Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *14*

Rozpakowane:
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena i Julka - Zaspa - CC

*MAJ*

01.05 magda30- synek OSKAREK - ZASPA
01.05 katelajda- synek - Zaspa
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka - Redłowo
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo
31.05 Witch_B

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Synek - Kliniczna/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
17.06 Takaja_84
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon, Kliniczna
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 GosiekG - córeczka
25.06 kkasita - córeczka/Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
26.06 styczniówka - Synek
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-13-t530495,1,130.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *14*

A jeszcze jesli chodzi o pampki to zdecydowanie lepiej jedna paczka. One niby są do 5 kg ale później zostawiają takie odgniecenia na ciałku i wtedy lepiej sie przerzucić na dwojki. Teraz mam jedna wielka paczke dwojek. Ale jedna mniejsza dostaliśmy tez jedynek.

Hejka :)

Mi pierwsza paczka to poszła w dwa dni chyba :) na pierwsza smulke zuzylam chyba polowe paczki :) brak doświadczenia plus strach żeby nigdzie brudek nie został zrobiły swoje.
Luna fajnie ze piszesz o tych chusteczkach bo też chce je kupić. Wczoraj chciałam w lecrercu cenę zobaczyć ale ich nie było.
Ja do torby jeszcze mam czas, ale dzisiaj namówiłam męża na kupno regału z Ikea i do tego dwa kosze. Jeden na pampki, a drugi na zapasy chusteczek :)
No i wyprasowalam wczoraj część ciuszków małego. I dzisiaj od 7 resztę. I powiem szczerze, ze mnie kilka mocno rozczulilo :) ja mam troche juz dosyć różu, falbaneczek i sukieneczek :P

Next ma świetne ciuchy zarówno dla dziewczynek i chłopców. Tylko drogie niestety. Dla córki to w sumie miałam bardzo dużo nexta, w roz 68 tez całkiem dużo mam z nexta. Szkoda tylko ze syna w to nie ubiore :) body z next to wyglądają jak nowe nie rozciągają się, rzeczy nie tracą koloru. Ja chyba skusze sie na te ogrodniczki next dla chłopca.

Wlasnie sobie uświadomiłam, ze z kosmetyków to kremu przeciwslonecznego od pierwszych dni nie mam.
A jeszcze co do husteczek hugisy zielone są naprawdę fajne, ale dla mnie ten paraben w składzie to słabo wypada. Ja staram sie mimo wszystko unikać parabenu w kosmetykach.

no dla dziewczynek są zdecydowanie "słodsze" ubranka :)
(całe szczęście mam dwie siostrzenic więc będę mogła się wyżyć na zakupach :P ), ale dla chłopaków nie są takie złe ;) Ja zakupiłam np cudne body koszulowe nexta i buti (któe tylko będą wyglądać bo takie dla noworodka :) )- to nie to co różowe sukieneczki z falbankami, no, ale musi wystarczyć ;)

Ja na razie stopuję z zakupami ubraniowymi - już nawet nie pamiętam co mam w kartonach :P Mam nadzieje, że meble przyjdą przed świętami, jak nie to po świętach tak czy inaczej zacznę już pranie i prasowanie :)

Przeraża mnie osobiście pakowanie torby do szpitala, ale myślę, że za to zabiorę się na koniec miesiąca.

Pieluchy na początek to jedna paczka, musisz sprawdzić czy dopasują sie do dzieka :).
Husteczki to mniej wiecej na niecały tydzień starczaja, tak mi się zdaje. Bo co 3 h karmiene, za każdym razem przewijanie i pewnie min 2 na każde przewiniecie.

Wczoraj w końcu sie zabrałam i poprasowalam ciuszki po córce w roz 68, ale one są cudnie, jakoś ciuszki dla chłopców mnie tak nie rozczulaja. Może dlatego ze mi sie nie kojarzą.

ja bym zostala przy jednej paczce, zawsze zdazysz sobie dokupic...a moze sie okazac ze nastepne wezmiesz juz inne z roznych powodow typu alergia, przeciekanie itd.

A i jeszcze jedno - tych pierwszych pieluch w rozmiarze "1" to myślicie, że jedna paczka ok 80 sztuk wystarczy?
Zastanawiam się czy kupować od razu dwie, czy maluchy szybko wyrastają i wystarczy jedna, a potem dwójki?

Ja skurczy na szczęście nie mam.

