sa pampersy za 29,99 dzis i jutro.. niestety tylko mozna kupic 2 opakowania na 1 karte .. wiec dzis moj maz chyba bedzie musial zalozyc :P

maria2013- ja dzwoniłam dzisiaj rano i mam być 16.09 na 17.00

Dorotka : teraz chodzilas do Super Mamy ? Az 3 razy w tyg sa zajecia ?? hm.. jak zrezygnowalas to co z ta polozna co byla do wyboru ?? BO ja dzis ide 1 raz i tez sie boje ze mi sie nie spodoba a nie chce placic bo np przestalam chodzic... Jakos nie chce mi sie dzis tam jechac , mam lenia ... no ale ja nie mam pojecia o dzieciach wiec musze ;)

hey,dzwoniłam też do p. Madej i powiedziała, że mam byc 19.09 na godz 17 Ipietro. Wy piszecie, że spotkanie grupowe jest 16.09? Więc albo mnie źle poinformowala (co może być, skoro ma taki paskudny nastrój) albo źle usłyszałam? Ktoś też ma na 19.09?

perfectangel ja mam jutro to badanie i wielką nadzieję, że jakoś je przeżyję :)

dziekuje :)

perfectangel - dobrze, że jakoś dałaś radę, bo powtarzać to badanie to jakaś masakra. Trzymam kciuki za dobry wynik ;)

Dorotka86 - dzieki za zainteresowanie :) po 1,5 h zrobilo mi sie slabo, strasznie mdlilo, zimne poty, serducho jak szalone... ale przetrwalam jakoś... nie chcialabym powtarzać ;/
teraz czekam na wyniki... odbiore dopiero w piatek i od razu do lekarza
mam nadzieje ze bedzie ok

No niestety rzeczy dla dzieci są bardzo drogie. Ja z reguły tylko chodzę i oglądam rzeczy w sklepach typu Smyk, Mama i ja czy 5-10-15. Na razie na te pierwsze miesiące to nawet jak jest promocja to i tak szkoda mi wydawać 20 zł na śpiochy które raz założy albo i nie bo tyle tego mamy. Taka sknera ze mnie hehe ale jeszcze się nakupuję ubranek :)

Co do laktatora to faktycznie lepiej poczekać do porodu. Teraz można jakiś wybrać i jak się okaże że będzie potrzebny to Męża wysłać po niego :) Podobno jak się będzie karmiło piersią to lepiej nie używać jeszcze dodatkowo laktatora elektrycznego tylko lepiej ten ręczny bo po elektrycznym to nawał pokarmu gwarantowany.

Bardzo dziękuję - joahne :)

Iwona84 ja laktator dostanę od bratowej, ma i ręczny i elektryczny. ale myślę, że na razie nie warto kupować, bo nie wiadomo czy będziesz karmić piersią i jak się to wszystko ułoży. przyjaciółka polecała mi elektryczny, bo ręcznym to ona się zamęczyła. tak przynajmniej twierdziła.

a co do całej wyprawki warto wertować strony w necie i szukać najtaniej. ja już sobie pozapisywałam co dostanę, co muszę kupić. z tych co muszę kupić - co warto kupić używane i gdzie (komisy, lumpeksy, allegro, tablica.pl czy chociażby to forum). trzeba codziennie śledzić i szukać okazji. a z tych nowych to oglądam sklepy internetowe i kupuję tam gdzie najtaniej:) dużo czasu na zwolnieniu, dzieci jeszcze nie mam, więc mnóstwo czasu spędzam przed kompem:)

Dorotka86 dam znac jak będzie zwiedzanie porodówki na klinicznej.

perfectangela i jak po glukozie, dałaś radę wysiedzieć?

Dziewczyny gratuluję udanych zapisów do SR, ja chodziłam do Super mamy, ale szybko mi się znudziło, spotkania były 3 w tyg. i jakoś nie chciało mi się chodzić więc dałam sobie spokój.
Delie, filipinka, mondar, Paniqa ,Joahne - chciałabym zwiedzić porodówkę na Klinicznej i mam prośbę czy mogłybyście mi dać cynka kiedy w ramach waszej SR bedzie zwiedzanie? Może jakoś uda mi się tam podhaczyć ;)

Iwona84 w Ikei jest w miarę dobre łóżeczko z drewna za 100 zł, na pewno lepsze od tych marketowych, co do laktatora to ja czekam do narodzin bobasa, w szpitalach mają na stanie, a jak będzie potrzeba odciagania w domu to wyślę męża do sklepu.

Gorzej jak kupisz laktator a okaze sie ze wogole karmic nie bedziesz mogla. kasa w bloto

Hej
Mam pytanko Czy znacie dobrego pediatrę, do którego można było by po porodzie zapisać Córcię?
Interesuje mnie Pruszcz Gdański ewentualnie Gdańsk.

