Mamusie listopadowo - grudniowe 2016 :)

Czy są już jakieś mamy z terminem na listopad 2016 ? :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopadowo - grudniowe 2016 :)

Moje dziecie w ogóle nie kuma jak mu wspominam o rodzenstwie. Jak mu mówię, że za jakiś czas będzie mieszkała z nami dzidzia to się oburza i mówi nieeee.
U mnie brzuch jakby taki większy, ale ja ogólnie dobrze wyglądam :) za jakis czas trzeba będzie odkopać ciążowe szmatki :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jest i u mnie serduszko!:) ale czlowiek mniejszy niz wynika z OM, wiec termin sie pewnie zmieni, za 3 tyg bedziemy sprawdzac. Dostalam L4 i badania, jeszcze musze brac d*phaston. krzywa cukrowa dopiero w 25tc.

Brzucha zadnego nie widac, na razie schudlam przez ta cholerna osemke. W poprzedniej ciazy brzuch wyszedl tez po 7 mcu, mam nadzieje ze teraz bedzie tak samo, nie kupowalam zadnych ciazowych ciuchow.

Pije wode, kawy nie cierpie, herbate sporadycznie zielona lub owocowa.

U mnie ostatnio plec dosc szybko wyszla, ale to chlop ;) teraz jak mowie temu chlopu ze bedzie mial rodzenstwo to siada mi na brzuch haha tyle sobie z tego robi :) jak pytam gdzie dzidzia to pokazuje mi na brzuch, ale nic nie kuma. Moze jak bebech urosnie i beda ruchy to cos zajarzy ;)

Espiacja to zapoznanie przez FB to przypadek wynikajacy z checi pomocy. Finał taki że prowadzimy ciązę u tego samego lekarza a także w tym samym dniu mamy wizyty :)

Byłam dziś u Pani doktor i wg ustaliła że dziś 7tydz i 2 dzien. Serduszko biło, ciąża pojedyncza. Kartę ciązy jeszcze nie zakładała, poczekamy do nastepnej wizyty tj 19maja to będzie 11 tydzień. Dostałam skierowanie na badania i zaświadczenie do pracy o ciązy.

Do dziś mam macierzyńsk,i a od jutra przebywam na urlopie przez najblizsze 2mce.

W jedne spodnie się już nie mieście wiec chyba szybciej wkocze w ciazowe legginsy niz w pierwszej ciazy. Brzuszek troche urosl i waga w gore idzie. Jestem zdziwona taka sytuacja w wcześniej to w 7 miesiacu było widac brzuch.

LISTOPAD
Zaskoczona
3.11 Daisy
11.11 Katia
11.11 M..
12.11 mentorka
21.11 a-cha
24.11 EspiacjaMama
25.11 Otemtotem
28.11 Czapla
28.11 Kasik
30.11 Muszka11
Sas

GRUDZIEŃ
3.12 Kruszynka82
6.12 Lilhek
10.12 Dimis
15.12 Goralka

U mnie moje jeansy robia sie ciasne...znaczy przy dluzszym siedzeniu odczuwam dyskomfort...chodze w rajstopach i sukienkach....w tamtej ciazy do 8 mc nikt nie wiedzial o ciazy prawie..mialam jedne spodnie ciazowe a reszta sukienki i moje normalne ciuchy..teraz poczekam w czerwcu bede pewnie przeceny to cos upoluje...jestem drobna mam 160 wiec po mnie nie widac tak od razu..;)

Kasik ja nie chodzę do gina w Trójmieście. Aktualnie mieszkamy w Bydgoszczy

Mentorka, a u jakiego byłaś lekarza na tym usg? Może pisałaś, ale jakoś mi umknęło.
Mam wrażenie, że mój brzuch też trochę większy, ale może to dlatego, że mam mega apetyt i sporo jem, choć staram się, by były to wartościowe rzeczy :) Piję głównie wodę, a teraz wodę z cytryną, bo ciągle nie mogę pozbyć się przeziębienia.

image

Espiacja w 11 tygodniu nie 10 :) ale to nie są pewne info tylko sugestia :) ale rzeczywiście jest bardzo dobry i sprzęt ma rewelacyjny, mam zdjęcie stópki z 11 tyg i widać paluszki na niej :)

O ciąży synkowi powiedzieliśmy jak wszystkie bety ładnie rosły. Nie pamiętam kiedy. Ale on jest w takim wieku że jeszcze średnio rozumie to wszystko :)

U mnie brzuch spory i już widoczny. W szafie już są ciążowe ubrania. Ale poprzednio też było szybko chociaż nie aż tak. Dzidzia jest też większa o prawie 2 tyg niż wskazuje wiek ciąży czyli znowu szykuje się klops

kiedy powiedziałyście waszym dzieciom, że będą miały rodzeństwo?? czy po pierwszej wizycie u lekarza?
Ja mam obawy bo już raz przeżyłam porażkę wiec zwlekam chyba poczekam aż brzuch urośnie
a tak w ogóle to jak wygląda wasz brzuch??

