Mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (9)

LISTOPAD:
02/11 Ageska - córeczka / Redłowo
02/11 amadea99 - córeczka
02/11 Agula - synek
04/11 mondar - synek
04/11 cudzik
06/11 Dorotka86 - synek
06/11 mazar
08/11 anka165
09/11 Tinneraa - córeczka i córeczka / Wejherowo
11/11 Ania - synek
11/11 Asiulka86 - Synuś
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa :)
13/11 agam205 - Syn
14/11 Kiki80 - córeczka / Swissmed
14/11 Lollipop - synek
15/11 kaja_84 - córeczka / Wejherowo
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa:)
19/11 MAMA LISTOPADOWA
20/11 sweetangel171 - synek / Kliniczna albo Zaspa
20/11 Katka_Gdynia - synek Franuś / Redłowo ew. Zaspa
20/11 dorcia_86 - synek
21/11 CzekoladowaPralinka - Synek:)
25/11 lyneth - synek
28/11 Iwona84 - dziewczynka :D
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka

GRUDZIEŃ:
????? AAbym - synek?
01/12 amaria87
04/12 jednorozec - córeczka
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia - córeczka / Zaspa
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie listopadowo-grudniowe 2013

Witaj Marcysia :) Coraz więcej nas w tym listopadzie ;)

Ja nie mam żadnych skurczy, ale za to codziennie wieczorem mam nogi jak "kamienie" takie ciężkie i twarde... też nie za fajna sprawa.

Powiem Wam że z dnia na dzień coraz bardziej nie mogę doczekać się rozwiązania, zaóważyłam że jestem coraz bardziej niecierpliwa :D Mam nadzieję tak jak część dziewczyn urodzić przed terminem, zobaczymy co na to córka ;)

My chcemy zrobić sesję z brzuszkiem, moja koleżanka fotograf zaoferowała swoje usługi, więc z chęcią skorzystamy :)
A później sami będziemy robić zdjęcia... Pewnie i tak sporo ich napstrykamy :)

witaj MarcysiaS ;)

Dziewczyny jeśli meczą Was skurcze w łydka to kupcie sobie wapno -ja piję Calcium i już po dwóch zastosowaniach rano mogę się przeciągnąć bez skurczy ;)

Witam wszystkie przyszłe mamy. Podgladam was od jakiegoś czasu, ale dopiero teraz zdobylam sie na to, zeby sie przyłączyć (zachecona przez inne spoznialskie). Jak widać cierpię na bezsenność :) a to dopiero 31tc. I niestety bywam gadułą ;) termin mam na 19.11, ale cos czuje ze rozpakuje sie szybciej. Podobno dziewczynka

Ja planuję zrobić zdjęcia małej, ale w sumie nie wiem czy kogoś zatrudnię czy może raczej sama spróbuję jakieś ciekawe fotki porobić ;)
Dziś fajna pogoda na spacerek... ;)

Planujecie sesję brzuszkowa i z noworodkiem? Macie kogoś sprawdzonego z pomysłami do tego zadania?

Paniqa ja też nie ogarniam gdzie to dokładnie jest. nigdy tam nie byłam. tzn wiem który to budynek, ale dalej nic. trafimy:) ja najprawdopodobniej będę sama. myślicie, że musimy mieć coś konkretnego ze sobą? jakieś dokumenty czy papiery ciąży etc?

Ja bym bardzo chciała urodzić wcześniej, najlepiej tak na początku grudnia, może dlatego mi się to śniło:) Ale coś przypuszczam, że urodzę prędzej 2 tyg później, z racji długich cykli.

Mój chce iść ze mną na to spotkanie organizacyjne, więc będę z nim.

ja ide na to pierwsze sama tylko ciagle nie ogarniam gdzie dokladnie to jest :)

filipinka ja też bym chciała urodzić przed terminem. tak tydzień-dwa. najlepiej, żeby mnie zaskoczyło, bo nie chciałabym rozmyślać i codziennie zastanawiać się czy już (po terminie). najlepiej szybko, łatwo i bez bólu;) oczywiście życzę tego nam wszystkim!

mam pytanie do dziewczyn, które w poniedziałek zaczynają SR na klinicznej. przychodzicie na to spotkanie organizacyjne z facetami?

Dwa tygodnie to już bezpiecznie a przynajmniej się nie dźwiga tego słodkiego ciężaru :-)
Troche samą sobie tego życzę :-P

witam z rana:)
Tak piszecie o tych smarowidłach na brodawki, a ja nawet o tym nie pomyślałam, także zakupię jakąś i będę smarować. Może coś pomoże.

Śniło mi się dzisiaj, że urodziłam 29.11, czyli 2 tyg przed terminem i byłam mega happy:)

Wydaje mi się, że w każdej aptece można dostać maltan. Ja akurat kupiłam w Gemini przez internet, tubka 40 g kosztowała 13,90. Z tego co mówi ulotka, można hartować się już 2 miesiące przed porodem:-) Ciekawa jestem, czy faktycznie da to jakiś efekt.

