Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *11*

*MAJ*

29.04 klara83 córeczki Lena i Laura (Tymon jeśli okaże się chłopiec)- Zaspa
01.05 magda30- synek OSKAREK - ZASPA
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka - Redłowo
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Synek - Kliniczna/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
17.06 Takaja_84
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon, Kliniczna
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
25.06 kkasita
25.06 Mar-chew
26.06 styczniówka - Synek
29.06 LidkaJ - córeczka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *11*

ja nie mogę oglądać ubrań dla dziewczynek bo dla chłopców nie ma takich słodkich :P

ewwa - możesz napisać do supermamy i się spytać czy możesz chodzić na zajęcia gimnastykę - ja nie chodzę na razie przez łożysko i jeśli nie pójdzie do góry to do końca nie będę chodzić więc miejsce na pewno jest.
a na gimnastykę można uczęszczać do porodu samego a nie tylko przez te 10 tygodni kursu ponoć.

Rija - Ty chodzisz na tą gimnastykę z tego co pamiętam? co tam w ogóle jest? Jest oddychanie, które ewę interesuje?

ewwa - jeśli nawet kazaliby Ci płacić, a chcesz chodzić na oddychanie, to tylko 25 zł wpisowego za Ciebie jakby co.

Ja dziś zaczęłam czytać książkę język niemowląt - ciekawa jestem czy coś z niej wyciągnę (na razie przeczytałam 2 rozdziały w tym jeden o ustaleniu "planu dnia", który powinien skłądać się z czynności - jedzenie, aktywność, spanie - piszą, że dziecka po jedzeniu nie powinno się kłaść spać - a co jak zaśnie podczas karmienia? mam nadzieję że w dalszej części będzie to opisane :P

Możecie polecić jakieś fajne i przede wszystkim praktyczne książki dla przyszłych mam? wiecie- takie, które mają odzwierciedlenie w normalnym życiu a nie są zbiorem dobrych rad niemożliwych do wprowadzenia :P

Naprawde sliczne te ubranka... ja poczekam jednak z kupnem wiekszych ubranek, jak sie malutka urodzi:-)

http://forum.trojmiasto.pl/SLICZNE-DzIeWcZyNkA-80-98-ZARA-NEXT-KappAhl-HM-t526512,1,16.html

fajne ma ubranka dla dziewczynki :)

a ćwiczenia z oddychania są chyba połączone z normalnymi ćwiczeniami.. one są w czwartki na 19. Ale musiałabyś się i tak zapisać. Wpłacić 100 zł (wpisowe 25+75partner) i ćwiczenia masz do końca ciąży w cenie.. o ile się dobrze orientuje

Mi zależy jedynie na zajęciach z oddychania. Teorie i tak bym pomijala, bo nie mam co z córka zrobić. Poprzednio miałam cc.

hmmm, ja przebojów jeszcze żadnych nie miałam, ale ostatnio wkurzam się na długi czas rejestrowania wizyty...3 dni. ja tez wysle w pon. choć te dokumenty chyba za 2 miechy temu dostałam:/

Aśku i Nusia ja właśnie na Was liczyłam, że mi podpowiecie na jaki adres. Mylę Aśku z Nusią i Lunę z Laguną, przepraszam, że się nie zwróciłam do Was konkretnie. Nie pamiętałam, że obie jesteście w Medice. No ale jak nie londyński to tam jest już tylko jeden w Krakowie. Puszczę to w poniedziałek. Chociaż mam obawy ciągle co do tej umowy. Szczególnie z ostatnim punktem. No i z Medicą nie wiem jak Wy ale ja mam ciągłe przeboje. Ostatnio tylko przez przypadek właściwie wyszło, że mam endokrynologa na Morenie zamiast w Pruszczu. A zapytałam ot tak dla pewności w Pruszczu w rejestracji przy okazji glukozy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

i całe szczęście, że nie było mnie jak znowu mówiła o tym uśmiechu... bo nie wiem czy bym to wytrzymała.. ;/

Tak naprawdę chcieliśmy iść do szkoły rodzenia ze względu na położną którą wtedy myślałam, że będziemy mogli "wynająć" do porodu no i ćwiczenia. Miałam nadzieję się trochę poruszać. No ale skoro położnej i tak nie można, a ćwiczyć mi nie wolno to troszkę dla nas strata czasu ;)

Trzecie dziecko to wiecie.. z zamkniętymi oczami wszystko :)

i zamiast tego wolimy pochodzić na basen... byliśmy już dwa razy i powiem Wam, że super sprawa. Chociaż po ostatnich środowych pluskaniach się rozłożyłam... :(

Laguna, a czemu rezygnujecie?

ewwa... możecie wskoczyć na nasze miejsce do supermamy w acpolu. Bo my jesteśmy zmuszeni niestety zrezygnować. Jeszcze nie wysyłałam maila ale w razie co możemy się dogadać, że na nasze miejsce wskoczycie. Chociaż nie wiem skąd jesteś.. i czy to dla Ciebie nie za daleko..

kamiku dziękuję Ci bardzo - mogłybyśmy sobie wzajemnie pokoje urządzić ;)
też go oglądałam, ale się zdecydowałam na taki:
http://www.neodekor.pl/upload/zegark_do_pokoju_dzieciecego_mis_1.jpg

ale robiony przez neju właśnie, bo chyba od niej będę zamawiać literki i inne ozdoby (chyba, że się przeraziła moim mailem z tym co chcę ;) na razie czekam aż odpisze :) )

Jak się czujesz poza tym?

