Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *11*

*MAJ*

29.04 klara83 córeczki Lena i Laura (Tymon jeśli okaże się chłopiec)- Zaspa
01.05 magda30- synek OSKAREK - ZASPA
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka - Redłowo
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Synek - Kliniczna/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
17.06 Takaja_84
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon, Kliniczna
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
25.06 kkasita
25.06 Mar-chew
26.06 styczniówka - Synek
29.06 LidkaJ - córeczka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *11*

ja nie mogę oglądać ubrań dla dziewczynek bo dla chłopców nie ma takich słodkich :P

ewwa - możesz napisać do supermamy i się spytać czy możesz chodzić na zajęcia gimnastykę - ja nie chodzę na razie przez łożysko i jeśli nie pójdzie do góry to do końca nie będę chodzić więc miejsce na pewno jest.
a na gimnastykę można uczęszczać do porodu samego a nie tylko przez te 10 tygodni kursu ponoć.

Rija - Ty chodzisz na tą gimnastykę z tego co pamiętam? co tam w ogóle jest? Jest oddychanie, które ewę interesuje?

ewwa - jeśli nawet kazaliby Ci płacić, a chcesz chodzić na oddychanie, to tylko 25 zł wpisowego za Ciebie jakby co.

Ja dziś zaczęłam czytać książkę język niemowląt - ciekawa jestem czy coś z niej wyciągnę (na razie przeczytałam 2 rozdziały w tym jeden o ustaleniu "planu dnia", który powinien skłądać się z czynności - jedzenie, aktywność, spanie - piszą, że dziecka po jedzeniu nie powinno się kłaść spać - a co jak zaśnie podczas karmienia? mam nadzieję że w dalszej części będzie to opisane :P

Możecie polecić jakieś fajne i przede wszystkim praktyczne książki dla przyszłych mam? wiecie- takie, które mają odzwierciedlenie w normalnym życiu a nie są zbiorem dobrych rad niemożliwych do wprowadzenia :P

Naprawde sliczne te ubranka... ja poczekam jednak z kupnem wiekszych ubranek, jak sie malutka urodzi:-)

http://forum.trojmiasto.pl/SLICZNE-DzIeWcZyNkA-80-98-ZARA-NEXT-KappAhl-HM-t526512,1,16.html

fajne ma ubranka dla dziewczynki :)

a ćwiczenia z oddychania są chyba połączone z normalnymi ćwiczeniami.. one są w czwartki na 19. Ale musiałabyś się i tak zapisać. Wpłacić 100 zł (wpisowe 25+75partner) i ćwiczenia masz do końca ciąży w cenie.. o ile się dobrze orientuje

Mi zależy jedynie na zajęciach z oddychania. Teorie i tak bym pomijala, bo nie mam co z córka zrobić. Poprzednio miałam cc.

hmmm, ja przebojów jeszcze żadnych nie miałam, ale ostatnio wkurzam się na długi czas rejestrowania wizyty...3 dni. ja tez wysle w pon. choć te dokumenty chyba za 2 miechy temu dostałam:/

Aśku i Nusia ja właśnie na Was liczyłam, że mi podpowiecie na jaki adres. Mylę Aśku z Nusią i Lunę z Laguną, przepraszam, że się nie zwróciłam do Was konkretnie. Nie pamiętałam, że obie jesteście w Medice. No ale jak nie londyński to tam jest już tylko jeden w Krakowie. Puszczę to w poniedziałek. Chociaż mam obawy ciągle co do tej umowy. Szczególnie z ostatnim punktem. No i z Medicą nie wiem jak Wy ale ja mam ciągłe przeboje. Ostatnio tylko przez przypadek właściwie wyszło, że mam endokrynologa na Morenie zamiast w Pruszczu. A zapytałam ot tak dla pewności w Pruszczu w rejestracji przy okazji glukozy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

i całe szczęście, że nie było mnie jak znowu mówiła o tym uśmiechu... bo nie wiem czy bym to wytrzymała.. ;/

Tak naprawdę chcieliśmy iść do szkoły rodzenia ze względu na położną którą wtedy myślałam, że będziemy mogli "wynająć" do porodu no i ćwiczenia. Miałam nadzieję się trochę poruszać. No ale skoro położnej i tak nie można, a ćwiczyć mi nie wolno to troszkę dla nas strata czasu ;)

Trzecie dziecko to wiecie.. z zamkniętymi oczami wszystko :)

i zamiast tego wolimy pochodzić na basen... byliśmy już dwa razy i powiem Wam, że super sprawa. Chociaż po ostatnich środowych pluskaniach się rozłożyłam... :(

Laguna, a czemu rezygnujecie?

