Mamusie listopadowo-grudniowe 2016 (4)

LISTOPAD
3.11 Daisy
11.11 Katia - SYNEK
11.11 M..
11.11 Monika_DW
12.11 mentorka - CÓRECZKA Hania
12.11 w.dominika/Szpital w Kartuzach
13.11 mamasia - CÓRECZKA Nina/Zaspa
20.11 Zaskoczona - SYNEK
21.11 a-cha - CÓRECZKA Helenka
23.11 mag-SYNEK/Wejherowo
24.11 EspiacjaMama
25.11 Otemtotem
25.11 Muszka11 - SYNEK
28.11 Czapla
29.11 Kasik - SYNEK Michał Antoni/Kliniczna lub Zaspa
Sas
Andzia_28

GRUDZIEŃ
3.12 Kruszynka82/Szpital w Redłowie
5.12 Lolkakarolka/Kliniczna
5.12 Muminka
6.12 Lilhek
11.12 Ada
14.12 Dimis - córka/ w domu
15.12 Goralka
15.12 Jasminaja
26.12 Olesia
28.12 Mrs.W
Kraska

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=678965&c=1&k=160#post11797755
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Mamusie listopadowo-grudniowe 2016 (4)

Hej hej czy ktoś będzie w Gdyni redlowe rodził czy będę sama? Czytam i czytam kliniczna jest widzę nr jeden. Chciałam zapytać jak wasz nastrój bo ja ostatnio mam jakieś chwile nic niechce nią wszystko wydaje się nudne a ja taka osoba energiczna optymistyczna nie poznaje siebie a myślałam że 16 tydz to już będę tryska Energia bo czuję się leiej mdłości ustąpiły brzucha prawie nie mam więc chyba coś u mnie na rzeczy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kruszynka cieszę się że dobry nastrój wrócił :)

Ja też staram sie wychowac moje dziecie na samodzielne choc momentami az sama drżę ja on chce wszystko robić "siam" :)

Staram się synka angażować we wszystkie prace domowe tak aby nie wyrósł właśnie na typowego maczo, który leży i czeka az mu obiad zostanie podstawiony pod nos, nie potrafi zrobic sobie herbaty nie mowiac juz o włączeniu pralki.

Co do szpitala to ja chyba wybiorę zaspe bo juz wiem jak tam jest.

Ruchy czuje juz wyraźnie, wczoraj nawet mój mąż sie załapał :)

kruszynka82, a jak wyglądają w redłowie odwiedziny na położnictwie? Noi jak oceniasz tamtejszych lekarzy? Wiem, że wszystko zależy od tego na kogo się trafi, ale zawsze warto wiedzieć :D a nie powiem, mam obawy przed tym szppitalem i ogólnie stresa przed porodem :D

O kartuzach nie sluszalam zlych opinii. Dodatkowo wiem ze mozna tam sie dogadac z lekarzem odnosnie CC :)

Ja jednak wybieram redlowo bo milo wspominam tam pobyt. Super opieka. Tylko teraz tam ciasno podobno na patologii i porodowce

Ja z wygodnictwa nie wstawialam do pokoju syna regału z otwarta przestrzeniabi zdaje sobie sprawe ze to ja musialabym kilka razy dziennie ukladac tam zabawki. Mam jedną szafe narozna i tzw bielizniarke czyli waski i wydoki slupek z polkami i szufladami. Do tego dwie polki wiszace, kanapa i lozeczko. Mam w planach by od wrzesnia lub października synka uczyc ktory teraz ma 14mcy by sam soal na kanapie a lozeczko odstapil siostrze:). Pewnie na 3 pierwsze miesiace malenstwo bedzie spało w mojej sypialni bo w tym czasie najwiecej jest pobudek. A za 2-3lata bedzie zamiana pokoi. Z mezem pojdziemy do pokoju dzieciecego a oddamy im nasza sypialnie. Dobrym rozwiazaniem uwazam ze jest ustawienie pudelka na podlodze z zabawkami by dziecko sobie wyciagalo to czym chce sie bawic.

