Mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (9)

LISTOPAD:
02/11 Ageska - córeczka / Redłowo
02/11 amadea99 - córeczka
02/11 Agula - synek
04/11 mondar - synek
04/11 cudzik
06/11 Dorotka86 - synek
06/11 mazar
08/11 anka165
09/11 Tinneraa - córeczka i córeczka / Wejherowo
11/11 Ania - synek
11/11 Asiulka86 - Synuś
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa :)
13/11 agam205 - Syn
14/11 Kiki80 - córeczka / Swissmed
14/11 Lollipop - synek
15/11 kaja_84 - córeczka / Wejherowo
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa:)
19/11 MAMA LISTOPADOWA
20/11 sweetangel171 - synek / Kliniczna albo Zaspa
20/11 Katka_Gdynia - synek Franuś / Redłowo ew. Zaspa
20/11 dorcia_86 - synek
21/11 CzekoladowaPralinka - Synek:)
25/11 lyneth - synek
28/11 Iwona84 - dziewczynka :D
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka

GRUDZIEŃ:
????? AAbym - synek?
01/12 amaria87
04/12 jednorozec - córeczka
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia - córeczka / Zaspa
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie listopadowo-grudniowe 2013

*perfectangel nic sie nie bój, lekarze lubią prace w Wigilie i Święta, zwłaszcza męzczyzni, dużo bardziej wolą pracę i ten swoisty "spokój" niż spędzanie świąt w domu ;) Uwierz mi, wiem co mówię ;)

Ja mam 12 kg na plusie, a naprawdę pilnuję się jak mogę... Tak to już jest chyba.

Ageska właśnie się boję tego terminu świątecznego... że wszyscy najlepsi specjaliści lekarze i polozne wezmą sobie wolne a ci co będą na dyżurze to będą pracować za karę....

dzieki happymum87 ;) :* niby wiadomo że trzeba przybrać a potem oczywiście nad sobą popracować, ale czasami ciężko się przyzwyczaić do takiej sytuacji :P na szczęście coraz bliżej do rozwiązania... ;)

perfectangel ja myślę że pewnie urodzisz akurat na święta :P taki prezent pod choinkę będzie piękny :D

Ja mam ok 7.5 na plusie ale to dopiero koniec 26 tygodnia...
Ehh... Wy będziecie się już cieszyły maluchami a ja jeszcze będę baryłka w drugiej połowie grudnia... jak lekarz stwierdzi że donoszenie do stycznia jest raczej niemożliwe to od początku grudnia będę robić wszystko żeby przyspieszyć ;-) słabo tylko widzę mycie okien ;-)

Ageska spokojnie :) uwierz że ja mam swoje dodatkowe kg z przed ciąży...i te moje 6 kg na plusie mi styknie by wyglądać i tak pewnie bardziej wielorybnie od ciebie hihi więc nie stresuj się :D obiecałam sobie że po porodzie biorę się za siebie i koniec szukania wymówek...mam rok przed powrotem do pracy żeby wrócić do wagi z przed kg lat....

Amadea nie załamuj się dzidzia na pewno jeszcze się przekręci, ma czas jeszcze :)

Jeśli chodzi o wanienkę to ja mam taką zwykłą dużą i do tego będę wkładać gąbkę profilowaną lub tetrę i myślę że to wystarczy ;)

Straszna dziś ta pogoda... nic się człowiekowi nie chce a tu sterta naszych rzeczy do wyprasowania.... a i kolejny powód do dumy, zaczynają mi puchnąć stopy na tyle że dziś już miałam spory problem założyć buty... :( w ogóle ja to się przy was powinnam schować bo przytyłam póki co 13kg... strach w lustro spoglądać ;)

perfectangel oby... juz w brzuchu uparta coreczka...

Amadea spokojnie... jeszcze na czas żeby się przekręcić...

