Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *11*

*MAJ*

29.04 klara83 córeczki Lena i Laura (Tymon jeśli okaże się chłopiec)- Zaspa
01.05 magda30- synek OSKAREK - ZASPA
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka - Redłowo
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Synek - Kliniczna/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
17.06 Takaja_84
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon, Kliniczna
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
25.06 kkasita
25.06 Mar-chew
26.06 styczniówka - Synek
29.06 LidkaJ - córeczka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *11*

u mnie zawsze musi się coś dziać, ja pewnie nie zwróciłabym na to specjalnej uwagi, ale pojawiło się to znajome wrażenie dyskomfortu jakbym okres dostała...
Gdyby coś intensywnie ze mnie wyciekło to pewnie nie dumałabym cały dzień nad tym, czy to normalna wydzielina, upławy czy może wody...
O wkładkach właśnie przed chwilą przeczytałam

Wzięłam kąpiel i teraz czekam... jeśli te objawy nie ustąpią to z pewnością pojadę do szpitala

czerwcowa jesli obudziła Cie ta morkość to jedz na IP tak na wszelki wypadek i nawet jesli powiedzą Ci ze wszystko jest ok to zrób sobie CRP - jesli wody odchodża znaczy ze jest zakażenie w organizmie i bedziesz wiedziała :)

Mi wody zaczeły odchodzic o 33 tyg, wiedziałam ze to wody lekarze mowili ze nie! nic sie nie dzieje, i w 36 mi juz chlusneły wszystkie :)

Ja bym rano podjechała na ip jeśli nadal będą się te wydzieliny utrzymywać. Jestem przewrażliwiona na wszelkie wydzieliny bo mojej kuzynce wody uciekały i w trzecim trymestrze co chwilę leżała na patologii, żeby kontrolować czy nic złego się z dzidzią nie dzieje

w aptekach można też kupić wkładki, które "sprawdzają" czy to wody płodowe

hej

w mama i ja jest tezdruga szkola rodzenia - zajecia zaczely sie w poniezialek, byly dzis i maja byc w czwartek - ogolnie taki jest plan pon wt czw. i koniec marca konczymy, a od kwietnia rusza nastepna grupa, wiec moze dolaczcie do nas? a te dwa pierwsze zajecia zawsze mozna uzupelnic z grupa kwietniowa - chociaz to tylko moje podejrzenia;-)
pozdrawiam

dziękuję za radę, tylko, że ja nie mam pojęcia jaki mam obwód brzucha:(, ale zmierzę go dzisiaj już tak na wszelki wypadek.

zmierz obwód brzuszka jak sie zmniejsza to wody sie sacza ja tak miała przy drugim i nawet nie wiedziałam zdziwiło mnie tylko ze w spodniach wiecej miejsca było.Zawsze mozesz podjechac na ip jak sie martwisz
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

To dziewczyny skorzystacie z kursów jak nic, zwłaszcza z tego czerwcowego ;)

Ja mam pytanie, tylko na mnie nie krzyczcie :)
Otóż miałam ostatnio infekcje po antybiotyku skończyłam parę dni temu brać cudowne globulki, dzisiaj w nocy o 3.40 obudziło mnie uczucie mokra..., z początku pomyślałam, że to może jakiś upławy..., o 5 rano uczucie mokrości, i tak pozostało założyłam wkładkę i jest wilgotna, nie mokra, ale czuję ciągle dyskomfort. Naczytałam się, że w 3 trymestrze zwiększa się ilość wydzielin i że to nic niepojącego, ale nie daje mi to spokoju. Z pewnością nie jest to mocz jest to przezroczyste jak takie wodniste upławy ale w minimalnej ilości.

Marchew, ja zaczynam SR 26 marca. Kurs trwa 10 tygodni, a termin mam na 27 maja, wiec go nie skończę...