Dzis pogoda deszczowa a mimo to mam dobry nastroj:) Maz opiekuje siecsynkiem ktoryna szczescie dobrze reaguje na antybiotyk a ja wróce do domku na obiad :) Maz przyrzadzi pysznego hamburgera i do tego zupa ogorkowa. Jedno z drugim do siebie nie pasuje ale oba danie lubię wiec takie zestawienie mi nie przeszkadza:)

Nasz watek mega sie rozrasta. Nie pamietam by watek za czasow ciazy z synkiem liczyl tyle osób. Ja sie smieje ze 500+ zadzialalo. Weszlo w zycie 1kwietnia a Ja Właśnie tego dnia dowiedzialam sie ze jestem w ciazy. W bliskim otoczrniu mam 5znajomych ktore sa tez w ciazy i rodza w podobnym czasie.

Milego dzionka kobietki Wam zycze :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzień dobry wszystkim :) nie ma co, ależ nam się pięknie weekend zaczyna! Wczoraj ode mnie wyjechali goście, uff ale ulga, jednak 5 dniowa wizyta to o 2 dni za długo, bo o ile z przyjaciółką nie było problemu, to jej facet który przyjechał do nas tylko na jedną dobę wyssał całą dobrą energię i zmęczył nas totalnie - okropny człowiek.

Olesia, mi też kilka osób poradziło aby się nie przywiązywać, ale mówiły to głównie osoby starsze lub takie które 30 lat temu okazały się niespodzianką - wśród osób młodych które znam nie spotkałam się z taką pomyłką, może obecne maszyny już pozwalają dokładniej określić co i jak? Z resztą jak czytam, że niektórzy wasi lekarze nie podejmują się usg wcale, lub robią takie zwykłe, a nie biorą się za połówkowe itd to może z nich tacy specjaliści i wtedy łatwiej o pomyłkę? Sama już nie wiem.

Jeśli o podróż chodzi to też zastanawiam się jak to będzie, ale mam nadzieję, że skoro nie będę prowadzić to jakoś przeżyję :) Wyjedziemy nad ranem, żeby nie było korków i ewentualnych upałów, w połowie drogi zrobimy przerwę u rodziców, potem przerwa na granicy, bo ponoć trzepią ostatnio ostro i autostrada - nie powinno być tak źle.

Też chciałabym wychować samodzielne dziecko, ostatnio był u nas kolega ze swoim 2letnim pasierbem i niesamowicie mi się podobało jak maluch po skończonej zabawie wszystko ładnie zebrał z podłogi i odłożył na miejsce :)

MonisxD witaj, no należymy chybo do tego bardziej produktywnego forum, ale wątków jest tyle pewnie dlatego, że nie da się bezproblemowo przejść do ostatniej wypowiedzi i trzeba przewijać i przewijać i przewijać...

Mamasia, dokładnie wszystko tak jak zaplanowaliśmy :D (a no i jakby nie patrzeć to u mnie chiński kalendarz się sprawdził :D )
Mając na myśli sztampowe podziały ról nie miałam na myśli takiego wychowania tylko zasoby zabawkowe w sklepach, na pewno nie pozwolę aby mój syn był typowym macho samcem alfa, bo to nie tędy droga, ale wkładanie małym dziewczynkom żelazka do rączek, a chłopcom mikroskopów jest po prostu nie fair - dużo osób poddaje się tym stereotypom i potem kobiety usługują swoim kanapowcom i nikt nie widzi w tym nic złego, bo to kobiety się czepiają...

Coraz bardziej skłaniam się ku Kartuzom, zwłaszcza, że dużo ostatnio czytam że ze względu na te remonty ciągle brakuje miejsc w Gdańsku - jeszcze pogadam z moim lekarzem, bo nie ukrywam, że najlepiej by było jakby na Klinicznej dało się umówić na konkretny termin cesarki i żeby mój doktor mnie kroił, ale to pewnie marzenie ściętej głowy.

Dimis, no właśnie o takich stereotypach mówię :) Chłopcy nie mogą płakać, a dziewczynki nie powinny mieć własnego zdania.

Izabelka, no u mnie połówkowe miało być na ostatniej wizycie, ale, że królewicz walnął kimę na brzuchu to nic nie dało się zobaczyć i zaplanowaliśmy kolejną wizytę za 3 tygodnie, przed którą mam się nie przemęczać i nie spacerować :-)

A no i generalnie wciąż jak bumerang wraca do mnie temat mebli, bo jak posprawdzałam sobie ceny i wymiary mebli dla dziecka, to okazuje się, że w tych pieniądzach kupię pełnowymiarowego paxa na ubrania - myślicie, że takie rozwiązanie mogłoby się sprawdzić?

