Mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (9)

LISTOPAD:
02/11 Ageska - córeczka / Redłowo
02/11 amadea99 - córeczka
02/11 Agula - synek
04/11 mondar - synek
04/11 cudzik
06/11 Dorotka86 - synek
06/11 mazar
08/11 anka165
09/11 Tinneraa - córeczka i córeczka / Wejherowo
11/11 Ania - synek
11/11 Asiulka86 - Synuś
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa :)
13/11 agam205 - Syn
14/11 Kiki80 - córeczka / Swissmed
14/11 Lollipop - synek
15/11 kaja_84 - córeczka / Wejherowo
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa:)
19/11 MAMA LISTOPADOWA
20/11 sweetangel171 - synek / Kliniczna albo Zaspa
20/11 Katka_Gdynia - synek Franuś / Redłowo ew. Zaspa
20/11 dorcia_86 - synek
21/11 CzekoladowaPralinka - Synek:)
25/11 lyneth - synek
28/11 Iwona84 - dziewczynka :D
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka

GRUDZIEŃ:
????? AAbym - synek?
01/12 amaria87
04/12 jednorozec - córeczka
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia - córeczka / Zaspa
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie listopadowo-grudniowe 2013

Cześć dziewczyny.:)
Ja tez już mam wrażenie, że już dużo czasu nie zostało.
Dziś wizyta u lekarza i mamy zalecenie jak najwięcej leżenia. Malutka ciśnie główką :) Torbę będzie trzeba już spakować.
Dobrze , że już mam wszystko dla Małej. Zostało prasowanie ubranek.

Paniqa nie matrw się tym wynikiem cukru ja na czczo mialam 75 a po wypiciu glukozy po 2 h mialam 81 i lekarka powiedziala ze wyniki sa super, wiec w Twoim wypadku tez wszystko jest ok na poczatku tez wydawalo mi sie to za malo poniewaz wszystkim znajomym wychodzilo zawsze ponad 100 :)

Sezon przeziebieniowy sie zaczal wiec kurujcie się ja zapobiegawczo pije prenalen, lekarka mi powiedziala ze mozemy zazywac wit. c i tantum verde.

Dziewczynki jakie wózki polecacie, niebawem czeka mnie zakup pojazdu dla malucha :)

happymam, to fakt, ja za 16 dni będę wchodziła w 9msc, jestem zdania, że wtedy to już mogę rodzić :) hehe :)

lyneth, to i tak bardzo dlugo CIę trzymaja, ja bym chyba psychicznie nie wytrzymala :( dzielna jestes!! sciskam mocno!

Ja mam 26 lat :) zawsze chciałam być młodą mamą taką wiecie 20-21 ....to była moja teoria jak miałam lat 16-18 hihi potem z wiekiem zmieniały się plany, ambicje, nie ten pierwszy okazał się tym jedynym i tak lata leciały... mam 26 lat ale i tak czuję się młodą mamą :) myślę że nawet gdybym miała już spokojnie ze 30 lat i była by to moja pierwsza dzidzia to też bym się tak czuła :D dzieci odmładzają :D

Lyneth oby nadzieja się potwierdziła i obyś mogła wyjść do domu...leżenie w swoim łóżku wśród swoich mebli i w swoich 4 ścianach to zawsze przyjemniejsze leżenie niż na oddziale...

Dziewuszki zobaczcie jak nam czas zleciał...jeszcze lekko ponad miesiąc i zaczną się pojawiać pierwsze maleństwa na forum :) ja mam termin w sumie na koniec listopada ale wydaje mi się już to takie realne i bliskie... nie mogę chwilami się już doczekać spotkania z moją kruszynką :) mam tyle wątpliwości i lęków ale czuje tak wewnętrznie że dam sobie radę :) raz będzie lepiej raz gorzej ale zawsze do przodu :)

Hej Dziewczyny,

Dbajcie o siebie i Wasze gardełka!

U mnie pojawiła się nadzieja na wyjście! Był dziś ordynator na obchodzie i po badaniu stwierdził, że faktycznie ta szyjka jest za krótka i mam bezwzględny nakaz leżenia w łóżku, ale poza tym nic mi się nie dzieje więc mam poleżeć u nich jeszcze tydzień, poobserwują i jak będzie dalej bez zmian, to zobaczymy, może będę mogła leżeć w domu. Zobaczy i podejmie decyzję, ale jest nadzieja! Oczywiście nie zagwarantuje mi, że nie urodzę wcześniej, bo zawsze tak może się zdarzyć, no ale liczę, że będzie dobrze :) No i odstawili mi nospe, bo niezbyt dobrze na nią reagowałam.