Marchew, to co piszesz wydaje się jakby było rodem z jakiegoś kiepskiego filmu :/

dziewczyny wróciłam od lekarza dostałam kilka skierowań m.in do hematologa... aby monitorować moje krwinki bo ostatnio przy porodzie miałam małopłytkowość... do endokrynooga idę 24 marca... i teraz najlepsze - ponieważ chcę spróbować urodzić sn... kazali mi się zapisać na zajęcia z naturalnego porodu... i najwcześniejszy wolny termin to 18 czerwca! hahaha ciekawe czy uda mi się załapać aa, no i oczywiście ft4 - 8,9 to dla nich jest super wynik... ręce opadają... a i będę miała usg w 36 tc - :D powiedziałam, że chciałabym dodatkowe usg bo nie chcę aby znowu na końcu się okazało, że dziecko jest ułożone pośladkowo...

Ja dziś w końcu zakupiłam wózek cały zestaw z foliami osłonkami Taco jumper za 700 stówek jestem mega zadowolona stan idealny jupiiii.
Jakoś mi ostastnio słabo ciągle i brak aspetytu zaczyna mnie marwić.

Dziewczyny,
ciuszki, zabawki, akcesoria do pielęgnacji niemowlaka możecie dostarczać także do Domu Samotnej Matki w Matemblewie. Tam tez działa Caritas. Naprawdę jest dużo potrzebujących młodych mam, którym siostry oddają potrzebne rzeczy. MOPS tez tam często oddelegowuje dziewczyny.
Znajoma w bardzo ciężkiej sytuacji korzystała z pomocy Domu i dostała całą wyprawkę, wanienkę, kocyki, pościel itd a wszystko wyprasowane i w bardzo dobrym stanie.
Także wiem "namacalnie", że to akurat działa ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Napisałam maila do hospicjum dla dzieci i jak będą tam chcieli to zawiozę, a jak nie to wtedy podjadę do mopsu. dzięki dziewczyny.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak, najlepiej dzwonić do mopsu i tam osobiście zanosić.
Ja na szczęście w rodzinie mam kogoś, kto pracuje w takiej organizacji i wszystko tam oddaję - i po córce i po nas i zabawki. Wszystko, co jest niepoplamione.
Poplamione wyrzucam / wystawiam przy śmietniku w siatkach.

trzydziestka - część możesz zostawić na karmienie różnymi produktami, które się później ciężko spierają (moja siostra po pierwszej córze zostawiła dla drugiej kilka takich bluzeczek do "paplania się w jedzeniu" :)

Ja pojemnikom też nie wierzę. Najlepiej to oddawać komuś kto potrzebuje i o tym wiemy bezpośrednio (ja niestety nie znam takich osób potrzebujących z małymi dziećmi) - ja bym zadzwoniła do mopr-u - oni mają sprawdzone potrzebujące rodziny, które na prawdę są w ciężkich sytuacjach.

robiłam na wejherowskiej w Gdyni.
jakoś wytrzymałam to badanie ale przyznam że mnie cofało po wypiciu tej glukozy..

Ja też przejrzałam ciuszki po starszaku i te co są sprane, brzydkie zostawiłam u teściów i mają wyrzucić je do kontenera albo oddać komuś..

Styczniówka powiem Ci, że po zdarzeniu jakie Ciebie spotkało ze strachem patrzę w lusterko czy samochód za mną aby na pewno wyhamuje. Ludzie jeżdżą jak wariaci, a dla nas teraz zwykła stłuczka może się skonczyć tragedią.

Z innej beczki - przejrzałam juz ciuszki po młodym i teraz zastanawiam się co zrobić z całym worem ciuszków, które sa znoszone, sprane czy poplamione. Szkoda mi tego wyrzucić. Chciałabym oddać komuś potrzebującemu - może komuś część tych rzeczy jeszcze się przyda. Ale gdzie z tym iść? nie ufam jakoś tym wielkim pojemnikom PCK - słyszałam, że to potem trafia do lumpeksów i ktoś na tym nieźle zarabia. Może oddać do hospicjum dla dzieci? Albo do MOPSu?

Mamma, nie przejmuj się, też bym nie wiedziała, że trzeba samemu...a gdzie robisz tą glukozę? Pierwsze słyszę, zeby samemu trzeba było ją przynosic i rozpuszczać...W takim razie powinni lepiej informować pacjentki.

