Mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (8)

nasza lista

LISTOPAD:
02/11 Ageska - córeczka / Redłowo
02/11 amadea99 - córeczka
02/11 Agula - synek
04/11 mondar - synek
04/11 cudzik
06/11 Dorotka86 - synek
06/11 mazar
08/11 anka165
09/11 Tinneraa - córeczka i córeczka / Wejherowo
11/11 Ania - synek
11/11 Asiulka86 - Synuś
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa :)
13/11 agam205 - Syn
14/11 Kiki80 - córeczka / Swissmed
14/11 Lollipop - synek
15/11 kaja_84 - córeczka / Wejherowo
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa:)
20/11 sweetangel171 - synek / Kliniczna albo Zaspa
20/11 Katka_Gdynia
20/11 dorcia_86 - synek
21/11 CzekoladowaPralinka - Synek:)
25/11 lyneth - synek
28/11 Iwona84 - dziewczynka :D
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka

GRUDZIEŃ:
01/12 amaria87
04/12 jednorozec - córeczka
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia -córeczka / Zaspa
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (8)

termin - przelom listopada i grudnia, a płeć...no własnie :D prawopodobnie chłopiec, ale na począstku dlugo był dziewczynką ;) więc trudno powiedzieć :)
Chodzę do szkoły rodzenia na Zaspie, calkiem fajnie - w poniedzialki wyklady, wtorki i srody ćwiczenia.
Dziewczyny, a slyszalyscie coś o porodach na Zaspie - jak jest, jak personel, itd? Bo ja sie nie orientuje, wiem tylko ze nie dają znieczulenia zewnątrzoponowego, jest za to gaz lub środki przeciwbólowe

książki i najnudniejsze filmy, melisa, itd. nic nie pomaga niestety...

skorzystałam z okazji i pojechałam z moim na grzybki i wiaderko trzasnelismy, a zaraz smigam do pracy na troche i tak pewnie bede w ruchu do wieczora az sie zmecze a potem znow pobudka nad ranem:) co za zycie hehe:)

ja sie mocno zastanawiam nad podgrzewaczem, czy to rzeczywiście sie przyda czy to tylko zędny gadżet...

AAbym podaj swój termin i płeć jak znasz:)

Uzupełniaj magnez :) ja pije magnez forte. Nad ranem czuje skurcze w łydkach i kolana mnie bolą. lekarz powiedział , żeby uzupełniać magnez :)

AAbym a gdzie chodzisz do sr?

Ja ma ochotę upiec dziś bułeczki drożdżowe :P

mój płaszczyk jesienny wyciągnęłam z dna szafy i liczy sobie chyba z 4 lata. na teraz jest akurat, bo ma taki rozszerzany fason, że nawet brzuch się w nim nie wyróżnia:) ale z kurtką zimową pewnie będzie już problem.

podgrzewacza nie kupuję, bo słyszałam, że szybciej w mikrofali podgrzać lub kąpieli wodnej. będę musiała jednak dojść do wprawy, aby odpowiednią temperaturę uzyskać. a laktator dostanę od bratowej. ale gdybym miała kupować, to bym wybrała model, ale z kupnem poczekałabym do czasu po porodzie. bo nie wiadomo czy ci się w ogóle przyda. w razie czego wysyłasz męża po konkretny, który sobie wybrałaś wcześniej:)

witam nową mamę:) ja się w sumie nie nudzę. kompletuję wyprawkę, czytam książki plus książki o ciąży i opiece nad dzieckiem, planuję pokoik, siedzę w internecie i ogarniam przeróżne dzieciowe tematy, chodzę na spacery, oglądam filmy, seriale, piekę ciasta... tyle czasu to ja już nigdy mieć nie będę;)

dzieki :)
wlasnie, mi tez sie chce piec, nigdy za bardzo nie mialam na to czasu,a teraz mam go mase :) w weekend zrobilam pyszne ciasto, mąż byl zachwycony ;)
a spie calkiem dobre, poza tym ze wstaje po kilka razy na siku i dretwieja mi kolana to jest calkiem dobrze...poki co ;)

Witam nową mamusię:D
Ja np różne rzeczy np. odsypianie nieprzespanej nocy he he.
Ostatnio poza czytaniem książek to mam ochotę na gry internetowe :))
Pokoik z Mężem już urządziliśmy na wiosnę, łóżeczko odmalowane,
Ciuszki dostaliśmy od siostry wiec tylko brakujące rzeczy dokupujemy :)

Ostatnio to mam ochotę na pieczenie ciast :D co wcześniej rzadko robiłam
Rano mężusiowi kanapeczki robię do pracy bo i tak już o 5 nie spię :))
A Mąż zadowolony :D

