Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *14*

Rozpakowane:
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena i Julka - Zaspa - CC

*MAJ*

01.05 magda30- synek OSKAREK - ZASPA
01.05 katelajda- synek - Zaspa
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka - Redłowo
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo
31.05 Witch_B

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Synek - Kliniczna/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
17.06 Takaja_84
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon, Kliniczna
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 GosiekG - córeczka
25.06 kkasita - córeczka/Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
26.06 styczniówka - Synek
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-13-t530495,1,130.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *14*

Temat wypieków i kwiatków hehe coś dla mnie... ile w życiu kwiatków ususzyłam, a ile przelałam nie jestem w stanie już zliczyć. W zeszłym roku obsadziłam cały balkon w kwiatach, przetrwały tylko te kaktusowate i nawet zimę dzielnie zniosły ;)

U mnie też zaczęły się już skurcze przepowiadające, nie wiem czy to nie za szybko, wczoraj wieczorem były dość silne, ale na szczęście to jednorazowe i mija po chwili, musimy jakoś wytrwać do 37 tygodnia:)

Ja tam dziewczyny liczę na to, że pod koniec maja się rozpakuje:), naprawdę czuję już ciężar brzuszka, ubranie butów czy skarpetek to dla mnie nie lada wyczyn, brzuszek mam olbrzymi, nie komfortowo czuję się nawet siedząc, a wyjście z samochodu to wielkie wyzwanie. Zresztą ostatnio wychodząc straciłam równowagę i wpadłam plecami na tylne drzwi, a wczoraj przewróciłam się na plecy otwierając na kuckach zamrażarkę i rozbiłam sobie łokieć, jestem jak inwalida :D

Luna- twoje ramki są może jak moje łóżeczko, wydawało się białe, a okazało się bielą transparentną, widać każdy słój drewna.

no właśnie wyczytałam w necie że to normalne ale wiadomo jakaś lampka alarmowa się włącza :) tym bardziej że porównuje wszystko do pierwszej ciąży :P

ewwa to super że zaczynasz SR :) ja chodziłam w pierwszej ciąży na kliniczną i fajnie było :) teraz ciężko byłoby bo trzeba organizować opiekę dla małego. Swoją drogą to 2 lata temu rodziłam a ledwo pamiętam te wszystkie zasady opieki nad noworodkiem :)

A ja dziś dostałam telefon od położnej ze SR z Zaspy i zaczynamy w niedzielę przyspieszony kurs :)
Zaczynamy od zwiedzania porodówki.
Nie ja jedyna jestem chętna do nich (w sensie, że zależy mi na tej SR, bo chcę tam rodzić), a termin porodu całkiem niedługo :D
Specjalnie dla nas będzie przyspieszony kurs, ciut krótszy i tańszy.
Strasznie się cieszę :)))

Kalitta - mi lekarz mówił ze bóle pachwin to nie jest nic niepokojącego, bo jednak tam sie wszystko rozciąga, utrzymuje dziecko, które tez zaczyna mieć swoją wagę ;)

no właśnie mnie te pachwiny zastanawiają. dziś było ok do momentu kiedy nie poszłam na plac zabaw z młodym. później musiałam go wziąć na ręce bo nie chciał wracać do domu no i zaczęło mnie boleć. będę obserwować i najwyżej zadzwonię do ginki skonsultować. a czy któraś z Was rozmawiała o tych bólach z lekarzem?

Mimmossa podsylam przepis na pyszne ekspresowe brownie. Ja dodaje jeszcze do masy pokruszone orzechy włoskie - jest mega pyszne

http://www.wielkiezarcie.com/recipe17029.html

Też się dzisiaj zaczęłam zastanawiać czy ten ból pachwin jest normalny. Rano jeszcze tak mocno ich nie odczuwam, ale wieczorem najlepiej jak się położę, bo żadna inna pozycja nie daje żadnej ulgi.

