Mamusie listopadowo-grudniowe 2016 (4)

LISTOPAD
3.11 Daisy
11.11 Katia - SYNEK
11.11 M..
11.11 Monika_DW
12.11 mentorka - CÓRECZKA Hania
12.11 w.dominika/Szpital w Kartuzach
13.11 mamasia - CÓRECZKA Nina/Zaspa
20.11 Zaskoczona - SYNEK
21.11 a-cha - CÓRECZKA Helenka
23.11 mag-SYNEK/Wejherowo
24.11 EspiacjaMama
25.11 Otemtotem
25.11 Muszka11 - SYNEK
28.11 Czapla
29.11 Kasik - SYNEK Michał Antoni/Kliniczna lub Zaspa
Sas
Andzia_28

GRUDZIEŃ
3.12 Kruszynka82/Szpital w Redłowie
5.12 Lolkakarolka/Kliniczna
5.12 Muminka
6.12 Lilhek
11.12 Ada
14.12 Dimis - córka/ w domu
15.12 Goralka
15.12 Jasminaja
26.12 Olesia
28.12 Mrs.W
Kraska

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=678965&c=1&k=160#post11797755
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Mamusie listopadowo-grudniowe 2016 (4)

dobra wysłałam link do kilku osób, osoby chętne proszę o posta- zalogowani lub maila wyśle link ;)
- nie chce wysyłać do wszystkich bo mnie jeszcze zablokują ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja tez, ja tez :)

Grypę utworzylam rozesle wiadomości jak dzieci usna :)

Dimis, puscisz linka w wiadomości prywatnej?

ja też jestem za FB

Ja się dopasuje :)

założyć! ja też jak najbardziej jestem za :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jestem za!

Też polecam grupę na fb. Mamy tajna na list/grudzień 2014 i nie ma problemu z linkami, zdjęciami i szukaniem :)

Założyć?

Inne wątki poprzenosily się po to właśnie na FB.
Może też tak łatwiej by było, grupę tajna założyć tylko z dziewczynami co się tu udzielają.

do mycia to ten właśnie niebieski babydream albo hipp - ale na daną chwilę nie pamiętam który to był. Zamiast sztucznej oliwki polecam naturalny olej kokosowy - są też bezzapachowe, używam takiego bo pachnący mnie wkurza, krem na pupę to polecam dada kojąco ochronny przeciw odparzeniom 2w1 - działa podoobnie jak sudocrem, a ma lepszy skład.

W ogóle tak sobie pomyślałam o założeniu listy mailingowej, w której mogłybyśmy się wymieniać właśnie linkami, zdjęciami produktów i listami rzeczy, bo na forum strasznie dużo rzeczy ginie w gąszczu spraw i potem dramat coś znaleźć. Co Wy na to?

Ogólnie nie wiem jakie wybrać dla Małej. Krem, płyn do kąpieli, oliwka. Krem na tyłek.
Na moją uczulenie skórę jedynie Emolium dobrze działa, składu nie czytam bo ważne, ze przestało mnie swędziec.
Babydream to chyba w rossmanie takie niebieskie?

a-cha dla mnie nivea nie istnieje, emolium tak jak mówisz też jest do bani :) ja osobiście na swoją atopową skórę używam olej kokosowy, dzidziuś lub białego Jelenia, do mycia babydream, na odparzenia dada - wszystko to można stosować u dzieci. Jednak należy za każdym razem czytać skład, bo te lubią się czasem zmienić, a także to, że jeden produkt danej marki jest spoko nie świadczy od razu o tym, że wszystkie inne też będą dobre. Nie wiem jakie kosmetyki konkretnie Cię interesują, polecam bloga srokao, tam są chyba wszystkie dla dzieci podzielone ze względu na rodzaj i opisane, a także jest streszczenie czy szkkodliwe czy nie. Polecam też poczytać jakie składniki w kosmetykach są szkodliwe i wtedy po jakimś czasie już sama będziesz wiedzieć na co zwrócić uwagę.

Muszka, dzięki za potwierdzenie o materacu, właśnie podjęłam dezycję, że też go kupię, bo jeszcze jedna osooba z mojego otoczenie go używa i poleca :)

Otem- proszę powtórz jeszcze raz które kosmetyki dla dziecka mają dobry skład.
Zastanawiam się czy wrócić do Nivea albo Emolium. Pewnie oba do bani..
Bardzo się cieszęz decyzji Twojej neurolog:).