Ja wczoraj dostalam 2 mega siaty ubranek dla dziewczynki: bluzeczki, sukieneczki, śpiworki, kombinezony itp..śliczne:) Dzisiaj je sobie chyba poukładam w komodzie:)jeszcze dostanę sporo rzeczy od siostry:) Jedyne co będę chyba dokupowała do body. Siostra też już oddała mi wózek, czekam jeszcze na leżaczek bujaczek. Musze dokupić karuzelę na łóżeczko, bo po synku mimo że była nowa i fajna to się zepsuła:/

Fajnie już czuć wiosnę, poczekam jeszcze do weekendu, zeby porządek w ogródku zrobić:)

Mam nadzieję, że jak mała się urodzi to będzie bardzo spokojnym i zdrowym dzieckiem bo planujemy w wakacje sobie trochę pojeździć w weekendy z dzieciakami, między innymi na koniec sierpnia skoczyć do Krynicy Górskiej.

Styczniówka - cieszę się, że wszystko już dobrze. Mam nadzieję, że bezpiecznie dotrwacie do samego końca. Strasznie mnie ruszają takie historie.
Co do fotelika-tak to ja.
My się póki co także skłaniamy ku aton 3. Też o nim sporo czytałam :) Czynnikiem decydującym - wyniki w testach, materiały, konstrukcja itp, a do tego ruchomy zagłówek uważam, że super patent, ogólnie bardzo podobają mi się budki w atonach.
MUszę tylko sprawdzić czy różnica w wadze jest mocno odczuwalna ;)

Postanowiłam, że ostateczną decyzję podejmiemy jak już przyjdzie wózek i wpłynie na nią łatwość montowania i demontażu na stelaż :) Moja przyjaciółka ostatnio narzekała na swój fotelik pod kątem właśnie zdejmowania na stelaż wozu - mówi, że idiota to wymyślił, bo zrobienie tego w pojedynkę graniczy z cudem! Pokazywała mi nawet o co chodzi - w życiu bym nie wpadła na to, by sprawdzić takie rzeczy w sklepie :) Ona ma Aton basic - ten pierwszy pierwszy, ale mam nadzieję, że to zmienili w kolejnych modelach.
Poza tym jest mega zadowolona, mówi, że fotelik jest super wyprofilowany i do tego obszerny i drugi raz też by go kupowała, tylko właśnei sprawdziła nowsze modele jak tam z wypinaniem ze stelaża sprawaa wygląda.

Wczoraj wpierniczyłam pucharek ;) w ogóle to lodów mi się chciało dłuuuugo! :P
Młody chyba trochę się zaczął kokosić wieczorem, ale dzisiaj pójdę na to usg "trzecie" skoro i tak jestem na nie zapisana i mam je "w cenie", a później najwyżej wykonam drugie jak będzie taka potrzeba w 31/32 tc :) a to dzisiejsze wykonam sobie żeby być spokojniejsza.
Czytałam wczoraj artykuły o "szkodliwości" usg na dziecko (bo za tydzień mam wizytę i oczywiście moja mama uważa, że usg szkodzi maluchowi) ale niczego takiego się nie doszukałam, jakoby miało mieć to zły wpływ, wręcz piszą, że to mity.
a co do ruchów to ja jeszcze ani razu nie dostałam nieprzyjemnego kopniaka.

mamma - durną babą się nie przejmuj - ja zanim szłam na glukozę to się spytałam, czy mam kupować swoją, to popatrzyła na mnie babka jak na nienormalną i mówi, że glukozę oni dają przecież - na badaniu dali mi kubek z proszkiem i kazali iść do dystrybutora i nalać wody i rozpuścić.

Ja wczoraj zamówiłam tapetę :) W końcu wzięliśmy tapetę w kremowo- beżowe paski jakby "szyte" - mężowi wybitnie nie podobała się ta tapeta z niebieskim ;)

Inne tematy z forum

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...

krzywe ząbki (24 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

trymer/maszynka do strzyżenia - zbieram opinie (18 odpowiedzi)

dzieczyny, poszukuję jakiejś maszynki/trymeru (max do 150 PLN), która/-y tnie włosy od 0,5mm....