Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *14*

Rozpakowane:
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena i Julka - Zaspa - CC

*MAJ*

01.05 magda30- synek OSKAREK - ZASPA
01.05 katelajda- synek - Zaspa
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka - Redłowo
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo
31.05 Witch_B

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Synek - Kliniczna/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
17.06 Takaja_84
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon, Kliniczna
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 GosiekG - córeczka
25.06 kkasita - córeczka/Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
26.06 styczniówka - Synek
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-13-t530495,1,130.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *14*

To gdzie Wy wlewacie tę wodę? Przecież w tortownicy nie ma jej być. Sposób jak prawidłowo uszczelnićjest przy przepisie na nowojorski, polecam sprawdzić :) . Ja zrobiłam źle i jakby lekko mi podszedł spód ale ogólnie ok, okazało się że woda nie doszła do ciasta bo miałam aż 3 warstwy folii tylko źle owinełam bo nie od środka. Ja sernik miałam w tortownicy a tortownicę wstawiłam do formy na tartę o większej średnicy.

Te odlewy są super, sama nad takim myśle. Chociaż sama chyba będę bała się takie zrobić maluszkowi, no a jak już podrośnie to jak tu utrzymać to chwile nieruchomo u ruchliwego dziecka. A te odciski w puszcze to akurat dostałam na stoisku na targach więc myślę że najpierw przetrenuje z tym. Plan mam taki by zrobić odcisk swojej ręki (dużych dłoni nie mam więc sie zmieści ;) ) i w środku mojej odcisnąć rączke synka. Ciekawe jak to będzie z wykonaniem ale jesli się uda to super pamiątka będzie.

Eljotka, też je oglądałam :)

Z siostrą pamiętam robiłyśmy jej starszej "Odcisk bobasa" (taka puszka) - była to masakra. Młoda była już mega ruchliwa i wszystko w domu było w gipsie :D
Odlewu finalnie nie udało się wykonać hihi

magda30 - mój lekarz też pracuje na Zaspie więc się go podpytam na wizycie, ale myślałam, że może coś wiesz więcej :)
Zdaj mi prosze relację jak już będziesz po jak tam wszystko wygląda jeśli możesz.

Styczniówka jeśli chodzi o kąpiel wodną, to jak pisałam mi sie cała woda wylała na blachę :P bo źle uszczelniłam tortownicę :D (a wydawało mi się, że zrobiłam tak jak kazali w instrukcji...)

Tak czy inaczej woda wyaprowała w 5-10 minut i piekłam normalnie i wyszedł względnie ok ;)

Styczniówka odpowiedziałabym Ci na temat sernika ale nie skumałam pytania :) ,,Jak ja nie mam tortownicy tylko silikonowa formę to tez mogę ja do kompletu wolniej wsadzić i tak piec?" O co dokładnie chodzi? Czy już zrobiony i nieaktualne?

Luna masz rację nie powinnam marudzić. Ty jesteś mega dzielna.
A co do ramek to super zestawy są mama i ja. My kupiliśmy Magdusi. Fajna przygoda z tym była :) Bardzo podobne do tego http://www.pinkorblue.pl/Zabawa-nauka/Kreatywny-maluch/Odlewy-gipsowe/BABY-ART-Ramka-na-zdjecie-rzezba-Taupe-1.html?RefID=A_z_1885784950473888768
Można zrobić odlew brzuszka w ciąży, rączki, nóżki... My mamy rączkę i nóżkę. Pięknie wyszło. Na allegro oczywiście też są.

Ja chodze do lekarza który tam pracuje i on mi będzie robił cc i mam teraz wizyte 7 kwietnia u niego i zdecydujemy czy ide na oddział.A jak to wygląda z ulicy to nie wiem.

a faktycznie... ciekawa jestem kiedy mi będą mieli robić CC...
A powiedz- byłaś już na Zaspie?
tj chodzi mi o to jak wygląda cala procedura? Czy tam wcześniej trzeba jechać "się zapisać"? Jakieś skierowanie trzeba mieć od swojego lekarza na CC? Czy wystarczy wpis na karcie o łożysku przodującym i na USG?

Ja się właśnie trochę boję, że zacznie się wszystko zbyt szybko...

Luna ze względu na to łożysko musi być na zimno bez skurczy.
według usg z 12 tyg termin jest na 28 a ze mam te zakichane skurcze braxtona czy ki czort to nie można dopóścic do akcji porodowej a to będzie już 38 tydz.

magda - a czemu tak szybko?