Witajcie dziewczyny,ponieważ nie kojarzę Was jeszcze dobrze po nazwach to nie będę się zwracała osobowo, za co przepraszam :)
Dziękuję za miłe przywitanie, no na szczęście nadrobilam juz moje zaległości.
My juz jesteśmy po badaniach połówkowych jednak Mała nie chciała z nami współpracować wiec za dużo się nie dowiedzieliśmy aczkolwiek podobno wszystko dobrze:)
Tez myślałam że będzie mi ciężko dostosować się do dziewczęcy zabaw jednak teraz uważam że chyba będę czerpała z tego przyjemność w końcu to taki powrót do dzieciństwa :)
Jeśli chodzi o szpital to tak jak pisałam to Kliniczna bo tak jak już ktoś napisał chyba najmniejsze zło.
Zresztą z racji ze najprawdopodobniej będę rodziła pierwsza jeśli wszystko pójdzie z planem:) to zdam Wam relacje będziecie mogły wziąć moje przeżycia pod uwagę :)
Miłego wieczoru dziewczynki :)

Rany :D ale to forum się rozrasta :D
katia( jeśli pomyliłam nick, to przepraszam :) gratulacje z okazji ślubu :)
kolejna szczęściara, która zna płeć :D otemtotem gratuluje :) ja bardzo chcę dziewczynki ale boję się rozczarowania :( ślubny mówi, że będzie dziewczynka i nazywa fasolkę Tosią :D co do chorych, to też omijam z daleka, póki co to mam luz ale jak jesień się zacznie to mój alergik będzie chorował a razem z nim młodszy i ja na końcu, już to wiem :) poruszałyście temat ciśnienia, ja na ogół mam dobre ale jak idę na wizytę to ze stresu mega mi skacze :D w dzień mogę wypić nawet 2 kawki(z mlekiem) i czuję się ok :) na przy przy pierwszym porodzie na zaspie miałam stażystę przy porodzie i nigdy więcej, wiem że muszą na kimś się uczyć i wogóle, ale zero wyczucia przez co badania były bolesne :( a w wojewódzkim to były studentki ale w dniu mojego wyjscia i mierzyły tylko ciśnienie :D od paru dni mam mega przypływ energi i pichcę cały czas, dziś robię gulasz na obiad, hehe mój debiut bo pierwszy raz :D jutro mam zamiar umyć podłogi, i okna mnie kuszą, bo jakoś szybko się u mnie brudzą :/ co do kłutni między dzieciakami to u mnie jest 7 lat różnicy więc są niezadowolenia, ale jak kruszynka się urodzi to starszy będzie mial spokój z J, bo ten będzie wolał bawić się z kimś na swoim poziomie :P a starszy odetchnie z ulgą :D przynajmiej tak mi sie wydaje, ale jak to wyjdzie to niewiem :D

Witamy nowe mamusie. Grono nasze sie powiększa :)

Haha moj synek chodzi z pluszakami spać :) tez nie widzę w tym nic złego :)

Co do studentow, to ja rodziłam na Zaspie i co prawda nie bylo ich przy porodzie, ale byli z lekarzem na obchodzie. Powiem Wam że chyba wolalabym zeby byli przy porodzie kiedy jest Ci wszystko jedno co sie dzieje wokół byle urodzić zdrowe dziecko niż potem, bez tej burzy hormonow, pokazywac wszystkim na obchodzie krocze, czy się dobrze goi :/ na szczęście mnie to ominęło, ale kolezanke obok juz nie...

