Mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (9)

LISTOPAD:
02/11 Ageska - córeczka / Redłowo
02/11 amadea99 - córeczka
02/11 Agula - synek
04/11 mondar - synek
04/11 cudzik
06/11 Dorotka86 - synek
06/11 mazar
08/11 anka165
09/11 Tinneraa - córeczka i córeczka / Wejherowo
11/11 Ania - synek
11/11 Asiulka86 - Synuś
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa :)
13/11 agam205 - Syn
14/11 Kiki80 - córeczka / Swissmed
14/11 Lollipop - synek
15/11 kaja_84 - córeczka / Wejherowo
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa:)
19/11 MAMA LISTOPADOWA
20/11 sweetangel171 - synek / Kliniczna albo Zaspa
20/11 Katka_Gdynia - synek Franuś / Redłowo ew. Zaspa
20/11 dorcia_86 - synek
21/11 CzekoladowaPralinka - Synek:)
25/11 lyneth - synek
28/11 Iwona84 - dziewczynka :D
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka

GRUDZIEŃ:
????? AAbym - synek?
01/12 amaria87
04/12 jednorozec - córeczka
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia - córeczka / Zaspa
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (9)

Przyjdź na bezpłatne warsztaty organizowane w ramach Kampanii Bezpieczny Maluch (19 września), tam będzie można rozwinąć ten temat :). Ponoć Paweł Zawitkowski współpracuje z Kampanią :).
http://nauka.trojmiasto.pl/Bezpieczny-Maluch-imp380922.html

Dokładnie, do tego używałam bujaczka :)
Wybierasz się na warsztaty Bezpiecznego Malucha? To już za niespełna dwa tygodnie - 19 września :)
http://www.bezpiecznymaluch.com.pl/warsztaty

Bezpłatne warsztaty - Kampania Bezpieczny Maluch

http://nauka.trojmiasto.pl/Bezpieczny-Maluch-imp380922.html

Kto się wybiera? :)
Będzie na pewno super :)
Można wygrać fotelik Maxi-Cosi

http://www.bezpiecznymaluch.com.pl/warsztaty

ja tez sie na razie wstrzymam, ale mysle ze warto miec taki bujaczek, chociażby zeby się wykąpać jak dzidzia sie buja ;) przeciez takiego szkraba nie mozna z oka spuszczac

jak to jest na porodówkach? jeśli ja nie chcę leżeć bezwzględnie tylko na podkładzie, to mogę założyć te siateczkowe majtki poporodowe? jakoś nie widzi mi się leżenie bez żadnych majtek, tym bardziej, że będziemy musiały wstawać dosyć często do dziecka i co wtedy z tymi podpaskami (to też się nazywa podkład?). położne będą krzywo patrzeć, bo łamię zalecenia czy jak to jest?

Aabym kogo bym nie spytała wszyscy mówią, że leżaczki to wybawienie. a fizjoterapeutka odradzała, bo dziecko na początku niby powinno tylko leżeć? nie powinno za długo w nim przesiadywać, bo to ponoć ogranicza jego ruchy. i na początku płasko. dlatego warto kupić taki z regulowanym oparciem. a później z kolei mogą pojawić się opóźnienia w zdobywaniu nowych umiejętności - obrotów, siadania, czworakowania... no nie wiem, jeśli będziemy go używać z głową i zapewniać dziecku różne miejsca i pozycje swobodnego leżenia czy siedzenia na pewno do tego nie dojdzie. może faktycznie nie warto go używać na początek tylko tak od 3 miesiąca jak dziecko chociaż główkę będzie trzymać.

Ja z leżaczkiem i innymi "d*perelami" wstrzymam się do chrzcin.
Jak rodzinka będzie pytać co kupić to im powiem ;) jeśli nie będę pytać to pewnie coś w prezentach znajdziemy. Jeśli nie prezenty to pewnie pieniążki i za to dopiero kupimy ;) Żeby nie było, ze pazerna jestem -najważniejsze, żeby byli razem z nami.

lyneth dzięki za linka. Mi też bardziej się ten nowy wzór podoba. Zastanawiam się tylko czy nie kupić używanego, ale to się zobaczy.
Czytałam, że te leżaczki to super sprawa i ma się chwilkę spokoju i można później karmić na nim.

lynetha ja tez jestem zadowolana z tego lezaczka tzn mam taki do 18 kg ale nie fisher prica chodzi tutaj ze najpier malenstwo lezy sobie a pozniej mozna karmic jak jest starsze taki lezaczek na dluzej:)
aabym ja uzywalm przy synku lezaczka i super spraw bo wstarcza na dluzej te lezaczki maja regulowane siedzonko ja szczerze polecam

dzięki dziewczyny ze dalyscie znać o tych proszkach, mi tez się kończą tyle prania ostatnio :D zaraz pojechalam do Lidla i kupilam :D
a jak to jez z tymi lezaczkami, bo ostatnio fizjoterapeutką na wykładzie mówiła ze nie są wskazane...a jak mówią Wasze kolezanki, przydają się?

perfectangel w Wejherowie niestety ciągle jest przepłnienie rodzących i dostać salę 1 jest bardzo ciężko, no ale życzę Ci by się udało.

