Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *14*

Rozpakowane:
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena i Julka - Zaspa - CC

*MAJ*

01.05 magda30- synek OSKAREK - ZASPA
01.05 katelajda- synek - Zaspa
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka - Redłowo
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo
31.05 Witch_B

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Synek - Kliniczna/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
17.06 Takaja_84
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon, Kliniczna
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 GosiekG - córeczka
25.06 kkasita - córeczka/Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
26.06 styczniówka - Synek
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-13-t530495,1,130.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *14*

Ja tez nie mierze obwodu brzucha. Wiem jednak, ze sporo sie powiekszyl przez ostatnie miesiace :))
Wczoraj moj maz odebral zamowienie z Gemini, dodatkowo zakupilismy kilka rzeczy dla malego w Rossmannie i SuperPharm, w tym termometr Microlife NC150 :)
Dla zainteresowanych, bo ktos sie podpytywal - w SP jest promocja na Pampresy zielone:
image

Usiaa to ja dołączam sie do pytania bo też planuję na Święta zrobić :)

Dziewczyny, które robiły sernik londyński - dużo roboty jest przy nim? Zastanawiam się czy nie upiec go na święta, ale nie chce mi się za długo stać w kuchni

Kurcze, ja sie jakos nie zabralam za mierzenie brzucha, ale chyba sie zmierze.

Aaa, i jeszcze przypomniala mi sie kolejna rzecz do listy aptecznych zakupow dzidziusiowych - witamina k+d, bo jak sobie dobrze przypominam to od pierwszych dni polozna zalecala nam podawac.

Widzę, że się urodziły trojaczki w trójmieście ale fajnie. No i niedługo się urodzą chyba kolejne bo w wątku lipcowym też mają być trojaczki.

Myślałam o happymum tylko nie wiem jak cenowo by to wyglądało. Ile dałaś tam za sukienkę? Ja praktycznie miałabym kupić sukienkę pewnie za ponad 100 a dwa tygodnie urodzić... Trochę mi szkoda kasy ale jednak to okazja szczególna muszę chyba ten jeden raz odpuścić.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

w gdansku beda niedlugo targi a bilet znajduje się w gazecie:)

https://www.facebook.com/TargiRodzinne/photos/a.382332211833655.88740.378717988861744/652960384770835/?type=1&theater

Luna zamawialam z http://www.dodomku.pl jak zamawiają rano to nawet tego samego dnia jest dostawa :)

Ja choruję jeszcze na nextowe rampersy, które wklejałam i ogrodniczki :P
Ale na razie sobie daruję - poczekam aż mały się urodzi i zobaczę jakiej będzie wielkości :)

Eljotka - fajne sukienki wg mnie ma happymum - ja sobie zakupiłam na Boże Narodzenie i mam nadzieję, że się zmieszczę na wielkanoc, aczkolwiek nie wiem :P
Jak nie to trudno bo nie to i tak w rodzinnym gronie więc będę najwyżej w mało odświętnych ciuchach :P

styczniówka a skąd zamawiałaś kosmetyki? że darmowa dostawa do domu

Ja to się mierzę bo kiedyś ktoś pisał o uciekających wodach i oczywiście się sfilmowałam :P no i też byłam ciekawa :)

Oj czerwcowa chyba z tym klockiem trochę przesadzasz. Kobiety w ciąży są piękne :)

Ale mnie tez żebra ostro nawalaja może ja tez sie rozchodze :) aż muszę sie zmierzyć. W pierwszej ciazy mierzylam obwód brzucha, a teraz ani razu ale ja nie mam jakoś bardzo dużego, ale widać już ze w ciazy jestem ukryć sie nie da ;)

Dziś przyszły do mnie kosmetyki z hippa :) ale one ładnie pachną :) fajnie tak przynosi pan do domu nie trzeba chodzić po sklepach, dzwigać i jeszcze dostawa na drugi dzień i to za darmo:)

Kurczę nie wiem jak to napisać o który mi chodzi. To jest osiedle wschód w każdym razie. Schodzi się po schodkach. Takie dwie miłe panie to prowadzą, chyba mama i córka. Dla dorosłych nic specjalnego dla większych dzieci też może ciężko ale dla maluszków ładne rzeczy. Ja lubię tam wpadać jak jestem w Pruszczu. Zawsze jakaś perełka się znajdzie.

srebru w ustach mówimy nie :)

Luna- ja mam właśnie koszulę niebieską w delikatne szare groszki jak mankiety w szlafroku, który pokazałaś :) myślę, że nie jestem w stanie jej zniszczyć, ja ostatecznie też zakupiłam na allegro.