Iwona84 to prawda, że wszystko jest strasznie drogie...
My też niedawno wprowadziliśmy się do nowego mieszkania - na szczęście jesteśmy teraz na tyle urządzeni, że można tu mieszkać spokojnie - bo wprowadziliśmy się do mieszkania bez podłogi, na goły beton - to był hard core :D
Chcemy kupić używane łóżeczko... Wózek na szczęście fundują dziadkowie, a ubranka dostaliśmy. Ale jak robię listę pozostałych rzeczy - choćby kołderka, kosmetyki, laktator i inne to włosy dębem stają...
Co do laktatora to warto go kupić jeśli wiesz, że będziesz go używała... Ja robię studia podyplomowe i jestem na końcówce, więc wiem, że będę jeździła na uczelnie po porodzie i odciągała pokarm - ale jeśli chcesz być cały czas z dzieckiem to może poczekaj z tym zakupem, bo może okazać się zbędny...

a jakie macie laktatory ? JA chce jak najtanszym kosztem wszystko uzbierac bo przez kupno mieszkania w stanie deweloperskim bardzo duzo kasy poszlo na wykonczenie.. i jeszcze duzooooooo nam brakuje .. wiec na "dziko" sie zamieszka.. Dziecko bylo niespodzianka .. Dlatego brak kasy nam doskwiera , Mogla troche poczekac az sie urzadzimy no ale widocznie chce od poczatku z nami mieszkac hehe.. widzialam w rossmanie laktator lovi z pompka za 35 zl i tak sie zatanawiam czy kupic czy nie .. Czy jednak troche zaoszczedzic i kupic drozszy..Łózeczko to chcialam uzywane .. ale z reguly widze od 100 120 zl i sie zastanawiam czy nie lepiej wtedy kupic w jakims realu czy auchanie bo tam sa za 150.. wiec nie wielka roznica a nowe.. Na szczescie wozek bedziemy miec pozyczony a ubranka jakies dostalismy tylko po chlopakach wiec bede musiala zobaczyc co tam jest .. ale na poczatek body pajace to bede mogla ubierac po chlopakach.. Na pewno nie wszystko jest niebieskie ;P Niestety na maluchach te firmy zarabiaja .. i wszystko jest mega drogie , ale coz trzeba jakos sobie poradzic i sie zaopatrzyc ;)

wydaje mi się, że tam gdzie SR są refundowane przez nfz, a do tego są oblegane, położne mogą mieć takie podejście, bo mają mnóstwo telefonów itd. ale jeśli chodzi o tą panią Madej i jej szkołę rodzenia przy Klinicznej wyczytałam same dobre opinie. A super mama jest płatna, mało bo mało, ale też podejście inne. Też brałam pod uwagę super mamę w gdańsku:) z przychodni morena całkowicie zrezygnowałam, bo wkurzały mnie te olewające położne i cieszę się ostatecznie z tej klinicznej:)

Delie, filipinka, mondar, Paniqa - to się pewnie spotkamy tego 16.09:) jak będzie dużo osób to pewnie nas na grupy podzielą.

Paniqa, rzeczy dla dzieci kosztują dużo. Ale ja staram się nie wariować i dużo rzeczy kupuję używanych, a za grosze:) wybieram tylko takie, co wyglądają jak nówki (ubranka), mam zamiar kupić używaną nianie, monitor oddechu, przewijak, leżaczek. zaś fotelik, wanienkę, laktator, śpiworek, karuzelę na łóżeczko dostałam od bratowej. pościel uszyje mi mama z kupionej flaneli. później oddam te rzeczy siostrom:)

Dziewczyny ostatnio zauważyłam ze brzuszek troszke mi zaczął opadać w doł co prawda jescze mam 10 tyg do rozwiazania. ale czy tez zaobserwowałyście cos takiego

ooo ja tez sie zapisalam do SR na Kliniczna zobaczymy jak bedzie.
Co do hustawek nastrojów to j moze takich wielkich nie mam i nie złoszcze sie na wszystko, ale jednak duzo sie stresuję porodem i takim nowym zyciem. A co do tatusia to jedynie mnie dobija to, że nie jest aktywny w przygotowaniach, nie kuma, że jest juz z brzuszkiem coraz ciezej wykonywac rozne codzienne zadania i w sumie mysli wiecej o sobie, nie tego sie spodziewałam.Zero zrozumienia i wsparcia, a nie idzie pewnych rzeczy przetłumaczyc,bo nie dociera:( i to mnie najbardziej złości. Chcialabym, żeby facet choc raz w swoim zyciu doświadczył tego, co my. Czuje sie ze wszystkim sama.

do sklepów z art.dziecięcymi to moge polecic jeszcze http://www.babypol.pl/ dla porównania, maja też konto na allegro

a jesli chodzi o mama i ja to jak tak sie przeszłam po sklepie patrząc na niektóre rzeczy, to doszłam do wniosku, że chyba y miec dziecko trzeba byc milionerką...

Inne tematy z forum

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...

Zmiana zawodu - od czego zacząć? (75 odpowiedzi)

Szukam na siebie pomysłu. Któraś z was też stała przed opcją przebranżowienia się, jak wam się...