-------------------------------------------------
ewwa - tego ja się właśnie obawiałam myśląc o SR przy szpitalach, że "na razie za szybko niema zapisów" a później "nie ma funduszy".

Tak się spytam z ciekawości czemu chcesz iść do SR? bo chyba tam pierworódki się bardziej "odnajdują" ;) Tj chodzi mi o to, że ja na razie w zasadzie nic super ważnego się nie dowiedziałam... tj same "suche fakty" w "wielkim skrócie", że poród ma fazy i są skurcze i że można "przybierać różne pozycje" i że mamy się uśmiechać i być miłe, no i co do torby zabrać.
Tak czy inaczej ja Ci powiem szczerze, że czekam na zajęcia z pielęgnacji niemowlaka przede wszystkim - jak kąpać, przewijać, przebierać itp.
Bo o tym nie mam zielonego pojęcia i boję się że np małemu ręce połamię, no i ogólnie mam mam pojęcia o dokładnej pielęgnacji malucha...

Tak czy inaczej jeśli chcesz iśc, to my chodzimy do supermamy - akurat do akpolu,ale są w róznych lokalizacjach. jak jest więcej chętnych robią więcej grup z tego co się orientuję.
tam w akpolu rusza kurs 17 marca i trwa do 19 maja jak policzyłam.
Ale można też sprawdzić inne lokalizacje (może coś rusza na dniach?)

Jakby co pewnie mogłabyś też dołączyć do grupy, która już chodzi - ja CI mogę streścić te 3 zajęcia które były :)

No a poza tym zostają jeszcze prywatne SR, albo lekcje indywidualne jakby co.

Dziewczyny, ja tez dostalam pismo, umowy i karte, przeslalam umowe podpisana na adres podany chyba w pismie, pamietam, ze bylo napisane dokladnie, na jaki adres wyslac ( wiem, ze na pewno nie byl londynski;).

elliotka, byłam przekonana, że te papiery to już sadyl wysyła, a mnie nic nie obchodzi...tyle tylko, żeby punktualnie opłacać "usługę". napisz plis na jaki adres mamy to odesłać:)

Luna, nie wiem czy planujesz zegar do pokoju synka, ale jesli tak, to moze ten Ci sie spodoba - z misiem ;)
http://allegro.pl/neju-zegar-mis-pokoj-marzen-25cm-i4013007501.html

Kudre, pojechałam sie zapisać do SR na zaspie i klops. Nie ma zapisów, bo nie ma kasy :(
I gdzie ja teraz mam iść???
Przyjmują gdzieś w ogóle? Wiecie może coś?

Hej dziewczyny, uaktualniam listę:)

*MAJ*

29.04 klara83 córeczki Lena i Laura (Tymon jeśli okaże się chłopiec)- Zaspa
01.05 magda30- synek OSKAREK - ZASPA
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka - Redłowo
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo
31.05 Witch_B

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Synek - Kliniczna/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
17.06 Takaja_84
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon, Kliniczna
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
25.06 kkasita - córeczka/Zaspa
25.06 Mar-chew
26.06 styczniówka - Synek
29.06 LidkaJ - córeczka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Tak trzeba podpisać normalną umowę w której są wypisane nasze obowiązki ( świadczenie usług marketingowych itd), wyrażanie zgody na wystawianie rachunku w naszym imieniu...No i na wypadek śmierci mamy wyznaczyć kto po nas będzie wykonywał pracę :/
Zdenerwowałam się tym i napisałam do Sadyla. Mamy podpisać i im odesłać.

elliotka, yyyyy, ja tez dostałam te papiery ale schowałam je do szafy...coś masz jeszcze raz podpisywać i wysyłać? a po jakiego grzyba?:) uuuu teraz się wystraszyłam

Luna, później sobie będziesz odpoczywać, czytać książki, oglądać filmy, bo po pierwsze na niewiele starczy sił, a po drugie po porodzie krucho z czasem na przyjemności ;) trzeba korzystać póki się da;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

gdzie w Rumi są kasztany???? (6 odpowiedzi)

potrzebujemy pilnie,moze wiecie???

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

rozedma płuc, i co dalej? (5 odpowiedzi)

Dziewczyny,moja najlepsza przyjaciółka zadzwoniła dzisiaj do mnie z informacją,że zdiagnozowano u...