Mamusie listopadowo - grudniowe 2016 :)

Czy są już jakieś mamy z terminem na listopad 2016 ? :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopadowo - grudniowe 2016 :)

To chyba najlepiej chodzić do lekarza co umie robić Usg..
Ja z doświadczenia nie wierzę slawom...

Cisza w wątku...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja również jestem w 9tc. Termin na 11 listopada. Prowadzi mnie dr Matkowski w swissmed. Teraz właśnie zastanawiam się gdzie zrobić USG myślę nad Derlingiem, bądz Grzybowskim.. Polecacie kogoś?
To moja pierwsza ciąża :)

Witam Was Drogie Koleżanki :)
i ja pozwolę sobie dołączyć do Waszego grona.
Wstępny termin to 11 listopad ale to tylko z własnych obliczeń bo lekarz jeszcze tego nie wyliczył.
Dzidzia jak na razie ma 9 tyg i mam nadzieje, że wytrzymuje mój napad alergii.
Niestety dopadły mnie pylące brzozy i kicham seriami i zużywam tony chusteczek.
Czy któraś z Was może zmaga się również z alergią? Na razie nic nie biorę ale chyba się w końcu skonsultuje z doktorem bo te napady kichania powodują, że aż mnie brzuch boli.

pozdrawiam Was serdecznie

Jestem po wizycie u ginekologa. Wg usg wczoraj byl 5t3d. Dobrze zagniezdzone. Serduszka jeszcze nie bylo.
Nastepna wizyta 21kwietna tj w 8tc.

Dzisiejsza nocke prawie cala przespalam i jestem wypoczeta. Natomiast pare ostatnich to praktycznie usnac nie moglam ani w dzien ani w nocy.

oboje w Redłowie - porody miałam ok, ale przy starszym miałam dużo lepszą położna i jakoś nie chce ryzykować i sprawdzać jaka będzie trzecia

wow, to obie celujemy w ten sam dzień? :D będzie jedna impreza urodzinowa haha ;)
gdzie rodziłaś córę? ja na klinicznej i teraz też tam bym chciała.

Lilhek, moja córa również z 24 listopada, ale się trafiło :)

Ja urodziłam córę przed 12, a w przychodni ze starszym byłam po 8, na porodówce z godzinę spędziłam, ale u mnie poród się ok 6 zaczął więc poszło biegusiem.
No tak rozumiem obawy, poród domowy to jak będzie wszystko szło ok, do szpitala mam 5 min i chce rodzić z lekarzem. To nie tak, że jak się zdecydujesz to już musisz w domu, zawsze mogę jechać :)

możecie klepnąć mi termin na 6 grudnia ;)

Dimis - mój młody z 24 listopada :) wow to będziesz miała trójeczkę z niewielkimi odstepami, szapo ba ;)

poród domowy ciekawa sprawa, ale ja po synu wczesniaku nie potrafilabym sie zdecydowac. chociaż ostatnio byłam w domu prawie do konca, na porodowke trafilam juz na koncowke ;) takze szybko poszlo i bardzo sobie to chwale, moze i tym razem uda sie tak ekspresowo.

co do supli - lekarz mówił, że na razie wystarczy folik, ale już sobie zamówiłam pharmaton matruelle z dha, brałam też w 1 ciąży.

dolegliwości zero, poprzednio też mi nic specjalnego nie dolegało. Trochę ospałość i zmęczenie, ale ostatnio było chyba gorzej, być może to młody daje mi energetycznego kopa - nie mam czasu na lenistwo ;)

No i DHA też warto brać ale to od drugiego trymestru. Jakbyście kupowały to lepiej brać te które są z alg nie z ryb

Ja biorę teraz jakieś Vitamin mama z wyciągiem z żurawiny. Ale jak się skończą kupie prenatal classic. Brałam je w pierwszej ciąży. Mają sporo żelaza w stosunku do innych witamin. Nie są drogie. A u mnie akurat wykryto anemie niestety. Mam wyniki jak na końcu pierwszej ciąży :( już wiem skąd u mnie takie kiepskie samopoczucie. Do tego bardzo niskie cisnienie ehh..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

No to jesli femibion ma duze tabletki to dla mnie odpadaja. Biore poki co inofem jeszcze przez pare dni. A potem sam kwas foliowy bede brala bo to mala tableteczka:) i dodatkowo musze brac tardyferan tj zelazo na recepte bo mam tendencje do anemii. A w ciazy baaardzo mi spada. W zeszlej ciazy mialam 14 hemoglobine jak zaszlam a jak urodzilam to 8. A norma od 12.5

Juz spora grupa nam sie tu zebrala. Pewnie jeszcze pare grudniowych dojdzie :)

Ja na razie biorę tylko kwas foliowy, witaminy dopiero później.
Dolegliwości brak, no może zmniejszył mi sie apetyt :)

Ja biorę femibion natal 1 i są to dość duże tabletki. Ogólnie bratowa mi je poleciła, a lekarze u których byłam mówili, że folik na razie wystarczylby.
Czuję się bardzo dobrze, prawie żadnych dokuczliwych objawów :) Może to dlatego, że jestem taka mega szczęśliwa ;)image

Nie biorę idzie sezon owocowo-warzywny, może na jesieni zacznę ;)

Kobietki a bierzecie jakies witaminy?

Dzis jak bylam u gina to polecila bym brala femibion natal 1. W pierwszej ciazy bralam falvit mama i zastanawiam sie ktore teraz brac. Falvit mama teraz ma duze tabletki a ja mam mega problem z polykaniem. Wiec najchetniej wybralabym jakies ktore maja male tabletki.

LISTOPAD
Zaskoczona
3.11 Daisy
12.11 mentorka
21.11 a-cha
24.11 EspiacjaMama
25.11 Otemtotem
28.11 Czapla
28.11 Kasik
30.11 Muszka

GRUDZIEŃ
9.12 Kruszynka82
10.12 Dimis
Lilhek

Nie mam czasu się źle czuć ;)
A tak serio to jeszcze nic szczególnego prócz bóli podbrzusza no i apetyt mi spadł, ale to mnie cieszy :)

Jutro mam usg prywatnie, a dzis udalo mi sie umowic do ginekologa na nfz na 21kwietnia.
Jutro bedzie 5t 4d wiec nie licze na serduszko, ale moze bede mile zaskoczona.

Jak sie czujecie?

Mnie dzien w dzien pobolewa brzuch, doskwiera mi bezsennosc i brak apetytu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

koszt wizyty 150 zł i ma nowy aparat usg bardzo dobry :)

Jeszcze się nie umówiłam, ale na Dąbrowie liczę że mi się uda kiedyś zapisać ;)

Inne tematy z forum

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...

Kiedy przekłuwałyście córkom uszka ??? (153 odpowiedzi)

Chodzi mi o wiek maluchów. Widziałam różne opinie, że lepiej do roku, inny, że na rok, a jeszcze...

Położna środowiskowa Gdynia - którą wybrać? (15 odpowiedzi)

hej dziewczyny! Czy możecie mi polecieć jakąś sprawdzoną, zaufaną, i rzetelną położną...