ewwa... możecie wskoczyć na nasze miejsce do supermamy w acpolu. Bo my jesteśmy zmuszeni niestety zrezygnować. Jeszcze nie wysyłałam maila ale w razie co możemy się dogadać, że na nasze miejsce wskoczycie. Chociaż nie wiem skąd jesteś.. i czy to dla Ciebie nie za daleko..

kamiku dziękuję Ci bardzo - mogłybyśmy sobie wzajemnie pokoje urządzić ;)
też go oglądałam, ale się zdecydowałam na taki:
http://www.neodekor.pl/upload/zegark_do_pokoju_dzieciecego_mis_1.jpg

ale robiony przez neju właśnie, bo chyba od niej będę zamawiać literki i inne ozdoby (chyba, że się przeraziła moim mailem z tym co chcę ;) na razie czekam aż odpisze :) )

Jak się czujesz poza tym?

-------------------------------------------------
ewwa - tego ja się właśnie obawiałam myśląc o SR przy szpitalach, że "na razie za szybko niema zapisów" a później "nie ma funduszy".

Tak się spytam z ciekawości czemu chcesz iść do SR? bo chyba tam pierworódki się bardziej "odnajdują" ;) Tj chodzi mi o to, że ja na razie w zasadzie nic super ważnego się nie dowiedziałam... tj same "suche fakty" w "wielkim skrócie", że poród ma fazy i są skurcze i że można "przybierać różne pozycje" i że mamy się uśmiechać i być miłe, no i co do torby zabrać.
Tak czy inaczej ja Ci powiem szczerze, że czekam na zajęcia z pielęgnacji niemowlaka przede wszystkim - jak kąpać, przewijać, przebierać itp.
Bo o tym nie mam zielonego pojęcia i boję się że np małemu ręce połamię, no i ogólnie mam mam pojęcia o dokładnej pielęgnacji malucha...

Tak czy inaczej jeśli chcesz iśc, to my chodzimy do supermamy - akurat do akpolu,ale są w róznych lokalizacjach. jak jest więcej chętnych robią więcej grup z tego co się orientuję.
tam w akpolu rusza kurs 17 marca i trwa do 19 maja jak policzyłam.
Ale można też sprawdzić inne lokalizacje (może coś rusza na dniach?)

Jakby co pewnie mogłabyś też dołączyć do grupy, która już chodzi - ja CI mogę streścić te 3 zajęcia które były :)

No a poza tym zostają jeszcze prywatne SR, albo lekcje indywidualne jakby co.

Dziewczyny, ja tez dostalam pismo, umowy i karte, przeslalam umowe podpisana na adres podany chyba w pismie, pamietam, ze bylo napisane dokladnie, na jaki adres wyslac ( wiem, ze na pewno nie byl londynski;).

elliotka, byłam przekonana, że te papiery to już sadyl wysyła, a mnie nic nie obchodzi...tyle tylko, żeby punktualnie opłacać "usługę". napisz plis na jaki adres mamy to odesłać:)

Luna, nie wiem czy planujesz zegar do pokoju synka, ale jesli tak, to moze ten Ci sie spodoba - z misiem ;)
http://allegro.pl/neju-zegar-mis-pokoj-marzen-25cm-i4013007501.html

Kudre, pojechałam sie zapisać do SR na zaspie i klops. Nie ma zapisów, bo nie ma kasy :(
I gdzie ja teraz mam iść???
Przyjmują gdzieś w ogóle? Wiecie może coś?

Hej dziewczyny, uaktualniam listę:)

*MAJ*

29.04 klara83 córeczki Lena i Laura (Tymon jeśli okaże się chłopiec)- Zaspa
01.05 magda30- synek OSKAREK - ZASPA
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka - Redłowo
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo
31.05 Witch_B

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Synek - Kliniczna/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
17.06 Takaja_84
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon, Kliniczna
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
25.06 kkasita - córeczka/Zaspa
25.06 Mar-chew
26.06 styczniówka - Synek
29.06 LidkaJ - córeczka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Tak trzeba podpisać normalną umowę w której są wypisane nasze obowiązki ( świadczenie usług marketingowych itd), wyrażanie zgody na wystawianie rachunku w naszym imieniu...No i na wypadek śmierci mamy wyznaczyć kto po nas będzie wykonywał pracę :/
Zdenerwowałam się tym i napisałam do Sadyla. Mamy podpisać i im odesłać.

elliotka, yyyyy, ja tez dostałam te papiery ale schowałam je do szafy...coś masz jeszcze raz podpisywać i wysyłać? a po jakiego grzyba?:) uuuu teraz się wystraszyłam

Luna, później sobie będziesz odpoczywać, czytać książki, oglądać filmy, bo po pierwsze na niewiele starczy sił, a po drugie po porodzie krucho z czasem na przyjemności ;) trzeba korzystać póki się da;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (35 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...