Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *14*

Rozpakowane:
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena i Julka - Zaspa - CC

*MAJ*

01.05 magda30- synek OSKAREK - ZASPA
01.05 katelajda- synek - Zaspa
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka - Redłowo
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo
31.05 Witch_B

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Synek - Kliniczna/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
17.06 Takaja_84
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon, Kliniczna
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 GosiekG - córeczka
25.06 kkasita - córeczka/Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
26.06 styczniówka - Synek
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-13-t530495,1,130.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *14*

Trzydziestka, fajne tortownice sa teraz w lidlu :)

Ja3 rozumem co czujesz, ale najważniejsze żeby maluch jak najdłużej był w brzuchu. Napewno w porządkach i praniu ktoś Ci pomoże a Ty leż i odpoczywaj już niedługo będziesz marzyć o tym by sie choć na chwile położyć i odpocząć :) trzymaj sie

Nas Pani doktor dziś uziemila, Mały za bardzo pcha się na świat. Mówi, żeby chociaz jeszcze 2-3 tygodnie wytrwac. Do porodu planowego mam jeszcze niby 7 tyg. Planowalam teraz intesywne porządki, pranie, itp. Dooiero remont kończymy, a ja mam z wyra nie wychodzić :(

A ja dziś miałam bezsenna noc :( zasnęłam po 4 i po 40 min znów sie obudziłam. Nie wim juz jak sobie radzic tak mnie bolą kręcą wszystkie stawy że nie wytrzymuje z bolu :( Muszę sie rozruszać, bo jestem nieprzytomna.

Ale fajnie mieć świadomość ze za 2 tygodnie będziesz przytulać swoje maleństwo :)

Ewwa ja mam dwie pary pajaców nowych z next dla dziewczynki roz 62 są w galerii może Ci sie spodobają

Ja mojej córci jak była w brzuchu puszczalam muzyczke z pozytywki nakrecanej i jak sie urodziła i w szpitalu jeszcz jej puscilam to widziałam pierwszy grymas uśmiechu na twarzy i pózniej tez sie zawsze przy niej uspokajała więc coś w tym jest. Teraz tez synkowi ja puszczam :)

Dziewczyny dziś 1 kwiecień nie dajcie sie wkręcić :) !!!!!

Tak was czytam i widzę, że mam podobnie- alarmy w 35 tyg. typu coraz częstsze twardnienie brzucha, bóle w dole, coraz częstsze skurcze B-H ... jak już panikuje że to "JUŻ" idę pod ciepły prysznic a potem kładę- wtedy przechodzi. Zauważyłam też że brzuch mi w dół trochę zszedł, głupie uczucie bo jak wchodzę po schodach obija mi się już o nogi ;) Ale to dobrze bo już niedługooooo!!! Jak bym miała wybierać, chciała bym się rozpakować pomiędzy świętami a majówką :)) Jestem już zmęczona, nie mieszczę się w prawie żaden mój normalny sweter a kurtkę noszę mojej mamy rozmiar "L" gdzie normalnie mam "S".
Sąsiad robi remont i co jakiś czas uatrakcyjnia nasz żywot wiertarką. Mały nie jest zadowolony i uracza mnie kopniakami, kurcze co za słuch! Nie mogę uwierzyć że on tam już wszystko tak dobrze słyszy. Wypróbuję dziś słuchawki na brzuch+ muz. klasyczna w porze jego aktywności, zobaczymy jak zareaguje:)

styczniówka ja tez czasem pisze z telefonu i takie bzdury wychodzą :))

co do sernika to tez mi narobiłyście smaka i na pewno go zrobie ale muszę zakupić tortownice, bo mam tylko blachy prostokątne :/ może na święta wypróbuję...

dzis ide do mojej wspaniałej Pani gin, która może mi da a może nie da dalej zwolnienia - wszystko zależy jak się bede czuła... hehe. wariatka. ja tu na ostatnich nogach i miałabym do pracy wrócić - niezły prima aprilis :)

magda to faktycznie szybko Ciebie rozpakuja... już za 2 tyg. bedziesz miała maluszka! super!

No, wstawiłam w końcu pierwszą pralkę z Amelkowymi rzeczami :)
Póki co tylko jakieś śpiworki, ręczniki, kocyki i wyposażenie od kosza mojżesza.
Z ubrankami czekam, bo muszę jeszcze zamówić pajace o body z next.

no faktycznie wszystko fajnie pięknie tylko rzeczywiście nie pokazują jak tą nóżkę wyjmują... wydaje mi się to niemożliwe.. ;P

Eljotka - no do tortownicy.
Właśnei w przepisie na sernik nowojorski jest napisane, żeby wstawić mniejszą tortownicę w większą i do tej większej wlać wodę - mi ta większa przeciekła :D

(nie mam formy na tartę :) )

Laguna - te odlewy 3D wyglądają na proste do zrobienia:
http://www.youtube.com/watch?v=gqkvn9-qsmk

;)

Na filmie wiadomo, że wszystko wygląda prosto :P szkoda, że nie ma pokazane, jak się nóżkę wyciąga tego nie rozwalając ;) ale ponoć te baby art są fajnej jakości i łatwe w obsłudze.