Tak ja mialam właśnie ten Vyssa Somnat za ok 260zl. Używałam tez monitor oddechu i u nas sprawdził sie bez zarzutu. Włączył się nam może z 2 razy jak synek zapadl w bardzo głęboki sen.

Ogólnie uważam że monitor oddechu to jeden z najlepszych zakupów jakie zrobiłam. Nie latalam przynajmniej co 5 minut sprawdzając czy moje dziecko oddycha, a byłabym do tego zdolna bo nawet teraz zdarza mi się zajrzec do pokoju mojego 3latka żeby sprawdzić czy wszystko jest ok :)
Właśnie u nas maly sukces... mój synek w końcu nauczył sie sam zasypiać :)

Co do ruchów to w ciagu dnia jak ciagle biegam to nie czuje ruchów, a raczej zapominam o nich. Dopiero jak na chwile usiade lub sie położę to junior sie odzywa :)

Milego dnia choć pogoda nie rozpieszcza.

Hej dziewczyny, to była ciężka noc, gdyż wczoraj jak się położyłam do łóżka to uświadomiłam sobie, że cały dzień nie czułam ruchów dziecka i prawie umarłam na zawał. Gdyby nie to, że była mega ulewa, mąż już spał i była 1 w nocy to bym już jechała do szpitala, ale dałam se na wstrzymanie i posmarowałam brzuch kremem, poklepałam, pouciskałam, potrzymałam rękę, żeby było ciepło i po prawie pół godziny książę się obudził i dał znak życia. Powiem Wam, że to było najdłuższe 30 minut mojego życia i teraz już jestem pewna, że kupię monitor oddechu. Całą noc się budziłam i "nasluchiwałaam" ruchów, ale albo na szczęście było trochę czuć jak trzymałam ciepłą dłoń na brzuchu albo zasypiałam. Dziś już jest lepiej, czułam ruchy ok 4 i 7 rano, więc cały dzień będę liczyć i chyba zacznę zapisywać ilość kopniaków.

Muszka, Ty miałaś ten materac 10 cm lateksowy za ok 260? chyba Vyssa ale nie mam teraz jak sprawdzić, bo piszę z telefonu. Ten hevea ma ok 7 cm, jest z naturalnego lateksu właśnie i kosztuje w sumie tyle samo dlatego się zastanawiam. Nie wiem tylko, czy te 3 cm wysokości będzie miało wpływ na jakość snu, ewentualnie na działanie monitora oddechu.

Oj tak moja mina byla bezcenna. Lekarz byl przekonany o tym, że wiem że spodziewam się synka wiec powiedzial to zupełnie naturalnie jak gdyby nigdy nic. Po badaniu spotkalam sie z mezem i zapytal sie mnie jak sie miewa jego coreczka, a ja mu na to, ze nie mam pojęcia co slychac u jego corki, ale za to mogę mu powiedziec jak się miewa jego syn :) byl lekko zdezorientowany :)

Otem ja mialam lateksowy materac z Ikei i jak dla mnie super sie sprawdzil. Teraz tez zamierzam go wykorzystać.

Mag jak dla mnie wyniki bardzo dobre :)

U nas dzisiaj porządków ciąg dalszy, w ruch poszla nasza garderoba i trochę miejsca udało sie nam zrobić :) jutro planuje dzień u rodziców bo mój mąż idzie w pracy :/

Witajcie dziewczyny w ten paskudny piątek, weekend ponoć zapowiada się jeszcze gorzej, a w nocy ponoć ma być kolejna ulewa, na szczęście nie tak straszna jak ta 3 tyg temu.