Agam205 don't worry :) ja mam z kilkanaście kg z przed ciąży na plusie więc z tymi moimi 6kg to pewnie z taką samą nadwagą skończymy i tak samo będziemy musiały się męczyć z ich sukcesywnym gubieniem... ale co tam....oby dzieci były zdrowe a kg da sie zawsze zgubić czy zyskać :)

Dorcia_86 tą maść maltan można kupić w każdej aptece? i faktycznie można stosować już 2 msc przed porodem?

Witamy Cię muszka w naszym gronie :)

Amadea99 zgadzam się z tobą z tymi preparatami do kąpieli... Jak miałam praktyki na pediatrii to pielęgniarki myły w tych próbkach tylko dzieci z suchą skórą lub problemami skórnymi i to takie kilku miesięczne...maluszki miesięczne czy 2 miesięczne myły samą wodą lub zwykłymi żelami do kąpieli od 1 dnia życia...ale to tak na marginesie :)

Mama listopadowa a czy na twojej SR położna mówiła / wyrażała opinię na temat Swissmedu? ciekawią mnie te opinie?

dopisuję muszkę do listy

LISTOPAD:
02/11 Ageska - córeczka / Redłowo
02/11 amadea99 - córeczka
02/11 Agula - synek
04/11 mondar - synek
04/11 cudzik
06/11 Dorotka86 - synek
08/11 anka165
09/11 Tinneraa - córeczka i córeczka / Wejherowo
09/11 mazar - synek / Kliniczna lub Zaspa
11/11 Ania - synek
11/11 Asiulka86 - Synuś
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa :)
13/11 agam205 - Syn
14/11 Kiki80 - córeczka / Swissmed
14/11 Lollipop - synek
15/11 kaja_84 - córeczka / Wejherowo
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa:)
19/11 MAMA LISTOPADOWA
20/11 sweetangel171 - synek / Kliniczna albo Zaspa
20/11 Katka_Gdynia - synek Franuś / Redłowo ew. Zaspa
20/11 dorcia_86 - synek
21/11 CzekoladowaPralinka - Synek:)
25/11 lyneth - synek
28/11 Iwona84 - dziewczynka :D
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka

GRUDZIEŃ:
????? AAbym - synek?
01/12 amaria87
04/12 jednorozec - córeczka/
04/12 muszka - synek
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia - córeczka / Zaspa
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie

witaj muszka na forum:) mi zgaga jakoś przeszła i mam nadzieję nie powróci. wyżej pisałyśmy jak sobie z nią radzić, może skorzystasz. a co do skurczy nóg, może masz za mało magnezu?

maść na brodawki używam sporadycznie już od jakieś 1,5 miesiąca. stosuję Ziaję Mamma Mia (100% lanoliny). ale mam też próbki maltanu i muszę wypróbować.

lyneth - wracaj do zdrowia i dużo odpoczywaj:)

mama listopadowa - kurs SR na klinicznej zaczynamy w poniedziałek. ale myślę, że skoro zajęcia są przy tej właśnie placówce to raczej innych chwalić nie będą... zobaczymy. a czego dowiedziałaś się o porodówce na klinicznej? co do odwiedzin, to koleżanka która rodziła tam miesiąc temu mówiła, że teoretycznie do sali może wejść tylko mąż, a reszta gości tylko w pokoju odwiedzin. może niespecjalnie tego pilnują. a jeśli tak się zdarzy należy poprosić położne o wyproszenie "tłumów" z pokoju.

ja też chciałabym rodzić na klinicznej. koleżankę niedawno odsyłali, ale dosłownie "wyprosiła" przyjęcie jej na oddział. ale skutek był taki, że po porodzie całą dobę spędziła na sali poporodowej, bo na położniczym nie było miejsc. mówiła również, że położne ani pielęgniarki nie wtrącają się absolutnie w to, w co i jak ubierze się dziecko, jakie stosuje się kosmetyki itp. pani od laktacji nie widziała ani razu, a leżała przez 5 dni, a w drugiej dobie miała nawał pokarmu. na znieczulenie było "za szybko", a potem "za późno", także nie dostała. ale poród miała szybki. i poleca;)

Lollipop z tego co wiem, to przy porodzie może być tylko jedna osoba towarzysząca.

MAMA LISTOPADOWA podobno lepiej wtedy traktują. No i też jak będziesz rodzić jak akurat Twój lekarz będzie miał dyżur to pewnie lepiej będziesz się czuła :)

Widzę, że macie dylematy przy wyborze szpitala -ja ich nie mam jakoś podchodzę do tego spokojnie. Moja córeczka ma się urodzić i jest mi to obojętne w którym szpitalu to będzie.

Kupiliśmy łóżeczko z pościelą i wózek Navington Galeon (gdyby któraś chciała zamawiać to na allegro mają aktualnie fajniutką cenę -dlatego nie chcieliśmy dłużej czekać).

A czy coś daje jak np mój gin pracuje w danym szpitalu ???

a dzisiaj mnie tak strasznie boli brzuch jak na okres, chyba dawno takiego bólu nie miałam, chyba przed pierwszą ciążą :(

Inne tematy z forum

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...

Dobry ortodonta (39 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?