Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *11*

*MAJ*

29.04 klara83 córeczki Lena i Laura (Tymon jeśli okaże się chłopiec)- Zaspa
01.05 magda30- synek OSKAREK - ZASPA
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka - Redłowo
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Synek - Kliniczna/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
17.06 Takaja_84
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon, Kliniczna
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
25.06 kkasita
25.06 Mar-chew
26.06 styczniówka - Synek
29.06 LidkaJ - córeczka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *11*

witam poweekendowo :)

w końcu usiadłam "na dłużej" ;) bo caly weekend jakiś taki zalatany i niespokojny miałam.
Usiaa - Ja dzisiaj też zmeczona okrutnie i ogólnie ostatnio ciągle chodzę śpiąca, ale to chyba przez to, że w nocy strasznie źle sypiam.

trzydziestka - dzięki za wskazówkę z podkładką pod wykładzinę - na pewno się dopytamy... muszę w ogóle wypożyczyć próbniki bo mamy strasznie nisko drzwi -nie wiem co się nam zmieści.
Ja w sypialni to mam taki mały "chodniczek" - ale uwielbiam go... był koszmarnie drogi,ale jak w sklepie go dotknęłam, to się zakochałam i od razu czułam moje bose nogi na nim :P ma już 3 lata a nic kompletnie się z nim nie dzieje -miękki jest tak, że można by na nim spać - jak taki efekt uzyskam przez podkładkę to będzie super :)
bo tak rozmawialiśmy dzisiaj, że jednak wykładzina nam trochę odizoluje tą podłogę :) no chyba, że się nie zmieści "grubościowo" ;)

marketa - tak na poważnie odnośnie tego wózka, to używek jest mało, bo wózek na polskim rynku jest stosunkowo krótko i ma też wysoką cenę. Zauważ, że droższych wózków na rynku wtórnym jest jednak dużo mniej. wózek nie jest może popularny u nas, ale za to za granicą bardzo - dużo "gwiazd" się nim wozi - może poszukaj opinii na zagranicznych stronach?
Co do cichopkowej to ona chyba jeździ mima xari - też wózek z podobnej półki - i cenowej i design.

mnie osobiście jakoś nie przekonują takie spacerówki, ale to chyba kwestia gustu... ja jednak jestem za bardziej klasycznymi ;)

a co do Pani w sklepie, że kto się jakim wózkiem wozi, to na pewno na niektórych to działa.
My się początkowo zastanawialiśmy nad emmaljunga edge duo combi na stelażu duo s - tak czy inaczej jak mówiłam o tym wózku siostrze na etapie jak go zobaczyłam i byłam zachwycona to ona na to "jakbym tyle miała dać za wózek to już bym sobie kupiła taki, którym jeździ mucha, czy inna gwiazda" - tak, jakby to, że jakimś wózkiem wozi się celebryta świadczyło o tym, że jest dobry :P niektórzy takie mają po prostu myślenie.

a i jeszcze jedno - obejrzyj sobie ejszcze stokke xplory, bo może CI się spodoba a o nim nawet tu na forum jest spory wątek z opiniami :)

Dziewczyny mam pytanko, czy Wy ostatnio też jesteście non stop śpiące? Ja to najlepiej jakbym przespała lub przeleżała cały weekend, ale niestety przy 2latku jest to nie możliwe... I nie wiem, czy to kwestia mojego przeziębienia, pogody za oknem czy po prostu weszłam w taki etap ciąży...

O oddychaniu to posluchajcie bo to,co mówi Pani Asia wczoraj mi sie bardzo przydało bo dzięki temu nie ciela mnie. Czlowiek chce złapać dech ale musi to zrobić dobrze dla dziecka i siebie.

No skoro Mucha taki ma, to już się nie zastanawiam ;) Jak oglądaliśmy wózki, to sprzedawczyni zachwalała jeden z nich mówiąc, że Kasia Cichopek taki ma, więc na niektórych to pewnie działa ;)
Ten wózek nie jest chyba zbyt popularny, bo nawet na allegro jest aktualnie tylko jeden używany.