Co do kwiatów, to z domowych polecam zamie (nie wiem jak to sie pisze) - jest pięknie zielona i można ją podlewać raz na miesiąc albo i rzadziej :D a rośnie.... jakbym o nią dbała codziennie ;) Inne kwiaty u mnie padły.

devil - możemy sobie rękę podać w gotowaniu także :D

Widzę że mamy podobne wymagania kwiatkowe :) tez lubi jak na balkonie mam kolorowe kwiatki, ale najlepiej żeby nie wymagały dużego zaangażowania ode mnie :) jedna skrzynkę mam zawsze z ziołami :)

Rany jak czytam ze w maju już będziecie z wózkami chodzić, a ja koniec czerwca .... Ale bede Wam zazdrościć ze już jesteście po :) ale Mlody niech siedzi w brzuchu i rośnie zdrowo :) w lipcu o już wszystkie będziemy z wózkami

Dla mnie najlepiej też jakby kwiaty nie wymagał częstego podlewania. Surfinie nie wytrzymywały mojej sklerozy więc odpadają, najlepiej żeby ładnie kwitły i możnaby je podlewać raz w tygodniu ;)

Witam mamuśki.
Ja dziś po wizycie młody waży 2850 i rodzić będe 13 lub 16 kwietnia już nie moge sie doczekać kruliczka wielkanocnego
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja też bym chciała ukwiecić balkon, ale ogrodniczka ze mnie taka jak kucharka zatem na chęciach zapewne znowu się skończy:/

Usiaa ja kiedyś miałam dalie - tylko takie dość niskie. Byłam zadowolona dopóki ich nie ususzyłam :P (ale ja to tak mam, że kwiaty nie są moją mocną stroną ;) Liczę, że jak będę siedziała z maluchem w domu to będę pamiętać o ich podlewaniu :P I mam plan w tym roku kupić :)

Za pelargoniami nie przepadam trauma z dzieciństwa... zawsze musiałąm balkon sprzątać usyfiony od płatków :P)

Więc pewnie zakupię dalie i bacopy :)

Dziewczyny które robiłyście sternik londyński z mojewypieki.pl mam pytanie dotyczace kompieli wodnej w której sie piecze. Jak ja nie mam tortownicy tylko silikonowa formę to tez mogę ja do kompletu wolniej wsadzić i tak piec?
Devil nie zazdroszczę dentysty, ja tez muszę sie na przegląd wybrać.

A ja dzisiaj uskuteczniłam prace ogródkowe: wsadziłam bazylię i cebulę, żeby mieć trochę szczypiorku bez wychodzenia z domu. Teraz jeszcze muszę posadzić jakieś kwiatki i ogródek balkonowy będzie gotowy :) Tylko muszę sobie znaleźć jakieś łatwe w utrzymaniu, inne niż pelargonie...
Zabrałam się też za wiosenne porządki i piorę firanki, dobrze że dzień się wydłużył i te moje chłopaki znikają na całe popołudnie, przynajmniej mam czas i na pracę i na odpoczynek :)

przeżyłam :P

A ja wlasnie siedze w poczekalni u dentysty i mam mega stresa;( zawsze mialam pomimo braku jakichs traumatycznych przezyc:/ az ryczec mi sie chce:(

Eljotka - pomyśl że Ty chociaż teraz możesz chodzić, a ja np muszę leżeć a pogoda za oknem taka cudowna a Ty jeszcze piszesz że w sklepie byłaś i są piękne rzeczy :P

Do mnie dziś natomiast przyszły ramki - zamówiłam ramki na zdjęcia oraz m.in. ramkę do której można zrobić odcisk w glince - czytam instrukcję a tam "zalecamy wykonać odcisk jak najszybciej po otrzymaniu przesyłki" - szkoda, ze tego w aukcji nie napisali bo bym zamówiła po urodzeniu a 2 miesiące przed :P

Ramki białe... może byłyby białe, gdyby je pociągneli farbą 2x, a tak to drewno prześwituje ;) Dobrze, że chociaż łądnie wykonane (proste) i szybki niepobite :)

Serca nie macie pisząc o spacerkach z wózkiem w maju. Wiedziałam, że będziecie mnie denerwowały na koniec bo ja na szarym końcu :( Bedę Wam tak zazdrościć... Byłam dzisiaj w netto śliczne rzeczy rzucili dla maluszków. Kupiłam legginsy ciążowe ale troche takie sztywne, zdjęłam i spróbuje po praniu może zrobią się przyjemniejsze.

Inne tematy z forum

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...

Wyprawka dla dzidziusia, kiedy zacząć kupować? (38 odpowiedzi)

Hej, kiedy zacząć kupować wyprawkę dla dzidziusia tak (na raty)? I co kupować najpierw a co w...

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...