Dzisiaj odkryłam jak strasznie rozeszły mi się żebra, próbowałam dzisiaj założyć sukienkę bombkę, którą miałam zamiar nosić w maju i delikatnie mówiąc się nie dopięłam jej w plech brakowało mi 10cm, dosłownie o tyle rozszerzyła mi się klatka piersiowa, to tłumaczy intensywność bólu żeber którą odczuwałam. Za miesiąc będę musiała wyciągnąć namiot, bo ramiona mam wąskie, pod biustem 10cm więcej, brzuszek spory i wąskie biodra, patrząc od tyłu mam figurę klocka hehe

Eljotka o ktorym ciucholandzie piszesz??

Ja mam ten sam problem, za miesiąc mam egzamin na który wypadałoby się ubrać jakoś stosownie a nie tylko w bluzy które się mieszczę :)
I dopytaj jeszcze dentyste, czasem dla 'swoich' pacjentów nie zawsze się trzymają tego że tylko te srebrne ;) wszystko zależy od lekarza.

Ja dziś po wizycie. Malutka waży już 1160 gram. Fajnie, że rośnie zdrowo. Ja za to mam anemię i dostałam żelazo.
Pytałam o spojenie. Mam się nie martwić, komplikacje zdarzają się bardzo rzadko przy porodzie. Boli i tyle.
Kupiłam dziś 3 piękne rampersiki nexta za 20 zł. W tym jeszcze maskotkę dla córci. Przyfarciło mi się. W Pruszczu jest piękny ciucholand, wszystkie ubranka dla dzieci poukładane, wyprasowane jak nowe. A dziś wszystko za pół ceny.
Szlafrok też mam mega gruby, nie pomyślałam o tym, że muszę mieć inny.
A najgorsze jest to, że w czerwcu mam Komunię mojego chrześniaka. Kompletnie nie wiem w co ja się zapakuję. Chyba w spadochron :)

Dzięki za info o dentyście. Jutro rano idę. Nic srebrnego nie dam sobie zrobić. Najwyżej niech mi usunie tylko ten kamień skoro to darmowe.

o to dobrze wiedzieć :) Dzięki! Ja w brzuchu mam już chyba 112 :P

W ogóle to straszna tu dziś cisza... Widać, że weekend idzie ;)

Ja dziś mam wrażenie, że młody leży w poprzek brzucha.. Ale to chyba tylko wrażenie, bo już od dawna jest głową w dół :)

Luna- ja mam koszulę do karmienia tej firmy, jakościowo bez zarzutów, prałam ją dwa razy, nie straciła fasonu, ani koloru. Co do rozmiarówki, to w przypadku koszul rozmiar S to typowe S, nie zawyżone, ani zaniżone, w chwili obecnej na 90cm w brzuszku jest idealna, ale te przyszłościowe 7cm spokojnie się zmieści;)

no ja szlafrok też mam taki misiowy gruby i jeszcze wstyd go gdzies zabrać, bo kiedyś zrobiło mi się zwarcie w żelazku i rękaw się trochę podkopcił :P
Mam jeszcze inny grubaśny od teściowej, ale wali starą szafą mimo kilku prań :P

Tak czy inaczej myślałam, żeby zakupić coś w tym stylu:
http://allegro.pl/komfort-ciazowy-wygodny-szlafrok-xl-italian-promo-i4039645120.html

wydaje się na zdjęciu miły i przyjemny :P Muszę tylko kogoś na zwiady wysłaś do sklepu, żeby go obmacał i rozmiarówkę sprawdził :P

A no i jeszcz emusze jakąś koszulę do karmienia kupić :P

i przewijaka nie mam jeszcze :)

Devil napisałam pw

Jeśli chodzi o pieluchy to od początku używałam zwykłych pampersów, tylko zawijałam górę pieluszki, żeby pępka nie dotykała.

Też mam w domu taki wielki, gruby szlafrok i mam zamiar kupić taki zwykły bawełniany. Tylko aby przejść w nim z sali do łazienki czy pokoju odwiedzin. W szpitalu jest mega gorąco. A jak jeszcze dziecko ma żółtaczkę to je doświetlają i dogrzewają i wtedy jest sauna.

szlafrok to ja też biorę taki cieniuśki z satyny czy czegoś takiego...

co do pampków to najczęściej używaliśmy zielonych pampersów - najbardziej nam podpasowały - a cenowo na promocjach wychodziły równie tanio jak dada:) Dadę też kupowałam, ale to jak na szybkiego potrzebowałam, albo aktualnie nie było promocji na pampki :P

wczoraj zrobiłam zamówienie w gemini, a dzisiaj męża wysłałam po pampki i w sumie będę mogła się spakować do końca :) co by torba sobie spokojnie czekała na swój czas ;)

Inne tematy z forum

dom czy mieszkanie??? (429 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Gdzie kupię duże kartony? (20 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (118 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...