Mamusie listopadowo - grudniowe 2016 :)

Czy są już jakieś mamy z terminem na listopad 2016 ? :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopadowo - grudniowe 2016 :)

Kruszynka ale mieliście pecha z tym autem ale jak to się mówi, że nic nie dzieje się bez powodu więc przynajmniej poleniuchowalas. Powiedz w jakich górach jesteście? Ja to dotej pory w ramach urlopu włóczyłam się zawsze gdzieś że znajomymi ale w tym roku będzie trzeba chyba przystopować. I myślę że może gdzieś po górach by się udało polazic. Tylko tatry to pewnie raczej odpadają :(:(!.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dlatego ja też oprócz luxmedu chodzę na NFZ i tam widzę moje maleństwo :)

image

Jestem zdziwiona ze chodzicie prywatnie do luxmedu i nie macie na kazdej wizycie usg. Ja czy chodze na nfz czy prywatnie to usg mam na kazdej wizycie. Usg daje mi poczucie bezpieczenstwa i z drugiej str zaspakaja moja ciekawosc jak sie miewa maluszek.

W poniedzialek ide oddac krew a w czw wizyta u ginekologa. Bede miala zakladana karte ciazy. Mam nadzieje na usg genetyczne. Od 3dni juz nie wymiotuje wiec to ogromny sukces. Troche pobolewa mnie brzuch :( Jestem w gorach i podejrzewam ze troche za duzo chodzenia. Dzis caly dzien w pensjonacie odpoczywam bo auto sie nam zepsulo i jutro 270km na lawecie bedzie jechalo do warsztatu. Wiec chyba troche z nerwow kiepskawo sie dzis czuje. Ehhh zreszta odstatnie 2tyg to wiatr w oczy nam wieje. Mam nadzieje ze u malenstwa wszystko ok.

Chodzę na Al. Zwycięstwa do gabinetu 119 i tam nie ma niestety. Jedynie gdy byłam na wizycie w 6tc, dr wzięła mnie do pokoju obok i zrobiła usg, by zobaczyć, czy mój dzidziuś się zagniezdzil. Badanie trwało może minute i nie dostałam nawet zdjęcia. Wczoraj wizyta kontrolna w tym samym gabinecie bez usg. Gdy byłam na Pomorskiej z bólem brzucha w 10 tc miała w gabinecie usg, sprawdziła, czy z dzidzią wszystko ok, ale też nawet nie dostałam zdjęcia i gdy zapytałam usłyszałam, że lekarz prowadzący nie jest od usg i ze mam przecież skierowanie na prenatalne, tam wszystko zobaczę. Nie podoba mi się to strasznie :(

image

Nie ma w każdym na Al. Zwycięstwa. Byłam w dwóch różnych gabinetach u dwóch różnych lekarzy i w żadnym nie bylo. Może są takie w których jest, mi się nie trafiło.

Tak o Gdyni wiem czy jest a na Al.Zwyciestwa nie wiecie ?

Faktycznie w Gdańsku może nie być w każdym gabinecie bo pamiętam że też musiałam mieć skierowanie, ale w Gdyni gdzie teraz chodzę do lekarza sprzęt jest i na każdej z 3 wizyt miałam usg zrobione od ręki. Nie robią usg prenatalnego.

W Lux Medzie nie ma USG na zwykłych wizytach:( Na USG idzie się ze skierowaniem:|

Dziewczyny mam pytanie czy ktoraś chodzi do Luxmed na Al.Zwyciestwa czy tam w kazdym gabinecie jest sprzet do wykonywania USG ?
Dzis byłam na Jana Pawła i tam nie maja w każdym gabinecie, masakra jakaś ;/ a liczyłam że usłysze serduszko dzis ;)

Mentorka - dziekuje bardzo! :) dobrze, ze w weekend wyjezdzamy, to nie bede miec tak czasu aby myslec o tym usg :) a w pon, mimo, ze lekarz przyjmuje od 10, to juz od 9 chce siedziec przed gabinetem, aby wejsc jako pierwsza :) hehe...

Milego dziinka wszystkim zycze :*

Olesia pobolewanie jak na @ to normalna sprawa na tym etapie jednak jak mnie bolało mocniej to brałam nospe. Warto też wspomnieć o tym ginowi na wizycie. Trzymam kciuki za dwa pięknie bojące serduszka :)

Hejka :)

Ja z kolei chodze do dr Zbigniewa Jankowskiego - bo jest tez chyba Jaroslaw :) Fajny lekarz, tylko troche roztrzepany i w dodatku maly minudik, bo nie pracuje w zadnych ze szpitali :/

W zwiazku z tym, macie kogos do polecenia na nfz? :) albo lux med, bo tam mam pakiet od mojego Meza z pracy ;) kiedys czytalam opinie o ginekologach z lux mmedu, nie mieli za ciekawych...

Wczoraj czulam sie kiepsko, ale dzis juz troche lepiej. Wciaz brak nudnosci i wymiotow :) ale od wczoraj mam dosc mocne bole jak na @ - czy to normalne? Jutro zaczynam 7t.