LISTOPAD
1.11 Izabelka - córeczka
3.11 Daisy
11.11 Katia - SYNEK
11.11 M..
11.11 Monika_DW
20.11 Zaskoczona - SYNEK
24.11 EspiacjaMama
25.11 Otemtotem
25.11 Muszka11 - SYNEK
28.11 Czapla
30.11 Kraska -kliniczna
Sas
Andzia_28

GRUDZIEŃ
5.12 Muminka
6.12 Lilhek
11.12 Ada
15.12 Goralka
15.12 Jasminaja
24.12 Monisxd - córeczka
26.12 Olesia
28.12 Mrs.W

Dzień dobry dziewczyny :)
Ulubioną zabawką mojej córki są samochody ;)
A syn lubi się bawić lalą i usypiać ją w wózku. Mój ojciec ma z tym problem, potrafi powiedzieć synkowi, ze tylko baby chodzą z pluszakami i komentować to, że ubrał sukienkę bratanicy i udawał, że jest Natlką ;) co poradzić ja mu nie bronie :P

Hej dziewczyny!
Grono się powieksza - super :)
Kruszynka - uszki do góry! Też mam ostatnio gorsze dni jakoś, ale to minie! Oby młody szybko wyzdrowiał!
Otem - gratki - czyli wszystko po myśli :)
Mnie też wkurza ten podział róż-błękit i przydzielanie typowych ról, ale wiesz- to wszystko zależy od Ciebie:) Wczoraj płakałam przeglądając małe ciuszki synka na oddanie dalej, tak że niektóre zachowałam dla córki - co tam. A mój młody też bawi się w gotowanie, zna nazwy kwiatków, w przedszkolu z chłopakami ściga sie różowymi wózeczkami, a jednoczesnie lubi "majsterkować" i zajmować się samochodzikami. Nie zniosłabym takiego typowego "samca" w domu (męża też takiego nie mam) ;)
A propos szpitali, wczoraj byłam u mojej gin - wszystko pięknie łądnie, ale zaskoczyło mnie jej pytanie: " czy Pani bierze pod uwagę poród sn?" (jestem po 1 cc). Trochę w szoku byłam pozytywnym :) Powiedziała, że ona raczej tego nie widzi (tak wywnioskowałam z tego, co mówiła) patrząc na mnie (w sensie wymiarów i historii - nawet coś już o sprzężnej mówiła), no ale że wtedy to Kartuzy - tam będą honorowali skierowanie. Tylko najpóźniej w 37 tyg. trzeba podjechać się umówić na termin, bo tak z akcji porodowej ze skierowaniem to problem dla nich (jeden lekarz na dyżurze, a do zabiegów planowych jest dwóch). Mówiła, że tam jest naprawdę spoko (warunki, lekarze, położne), że ma doświadczenia z nimi. Oczywiście jeszcze dużo czasu na decyzję i wiele po drodze może się zmienić / wyjaśnić. Ponoć jak na Zaspie skończą / nie skończą remont, to zabierają sie za Wojewódzki, więc ciasnota się nie zmieni ze szpitalami u nas. Puck ona odradza (strasznie ponoć cisną na sn), ale nigdy bym go nie brala pod uwagę po przeżyciach znajomej (choć ona była zadowolona z umówionej cc, to zarazili noworodka gronkowcem - i to strasznie przebiegało). Redłowo wiadomo - też cisną na sn do końca. Tak więc u mnie Zaspa (zło znane;) albo Kartuzy obecnie na topie.

Witam wszystkie przyszłe mamy i serdeczne gratulacje !! Chciałabym dołączyć do waszego grona :) przeczytanie tego wszystkiego zajęło mi 3 dni ale macie tempo nie ma co :) ja dzisiaj byłam u gin i ewidentnie było widać że będzie dziewczynka ! mój A jest w siódmym niebie :) jeszcze nie wiem gdzie będę rodzić chyba wolałabym kliniczną ale czy bedą wolne miejsca to już co innego. święta zapowiadają się ciekawie, bo generalnie termin mam na 24.12.

czy ktoś mi powie jak się wstawia te śliczne suwaczki ? Pozdrawiam cieplutko :)

Aaa, ktoras pisala, ze tez rodzi ww Wejherowie i, ze dr Maciejewski to byl gbur.

Ja nie moge zlego slowa powiiedziec, moze trafilas na gorszy dzien?

A co ddo Wejha? Bedziesz rodzic naturalnie czy cc?