Tinneraa trzymam kciuki byś wytrwała jak najdłużej z dziewuszkami w sobie :)

Ja znowu mam beznadziejny nawrót zgagi... chyba i koktajl z banana i mleka został już też pokonany przez mój organizm.... zauważyłam też że wieczorem nie powinnam pić bo jak kłade się płasko to mi się przelewa wszystko...chyba taki urok mej ciąży :) pierw 5 msc wymiotów teraz kolejne 5 zgagi będzie :)

Co do chust to mega mi się one podobają ale jakoś sama nie widzę się w niej...boje się że nie będę potrafiła się w to zawinąć albo że kupie i nie będę używać... więc póki co nie planuje jej kupować...

Co do zachcianek kulinarnych to kopytka dobry pomysł hihi i pieczenie ciacha :D ja jednak mam dziwne zachcianki i usmażyłam jabłka z boczkiem wędzonym....taki mus....jako dziecko takie coś robiła moja babcia...nie jadłam tego z 10 dobrych lat...aż do dziś hihi ze świeżym pieczywkiem z masełkiem pychotka :D

Co do wagi to ja od początku mam 5,5-6kg na plusie....a gdyby nie fakt że zwymiotowałam pierw te 5kg to była bym dopiero 1 kg na plusie... ale po mału czuje że brzusio mi rośnie i coś czuje że w październiku może być problem w garderobie bo w co ja się wcisnę jak ta moja córcia będzie tak mi brzuszek powiększac hihi

Dziewuszki a ja mam pytanko o wanienke... bo są te takie w kształcie standardowej wanny i są mniejsze i większe i niektóre w sobie mają już na stałe jakby ten stelaż plastikowy do układania dzieciątka...i ost widziałam taką wanienke w kształcie bardziej prostokąta i też miała w środku jakby taki wylew plastikowy profilowany że od razu na to kładdziesz dziecko...nie wiem które lepsze....jakie wy macie?

my po wizycie u poloznej z mala wporzadku ale jest ulozna glowka do gory. siedze i patrzec o moge zrobic zeby zechciala sie przekrecic. niedojrze ze pierwszy pord 46 godz to teraz mala odwrotnie ulozna. siedze i palcze
polozna powiedzila ze ma jeszcze czas przekrecic sie
teraz juz wiem dalczego prawie wogole nie czuje kopniakow w zebra
za 2 tyg znowu na badanie

Iwona84 - ja na umówionym USG u dr M. miałam zazwyczaj tylko USG na wizycie i nic więcej. Też byłam dziś u niej, ale na kontroli i na szczęście wszystko jest OK :) w środę mam USG i zobaczymy jak się tam Mały sprawuje :D

dzieki perfectangel, to mnie pocieszylas :)

Mamo listopadowa to baaaaaardzo mało :-)

Aha i przed ciążą miałam taką samą glukoze na czczo.

To masz maleńka różnice... ja miałam jakoś ok 8 czy 10. Hmm... no cóż mój Gin mówił że jest ok. Mam nadzieję że uda Ciebie też tak będzie. I że mój się nie pomylił... ;-)

Ja od początku ciąży przytyłam 5,4 kg czy to dużo?
Malutka waży 1726g mamy 31 tc.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Lollipop jak dzwoniłam to etermed miał szybko termin jako dla mnie osoby spoza abonamentu, cena wizyty 120pln.

no własnie co z pieluchami, nawet nie sprawdzałam cen, nie wiem jakie kupić. Ile kosztuje Dada newborn a ile np pieluchy z lidla czy orginalne pampki?Ostatnio rzuciło mi się w rosmanie w oczy, że newborn babydream 11.99pln ale to mała paczka

joahne - a ktore z tych pieluszek polecasz, bo wybór bardzo duzy :) ktores z nich sa wyjątkowo dobre?

Jak Gdynia to dla mnie lepiej :) To chyba też tam zadzwonię, tylko ciekawe ile na wizytę będę czekała bez abonamentu.

Inne tematy z forum

Przeprowadzka- jaka firma? (47 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

rozedma płuc, i co dalej? (5 odpowiedzi)

Dziewczyny,moja najlepsza przyjaciółka zadzwoniła dzisiaj do mnie z informacją,że zdiagnozowano u...