Mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (9)

LISTOPAD:
02/11 Ageska - córeczka / Redłowo
02/11 amadea99 - córeczka
02/11 Agula - synek
04/11 mondar - synek
04/11 cudzik
06/11 Dorotka86 - synek
06/11 mazar
08/11 anka165
09/11 Tinneraa - córeczka i córeczka / Wejherowo
11/11 Ania - synek
11/11 Asiulka86 - Synuś
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa :)
13/11 agam205 - Syn
14/11 Kiki80 - córeczka / Swissmed
14/11 Lollipop - synek
15/11 kaja_84 - córeczka / Wejherowo
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa:)
19/11 MAMA LISTOPADOWA
20/11 sweetangel171 - synek / Kliniczna albo Zaspa
20/11 Katka_Gdynia - synek Franuś / Redłowo ew. Zaspa
20/11 dorcia_86 - synek
21/11 CzekoladowaPralinka - Synek:)
25/11 lyneth - synek
28/11 Iwona84 - dziewczynka :D
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka

GRUDZIEŃ:
????? AAbym - synek?
01/12 amaria87
04/12 jednorozec - córeczka
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia - córeczka / Zaspa
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie listopadowo-grudniowe 2013

no widzisz niby dobrze a stwierdzenie ze lepiej isc do poradni bo moze to byc utajona cukrzyca ciazowa...a wiec skierowanie i juz dla sw spokoju wlasnego pojde :(

Witajcie dziewczynki :)
Witam na forum nową mamusię :) lyneth i Tinnerra, trzymam za Was mocno kciuki, żeby Wasze Maluszki zaczekały do bezpiecznego terminu przyjścia na świat. lyneth, współczuję leżenia w szpitalu, mam nadzieję, że nie zatrzymają Cię tam do końca.

Wszystkim chorującym życzę szybkiego powrotu do zdrowia :) mnie o dziwo i na szczęscie nic nie bierze jeszcze, a ja to zawsze byłam pierwsza do chorowania. Ale profilaktycznie piję herbatkę z miodem i cytryną, a jak tylko coś mnie zaczyna drapać w gardle to psikam tantum verde i od razu przechodzi. Mam nadzieje, że uda mi się wytrwać bez choroby :)

A ja dzisiaj mam wizytę, ciekawa jestem, co u mojego małego Boksera słychać.

Widziałam, że rozmawiałyście o śpiworkach do wóżka, ja mam zamiar kupić taki z wełną owczą, ale przedłużany, żeby był na drugi rok do spacerówki i na sanki. I w ogóle to już niedługo kończę kompletownaie wyprawki, mam prawie wszystko, ale ciągle wydaje mi się, że o czymś zapomniałam.

Paniqa, a Tobie lekarz powiedział, że masz zły wynik glukozy? bo z tego co mi wszyscy mówili, to powtórzyć badanie zależy jak drugi wynik wyjdzie powyżej 120, a powyżej 140 to już jest brane jako cukrzyca i wtedy dieta, ewentualnie leki. A Ty masz drugi wynik poniżej 100, czyli bardzo dobrze.

lyneth duzo zdrowka i odpoczywaj:) to fakt ze porody takie wcale szybkie nie sa ja zaczelam rodzic w pon o 2 w nocy a maly urodzil sie o 23.41 w srode:)
duzo zdrowka dla chorujacych mamusiek;)
a ja mam takie pytanie ile macie lat:)

A mój Gin się rozchorował albo coś i przelozono mi wizyte na następny poniedziałek i spoko, wszystko rozumiem ale moje L 4 skończyło się w sobotę i teraz muszę iść do ogólnego i błagać żeby mi wypisał na tydzień... a mój ogólny jest również chory :( więc ledwo dostałam się do jakiegoś innego, w dodatku faceta... na 17:50! Mam nadzieję że mi wypisze, bo nie wiem co inaczej zrobić... do pracy nie wrócę przecież na tydzień...
W dodatku mam ucho zatkane od paru dni... nie boli ani nic tylko zatkane jakieś... miałyście tak? I trochę drapie prawy migdał...
I tym sposobem zaczęłam jesień od marudzenia :-) bosko!

hej
mnie też katar trzyma,ale gardło mi przechodzi po tamtnum verde na szczeście. Nie czuję już bólu kości i rozbicia, także wirus odpuszcza. Ale fakt, że coś wisi w powietrzu, bo wszyscy na około chorują.
Lyneth jak u Ciebie sytuacja?
A mi na kaszel pomaga ta niedobra mieszanka cebulowo-czosnkowo-cytrynowo-miodowa.

