Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *10*

*MAJ*

29.04 klara83 córeczki Lena i Laura (Tymon jeśli okaże się chłopiec)- Zaspa
01.05 magda30- synek OSKAREK - ZASPA
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Synek - Kliniczna/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
17.06 Takaja_84
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon, Kliniczna
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna/Swissmed
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
25.06 kkasita
25.06 Mar-chew
26.06 styczniówka - Synek
29.06 LidkaJ - córeczka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do starego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-9-t521328,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *10*

Kamiku trzymam za Was mocno kciuki i dawaj koniecznie znać co u Was!
Dobrze, że miałaś wizytę.

Kamiku, trzymaj się dzielnie, a my zaciskamy mocno kciuki, musi być dobrze :)*

Eljotka, dziwne wyniki, na czczo jest za wysoki, potem za mocno spada, ja bym od razu zaczęła dietę z produktami o niskim IG i węglowodany tylko złożone, mniejsze porcje, a często, żeby uniknąć skoków cukru i udała się na konsultacje do diabetologa, takie spadki też mogą być w ciąży niebezpieczne :/ (zawroty głowy, omdlenia itd)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kamiku trzymam kciuki musi być dobrze.

Kamiku trzymam z całej siły kciuki. Będzie dobrze zobaczysz musisz tylko leżeć, w pierwsżej ciąży tez długo byłam na patologii wiec wiem co czujesz, ale dziewczyny które leżały właśnie po zszyciu z rozwarciem na kroplowkach i lekach dotrwały do bezpiecznego tygodnia ciąży. Trzymaj sie i staraj sie myślec pozytywnie, bo stres w tej sytuacji nie jest sprzymierzeńcem. Narkozy sie nie obawiaj ciężarne maja zabiegi operacyjne i nic sie nie dzieje, a zabieg zszyciu trwa bardzo krótko wiec jest to krótka narkoza. Będzie dobrze zobaczysz.

Dzieki Devi, Nusia.. do konca tygodnia na bank w szpitalu.. potem jesli wszystko bedzie ok puszcza mnie do domku.

Kamiku, trzymaj się, ważne, że jesteś pod opieką i lekarze czuwają nad Tobą i synkiem. Jesteśmy z Tobą myślami!

kurcze kamiku trzymaj się dzielnie i zaciskaj nogi jak się da... napewno wszystko będzie dobrze i donosisz do normalnego terminu synka. A leżeć będziesz w domu czy w szpitalu???
Trzymam kciuki...

Hej dziewczyny, pogoda piekna to prada, ale mnie akurat doluje, bo podziwiam to slonko przez okno na patologii.. trafilam tu w piatek wieczorem, po rutynowej wizycie u mojego gin, ktory po usg od razu wypisal skierowanie do szpitala i natychmiast kazal jechac na ip.. weekend nie byl wesoly, wrecz totalna zalamka, na szczescie maz jest ze mna od rana do poznego wieczora i dzieki niemu oraz relanium dsje rade.. Nasz synek wymyslul sobie ze fajnie byloby juz przyjsc na swiat :(( W ciagu tyg szyjka skrocila mi sie z 5 do 3 cm z czego na 2 jest juz otwarta i mam rozwarcie prawie na 2 cm.. :(( Jutro czeka mnie zabieg zszywania a potem juz do konca ciazy lezenie.. Jestem pelna obaw, tym bardziej ze to bedzie pod narkoza.. Oby wszystko poszlo dobrze, wiec prosze, trzymajcie kciuki..

Ja miałam pobranie na czczo, po 1h i po 2h. Dzisiaj odebrałam wyniki... Na czczo mam 138... po 1h -76 a po 2h -105. Dziwne, że spadał poziom zamiast wzrastać. Byłam dziś u endokrynologa i spojrzał na wyniki bo tsh i ft4 były na tej samej kartce. Powiedział, że badanie do powtórzenia na czczo :(

Ja dzisiaj też po wizycie. Mały waży 1203g i nic mu nie odpadło, czyli na 100% chłopak.
Niestety moja waga od ostatniej wizyty znowu poszła o 3kg w górę i zaczynam się martwić jak ja zgubię te nadmiary po ciąży...

My po wizycie mały waży 1604 g dobrał że hoho.
Łozysko ładnie odeszło już na bezpieczną odległość o szyjki teraz tylko badania moczu przez to ciśnienie częściej.Mam wytrzymac do 38 tyg.

Ja w brussie mialam tez dwa wklucia. Na glukometr juz wziela krople z pobranej probki. Dzisiaj odebralam wyniki i mialam 138 czyli prawie ze na styk ale jednak to zawsze jeszcze w granicach normy. Uff.. od razu mi ulzylo ;)

dla mnie hardcore.. ja i tak każde pobieranie na leżąco. Nienawidzę igieł i na siedząco odlatuję :D
nie wyobrażam sobie 5 razy..

ja miałam ostatnio:
- na czczo glukometrem w palec, potem pobieranie 1 raz,
- po 2 godzinach drugi raz

kilka lat wcześniej miałam
- na czczo
- po 1 godzinie
- po 2 godzinach

ale widzę że co lab to inaczej ;) ja nie wiem jak oni potem te wyniki analizują, ha ha ha :D

PS - przy badaniach cukrzycowych lubią robić krzywą 5-cio punktową, więc wtedy jest 5 pobrań :) to dopiero musi być horrror :D

hmmm, mi robili tylko dwa wkłucia, jedno na czczo i jedno po 2 h

Są dwa naczczo i po 2 h

to razem są trzy wkłucia?? Ja już głupieję. Myślałam, że tylko na początku a potem po tych dwóch godzinach...

cytrynkę można wkropić do wody i popić kilka łyczków - ale to już po piciu glukozy - na korytarzu :) jak się czeka na drugie i trzecie pobranie :)
wg mojego endo oczywiście, jeśli ktoś ma inne wytyczne z lab lub od lekarza to ja absolutnie nic nie mówię :D ;)

ja robiłam już dwa razy bo to moja trzecia ciąża :)

ale nigdy nikt mi nie podowiedział o cytrynce. Właściwie dowiedziałam się chyba stąd, że tak można :) I chciałam spróbować. Pamiętam, że kiedyś nie można było popić nawet wodą ;/ ale i przerwa była tylko godzinna. A teraz pierwszy raz dwie.

laguna, to czy akyrat wkropić cytrynę do glukozy, czy tylko zagryzać ja między łykami to niestety nie wiem, nie wnikałam w to, ponieważ i tak nie miałam jej ze sobą. Dasz radę, nie jest tak źle, naprawdę, dużo pomaga samo popijanie wodą. Jej tez nie miałam ze sobą, poprosiłam Panie o nią i dostałam w kubeczku::)

Inne tematy z forum

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (66 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Dobry ortodonta (38 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Drewniany plac zabaw dla dzieci? (45 odpowiedzi)

Dziewczyny chciałabym zrobić Nikosiowi plac zabaw w ogrodzie.Drewniany,wiadomo jakis domek ze...