Mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (9)

LISTOPAD:
02/11 Ageska - córeczka / Redłowo
02/11 amadea99 - córeczka
02/11 Agula - synek
04/11 mondar - synek
04/11 cudzik
06/11 Dorotka86 - synek
06/11 mazar
08/11 anka165
09/11 Tinneraa - córeczka i córeczka / Wejherowo
11/11 Ania - synek
11/11 Asiulka86 - Synuś
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa :)
13/11 agam205 - Syn
14/11 Kiki80 - córeczka / Swissmed
14/11 Lollipop - synek
15/11 kaja_84 - córeczka / Wejherowo
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa:)
19/11 MAMA LISTOPADOWA
20/11 sweetangel171 - synek / Kliniczna albo Zaspa
20/11 Katka_Gdynia - synek Franuś / Redłowo ew. Zaspa
20/11 dorcia_86 - synek
21/11 CzekoladowaPralinka - Synek:)
25/11 lyneth - synek
28/11 Iwona84 - dziewczynka :D
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka

GRUDZIEŃ:
????? AAbym - synek?
01/12 amaria87
04/12 jednorozec - córeczka
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia - córeczka / Zaspa
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie listopadowo-grudniowe 2013

perfectangel - a jaką mialas roznice? bo mi sie wydaje ze tez niewielką, ale trudno mi powiedziec :0
na czczo mam 78 mg/dl, a po 2 godz - 69

my z abonamentu to w miarę szybko. Rano dzwoniłam,a na popołudnie była wizyta-tak się udało. Po wizycie znowu go rejstrowałam to już na za 2tyg. Nie wiem do kogo, musielismy mieć konsultacje jak najszybciej,ale endokrynolog okazał sie bardzo kompetentny,z tym że wizyta była w Gdyni.

Mamazosi a do kogo umówiłaś Męża? I ile czeka na wizytę w tym Luxmedzie?

hej ja kupiłam w akpolu,ale takie niefirmowe bo nie chce mi się wydawać 120pln a trzeba je często prać i tak potem pójdą do śmieci, bo będą zużyte. Więc póki co mam 1 biały,a jeden czarny. Potem dokupię jak mały sie urodzi.
Ja najbardziej utyłam między 24a 28tyg bo aż 2 kg,wcześniej od 16tyg regularnie co 4tyg 1kg,a od 30tyg idzie mi ok 800g miesięcznie,czyli tyle co dziecko. Ostatecznie mam 9.5kg na plusie,ale czuję się grubo.

Są jeszcze jakieś inne marki stanikow oprócz allesa? Gdzie kupujecie?

Ja miałam niska glukoze po obciazeniu. Ale różnica między tym co było wcześniej a co potem była tak niewielka że lekarz powiedział że to dobry wynik i trzustka dobrze pracuje.

A co do przybierania masy to faktycznie teraz następuje to szybciej ale i brzuch szybciej rośnie. No i znów pozwalam sobie na ciastka, bo coś mnie wzięło i piekę :-)

Dziewczyny krótkie pytanko czy któraś z was chce może odkupić spodnie ciążowe? Materiał miękki jeans, rozciągliwy, nie jest sztywny, z wygodnym pasem ciążowym, regulowanym dodatkowo guzikiem z tyłu. Rozmiar M. Spodnie są nowe, kupiłam, ale nie dopasowałam z rozmiarem. Cena 40zł. Jeśli ktoś chce zobaczyć zdjęcia, bądź wymiary piszcie. Jestem z Gdańska, więc można zobaczyć :)
Pozdrawiam

Iwonka ja wczoraj byłam u Musiała w luxmedzie w sumie tylko po skierowanie na usg,a tak mnie obadał z każdej strony, plus waga, ciśnienie, badanie ginekologiczne i tętni małego, wypytał wszystko, sprawdził ułożenie dziecka i czy nie mam obrzęków-szok. Kazał przyjść na następną wizytę za 2tyg... Także bardzo fajnie:) Ale jeszcze raz do niego pójdę, a wtedy już wraca moja ginka. A jutro mam usg w Gdyni u Wąsiewicza. Byłyście może u niego?

hej
Lollipop ostatnio próbowałam męża umówić do endokrynologa na NFZ, okazało się to nie możliwie, kolejki na pół roku z góry. Całe szczęście, że mamy pakiet w Luxmedzie bo ostatnio non stop z niego korzystamy.

Co do chusty to ja jakoś nie jestem zwolenniczką u takich małych bobasów. Zwłaszcza, że u nas dzieci raczej zimowe. Choć wiele mam mających problemy z kolkami u maluchów to sobie chwali i korzystają z nich w domu. Ja zamierzam kupić nosidełko o takie : http://www.smyk.com/babybjorn-original-cotton-nosidelko-kolor-czarny,p1049476274,swiat-niemowlaka-p. Na pewno mi się przyda, zwłaszcza że będę codziennie starszą odbierała z przedszkola.

hej dziewczyny,
ja tez po wizycie u lekarza, mały ruszał się jak nigdy :) przy okazji zapytalam o ruchy, bo w niektorych Waszych suwaczkach pisze ze w czasie aktywnosci trzeba naliczyc 10 na 1 godzine...a on taki aktywny nie jest, dlatego od razu zapytalam. Ale moja gina mówi ze to bzdura, ze 10 ruchów w ciągu dnia wystarczy.
Czy ktoras z Was miala taki problem z glukoza, że przy badaniu na obciążanie wynik jest niższy niz na czczo? :) czyli nie cukrzyca ciązowa, ale odchylenie w drugą stronę :) bo wlasnei tak mam i musze skonsultowac z diabetologiem, bo to tez nie jest dobre dla dziecka...
Uwazajcie z oddechami, bo jak zaczyna Wam się kręcic w glowie albo wygina palce to znaczy za glębokie wdechy, a wdech ma byc krotki i wydech gleboki.
Jak byscie chcialy jeszce kupic proszki to widzialam wczoraj w Almie w promocji ogromny Jelp 4 kg + plyn zmiekszajacy 2 l gratis za 59,90...to dla tych co mają dużo prania :)

Puchatkowa ja mam dzis usg u dr mezyk na skierowanie. To bedzie tylko usg czy tez normalne badanie waga cisnienie? Wiesz moze?

