Mamusie majowe 2014

czy są już jakieś?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowe 2014

Aktualuzacja listy majowych mamusiek :-D

29.04 klara83
01.05 magda30
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83
05.05 trzydziestka
06.05 enjoy
07.05 asia87
24.05 ja3
27.05 ewwa
30.05 justyna1
08.06 Luna-

Klara - ciesze się ze wszystko ok :)

mnie mdli okrutnie :( ledwo się skupiam na pracy ;)

A dziewczyny mam pytanie, bo majówki zbliżają się już do usg w 12 tygodniu - gdzie je wykonujecie? w swoich lekarzy, czy u tych "bardziej znanych" - nie wiem kto jest teraz "na topie" ale jak siostra moja była w pierwszej ciąży to preis, doering ;)

klara ale fajnie, już wiesz, że będą chłopaki:) super:) ja w pierwszej ciąży też dosyć szybko wiedziałam, że będzie chłopak, w sumnie to juz przed zajsciem wciąże, bo imię było już przy planowaniu wybrane hehehe.

Tak więc aktualizuję liste :)

29.04 klara83
01.05 magda30
02.05 mila
04.05 devil83
05.05 trzydziestka
06.05 enjoy
07.05 asia87
24.05 ja3
27.05 ewwa
30.05 justyna1
08.06 Luna-

Klara :) cudnie,że wszystko w porządku, i już dopatrzyliście się siusiaków :P hehe szybko bardzo, ja nie chce nic wiedzieć dopóki nie będzie.... no prawie pewności :P Nie chce się nastawiać za szybko :p
Ja tez jestem po wizycie :) wszystko dobrze, Maluszek się pięknie ruszał, serduszko biło ach i ten dźwięk :) machało do nas nawet :P
Super :) ciesze się bardzo. I termin przesuwamy na 7 maja :)

klara83 super teraz tylko do przodu

hejka
u nas ok, jesteśmy po usg i wszystko gra, maluchy rosną jak szalone, jestem szczęśliwa :)
dziś zaczęliśmy 13tc, mdłości minęły , teraz dopiero zaczynam mieć apetyt hihihihih
z tego co wczoraj widzieliśmy to będą chłopaki ale na 100% zobaczymy we wtorek na usg 4d :)
cały ten stres strasznie przeżyłam i pewnie w dalszym ciągu będze pewien niepokoj ale mam nadzieję że najgorsze już za nami, czego i wam dziewczyny serdecznie życzę, aby ten czas ciąży był dla Was czasem radości i odkrywania a nie strachu i obaw :)

Cześć dziewczyny mam nadzieje że u każdej wszystko w porządku.Mi już mdłości minęły i po prostu jaka to ulga nie kłaść sie do łóżka z wielką gulą w gardle i ogólnie mam więcej werwy.Wielkimi krokami zbliża sie usg i wracają wszystkie wspomnienia o Małym tak strasznie sie boje ale staram sie myśleć pozytywnie ten wynik nic nie zmieni co ma być to będzie. Muszę się wybrac po jakieś spodnie bo już w nic nie wchodzę tylko leginsy mi zostaly.POZDRAWIAM

no ja wczoraj myslalam, ze bede wieczorem uszczelniac drzwid o sypialni recznikiem ;)
maz gotowal jedzienie na dzisiaj, a zapach mnie draznil okrutnie - od razu znalazlam sie w lazience :(

masakra jakas.

ogolnie kuchnia nie bedzie moim ulubionym miejscem przez najbliższe tygodnie ;)

mi troche pomaga coś pikantnego - np pizza z pikantnymi papryczkami, które aż palą... ale to tylko chwilowa "ulga".

Tez mialam taki okres, ze mdlilo mnie caly czas, teraz jest juz lepiej, tzn czasami mdli :-) Ale mam za to teraz masakre z gotowaniem, mecze sie strasznie, te zapachy wykanczaja mnie i jak juz skoncze to patrzec nie moge na to jedzenie. Apetytu totalnie brak, a jeszcze bol gardla mnie dopadl, wiec dodatkowo zniecheca do jedzenia.

kasita - gratulacje :)

ja dzis wyszlam szybciej z roboty, bo mdlilo mnie okrutnie i od powrotu wisze na muszli ;)

ogolnie nie wymiotuje, ale odbija mi sie tak, jakbym zaraz miala...
koszmar.
nie dosc, ze musimy rodzic, to jeszcze w ciazy takie niedogodnosci :(

ponoc to dobrze jak mdli ale czy musi to byc 24h na dobe?