Ja będę kładła na początku maluchy do spania w rożkach.

A co do majtek po porodzie, to w Pucku było tak że leżało się bez majtek, podkład nie wypadał, majty zakładało się jak szło się do łazienki...

no właśnie dopiero to zauważyłam, ech mam czas do przemyśleń. Ten z lwem jest sprawdzony, a ten drugi jeszcze nie. Chyba zostanę przy tym zamówionym, bo szkoda mi za przesyłkę drugi raz płacić...

Ogólnie dziś prawie cały dzień przy necie siedzę i czytam :) Byłam tylko babcie odwiedzić i z powrotem do neta hehe

lyneth ja nastawiam się na kupno używanego leżaczka, szukam jakiejś dobrej okazji. ale mi się bardziej ten z lwem podoba jednak. ciekawe czy ta różnica w budowie wpływa na jakość użytkowania?

teraz je tak oglądam cały czas i widzę, że ten zielony nie ma z tyłu tego łączenia, który ma niebieski... ech... wiem, marudzę już, muszę się z tym przespać

filipinka - na allegro, dokładnie chodzi mi o ten:

http://allegro.pl/fisher-price-lezaczek-bujaczek-fotelik-3w1-0-18-kg-i3495341079.html

kurcze, bardziej mi się podoba niż ten z lwem, a na bank go nie było jeszcze 2 dni temu. Tyle aukcji przejrzałam...

lyneth a gdzie widziałaś ten leżaczek w nowej wersji? Bo my też myślimy nad nim, ale nie mogę znaleźć nowej wersji kolorystycznej. Widziałam tylko huśtawkę, a samego leżaczka nie.

joahne - a ten leżaczek jest sprawdzony przez 2 moje koleżanki i naprawdę się sprawdza. Do tej pory żadna nie chce się go pozbyć i dlatego ja też ten kupiłam, bo sprawdzony :)

A szlafrok też mam jeden mega gruby, a drugi mam taki cieniutki satynowy i chyba ten cienki wezmę, bo tak w samej koszuli to będę się głupio czuła, głównie do odwiedzin.

muzynia - dzięki, że napisałaś :) czyli jednak się nie przesłyszałam o tym leżeniu bez majtek, trochę mnie to przeraziło właśnie.

Czytałam o loveli :)Jak będę w Lidlu to się zaopatrzę, bo przez to hurtowe pranie to płyny mi schodzą :)

joahne - ja właśnie kupiłam sobie ten leżaczek fisher price cudowna planeta do 18kg niebieski z lwem; a dzisiaj zobaczyłam, że jest jakiś nowy, zielony z kolorowymi zwierzątkami i bardziej mi się podoba. I tak myślę, zawsze mogę zwrócić do sklepu. A może Ty byś chciała odkupić ode mnie, jak taki sam wybrałaś? Bez kosztów przesyłki oczywiście, jakbyś była zainteresowana to dawaj znać :)
Zobacz może i tobie zielony się bardziej spodoba :)

Dziewczyny dbajcie o siebie z tą krwią. Może jakieś witaminy dodatkowe? Ja wyniki krwi mam ok, za to przyplątała mi się jakaś bakteria w moczu i też czekam na wizytę. Pewnie dostanę jakieś tabletki i oby szybko zniknęła.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A co do morfologii, to moja też nie wyszła jakoś zbyt zadowalająco... W czwartek idę do mojej gin, zobaczymy co mi na to powie...

Ja niestety nie znalazłam Loveli w Lidlu w Redzie, a dalej nie chce mi się szukać :)
Też zastanawiam się nad śpiworkiem do spania dla dziecka, ale ciągle się waham czy nie poprzestać na kołderce...

lyneth tak jak pisałaś o tych majtkach ja też zrozumiałam, ze jedynie majtki zakłada się do pokoju odwiedzin. Na Zaspie dają podkłady do majtek siateczkowatych, oraz dają podkłady na łózko.

Jeśli chodzi o dzieciaczka to położna mówiła, ze najpierw ubierają w szpitalne, a na drugi dzień po kąpieli ubiera sie je już w swoje ciuszki najlepiej kaftanik, ale myślę, że do tego też i śpioszki.

Jestem po wczorajszej wizycie u gin. Babeczka powiedziała, że coś Maleństwo chowa, mam nadzieję, ze nie siusiaka ;) bo już się "przyzwyczailiśmy", że będzie dziewczynka.

Wczoraj pisałam o Loveli -nie wiem, czy doczytałyście.
2,8 kg proszku za jedyne 22,22 zł i do koloru i do białego

Inne tematy z forum

nnt. budowa domu czy kupno małego mieszkanka? (138 odpowiedzi)

Dziewczyny zwracam się z tym pytaniem do Was bo naprawdę już nie wiemy z T co zrobic.... mamy...

Drinki (41 odpowiedzi)

Dziewczyny robię w piątek imprezkę i znacie fajne przepisy na drinki? Wiem że jest masa stron...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (65 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??