Przez to zepoznalam kruszynke na facebooke przez przypadek, zapomnialo mi sie o forum...mamy wizyty w te same dni i u tej samej lekarki...9..prawie 10 tydz wszytsko ok..strasznie sie balam tej wizyty przez jednodniowy brunatny sluz..ale odpukac....
mentorka w 10 tyglekarz ci stwierdzil plec to strasznie szybko...
albo mieli takie dobre usg, albo sobie wkrecam....ale widze buzke,nozki,raczki, cudnie ujrzec znowu taka mala istotke w sobie...
synek 2 latek strasznie sie ekscytuje moja ciaza....oglada usg,,,,,zabrania mi jedzenia bo dzidzka nie ma jesc...tylko mama;) pcha wozek i mowie ze bedzie tak chodzil na spacery;) smiesznie jest..i wiecie co tak starsznie sie ciesze,ze bedzie mial rodzenstwo...to najlepsze co mozna dac dziecku..magia...

Dzięki Katia chyba spróbuję :) przypomnialo mi sie, że kiedys piłam świeżą mięte z cytryna i też bardzo mi smakowala. Kawę zbożowä również zakupiłam :)

Dziewczyny jak Wasze wizyty?

Ja nie używam cukru od dawna i słodyczy tez raczej nie jem. Kawę za to wielbię, ale nauczyłam się w pierwszej ciąży pić zbożówkę i to u nas podstawa ;)
No z tymi obiadami to najgorzej jak musisz dla dzieci gotowac, a tu ani smaku ani chęci a o pomysł trudno
W pierwzej ciąży przez 3 miesiace jadłam tylko bułki z jednej piekarni, z sopocką i majonezem, nic innego mi nie smakowało

Muszka polecam do picia ulepszoną wersję herbaty z melisą i pomarańczą. Jak się zaparzy to dodaję plaster pomarańczy, cytryny i miodu do smaku. Nigdy nie byłam fanką ziołowych herbat a ta wchodzi nawet na zimno.

Od dluzszego czasu zwracam uwage na to co jem bo mam tendencje do tycia. Jem sporo owocow i warzyw. Slodycze bardzo ograniczam. Mieso mi srednio wchodzi. Na nabial tez jakos nie mam ochoty. Generalnie apetytu zbyt nie mam. A jak juz cos bym zjadla to nie wiem co :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja pije kawę, nie mogę bez niej żyć :p co do soków z kartonu to też nie pije ale koktajle że świeżych owoców i warzyw owszem :) ale nie traktuje tego jako coś do napicia się tylko np. deser

Właśnie dziewczyny co pijecie? Kawe i czarną herbatę staram się ograniczyć, slodkich soków nie lubię, woda ok, ale jakoś nie mam na nią zbytnio ochoty.

Co do pasztetu to coś w nim jest. Ja też od kilku dni wcinam kanapki z pasztetem, kiszonym ogórkiem i szczypiorkiem. Reszta mi nie smakuje, nie mam pomysłu już na obiady. Ale podoba mi się pomysl z koktajlami może cos spróbuje zrobić.

Co do diety to jem normalnie, natomiast staram się pić koktajle owocowe - kupuje lub sama robię. Pije herbatę z żurawiny i sok z żurawiny czasem kupie ( w poprzedniej ciąży co badanie złe wyniki moczu przez całą ciąże), herbatę z pokrzywy i sok z kiszonego buraka na anemie

Kruszynko ja też na pierwszej wizycie nie słyszałam serduszka, więc już siedzę jak na szpilkach ;) w pierwszej ciąży ten czas strasznie mi się dłużył, teraz dzięki mojemu urwisowi nie mam czasu za dużo się zastanawiać, na szczęście :) ja zawsze marzyłam o parce, ale teraz myślę, że drugi chłopak byłby super, byłaby mała drużyna :D co tam dadzą przygarnę jak swoje ;)

z żadnego jedzenia nie zrezygnowałam, póki nie mam na papierze, że jest nawrót cukrzycy. jutro lekarz pewnie da skierowanie na krzywą, to zobaczymy.

Ja ze względu na pierwszą ciążę cukrzycowa staram się jeść co 2,5-3 godz głównie produkty o niskim indeksie glikemicznym. Czasem wychodzi, a czasem nie :)

Inne tematy z forum

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...