Mamusie listopadowo-grudniowe 2016 (4)

LISTOPAD
3.11 Daisy
11.11 Katia - SYNEK
11.11 M..
11.11 Monika_DW
12.11 mentorka - CÓRECZKA Hania
12.11 w.dominika/Szpital w Kartuzach
13.11 mamasia - CÓRECZKA Nina/Zaspa
20.11 Zaskoczona - SYNEK
21.11 a-cha - CÓRECZKA Helenka
23.11 mag-SYNEK/Wejherowo
24.11 EspiacjaMama
25.11 Otemtotem
25.11 Muszka11 - SYNEK
28.11 Czapla
29.11 Kasik - SYNEK Michał Antoni/Kliniczna lub Zaspa
Sas
Andzia_28

GRUDZIEŃ
3.12 Kruszynka82/Szpital w Redłowie
5.12 Lolkakarolka/Kliniczna
5.12 Muminka
6.12 Lilhek
11.12 Ada
14.12 Dimis - córka/ w domu
15.12 Goralka
15.12 Jasminaja
26.12 Olesia
28.12 Mrs.W
Kraska

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=678965&c=1&k=160#post11797755
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Mamusie listopadowo-grudniowe 2016 (4)

Hejka :)

Goscie wlasnie pojechali wiec msm czas poczytac watek :)

Milego dzionka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

mój drugi synek szalał w brzuchu odkąd wyczuwałam jego ruchy i dziś jest nieposkromioną biegającą energią ;p teraz co prawda zaczynam czuć dopiero ruchy, najczęściej wieczorem po prysznicu, w dzień raczej jak usiądę to wtedy delikatnie coś czuję :) Jestem ciekawa jak dalej będzie :)
Dziewczyny czy Wy też tak zdechle jestesteście przez tą pogodę? Ja od kilku dni chodzę obolała i nic mi się nie chce :( podziwiam za wytrzymałość w remontach ja obecnie to bym oszalała gdybym miała cokolwiek większego robic :)

Nasza Hela też jest bardzo aktywna.
Ostatnie dni głównie leżę, Mała ułożona jest poprzecznie całkowicie pod żebrami przez co ciężko mi oddychać. I mam takie dziwne uczucie jakby zakwasy mięśni brzucha, nie przyjemne.

Byłam w hurtowni Bajka w Tczewie w poszukiwaniu wózka.
Nic taniej niż w Trójmieście, nic więcej... więc nie ma co tam gnać.

Na ruchy płodu wpływa szereg czynników, między innymi -sposób odżywiania się ciężarnej, aktywność fizyczna w ciągu dnia, samopoczucie, stan zdrowia..Nie zmienia to faktu, że zachowanie dziecka w brzuchu może być również wskazówką dla rodziców jaki temperament maluch może mieć -ostatecznie wszystkie cechy dziecka -w tym jego aktywność w brzuchu mamy -jest odziedziczona po rodzicach ;) Link do ciekawie opisanych badań naukowych: http://mataja.pl/2015/02/czy-ruchy-plodu-moga-cos-powiedziec-o-charakterze-dziecka/ Pozdrawiam! Położna Anna Bulczak ze szkoły rodzenia Zaufaj Położnej w Gdyni ;)

pewnie dacie rade z tymi remontami hihih sezon na remonty ale racja ja mam manie sprzątania ostatnio jak opętana a pedantka nigdy nie byłam moja młoda jest aktywna a w nocy co rusz wstawanie do sikania eh kiedy to sie skończy ...

Myślę że ruchliwość dziecka w brzuchu nie ma większego przełożenia potem na rzeczywistość. Moj pierwszy synek w brzuchu byl bardzo spokojny, a teraz to istny żywioł, takie perpetum mobile, tak więc przynajmniej u mnie sie nie sprawdziło :)

U mnie porządków ciag dalszy :/ powoli mi to idzie, ale małymi kroczkami jakos to skończę :)

Jak chodzimy to dziec się buja i śpi, a jak siadasz/lezysz to się budzi ;) nie ma matka spania ;)

Ja dziś padam. Cały dzień intensywnie spędzony... Bo kafle w końcu kładą. Jutro powtórka

moja kopie na okaglo i to w krocze i ma czkawkę jakoś czuja ja nawet brzuch niekiedy się nie przyjemnie napina nie sadze aby dziecko miało jakaś nadruchliwość

Mamusie drogie jak często słyszy cie ruchy maluszka bo ja dość często czy to oznacza że będzie jakoś nadwyraz ruchliwe ktoś coś może medycznie o tym czytał wie ?często mam na myśli jak usiade wieczorem albo leżę czuje leki kopki a może jestem panikara?

hej , również poproszę o link na fb - asiabbk@wp.pl
Pozdrawiam

JA TEZ POPROSZE O LINKA DIMIS HI

Hej Dziewczyny!
Chciałam prosić o dopisanie do wątku. Czytam Wasze forum od samego początku. Termin z OM mam dopiero na 4 stycznia ale z USG wychodzi okolica 29 grudnia, więc postanowiłam się odważyć i dopisać :)
Jestem teraz w 19 tygodniu ciąży, prawdopodobnie córka. Mam już 2 letniego synka, poród CC na Zaspie.
Pozdrawiam.

Witajcie dziewczyny, ale ciężko za wami nadążyć, czytałam Was trochę ale z racji dużej ilości obowiązków nie dawałam rady odpisać. Teraz nadrabiam zaległości:)
Ja tez poproszę o link do fb.
Izadomach@gmail.com
Pozdrawiam

Ja na pewno się wybiorę bo chciałabym po pierwszym kupowym i sikowym boomie się tym zająć, ale wiedzy nie mam żadnej :)

Ja dziś puściłam pierwszą partię dzieciowego prania i ugotowałam barszcz ukraiński na rosole wołowym - dostałam od rodziców warzywa z działki, więc prawie całość składników była z upraw ekologicznych :D

A tak poza tym to umieram dzisiaj na ból pleców - a najbardziej bolą jak stoję, siedzę lub leżę, więc cały dzień łażę w te i wewte po domu bez celu jak chora na głowę.

A no i mój misterny plan z ustawieniem mebli w pokoju młodzianina wziął w łeb, bo jak ustawiliśmy tak jak wymyśliłam, to łóżeczko stałoby zbyt blisko kaloryfera - niby mogłabym go układać nogami w stronę grzejnika ale jakoś nie wyobrażam sobie kłaść go na lewą stronę, bo oboje jesteśmy praworęczni. Jakoś pod koniec przyszłego tygodnia kupujemy resztę mebli i wtedy ustawimy wszystko ostatecznie, już nie mogę się doczekać :)

Poszło.
Warsztaty z pieluch wielo, bo ktoś wspominał, że jest zainteresowany
https://www.facebook.com/events/316935928643424/
Kto idzie?

U nas dziś intensywny dzień, właśnie wróciłam z plaży, fajnie bo popołudniu już puściutko :)

Dimis ja tez prosze o linka do fb

Ja również poproszę o link: kasia_s712@poczta.fm

Kurde siara mi zaczyna lecieć,musze wkładki kupić i zacząć spać w staniku

Hej
Ja proszę o link na madziek000@interia.pl

Ja też prosze o link

Inne tematy z forum

polećcie pakiet medyczny (112 odpowiedzi)

jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie. Nie ukrywam, że szukam pod...

Swojskie wędliny (56 odpowiedzi)

Mam taką ochotę kupić od kogoś swojskie wędlinki. Znacie kogoś kto sprzedaje? Niedługo święta...

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (38 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...