Witam, powtórzyłam test i ponownie wyszła kreseczka nawet mocniejsza niż ostatnio:):) To co mogę sie do Was dołączyc, bo raczej będę czerwcówką:)

Jesli chodzi o obawy to ja tez je mam, po ostatnim poronieniu i pierwszej ciąży, w której miałam zakładany szef. Staram się wierzyć, ze wszystko będzie dobrze, ale zawsze jakieś obawy są.

Pozdrawiam,

klara trzymam mocno kciuki, daj znać po usg, na pewno wszystko dobrze, tylko musisz więcej odpoczywać.
Dziewczyny macie rację co do obaw, ja też ciągle się zastanawiam czy wszystko dobrze, u mnie sporadycznie jakiekolwiek objawy więc tym bardziej częściej się zastanawiam, ale jutro wizyta i mam nadzieje,że moje Maleństwo mnie uspokoi i ładnie będzie kicało w brzuszku.

klara - jak u Ciebie?
jak sie czuje Wasza trójka? krwawienia ustąpiły?
Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.

U mnie podobnie, test byl tylko potwierdzeniem, prawie odrazu czulam, ze zaszlam w ciaze. Ale przy kolejnej ciazy wiadomo juz poprostu co to za uczucie i latwiej rozpoznac oznaki.

hehehe, ja jedynie mam obrzmiałe, bolące i powiekszone piersi:) i to mnie skłoniło do szybszego wykonania testu:)

~kasita ja też zrobiłam test 4 dni przed spodziewaną miesiączką i wyszedł pozytywny. ja w ogóle w tej ciąży juz 8 dni po zapłodnieniu czułam sie niesamowicie zmęczona i mnie mdliło i już bez tego testu wiedziałam, że jestem w ciąży... :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

justuna1...nie chcę Cię martwić, ale miałam bardzo podobną sytuację jak zaszłam w ciążę w marcu. Wynik bety w 7 tygodniu ciąży wskazywał na 5 tydzień i jak powtarzałam wyniki bety to z każdym badaniem był coraz mniejszy przyrost. Gin od razu mi powiedział, zebym zdała sobie sprawę że mogę w każdj chwili poronić i tak też się stało, w 8 tygodniu poroniłam. Mam nadzieję, że u Ciebie to sie dobrze zzakończy:)

Aha, dziewczyny, miesiac temu próbowałam do Was dołączyć do majówek, ale wszystko wskazuje, że załapię się w czerwcówkach:) Test powinnam co prawda wykonać w dniu spodziewanej miesiaczki czyli za 4 dni, ale ja nie wytrzymałam i zrobiłam test juz 8 dni po mozliwym zapłodnieniu i w ciagu 5-7 minut test wskazał mi bladziutką 2 kreseczkę, test powtórzyłam jeszcze raz i wyszło to samo....wieć skoro tak szybko wykazało, to być może się udało, ale dla pewności powtórzę go jeszcze za 4 dni:)

Pozdrawiam,

hej dziewczyny. siedzę w domu bo mój 2,5 latek chory.
ja w pracy tez jeszcze nie powiedziałam. w poniedziałek mam usg prenatalne i po nim mam zamiar powiedzieć. to będzie jakas taka ulga jak juz będa wiedziec...

czy macie jakies rady jak radzić sobie z silnym stresem. strasznie się boje że zaszkodze maleństwu, ale z drugiej strony mam w tej chwili bardzo traumatyczne przezycia związane z ciężką chorobą mojej mamy i nie potrafię w zasadzie mysleć o niczym innym. płaczę po nocach i stresuję się okropnie. jak sobie z tym radzić aby nie zaszkodzić maluszkowi?

Chyba każda z nas się martwi nawet jeśli wszystko gra... tak to już jest.
Chociaż ja mam w sobie ciut więcej opanowania, spokoju i pozytywnego myślenia niż w poprzedniej ciąży.
Może załozymy kolejny wątek już majowo-czerwcowy?
Będzie też mniej przewijania :)

Inne tematy z forum

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...

anoreksja (23 odpowiedzi)

Mamy w rodzinie taki problem. Moja kuzynka przez drastyczne odchudzanie zachorowała. Nie...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (119 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...