C do rolet, to ja mam jaśniutkie kremowe plisse :P
Ale na szczęście od zewnątrz jakby co mam rolety antywłamaniowe, a jak te się zasłoni to jest kompletna ciemnica...

Może to jakieś przesilenie. Moja 4 latka od paru dni jest mega marudna. Na wszystko reaguje płaczem. W przedszkolu choć już od dawna nie śpi, to wczoraj zażyczyła sobie, że chce iść spać. I dzisiaj rano już też zapowiedziała, że jak będzie ziewać to się położy z dziećmi.

A z tym ciastem to nie można wlać oddzielnie wody i ustawić w piekarniku? Myślałam, że to chodzi tylko o to aby ciasto nie było suche.

Nie jest tak źle, tylko trzeba w miare szybko dzialac. Tam jest taka masa w ktora wklada sie raczke lub nozke i pozniej delikatnie wyjmuje jak zastygnie no a potem to już tylko wlać gips. Jak dziecko jest malutkie to jest szansa, że sie nawet nie obudzi :) nam wyszlo cudnie. Odlew jest super, widac paznokietki, kazda linie i fałdkę. Wracając jeszcze do ciasta to uszczelnijcie od środka folią a wodę wlejcie boczkiem jak już tortownica jest w tym większym naczyniu. Tak chyba łatwiej. Jak się przeniosę na komputer to obejrzę ciuszki. Moja córcia nie śpi dziś od 3 w nocy!!! Nie wiem co jej się stało, ciągle nas wołała. Dziewczyny urządzające pokój: ciemna roleta to podstawa. Ja mam krem i teraz jest tragedia. Wstaje skoro świt.

Hej Dziewczyny :)

Luna o tak, zamie to ja też polecam. Mam ich najwięcej w mieszkaniu :) Są śliczne i bardzo nieskomplikowane w hodowli :)

Smaka robicie z tymi sernikami. Ja też chyba będę musiała coś upiec. No zmusiłyście mnie ;P

A co do tych odlewów gipsowych to też miałam w tej puszce i była to porażka. Nie udało nam się go w końcu zrobić. Ale ten trójwymiarowy odlew jest boski. Chociaż obawiam się, że może być ciężki do zrobienia.

Styczniowka - ja bardzo bym chciała ta sukienkę z jeansu z nexta - rozmiar 62. Powiedz mi tylko proszę jak mialybysmy sie rozliczyć :)

Mam nadzieje ze teraz będzie ok :)

Roz 50-56
http://bit.ly/1htivGq

Roz 62
http://plus.google.com/app/basic/photos/102709889117429929504/album/5996951432859750497?authkey=CKuJ3InOq-vmFg&source=appredir

spoko ;)
a ten jest pusty ;)

Devil dziękuje :)

50-56
http://bit.ly/1kkqNQb
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

http://plus.google.com/app/basic/photos/102709889117429929504/album/5996951432859750497?authkey=CKuJ3InOq-vmFg&source=appredir

ale linka do 56 dałaś tego samego co na 62 ;)

I rozmiar 50-56

https://plus.google.com/app/basic/photos/102709889117429929504/album/5996951432859750497?authkey=CKuJ3InOq-vmFg&source=appredir

Dziewczyny jak macie po synkach swoich ciuszki, a teraz spodziewacie sie dziewczynki to wstawcie zdjęcia.

Nie umiem zrobić aktywnego linka :/

Dzięki dziewczyny teraz przeczytałam co napisałam trochę nie po polsku, ale pisze na telefonie i on zmienia mi jak chce :/

Eljotka woda do blachy i w nia wstawiasz tortownice z sernikiem tak jest w przepisie :) Wyczytałam że można wodę w blasze wstawić piętro niżej więc ja tak zrobię, ale już jutro bo dziś robiłam zdjęcia z ciuszkami dziewczęcymi po mojej córci.
Muszę to sprzedać lub powymieniać i zaopatrzyć się w chlopięce, bo te ewidentne dla chłopaka sie nie nadają.
Może któraś z Was coś sobie wypatrzy wstawilam link mam nadzieje ze sie uda :) narazie rozmiar 62

https://plus.google.com/app/basic/photos/102709889117429929504/album/5996951432859750497?authkey=CKuJ3InOq-vmFg&source=appredir

Inne tematy z forum

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

Zmiana zawodu - od czego zacząć? (75 odpowiedzi)

Szukam na siebie pomysłu. Któraś z was też stała przed opcją przebranżowienia się, jak wam się...