Co do kwiatków to muszę się pochwalić, że niedługo powinien zakwitnąć mi storczyk, wypuszcza właśnie jakieś nowe łodygi :D A już się martwiłam, że jest to zbyt wymagający kwiat, skoro ponad pół roku stał i nic się z nim nie działo (na szczęście nawet nie usechł, a wodę to on widuje bardzo rzadko). Na balkonie najbardziej podobają mi się surfinie, ale że mam słońce od rana do wieczora to codzienne podlewanie jest obowiązkiem, pod tym względem lepsze są pelargonie, po których przy większych wiatrach muszę sprzątać balkon (czego nie chce mi się robić). W tym roku może skuszę się na bakopę, może jej nie ususzę ;)

kalitta ja mam podobnie. jak sie nie ruszam, nie chodze to nic nie czuje ale przy chodzeniu dość bolą już od jakiegoś czasu. Najgorzej jest w nocy. Potrafią tak mocno ciągnąć że do łazienki idę jak staruszka włócząc nogami.

U mnie to jedyne kwiaty jakie potrafie uchować przy życiu to juki, draceny. Na pewno nie takie dające ładne kolorowe kwiatki:)

Oj ciasto sama z chęcią bym zjadła. Upiekłabym jakieś dobre czekoladowe ale nie mam przepisów. Może któraś z Was ma przepis na jakieś dobre Brownie albo takie mokre ciężkie czekoladowe ciacho, nie na zwykłe typu murzynek bo dla mnie za suche.

a ja dziś dostałam zwolnienie juz do końca ciąży... termin mam na 5.05 a dostałam do 10.05. mam nadzieję, że do ego czasu się już rozpakuję. boże to mi uświadamia, że to naprawdę już za chwilę juz za moment...

Dziewczyny a Wy znowu z tymi ciastami :) smaku narobiłyście i też muszę coś upiec :)

U nas w domu kwiatki również podlewa mąż. Ja zawsze zapominam. Ostatnio dostałam takie ładne różyczki w doniczce ale szybko mi padły :/ ja twierdzę że były felerne dlatego padły ale mąż uważa że je ususzyłam :P
Zeszłego lata pierwszy raz w życiu sadziłam kwiatki na balkon-surfinie. Piękne, kolorowe, cudownie pachnące. O dziwo dbałam o nie jak o żadne inne :D polecam bo są naprawdę piękne ale trzeba je bardzo dużo podlewać bo nie lubią suszy. I to było moją zmorą bo u nas na balkonie cały dzień słońce.

Czy Was też bolą pachwiny?? Bo mnie od wczoraj bolą, głównie po lewej stronie. Ból taki jakbym miała zakwasy i tylko przy poruszaniu sie, chodzeniu:| w pierwszej ciąży nie miałam czegoś takiego. Trochę się martwię czy nic mi się tam nie rozpulchnia za szybko :/

Mój mąż zajmuje się kwiatami w domu na szczęście. Ja kompletnie nie mam do nich podejścia więc z musu on to przejął. Raz w tygodniu (czasami ma poślizg + 2 dni) podlewa wszystkie. Wiecie jak mu wszystko rośnie? Storczyki ledwie kwiatki opadną a już są pączki :) Ten to ma dar.

trzydziestka - to i tak ambitnie.... :)
Surfinie są ponoc wymagające ;)
A Bonsai to juz w ogóle, spryskiwanie itp itd....

Storczyka mi dziś kumpela przycięła (tj same łodygi bo kwiaty odpadły :P ale i tak sporo stał bo z miesiąc ;) hihi

wmawiam sobie, że po prosty przekwitł :D

także jedyne co mam to te zamie... no i może zakupię kaktusy jakieś bo mam takiemalutkie doniczki :)

Do naszego młodego do pokoju jeszcze nie wymyśliłam co wsadzę, ale mam 2 doniczki :) Najchętniej bym rozsadziła zamię, bo ona już mi się ledwo mieści ale boję się dotknąć, że zdechnie :P hihi

styczniówka - sernik trzymałam w lodówce całą noc.

ja dziś jakaś zamulona... kimnęłam się chwilę, ale jakoś nie wiem.. ani nei mogę spać, ani wysiedzieć....