Hejka Dziewczyny :)

Dwa dni mnie nie bylo i tyyyle postow do nadrobienia ;)

Przede wszystkim gratuluje tym Mamusiom, ktore poznaly plec! Super uczucie, pprawda? Chociaz moja Sasiadka ostrzegla mnie, zebym za bardzo sie nie cieszyla, bo Ona przez cala ciaze wiedziala, ze ma miec chlopca, nawet lekarka mowila ze ma prawe i lewe jadro a na porodowce urodzila coreczke ;) wesolo ;)

Zazdroszcze tyn co maja sile na dalsze podroze... wczoraj mialam wyjazd pod Warszawe, w jedna strone jakos sie trzymalam (chociaz nie obyli sie bez przygod, jak to u mnie - peknieta opona na autostradzie, wysiadl akumulator), ale powrot to juz byla meczarnia... a dodam, ze to nie ja prowadzilam. Ponicc wygladalam jakbym przeszla sie 10 razy na Gewont i sppowrotem ;)

Co do plci mi to bylo serio obojetne, cieszylabym sie rowniez z coreczki, a tez jeestem typem chlopczycy ;) ale mam swoje wyobrazenie o wychowaniu dziecka, czy mi sie uda? Okaze sie za kilka lat... ale na pewno niee chce za bardzo trzymac za raczke dziecka i rozpieszczac... niestety mam w otoczeniu mnostwo takich osob i w najblizszym otoczeniu, uwazam, ze to krzywda. Ale wiadomo, ile mam tyle opinii, kazda z nas wychowuje zgodnie z wlasna intuicja ;)

Kruszynko - wspolczuje chorobstwa synka :( obu maluszek szybko wwrocil do zdrowia :)

Witaj Izabelka ;)

hej, a więc witam Was w mojej nowej rzeczywistości, bo już nic nie jest jak dawniej, ochłonęłam i przeczytałam co u Was, znaczy się wcześniej też czytałam ale nie docierało :D
Bardzo dziękuję Wam za gratulacje, mam nadzieję, że synek już zostanie synkiem i nie będzie świrował z jakimiś zmianami płci, bo zamierzam wszystko nabywać chłopięce :) W ogóle śmiesznie, bo jest u mnie ta przyjaciółka, wczoraj dojechał jej facet i skojarzyłam, że zawsze jak oni są to są dobre wieści - to oni byli na wielkanoc jak zrobiłam test, więc wiedzieli szybciej od reszty, tak samo z poznaniem płci - przynoszą mi chyba szczęście :) Tatuś Kacperka bardzo szczęśliwy, że spłodził syna, już sprawdzał czy jego syn kopie tak mocno, żeby i on mógł poczuć, a dziś razem wstali do pracy, bo pierwszego kopa poczułam zaraz po tym jak mąż się z wyra podniósł - ja też już zasnąć nie mogłam, bo od razu byłam głodna jak wilk :)

28.07 mam wizytę którą poświęcimy tylko na Usg połówkowe - na szczęście mój lekarz traktuje usg jak usg i nic nie muszę dopłacać za to, że ktoś je jakoś inaczej nazwie :) na urlop i wyjazd wciśniemy się na styk, bo wyjedziemy 29.07, wrócimy 03.08, a 04.08 kolejna "normalna" wizyta :)

Kraska, jak pisałyśmy wcześniej nie ma co się pracodawcą przejmować, zwłaszcza jak masz nadciśnienie, nic to w sumie nie zmieni, a tylko można zaszkodzić sobie i dziecku.

Ja też się martwiłam, że jak będzie córa to nie wiem, bo nie potrafię ogarnąć tego wszechobecnego różu i nie wiem jak miałabym się bawić. Swoją drogą wkurza mnie, że dla dziewczynek są mini żelazka i cała ta reszta zabawek do ćwiczenia bycia idealną kurą domową, a dla chłopców to pełno wszystkich zabawek w eksperymenty i inne takie, jakby tylko faceci mieli coś w życiu osiągnąć.

Jeśli o szpital chodzi to postaram się na kliniczną dostać, ale tylko jeśli wyznaczą konkretny termin na cesarkę, nie chcę się jeszcze martwić tym, że ktoś będzie na siłę chciał mnie uszczęśliwić narażając moje zdrowie. Jeśli tam będą jakieś kłopoty to chyba poważnie zastanowię się nad Kartuzami. 04.08 mam wizytę u neurologa i poproszę od razu o papier i zacznę załatwiać formalności.

Od kilku dni dokucza mi straszny ból pleców, aż się martwię tym co będzie w trzecim trymestrze...