A tę gąbkę pod wykładzinę też bardzo polecam. Położyliśmy ją w sypialni, po ponad dwóch latach nadal jest bardzo miękka i poza tym bardzo dobrze wycisza.

z ciekawości zerknęłam co to za orbit :), wypowiedzieć się na temat wózka nie mogę

z tymi podkładami pod wykładzinę to bardzo dobry pomysł, na pewno dobrze zaizolują od zimna i zwiększą komfort chodzenia bez kapci :)

Ja na pewno nie będę bezpośrednio przekładała porad z tej książki czy innej na życie naszego malucha, wybiorę to co będzie nam odpowiadało, wypracuje sobie swój plan dnia i maluch na pewno będzie zadowolony, najistotniejsze jest chyba w tym wszystkim to by być konsekwentnym w swoim postępowaniu i przewidywalnym w planie dnia, wtedy maluszek będzie spokojniejszy.. tak mi się wydaje.

Ja dumam nad tym czy kąpać codziennie malucha czy nie... teorii jest mnóstwo, sama nie wiem już która słuszna.

Ja ciągle walczę z praniem, wydawało mi się, że mam dużo ubranek, a po rozłożeniu na rozmiary tych na 56 i 62 mam jedną szufladę komody, fakt, że mała nie jest, ale wydawało mi się, że będę miała tego objętościowo więcej. Najgorsze jest to, że mam więcej spodni, leginsów etc. niż koszulek w małym rozmiarze... nie wiem czy zdarzę je wszystkie założyć.

Chyba tak :) Ta możliwość obracania fajna ale ja jakoś nie mam przekonania do kubełkowych spacerówek. Czytałam o nim opinie, były pozytywne. A nie ma o nim wątku?

takim sprzętem chyba Mucha się woziła :)

Cześć :) Czytam Was już od dłuższego czasu a teraz chciałabym zapytać o Waszą opinię, więc się ujawniam ;)
Widzę, że dla wielu z Was to nie pierwsza ciąża, więc może będziecie mogły mi doradzić w kwestii wyboru wózka. Obejrzeliśmy już wiele modeli i najbardziej spodobał nam się Orbit Baby G2. Czy któraś z Was miała może taki wózek?

Luna jeśli chodzi o taka grubą wykładzinę to ja mam taka w sypialni - efekt miękkości osiąga się podkładajac pod wykładzinę taką miękką podkładkę (doradzą Ci w KOMFORCIE) i wtedy wykładzina może być cieńsza - a efekt jest jeszcze lepszy niż sama gruba wykładzina bez podkładki. u nas to wyszło bajecznie. jak tylko przekraczam próg sypialni zdejmuję kapcie :)

no ja na razie jestem na początku -licze, ze sie "rozkręci" :P na razie jestem na etapie, by dziecku ułożyć plan w cyklach jedzenie-aktywność-swen (mam nadzieje, że wyjaśnią co w momencie jak dziecko zaśnie przy karmieniu - wybudzać je? :P z tego co pamiętam i małe mojej siostry i przyjaciólki wszyscy mieli tendencje do odpływania przy karmieniu ;)

ja dziś oglądałam wykładziny :) zastanawiam się czy nie zrobić pokoju właśnie z wykładziną, bo mieszkamy na parterze i jednak wg mnie trochę ciągnie od ziemi...
oczywiście te, które mi się podobają kosztują koszmarne pieniądze ;) (bo ja bym chciała taką grubą, mięciutką... :) ) ale muszę wypożyczyć próbniki, żeby sprawdzić jaką grubość możemy mieć, żeby się zmieściła pod drzwiami :P

Ja też czytam tą samą książkę, ale muszę się przyznać, że trochę mnie nudzi.. plany dnia są jeszcze ciekawe, ale rodzaje płaczu itd. utknęłam na tym, mam jeszcze jedną książkę odnoszącą się do pierwszego roku życia dziecka, wprowadzania pokarmów itd. ale na razie nie będę polecać, bo jeszcze nie przeczytałam ;)