A ja się dziś trochę zmartwiłam, bo wysłałam dziś męża do smyka po nasz od dawna upatrzony śpiworek i nie ma :( Wyprzedali :( Teraz ma za zadanie objeździć smyki, może jeszcze gdzieś zostały.

Zdrówka Dziewczyny dla wszystkich przeziębionych!

mi przy pierwszym badaniu glukoza wyszla 78 a po 2 h- 69...i ginekolog kazal mi to skonsultowac z diabetologiem, ale najpierw powtorzylam, bo dziewczyny pisaly ze mialy ponizej 60 i bylo ok. Dzisiaj robilam jeszce raz - na czczo wyszla 70 a po 1 h - 95...wiec mysle ze ok :)

A mi przy okazji wizyty uda lekarza wyszło że mam zaczerwieniony migdał i stąd uczucie zatkanego ucha... mam psikac tantum verde i plukac... no i za względu na pękające naczynka na rekach mam zbadać krzepliwosc krwi... mam nadzieję że nie wyjdzie mi jakąś niska...

no to bede spac spokojniej te 3-4 godz :) a opoki co co chwila herbatki z miodem i cytryna pije,ale juz gardlo i kaszel:( a chcialam sie do jutra podkurowac bo roboty full i chyba mi sie nie uda:(

a od p.Madej dalej mam na poczcie echo...a w srode niby zajecia...

Jejku prawie dwa kilo :-) konkretny bobas :-) ciekawe ile mój będzie miał... ale wizyta dopiero za tydzień... zawsze miałam co trzy tygodnie ale teraz doktor zachorował i aż miesiąc nie zobaczę Malucha... ostatnio miał 750 gram więc teraz już na pewno ponad kilo :-)

Ja mialm glukoze 59 po 2 h i jakoś 70 nadal czczo i lekarz mówił że ok. :-)

no to tym bardziej masz bardzo dobre wyniki. za niski to poniżej 60 (tak mi mówił lekarz), ale któraś forumka miała 50 z haczykiem i też było dobrze. Także Paniqa, bez paniki :)

A ja po wizycie, Mały waży 1900 g, lezy główką w dół i wszystko u niego w orządku. U mnie na szczęście też. Miałam robiony wymaz na paciorkowca i teraz czekam na wyniki, mam nadzieję, że wszystko będzie ok.

w moczu brak cukru, a wyniki przekrecilam bo lekarka je zabrala, przepraszam :( ale teraz patrze ze w karcie ciazowej mam wpisane : na czczo mialam 92 a potem po 2 godz. 64...moze za niski wynik?

Można wystawić zwolnienie wstecz ale tylko o 3 dni a nie o tydzień... Niestety.

paniqa doczytałam też, że objawem cukrzycy ciążowej jest obecność cukru w moczu. zerknij w ostatnie wyniki badań moczu. ja mam nieobecny:)

Paniqa twoje wyniki jak dla mnie były w normie... ja miałam na czczo 82, 2 h potem 131. ważne aby po 2 h były poniżej 140. wizytę mam za tydzien i zobaczymy co powie lekarz, ale ja raczej nie spodziewam się nieprawidowości..;/

dziewczyny może my się przez forum zarażamy bo ja też mam katar od soboty;) cos wisi w powietrzu, nie da się ukryć.

perfectangel a lekarz nie ma opcji wystawienia l4 wstecz? w sumie nie wiem jak to działa.

ja mam 27 lat:)

Dziewczyny, zdrówka życzę ;)

Ja mam lata Chrystusowe.

Miłego dnia

Paniqa, dziwne że dostałaś skierowanie do poradni, ja mam cukier po 2 h 118 i powiedział doktor że ok, więc nie rozumiem, no ale jak widać, każdy lekarz inny.

Zdrówka dla chorowitek!

i witam nową mamusie :)

dziewczyny, życzę Wam dużo zdrówka, bo widzę ze coraz więcej z Was rozklada...trzymajcie sie cieplo, zeby nasze maluszki tez byly zdrowe :)
Mysle ze warto iść na te warsztaty bezpieczny maluch...duzo pogadanki "reklamowej" - np,mleko modyfikowane, oddawanie krwi pępowinowej, Nuk, ale tez na warsztatach maxi cosi pokazywali jak zapinac fotelik w aucie. Mi na jbardziej podobaly sie warsztaty z pierwszej pomocy - przydantne i na luzie.A do tego gadżety dają kazdemu, a na koniec jest losowanie wiekszych nagrod

Ja mam 28 lat.

Inne tematy z forum

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...

nnt. budowa domu czy kupno małego mieszkanka? (138 odpowiedzi)

Dziewczyny zwracam się z tym pytaniem do Was bo naprawdę już nie wiemy z T co zrobic.... mamy...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (122 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...