Kruszynka, przykro mi z powodu Twojego synka, jakby mało Ci było teraz zmartwień - może chociaż w ferworze walki wróci Ci trochę sił do własnego życia, trzymam za to kciuki i za szybki powrót małego do zdrowia.

Witaj Izabelko, jako, że rodzisz pierwsza z nas to masz duuuuużo do nadrobienia :D

Dimis, ze mnie też raczej chłopczyca, zdecydowanie wolę pojechać z mężem na rajd samochodowy niż z koleżanką do spa. Z zabawami nie będzie problemu, bo mąż już szuka mu własnego miejsca w garażu :D

w razie czego przepraszam za błędy, piszę z telefonu, w którym otworzyłam 2 karty z wątkiem i starałam się odpisywać po kolei ale już nie miałam serca aby to ponownie przeczytać.

Jako, że dopiero 5:30 to życzę Wam wszystkim dobrego, spokojnego i pełnego sił dnia, pogoda ponoć nas dziś nie będzie rozpieszczać...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kruszynka trzymaj się,oby synek szybko wyzdrowiał! Póki co dużo siły życzę:)

Czapla okolice Czerska:)

Poród w Pucku też brałam pod uwagę w pierwszej ciąży,minusem jest na pewno to,ze nie mają neonatologii,plusem poród w wodzie,podobno mniej boli:) faktycznie szpital kameralny,mialam "przyjemność" tam dwa dni pobyć,pokoj był z widokiem na morze;)

Co do porodu że studentami,to ja bym nie miała obiekcji,kiedys muszą się nauczyć;)

Hej,
ja rodziłam poprzednio w Pucku-polecam swoja drogą. Mały, kameralny szpital. Położne bardzo pomocne i naprawde caly porod wspominam bardzo dobrze.Choc fakt ze to bylo pare ladnych lat temu.
My Kliniczna wybieramy ze wzgledu na moje powiklania po porodzie i ginekolog wysyla nas wlasnie tam. Wypytalam kilka kolezanek, ktore ostatnio tam rodzily, wszystkie polecaja i dobrze wspominaja. Choc jak sadze wszystko moze sie zdarzyc, ze zlym humorem poloznej wyłącznie ;)

Cześć Izabelka, dopisuję Cię do listy, jesteś pierwsza :)

LISTOPAD
1.11 Izabelka/Kliniczna
3.11 Daisy
11.11 Katia - SYNEK
11.11 M..
11.11 Monika_DW
20.11 Zaskoczona - SYNEK
24.11 EspiacjaMama
25.11 Otemtotem - SYNEK
25.11 Muszka11 - SYNEK
28.11 Czapla
29.11 Kasik - SYNEK
30.11 Andzia_28 - SYNEK/Kliniczna
Sas

GRUDZIEŃ
5.12 Muminka
6.12 Lilhek
11.12 Ada
15.12 Goralka
15.12 Jasminaja
26.12 Olesia - SYNEK/Wejherowo
28.12 Mrs.W
Kraska

Pomyślę jeszcze nad tym szpitalem...

Oj, i powieliłam, nie widziałam wpisu Dimis, przepraszam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

LISTOPAD
1.11 Izabelka - córeczka
3.11 Daisy
11.11 Katia - SYNEK
11.11 M..
11.11 Monika_DW
20.11 Zaskoczona - SYNEK
24.11 EspiacjaMama
25.11 Otemtotem
25.11 Muszka11 - SYNEK
28.11 Czapla
30.11 Kraska -kliniczna
Sas
Andzia_28

GRUDZIEŃ
5.12 Muminka
6.12 Lilhek
11.12 Ada
15.12 Goralka
15.12 Jasminaja
26.12 Olesia
28.12 Mrs.W

ototem to gratulacje :)

ja to akurat byłam przerażona wizją dziewczynki. Typowa ze mnie chłopczyca, dużo łatwiej mi bawić się z synkiem niż córką ;)

Inne tematy z forum

przedszkolak znów robi w majtki (19 odpowiedzi)

potrzebuję porady, synek jest dzieckiem z końca roku, co go jednak nie tłumaczy, odpieluchowany w...

tanie meble kuchenne?Jakie (70 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...

macierzyństwo zamiast "kariery" (61 odpowiedzi)

Tak sie zastanawiam...czy jest tu jakaś mama, która wybrała tą drogę? Bo ja zawsze myślałam,...