Joahne dziękuję za odpowiedz :) Właśnie domyślam się że na nfz się nie dostanę więc chodzi mi prywatnie. Euthyrox zaczęłam brać w ciąży i to gin mi ustalała dawki ale nie wiem co po ciąży? Czy brać dalej czy odstawić dlatego chce z tym iść do endokrynologa.

Tinneraa odpoczywaj jak najwięcej! Ale duże te Twoje dziewczynki jak na ciążę bliźniaczą chyba :)

Też się zastanawiam nad chustą, ale z kupnem poczekam i zobaczę jaki Mały będzie. Bo jeśli spokojny i da mi coś w domu zrobić bez noszenia na rękach to nie będę na razie raczej kupowała bo na dwór i tak bym jej w zimie nie używała.

Co do stanika to też kupię na co dzień podtrzymujące a zwykłe na noc, no i do szpitala.

Delie ja między 20 a 25 tyg przytyłam 3,5 kg. Chciałam się zważyć wczoraj, ale bateria w wadze odmówiła posłuszeństwa, co wcale mnie nie zmartwiło :D Tak zauważyłam, że większość idzie mi w brzuch i chyba trochę w nogi, bo wydają mi się grubsze. Natomiast trochę osób mi już mówiło, że na twarzy schudłam. A może to tylko kontrast się zrobił w porównaniu z tym, co poniżej twarzy się dzieje ;)

Do mnie p. Madej też się nie odzywała, więc wnioskuję, że termin spotkania organizacyjnego jest bez zmian. Mam pytanie, czy zabieracie ze sobą swoich partnerów na to spotkanie organizacyjne?

Mamo Listopadowa ja kupię od razu staniki podtrzymujące, bo nie lubię takich zwykłych, właśnie ze względu na to, że biust w tym wygląda niezbyt ładnie. Jedynie na noc chce sobie kupić jakiś sportowy, że wkładki laktacyjne miały się do czego trzymać.

hej mamusie.
Mam pytanko czy na początek kupujecie sobie te zwykłe staniki do karmienia? czy już te takie lepsze podtrzymujące biust.?
Bo nie wiem jaki sobie kupić. Bo przymierzałam wczoraj te zwykłe to te piersi wiszą.

Delie ja przytyłam 3300g i to chyba nie był największy przyrost ;)

Miłego dnia!

Dziewczyny - pamietacie ile przytylyscie miedzy 23 a 27 tc? Ponoc w tych tygodniach najwiecej sie przybiera na wadze... az sie boje stawac na wadze :( za tydzien wizyta, wiec nie bedzie juz tak latwo :D

Czy p. Madej odzywala sie do Was w sprawie spotkania 16.09? U mnie cisza.

Macie jakiś przepis na kopytka ? Marzą mi się z bułką tarta...

Tinneraa w takim razie mam nadzieję że jak będziesz miała jakieś ciekawe informacje z Wejherowa to się podzielisz :-)
Póki co dużo odpoczywaj!

Ja nie wiem jak leży mój maluch ale jak się schylam to boli mnie pod żebrami. A kopanie czuje wszędzie więc boksuje mnie rączkami i nóżkami. :-)

mama listopadowa to moja mała chyba cały czas główką w górze, bo w ogóle nie odczuwam wysoko ruchów.

Lollipop pampersy są białe, w sensie opakowanie białe, tzw premium care (ze strony pampers: najcieńsze i najbardziej suche pieluszki pampers), zielone active baby (wyposażone w ulepszoną warstwę chłonną), pomarańczowe sleep&play (z rumiankiem), i zielone new baby specjalnie dla noworodków. a co do endokrynologów, to dostanie się od zaraz na nfz jest bardzo ciężko. no chyba, że prywatnie.

Tinneraa widocznie małe bardzo się rozpychają i chcą już poznać swoją mamę:) wytrwałości życzę:)

Aabym te pieluchy przydają się często do okrycia dziecka zamiast kocyka, do przewijaka, czy do kąpieli zamiast gąbki na dno wanienki (tetra), do wytarcia buźki jak dziecku się uleje, do wózka, i jeszcze pewnie w wielu rożnych sytuacjach które mama sobie wymyśli:)

dorcia_86 ja nie kupuję na razie chusty, bo w sumie nie wiem czy mam zamiar używać. mała urodzi się zimą, więc jak ją nosić? no chyba, że dopiero na wczesne lato.

No i my już też po wizycie, wszystko jest w porządku, mała ułożona główką w kierunku wyjścia i waży 2kg, także bardzo się cieszę :D Mamy odpoczywać, nie stresować się, spacerować trochę. Następna wizyta za 4 tygodnie jak wszystko będzie ok w międzyczasie, i to już wtedy będzie koniec 36 tyg....szok ;)

Jeśli chodzi o chusty do noszenia to ja też się skłaniam coraz bardziej do tej opcji, tylko właśnie nie mogę się zdecydować jaką zakupić... chyba jednak na początek spróbuję tą elastyczną.. jeszcze nie wiem.

Inne tematy z forum

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (122 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Dobry ortodonta (39 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...