Jeśli chodzi o ćwiczenia w SR przy AKPOLU to jestem zadowolona, choć jedne ćwiczenia prawie całe przegadałyśmy ;) Ale chyba było to potrzebne wszystkim dziewczynom - ogólnie fajne babki są i można z nimi pożartować.
Oddychanie było w środę na zajęciach z położną. Ogólnie mam wrażenie, że dużo jest zamieszania na temat oddychania, bo jeśli to, co pokazała nam położna to jest wszystko, to nie ma z oddychaniem żadnej filozofii.
Wystarczy po prostu, żeby pamiętać o oddychaniu podczas porodu ;)

i pogoda się zkrzaczyła :) oooo ja cały czas w wyrku...popijam kafke, korzystam z ciszy, mały u rodziców, mąż po tv pojechał do nowej chałupki:)

na 15 idziemy do mojej prababci na 92 urodziny, już zrobiłąm sałatkę...mamy jeszcze trochę czasu...tam tez odbierzemy M. już się za nim stęskniłam:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Oooo! Dzięki!

Ewwa tam zajecia te gimnastyczne z oddychaniem sa w piatki na 17:30/18:30 (na 18:30 jest chyba mniej dziewczyn) bo na dwie grupy jestesmy podzielone i to sa zajecia bez partnerow. Dopiero dwa spotkania za nami i o ile wlasnie dobrze pamietam to po tych 10 tygodniach jeszcze spokojnie na 5 dodatkowych samych cwiczen mozna chodzic

Luna, ladny ten zegar co wybralas, w ogole od tego sprzedawcy jest sporo fajnych rzeczy :) Mam jednak wrazenie, ze z jakies pol roku temu, kiedy to moja sis byla na etapie urzadzania pokoiku dla corci, mieli wiecej rzeczy.

A czuje sie roznie.. raz lepiej, raz gorzej - podbrzusze nadal boli, zdarzaja sie tez skorcze. Psychicznie natomiast jest lepiej, chociaz strach o malego zostanie juz do konca ciazy.
Ja niestety takze moge zapomniec juz o wszelkich cwiczeniach, nawet tych podczas szkoly rodzenia. W ogole juz do konca ciazy bede miala ograniczac wysilek fizyczny do minimum, nic nie nosic, jak najmniej po schodach chodzic itd.. ciezko to bedzie wytrzymac.. wiosna idzie, mialam plany porobic cos jeszcze w ogrodku, a to doooopa :(( No nic, najwazniejsze, zeby z synkiem wszystko bylo dobrze..

P.S. Tez czytam obecnie 'Jezyk niemowlat' ;)

Dzięki, dziewczyny. Ja mam bliżej do szkoły przy mama i ja i tam zadzwonię.
Powiedzcie mi czy na oddychanie tam chodzi sie w parach czy nie?

Dziękuję Ci za sprawdzenie. Ja miałam problem teraz z tym endokrynologiem, w inviccie no i przy badaniach też. Może to też dlatego, że ja dużo korzystam. Teraz już wychodzę na prostą to bedą mieli ze mną mniej pracy :)

Asku, Eljotka, umowy maja byc przesłane na adres: Bros Consulting sp z o.o., ul. Zimorowicza 44, 31-227 Kraków. Specjalnie sprawdziłam :)

Ja nie narzekam na Medicę, nigdy żadnych pomyłek nie było, zgłaszam się zazwyczaj przez neta, czasem długo trwa zanim zarejestruja, ale wtedy dzwonię i pospieszam. Poza tym nie mam zastrzeżeń.

ćwiczenia bez partnera.. no tak..

Inne tematy z forum

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

Jaki piasek do piaskownicy? (39 odpowiedzi)

Kupujecie specjalny, atestowany? Czy zwykły, budowlany? Gdzie kupujecie?