Kupiliśmy dzisiaj komodę do pokoju małego i regał, więc mąż zaraz będzie kręcił śruby - już nie mogę się doczekać :)

Byliśmy również w mama i ja zasięgnąć opinii odnośnie fotelików i pomacać materac Hevea - Dimis, Pan Olaf rzeczywiście jest fotelikową alfą i omegą, niestety nie mogłam tego samego powiedzieć o Pani od materacy. Czułam się zawiedziona poziomem jej obsługi, nie była w stanie nic powiedzieć o materacu o który pytałam, nawet nie wiedziała który to próbnik.
Na moje słowa o materacu w ikei, który jest sztuczny stwierdziła, że ten też przecież jest lateksowy - a przecież może być naturalny lateks robiony z kauczuku. Oczywiście od razu zaczęła zachwalać materac za 500 zł, który był nie dość, że drogi i całkowicie sztuczny to jeszcze perfumowany lawendą, niestety nie trafiła na podatny grunt bo jako potwierdzenie swoich słów użyła, "wszyscy klienci polecają i zachwalają" - na moje stwierdzenie, że nie jest to żaden argument, bo wielu rodziców karmi swoje dzieci parówkami już nic nie była w stanie odpowiedzieć. Myślałam, że się czegoś o tym materacu dowiem, a tu taki zawód, utknęłam w martwym punkcie i już sama nie wiem co robić...

No i się dzisiaj ja wyżaliłam, a na kolację robię leczo :)

Dimis, to dobrze, że wszystko spoko, ja do połówkowego zabierałam się 2 razy, bo też była słaba ekspozycja, no i dobrze, że mała już na prostej ku zdrowiu :)

Kasik, rzeczywiście pokićkana opowieść - ja chyba bym olała "wiszące" skierowania i powiedziała lekarce, żeby mi ich nie wystawiała, bo robię na nfz :)

Olesia, to rzeczywiście niespodzianka z tą płcią - mi doktor 2 razy potwierdził - w 20 i 24tc, więc raczej się nie zmieni

Muszka, ale się uśmiałam z tego co napisałaś - rozumiem, że doktor powiedział to tak naturalnie jakbyś wiedziała iż oczekujesz chłopca? Wyobrażam sobie jaką mogłaś zrobić minę chociaż nie wiem jak wyglądasz :D

Mag, wyniki wydają się być spoko, ale w sumie to ja się aż tak nie znam, bo moje zawsze wychodzą całkiem inne, gdyż po godzinie nie ma skoku - wszytskie 3 utrzymują się na podobnym poziomie, ale to też niezbyt dobrze, najlepiej jak pogadasz z lekarzem :) Super, że wreszcie uda Ci się pojechać do tego Kołobrzegu, bo pamiętam, że zawsze jakieś komplikacje wychoziły.

Pozdrawiam Was i również miłego weekendu :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

hej:)

ja dzisiaj po glukozie:) najgorsze było wypić ten ulepek;) mam już wyniki, na czczo 80 , po 1h 137, po 2h 94- to chyba dobre wyniki nie?

korzystam z chwili spokoju, bo siostra mi synka na basen zabrała

Olesia jak widzę te korki w Redzie, to mi sie Helu w sezonie odechciewa:)

piszecie o wiciu gniazda, u mnie syndromu jeszcze nie ma, teraz jedziemy na kilka dni pobyczyć sie w hotelu, potem jadę z synkiem w końcu do Kołobrzegu a mąż będzie malował mieszkanie:)później czeka mnie mega sprzątanie i szukanie łózka dla starszaka, dopiero od września jak syn pójdzie do przedszkola zabieram się za robieni listy

super,że badania wychodzą wszystkim dobrze:)

ja się czuje b.dobrze, gdyby nie ruchy lokatora, to jakbym w ciąży nie była:)))

potwierdzam strona promobaby jest super:) też polecam sklep tygrysek w rumi lub w wejherowie, ceny bardzo konkurencyjne

otem fajnie,że wyjazd udany

miłego weekendu

Otem super ze wyjazd sie udał :)

Olesia, ale Twoj maluch wywinal Ci numer. Choć ja w pierwsze ciąży do 30 tyg. myslalam, że będę miała córke, az tu nagle uslyszalam, że "jąderka są juz w mosznie" :) w szoku bylam przez kilka dni (wiem glupie to) teraz mam nadzieje, że juz moj drugi synek nie zrobi mi psikusa :)

Gratuluję udanych badań :)

Inne tematy z forum

test PAPP-a czy robiłyście? (237 odpowiedzi)

Dziewczyny wczoraj byłam na USG przezierności karczku i badanie wyszło ok, ale dr Doering...

tanie meble kuchenne?Jakie (71 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...

Dzieci w spektrum autyzmu i szkoła (5 odpowiedzi)

Dzień dobry, czy są tu mamy uczniów szkół podstawowych (od klasy 0), którzy są w spektrum...