Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *11*

*MAJ*

29.04 klara83 córeczki Lena i Laura (Tymon jeśli okaże się chłopiec)- Zaspa
01.05 magda30- synek OSKAREK - ZASPA
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka - Redłowo
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Synek - Kliniczna/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
17.06 Takaja_84
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon, Kliniczna
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
25.06 kkasita
25.06 Mar-chew
26.06 styczniówka - Synek
29.06 LidkaJ - córeczka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *11*

styczniówka i kkasista - trzymajcie się kobietki dzielnie!

Styczniowka wspolczuje ci przezyc, wierze ze dasz rade, dziewczyny, dbajcie o siebie, zdrowia wam zycze:-) wszystkie trzymamy kciuki za wasze samopoczucie i zdrowko

Styczniowka, przykro mi bardzo.. wierze ile to wszystko kosztuje nerwow :( Ale staraj sie myslec, ze jestes teraz pod opieka lekarzy i oni zrobia wszystko zeby bylo dobrze.
W ktorym szpitalu jestes? Jesli nadal stres Cie zjada, to popros o cos na uspokojenie - mi najpierw dali taki ala syrop 'nerwinke', ale ze nie bardzo dzialalo, to 3 razy dziennie relanium dostawalam. Tylko po nim moglam w nocy spac, a w dzien nie mialam napadu placzu..

Styczniówka strasznie mi przykro :( wierze, że podobnie jak u Kamiku będzie wszystko dobrze! Staraj się nie denerwować bo to Ci na pewno nie pomoze.. chociaż łatwo jest powiedzieć wiem.
Mimo wszystko trzymaj się tam!!

http://dzieci.pl/kat,1033565,title,Milosc-od-pierwszych-chwil,vid,16434468,video.html?smgputicaid=612479
Dziewczyny zobaczcie jakie to piękne :)

Dziewczyny dzis juz mam trochę wiecej siły. Wczoraj mialam ciężki dzień bo jak stałam autem to facet nie wychamowal i we mnie uderzył szczęście w nieszczęściu z z drugiej strony nikt nie jechał bo by mnie staranował :( bardzo bolało mnie podbrzusze i miałam mega skurcze. Trafiłam do szpitala i odrazu na oddział mnie przyjęli. Obawiali sie odklejenia łożyska. Nastraszyli mnie okrutnie ze czasem po jakimś czasie sie odkleja i jest to zagrożenie życia dziecka i mojego. Potem o krwiaku mówili ze w wyniku uderzenia moze powstać ... Najgorsze ze od wczoraj prawie w ogóle nie czuje ruchów :( ale w badaniu na szczęście z malusxkiem ok. Dostaje leki na wyciszenie skurczy i obserwują. Musi być wszystko dobrze tak sobie powtarzam, ale jest mi bardzo cieżko
Trzymajcie za nas kciuki

Hej :)

Kamiku dobrze, że już lepiej u Ciebie. Szkoda, że tyle strachu musiałaś się najeść. Musisz teraz do końca o siebie dbać i się oszczędzać, a na pewno będzie wszystko dobrze i zobaczysz, że jeszcze przenosisz małego :)

Ciekawe jak się Styczniówka ma...

Luna ja pamiętam bo nieraz tam jadłam pączki. Zawsze były cieplutkie i jakie tylko dusza zapragnęła :)
Ja dzisiaj zjadłam 3 i pół i to na śniadanie. A generalnie nie jem słodkich rzeczy na śniadanie więc zaszalałam. Mąż mi zapowiedział, że jeszcze dzień się nie skończył więc zapewne po pracy kolejna partia :)

Mnie też coś rozkłada. Wczoraj byliśmy na basenie i było tam jakoś dziwnie zimno. Chociaż pokazywał termometr 28 stopni ale jakoś w to niewierze bo i woda była zimna. No i teraz mam..

w tk maxxie sa piękne kocyki
co do ciuszkow to ogladałam te dziewczece i sukieneczki maja cudne, ale te to ja będę pewnie kupowac dopiero na lato, ale coś czuję że będę tam zostawiac majątek :)
są fajne kompleciki, ale nie ma takich 3 czy 5-paków jak np w smyku

coś jest u góry, tj na pewno są ubranka, ale ja nic ciekawego nie znalazłam dla chłopaka :( poza tym dwie stare baby się zaczęły przepychać jakby co najmniej za darmo dawali tam ubrania :P

zjadłam dwa pączki :) i zaraz pochłonę trzeciego coś czuję ;)

kiedyś we wrzeszczu obok "galerii centrum" która już dawno rozebrana były takie gorące pączki - kolejka w tłusty czwartek stała tam aż do manhattanu :P ale one były pyszniutkie... zawsze w liceum tam chodziliśmy i czekaliśmy aż wyjmą z pieca :P

mi się dziś za to pizzy zachciało więc ją robię :) nie wiem ja ją zmieszczę po pączkach... :)

oo cicho cicho, a co jest w TK Maxxie dla dzieci? jakoś dwa razy tam zajrzałam i nawet nie wiem że jest tam coś dla dzieci?