dzieki Ageska, pocieszylas mnie, aczkolwiek bądź tu człowieku mądry - dla jednego lekarza wynik ok dla innego juz nie, no można zgłupieć. Gdyby nie to, że nie chce by maleństwu to zaszkodzilo to bym wogole olała temat, a tak poki co, ogarne jakas dietę, choć to nie proste bo z natury jestem słodkożerna i poczekam miesiac na ta wizyte w poradni...swoja droga troche szok, że takie terminy są odległe nawet dla kobiet w naszym stanie...jakby ktos miał poważny problem to co? nie zawsze prywatnie jest od reki i tez kaza czekac...polozyc sie w szpitalu- dołujace, no i aby jeszcze miejsce bylo...
co za kraj!

a teraz na przeziebienie czosnek, cebula, cytryna, miodek...te dwa ostatnie nie sa dobre dla wyzszego cukru hehe

Czesc dziewczyny :)

Paniqa nic się nie martw na zapas, ja miałam jeszcze wyższy wynik niż Ty i lekarz powiedział że nie mam się niczym martwić, nie dostałam skierowania ani nawet diety specjalnej i jest ok, młoda normalnie rośnie ja trochę może staram się ograniczać cukry ale nie zawsze wychodzi :P

Ale za to widzę że jesień zaczyna zbierać żniwa chorobowe... dziewczyny kurujcie się szybciutko!! Mam nadzieję że mnie nic nie złapie bo małż mój też chory ale zobaczymy... póki co nic mi nie jest nie licząc tego że szyję mi albo przewiało albo krzywo spałam i boli jedna strona....;)

dziekować :)

no ja dzis bardziej zakatarzona i łaskocze mnie w "płucach", wiec musze pokombinować leczenie naturalne, a jak bedzie gorzej to do lekarza, choc wolalabym tego uniknac :( im mniej lekarzy i badan tym mi lepiej, bo oni zawsze cos wynajdą...
udalo mi sie zapisac do lekarza, termin - za miesiąc !!! a poki co delikatna dieta i tyle, bo niby moj test glukozy wcale nie jest zły...a ja już nerwa dostaje, bo za miesiac to moze byc miesiac poltora przed porodem czyli pozno, a poza tym jesli w cale z moim cukrem nie jest zle to po co skierowanie?
Niby kobiety w ciazy nie powinny sie denerwowac ani stresowac, w disiejszych czasach nie jest to łatwe, a ja od samego początku dosc stresow sie najadłam przez badania, wyniki itd, a teraz na sam koniec znow coś nie tak i w koncu nie wiem czy mam powody do zmartwien czy nie.

Wynik krwi na czczo jesli chodzi o glukoze mialam ok 64 i to niby ok, a po 2 godz od tego obrzydlistwa do picia 92 gdzie nieprawidlowosc byla od ponad 100, czyli niby sie zmiescilam w normie, a jednak nie...
a Wy miałyscie tak samo niski wynik po wypiciu jak przed? bo ja juz glupieje przez te rzetelne informacje lekarzy :(

Paniqa i Kaja zdrowka Wam zycze ..

wszyscy śpią? ja odkąd sie mocniej rozchorowałam, czyli od piątku, przestałam spać :( ale tak zupełnie, w sobote zasnełam na godzine nad ranem, a tak nic, ani w nocy, ani w dzień... Wczoraj wypiłam z 3 melisy zeby sie wyciszyć troche, bez skutku. Nie mowiąc juz o mleku, wietrzeniu pokoju itd. Zaczynam sie bać, że to sie jakoś odbije na małej. I zaczynam brać antybiotyk od rana, bo zamiast mi sie polepszyć to mi jest coraz gorzej, doszedł szarpiący suchy kaszel i już mam szczerze dość :(

ja kupiłam te same pieluchy tetrowe co joahne i wydaja się być dobre.
Do tej pory nie dostałam wiadomości od pani Madej.