I przeszlam z lutinus (zzerala mnie finansowo) na lutinus, ktoras z Was tez bierze, ale dowcipnie? :) bo z tego co skuszalam, zdarza sie, ze uczula i chcialam poznac opinie :)

A ja juz zaczynam schizowac przed pon :( berwowa jestem... bo boje sie usg serduszkowego :(

No więc byłam na Klinicznej u tego profesora i zasadniczo potrzebna była ta wizyta chyba tylko po to, żeby profesorowi grafik wypełnić. Szło to taśmowo - kilkanaście kobietek tego dnia czekało - profesor ptał który dokładnie tdzień, sprawdzał palcem w kalendarzu kiedy wypada 12 tydzień i wypisywał (a raczej jego asystentka) skierowania na USG i pappa. Potem pani w rejestracji znajdowała wolny termin i zapisywała.
Można to było załatwić przez telefon z rejestratorką ale widocznie profesor jakieś zajęcie mieć musi;P
USG będzie robił kto inny. Profesor tylko wyniki wrzuci do programu fmf.
Ale już zrobię w tej akademii bo jestem z Moreny i tu mam dużo bliżej niż na Dąbrowę.

Mi ten sam profesor wykrył u córki niedorozwój mózgu i kazał koniecznie rodzić na klinicznej, bo tam się nią najlepiej zaopiekują po porodzie. Cale szczęście okazało się, że jednak się mylił. Co nas to nerwów kosztowało to nasze. Córka okaz zdrowia. Fakt że skierowanie od niego wszystkie drzwi na klinicznej otwiera. Ale nie polecam pana profesora również.

A-cha chyba wiem o kim mówisz... w wieku 21 lat z powodu bolesnych miesiączeķ po jednym badaniu usg stwierdził że mam pewien rodzaj łagodnego nowotworu i jakiekolwiek miałam plany życiowe mam je natychmiast zmienić i zachodzić w ciążę bo moge nigdy nie mieć dzieci. Miał na myśli endometrioze a opisał to tak że tydzień ryczałam. Ostatecznie inny gin mi zrobił laparoskopie i endometriozy nie stwierdził... także tylko ręce załamać. I to niby wielki profesor ...

Lolkakarolka witamy :)))))

Chciałam się również nieśmiało przywitać. Właśnie jestem w trakcie 11 tygodnia. Mam już ponad dwuletnią córeczkę. Również chodzę do dr Olszewskiej i jak na razie jestem z niej zadowolona. Termin mam na 5 grudnia. Pozdrawiam serdecznie wszystkie ciężarówki ;)

Ja już wyżej wspominałam, że chodzę do dr Olszewskiej.

Trafiłam do niej w 1 ciąży w 16 tc-> wcześniej chodziłam do dr Brzóski, dr Gniadek ..
Oni w Invicta nie zauważyli, że nasza córa się nie rozwijała prawidłowo...
Dr Alta- tak tu polecana tez nie widziała rozszczepu kręgosłupa u dziecka...

Ogólnie uważam, że lekarzowi trzeba ufać... Oni są dla nas nie my dla nich.

Jak sobie teraz przypomnę u ilu lekarzy byliśmy w 1 ciąży to aż się słabo robi, tylko kasa kasa.... A jak słyszę o profesorze z Klinicznej to mam ciarki. Stary arogancki- wstał od badania i mówi co się martwisz dzieciaka masz zdrowego. Jak urodziłam córę pokazałam mu ją to już nie wiedział co powiedzieć.

Ach. trochę grozą zawiało.

Teraz 13 w piątek idę na prenatalne oby tym razem było wszystko ok :)

Co do zajęć- ja dwa razy w tygodniu chodzę na basen..
z racji tego, że nie jestem małą kobietą- modlę się aby nie przybyły mi kg :(

Miłego dnia moje nowe koleżanki :)

Hej. Ja w pakiecie w lux medzie mialam taki zapis że istnieje możliwość wykonania badań przepisanych przez lekarza nie bedacego pracownikiem luxmedu ale warunkiem jest odbycie jednej wizyty i założenie karty ciazy przez lekarza z lux medu. I tak tez zrobilam. Dostalam liste z badaniami, ktore mogę zrobic na koszt lux medu. Fakt tych badań zlecanych przez dr. Śliwińskiego jest więcej ale przynajmniej część kosztow odpada. Teraz np. robilam badania tj. toksoplazmoza, cytomegalia, hiv, wr, zoltaczka b i c, pta, morfologia i mocz i musialam zaplacic tylko za cytomegalie, reszta w ramach pakietu lux med.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej Muszka!
A podpowiedz mi proszę jak planujesz robić badania w Lux? Bo dr Śliwiński wypisuje zlecenia badań do Brussa, a w Lux M. trzeba iść do laboratorium u nich (np. na Morskiej) Czy po prostu będziesz umawiać się do gina z lux medu po skierowania? :)

Dr Lewicki odpada ;) wierzę że to świetny lekarz ze świeżym podejściem ale Kuba to mój znajomy i jakoś tak niekomfortowo bym się czuła ;)

Inne tematy z forum

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?

nnt. Wymiana drzwi - jaką firmę z Gdańska polecacie? (20 odpowiedzi)

Zastanawiamy się nad wymianą drzwi do mieszkania. Czy możecie polecić jakąś firmę z...

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?