Mi tez mowia, ze do kwiatow trzeba dojrzec, wiec czekam i ja na ten dzien :-)

co do kwiatów u mnie to samo - storczyki u mnie nie kwitną, wszelkie inne kwiaty albo schną albo gniją. nawet udało mi się uśmiercić kaktusa.... ;(
ale ostatnio się zawzięłam - kupiłam do domu trzy mega duże donice w które wstawiłam drzewka bonsai (takie a'la fikusy) i odpukać od 4 miesiecy zyją, na taras kupiłam wrzosy i ładnie się trzymają, no a teraz kupiłam jeszcze bukszpany na taras i zamierzam kupić jeszcze surfinie.
jak kupiłam hiacynta do pokoiku młodej jako dekorację to po tygodniu kwiatki zeschły :(
niby mówią że do kwiatów trzeba mieć serce - ja juz się tak staram, skaczę nad nimi, prawie z nimi rozmawiam żeby ładnie rosły, a tu najczęściej d...

Dziewczyny wlasnie wróciłam ze sklepu dodam ze samochodem pod niego pojechałam i ledwo chodzę! W szoku jestem jak ja sie szybko mecze wkurza mnie to strasznie!!!

Ale mam już wszystkie produkty na sernik. Bede pierwszy raz w życiu piekła :) zobaczymy co mi z tego wyjdzie :)

Luna powiedz, bo Ty ostatnio piekłaś kiedy po upieczony mozna go jeść bo czytałam ze najlepiej na drugi dzień zeby dobrze sie zsiadł, to prawda?

I ja dzis bylam u poloznej, 9 kg na plusie, a maly bardzo nisko juz, mam nadzieje, ze przytrzymam go jeszcze z 3 tygodnie w brzuchu.

Ja tez jestem taka kwiaciarka - ogrodniczka, ze hoho, jak nie ususze kwiatkow to przemocze. Wyobrazcie sobie, ze aktualnie nie mam ani jednego! Tylko ziola na balkonie.

moonika mój trzylatek też w zasadzie od 5 m-ca życia przesypia cale noce, ale ma czasem takie etapy w rozwoju, że po kilka razy się budzi w nocy. i nie wiadomo dlaczego. nagle z dnia na dzień przechodzi samo...

cześć Dziewczyny!
u mnie też noce ostatnio bardzo ciężkie...bolą mnie nogi, jakbym miała reumatyzm, spuchnięte stopy też bolą, duszno mi ciągle i ogólnie niewygodnie, i siku co chwilkę i zasnąć nie mogę godzinami, a jak w końcu zasnę to córcia się budzi (już ze dwa lata spała bez pobudek w środku nocy, a teraz nawet ze 4 razy potrafi się obudzić). Ech...i tak teraz mamy trochę snu, bo jak maluchy się pojawią, to może być różnie :)
ja wczoraj po wizycie u gina, przypałętał mi się grzybek, mam do wzięcia 3 globulki, oby przeszło paskudztwo.
Mały waży już 3200, ależ on rośnie!

Smaka narobiłyście na sernika.. no i muszę teraz upiec :)

a obrączkę...to jakoś w grudniu musiałam zdjąć :P teraz to na mały paluszek by mi pasowała, takie mam łapki spuchnięte!

hehe właśnie w powrotnej drodze od lekarza zajechałam do lidla po drobne zakupy a tu taka piękna tortownica na mnie patrzy i krzyczy: "kup mnie - zrobisz sobie sernik!" - oczywiście kupiłam :))

Styczniowka, tez mialam dzisiaj kiepska noc.. obudzilam sie przed 4 i juz do rana nie zasnelam.. A to mi sie pic chcialo, a to noga dretwiala, no i synek dawal niezle czadu. Czekalam tylko az zadzwoni budzik meza, zeby moc wstac :) Dopiero gdzies ok. 9 udalo mi sie zdrzemnac na niecala godzinke. Nie wiem od czego to zalezy - raz przespie spokojnie cala noc, a innym razem sa akcie takie jak dzisiaj..

Inne tematy z forum

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...