Justyna kontakt do pani Jolanty Madej (sr kliniczna) 502-156-827

Delie ja kupiłam pieluchy tetrowe lux, ponoć bardzo dobre
http://www.smyk.com/pielucha-tetrowa-lux-kolor-bialy-10-szt,p1050323093,swiat-niemowlaka-p

i flanelowe
http://www.smyk.com/pielucha-flanelowa-jednobarwna-zestaw-5-szt,p1050260262,swiat-niemowlaka-p

są też inne wzory tych flaneli

dziewczyny, które zaczynają właśnie sr na klinicznej - dostałyście maila od pani madej z programem i szczegółami zajęć?

Do dziewczyn, które kupowały pieluchy tetrowe/flanelowe w Smyku - czy mogłybyście podać linki, które warto kupić? Pamiętam, że była mowa, że jedne są dobre jakościowo a inne (te tańsze chyba) już nie..

W końcu zaczynam kompletować wyprawkę :D

no wtedy wiadomo byle nie przy pierwszym skurczu...

kurde przeziebienie mnie zlapalo :(

Paniqa, no wiesz jak odejdą Ci wody to tak czy siak lepiej jechać do szpitala, no i wiadomo że jak skurcze co 5 minut to już konieczność :)

czyli trzeba wylapac moment kiedy jechac do szpitala tak by nie odsylali...

lyneth podziwiam Cie ze dajesz rade w szpitalu :)

lyneth, no niestety akcja porodowa czasami tak szybko nie postępuje, ale są przypadki gdzie jest to naprawdę chwila. U mnie to np trwało od 4 rano, a córcia była na świecie 23,20 więc nie było źle.

chciałam się jeszcze pochwalić, że mój maluszek ma od dwóch dni czkawkę :) śmieszne uczucie :)
dobrze dobrze niech ćwiczy płucka :)

hej hej,

pozdrowienia z łóżka dla Was :) Chwilowo słońca brak wiec korzystam z kompa. Wczoraj do 24.00 oglądałyśmy z koleżanką z łóżka obok Mam talent na kompie w oczekiwaniu na to ktg, nie ma to jak szpitalne rozrywki ;)

mamazosi - masz rację, już poznaję lekarzy i położne i tak trochę się oswajam ze szpitalem; nie jest tak źle powiem Wam, myślałam, że będzie gorzej. Wiadomo miłe to nie jest tak leżeć, mnie to męczy, zawsze lepiej w domu, ale przynajmniej jestem spokojna, że jakby coś, to pomoc jest.
Tu jest różnie, bo albo mega duszno, albo przeciąg i wieje :/ ja złapałam katar leżąc w szpitalu. Zobaczymy czy wyjdę stąd sama czy z Maluszkiem.

Dziewczyny Wy dbajcie o siebie, bo sezon grypowy idzie i co chwilę słyszę, że ktoś coś łapie, a przy takiej pogodzie nietrudno. Znowu słońce wychodzi grrrr

Wiecie co, ta akcja porodowa, to tak szybko się nie rozkręca jak pokazują na filmach. Ze mną w pokoju jest dziewczyna, której się zaczęło w piątek, ma już rozwarcie, nieduże na razie, wody jej jeszcze nie odeszły, ale coś tam powoli się dzieje dalej, bardzo powoli... i tak czeka... liczyła, że może wczoraj urodzi, a tu nic, czeka. Może tak jeszcze z tydzień potrwać.
To jest pocieszające, że jakby coś to bez paniki, tak nagle maluch nie wyjdzie.

Hej
Lyneth na zaspie faktycznie jest gorąco,wiem coś o tym,ale myśl pozytywnie.Juzw niewiele przed tobą,poznałas lekarzy i położne będziesz się czuła w czasie porodu jak u siebie:)

Iwonka spiworek nowy czy używany to zależy jakie masz funduszzE,bo nie sądzę ze dziecko w wózeczku jest w stanie go zniszczyc.A co do tego czy od razu taki na sanki...ja nie uzywalam i nie miałam śpiworka na sanki bo moja mała miała już roczek jak pojawił się śnieg także raczej była zafascynowana swoją przygodę z chodZeniem.Także na tych sankach to chwilę posiedziala i już wstac,pochodzic i tak non stop.Kupiłam jej po prostu dobry kombinezon i spiworka nieuzywałam. Ale byłam nieliczna na osiedlu przeważaly mamy spiworkowe.Moje dziecko z tych żywiołowych strasznie.Ale kombinezon się sprawdzil,do tej pory kupuje tylko jednej marki.

Iwonka to duża dziedzia ci się szykuje!!!!

Inne tematy z forum

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...