Ja już po trzech paczkach i już mnie zgaga chwyciła. U mnie 32 tydzień i jeszcze nie przejrzalam ciuszków po starszaku. Ale wczoraj kupiłam co nieco dla małej w Smyku a dziś kupiłam prawi cała wyprawkę na Allegro. Brakuje mi jeszcze pościeli ręczników i kocykow ale to w Ikei i TK Maxxie kupie. Cały czas nie mam mebelkow dla córeczki. Mój maź robi w domu inne rzeczy i dopiero jak skończy będzie czas na składanie mebli. Ale już mu zapowiedIalam ze ma mi przywieźć te wory z ubrankami bo sama jestem ciekawa co ja tam mam :)

kamiku super teraz zaciskaj nogi i do przodu.Mnie też coś rozkłada Bartek przyniósł jakieś chorubsko i nie dość ze kaszel to ogólnie jaskaś zflaczała jestem.
Co do ruchów to mój już tak potrafi dać czadu że z lewej strony pod cyckiem to mnie az piecze uppdobał sobie to miejsce i trenuje.
Pączusie juyż twż zaliczone

nie wiem czy pamiętacie, kiedyś we wrzeszczu koło dworca sprzedawali mini-donaty, jezu jakie one były pyszne, takiego donata bym zjadła :)

Pączusia w Gdyni też kojarzę, raz tam w życiu byłam na pąchu ze śliwką, wielki był i przepyszny :)
z adwokatem bym zjadła może :)? ;)

Wiem że ciąża to nie choroba, zawsze tak mówiłam i chyba nadal tak twierdzę, tylko okazuje się że jedne dziewczyny czują się w ciąży super, a wręcz lepiej niż przed i ciąża maskuje wszelkie choroby, a inne (jak ja ;) ) mają cały zestaw dolegliwości, plus te sprzed ciąży o zwielokrotnionym i wzmocnionym nasileniu. Mdłości na okrągło, zgaga, siusianie, zadyszka itd..... a to te najdelikatniejsze ;) i do tego ciągle niepokój o dziecko, jeśli ktoś tego nie przeszedł na własnym za przeproszeniem tyłku, to chyba nie jest w stanie tego zrozumieć :/

Kamiku to teraz dużo odpoczywaj i na pewno będzie dobrze :)

Mamma ja już ciuszki przejrzałam i dokupiłam te co mi brakowały, mam już kosmetyki, butelki, smoczki itp. Dzisiaj skoczę do reala bo mają mieć promocję na proszek dziecięcy i będę mieć wszystko. Jak przyjdzie chęć to zacznę prać i prasować, ale z tym może być już gorzej bo nic mi się ostatnio nie chce i jakaś taka osowiała chodzę...

Co do pączków to mąż przywiózł rano świeżutkie z cukierni koło rynku i zjadłam już 3,5 szt., gdyby było więcej to bym się skusiła bo naprawdę mieli smaczne, dawno takich nie jadłam. Może później jeszcze podjadę, bo na samą myśl ślinka cieknie :D A tak wogóle to zjadłabym takie domowe pączusie, ale dla samej siebie to mi się nie chce smażyć, a mąż to zjadłby może ze 2 szt...

Mamma, ja juz nawet wypralam w dzieciecym proszku, te pierwsze ciuszki, wybrane po starszym. Uniseks+ kilka sztuk rozowych i kilka zakupionych w lidlu i tygrysku:-)
Zostalo mi jeszcze wszystko wyprasowac:-))

Mi kazali po wyjsciu ze szpitala lezec jeszcze 2 tyg. A potem sie bardzo oszczedzac.. Nie wiem czy to ma zwiazek z tygodniem w ktorym to sie stalo, czy z tym, jak szybko postapilo to skrocenie, otwarcie i rozwarcie szyjki. Ja poki co bede musiala brac 3x2 nospa, 3x1 d*phaston i relanium. Za 2 tyg wizyta kontrolna i zobaczymy co powiedza.

A tak troche 'na marginesie'.. tego, czego sie czlowiek na patologii naslucha i naoglada, to chyba nigdy sie nie zapomni.. Szczegolnie, ze pierwsze 3-4 dni lezalam na patologii, ale izolacyjnej, bo na tej normalnej miejsc nie bylo.. Mowia, ze ciaza to nie choroba, a tyle jest tragicznych przypadkow.. :((

Pytanie do mam ktore już mają starszaki..
czy już powyciągałyście z piwnic, schowków itp ciuszki po starszych dzieciach aby je przebrać?
zastanawiam się w ktorym tygodniu najlepiej się za to zabrać..aby przebrać, poukładać do szuflad i aby czekały na pranie :)

coś Ty...brałam te pixy i normalnie funkcjonowałam...one były na totalne wyciszenie skurczy- których de facto wgl. nie czułam, a to one powodowały rozwieranie. Poród był wywoływany:ppp

Luna, i dziekuje Ci bardzo za ten link do gwiazdek :)

Asku, i w ktorym tyg urodzilas? lezalas juz do samego konca?

Inne tematy z forum

Gdzie mozna poogladać filmy online?? (46 odpowiedzi)

Znacie jakąś darmową stronke z fajnymi filmami online?

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

FAJNE msze dla dzieci gdzie w GDAŃSKU? (35 odpowiedzi)

no właśnie