Puchatkowa to podziwiam, że uda ci się połączyć studia z maleństwem.
Ja też się zastanawiałam nad kontynuacją mgr ale tu jest problem bo są to dzienne mgr. i nie wiem czy tak chciałabym zostawiać Malutką z teściową. Bo tylko taka miałabym możliwość. :/ Ale zobaczymy....

hej dziewczyny,
to ja sie dopisuje do listy :) zaczelam 27 tydzien i mam termin na poczatek grudnia...tak przy okazj - co ciekawego robicie bedac na zwolnieniu lekarskim zeby sie nie nudzic? ;) szczegolnie w taki deszczowy dzien jak dzisiaj :)... ja czytam ksiazki o maluszku, kupuej ciuszki, planuje urzadzenie pokoiku, chodze do szkoly rodzenia...ale czasami nudze sie jak mops ;)

~MAMA LISTOPADOWA my zastanawialiśmy się nad podgrzewaczem, ale stwierdziłam, że chcę karmić piersią, więc mało byłby używany... Co prawda jakiś miesiąc po porodzie mam zamiar kontynuować studia podyplomowe, więc mógłby się przydać, ale chyba będziemy trenować sposób naszych babć - czyli zanurzać pokarm w gorącej wodzie... Tym bardziej, że studia mam co 2 weekend.

Właśnie ze względu na studia będę miała laktator - ale nie wiem jaki :) przyjaciółka odda mi swój, którego nie używała w ogóle. Wiem tylko, że jest elektryczny :) jak mi go przyniesie to będę wiedziała więcej. Nie wiem czy warto go kupować zawczasu, wydaje mi się się, że może się później okazać zbędny...

Mnie nie chciało się spać po glukozie, ale pielęgniarki mnie o to pytały kilka razy, gdy siedziałam pod gabinetem :) więc pewnie mają takie doświadczenie z kobietami, że chce im się po tych słodkościach spać...

No ja już wróciłam z laboratorium.:P Ale głodna byłam. Ale chyba przez tydzień nie będę używać cukru do herbaty hi hi. czy Wam też chciało się tak spać po tej glukozie? Chyba że mi tylko tak bo miałam nieprzespaną noc :D

A mam pytanko czy kupujecie sobie podgrzewacz do butelek w razie czego?
a I jak kupujecie lub kupiłyście laktator ? Bo wciąż nie mogę się zdecydować?

Dziś idę na pierwsze zajęcia do SR na Kowalach. Czy któraś z Was też może?

Hehe. Sprytnie :-P

perfectangel mam ten sam dylemat :) stwierdziłam, że jak nic nie znajdę to zabieram mężowi kurtkę, która ma bardzo neutralne kolory :D po ciąży mu oddam hi hi

Ja muszę poszukać jakiegoś płaszcza jesienno - zimowego bo w starych się nie dopinam w brzuchu i cyckach :-P widziałyście gdzieś jakieś fajne i niedrogie?

Paniqa zaopatrz się może w jakieś ciekawe książki i czytaj jak nie możesz spać? ja w końcu teraz mam czas na czytanie, bardzo mi tego brakowało:)

ja jutro mam wizytę u gina i pewnie też zleci mi glukozę. już się przyzwyczaiłam, że wszystko robię na końcu po was (ale jestem przynajmniej bogatsza o wasze doświadczenia;)))

pogoda dziś okrutna. rano byłam w sklepie i musiałam włożyć na siebie jesienny płaszcz. a teraz jestem już po śniadaniu i jak zwykle pojawiły się poranne duszności. muszę na boku leżeć:/

Mój mały też ćwiczył tańce po glukozie :)

A po tej glukozie Mała zaczęła fikać w brzuszku. :)
no biorę Teścia pod rękę i lecę do laboratorium :D

MAMA LISTOPADOWA ale dziwne że pozwoliły Ci chodzić, przecież podczas ruchu jest inne spalanie.

No to komfort większy, ja na szczęście miałam ze sobą książkę, która mnie mocno wciągnęła i jakoś mi ten czas minął :)

a bo byłam z teściem i Kobitka powiedziała, żebym tylko była pod opieką :D
i nic nie jadła ::D i nie piła

Inne tematy z forum

Drewniany plac zabaw dla dzieci? (45 odpowiedzi)

Dziewczyny chciałabym zrobić Nikosiowi plac zabaw w ogrodzie.Drewniany,wiadomo jakis domek ze...

Impreza urodzinowa dla mamy na 50tke, gdzie zrobić ?????????? na szybko (14 odpowiedzi)

Hej moja mama w kwietniu obchodzi 50 urodziny. Ogólnie impreza była zaplanowana na 17 marca Pod...

Pediatra przychodnia morena (8 odpowiedzi)

Możecie polecić jakiegoś pediatre z przychodni Morena? Długo się czeka na wizytę w gabinecie...