Otworzyłam chusteczki Huggis natural care - na chwilę obecną jestem zachwycona! Pięknie pachną, nie wyciągają się, grube, miękkie i super nawilżone.
Jak wyciąga się je z paczki to kolejna "nie wychodzi" - przynajmniej na razie :P
Zdecydowanie najfajniejsze chusteczki jakie kiedykolwiek zakupiłam :)
Mam nadzieję, że sprawdzą się w praktyce dla malucha :)

Tak się zastanawiam - na ile czasu starcza mniej więcej jedna paczka?

Ja dziś jakaś skapciała - a w przeciwieństwie do wczoraj spałam całkiem nieźle (wczoraj się non stop budziłam i zasnąć nie mogłam i wszystko mnie bolało)

Aga M - my po ostatnich targach wróciliśmy do domu z rotawirusem ;/

Od kiedy zaczely dokuczac mi skurcze biore magnez i jest ok. Poza tym smaruje nogi takim zelem z Weledy - Venadoron, ktory polecila mi polozna.

No to u mnie skurcze też i to z bolącymi łydkami ale dziś to normalnie sie popłakałam z bólu tak mi coś w lewy bok wlazło od strony pleców że mój M musiał po mnie do siostry podjechać od mamy mam do niej 2 min drodgi a szłam 15 i o powrocie nie było mowy.Teraz leże i jak mam wstać to ryczeć mi sie chce MASAKRA.

no na skurcz to najlepsze jest rozciągnięcie właśnie (jak już złapie):/ jest to niestety mega ból, ale działa :D przetestowane niejednokrotnie na własnej skórze (co prawda nie podczas ciąży, ale swego czasu treningi robiły swoje:/) czyli w przypadku łydek to wyprostować nogę i palce jak najmocniej na siebie...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej weekendowo :)

Ja czasami w nocy czuje, jakby miał mnie skurcz złapać w lydce ale od razu podciagam palce w stronę kolana i jakos udaje mi sie tego uniknąć.
No i oczywiscie magnez.

A ja wczoraj dostałam karton ubranek dla chłopca :) i juz trzy pralki sie susza a wieczorkiem chyba zabiorę sie za prasowanie. I tak jak nie mialam zamiaru prasować tak teraz nabrałam na to niesamowitej ochoty :)

Usia ciasto się mega szybko robi, wlasnie siedzi u mnie w piekarniku. Pierwszy tak posmakował mojemu mężowi ze dziś poprosił o jeszcze :). Najdłużej kruszenie ciastek wychodzi. Całe przygotowanie to ok 30 min.

Dziś odebrałem zakupy z gemini :) muszę tylko pieluchy, obcinaczkę, szczoteczke do włosów kupić i z rzeczy ksmetyczno-aptecznych chyba mam już wszystko :)

Aga w jakiej gazecie są bilety na targi?

Na skurcze dobry jest magnez.. moze macie niedobor?
Dodatkowo polozyc sie, nogi wyzej niz posladki i starac sie rozluznic i rozmasowac napiety miesien.

Dołączam do pytania o sposoby na skurcze nóg. Wczoraj rano skurcz mnie chwycił w łydce i trzyma aż do teraz. Ledwo chodzę.

Eljotka jeśli to coś pomoże to w Twoim Stylu są zniżki właśnie w Happymum na przyszły weekend :)

Chciałam sie Was zapytać czy macie jakieś sposoby na skurcze nóg?

Luna, biale chyba tez byly niby w jakiejs promocyjnej cenie.. czterdziesci pare zl kosztowala paczka.

A kruszenie ciastek polecam robic malakserem albo w robocie kouchennym, ew. blenderem :)

Eljotka - no na kiecki to ok 200 zł trzeba liczyć i w górę z happymum, chyba, że są jakieś promocje (można ceny zobaczyć na ich stronie)

Najlepiej podjedź sobie do Ka-Mama we Wrzeszczu bo tam mają różne firmy - i jeśli już to ja bym kupowała taką, którą się później wykorzysta jeszcze - jest dużo takich uniwersalnych fasonów.

Nie wiem jaki chcesz kolor i jaką masz figurę ale ja jakby co to mam nową z metkami do sprzedania taką sukenkę:
image
image
image
image

z Asosa.

Ja niestety mam do niej za szerokie biodra :) Mogę Ci ją sprzedać za 70zł.
Jakby co to pisz na priv.

Usia - z sernikiem wg mnie malo roboty - szybko idzie. Tylko ciastka do pokruszenia musisz kupić dobre, bo mój mąż kupił zwykłe herbatniki i kruszyłam je dłużej niż ciasto robiłam :P

Kamiku - dzięki za promocję, poczekam jeszcze bo chcę białe na początek :)

Inne tematy z forum

Dobry ortodonta (32 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...