Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *14*

Rozpakowane:
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena i Julka - Zaspa - CC

*MAJ*

01.05 magda30- synek OSKAREK - ZASPA
01.05 katelajda- synek - Zaspa
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka - Redłowo
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo
31.05 Witch_B

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Synek - Kliniczna/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
17.06 Takaja_84
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon, Kliniczna
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 GosiekG - córeczka
25.06 kkasita - córeczka/Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
26.06 styczniówka - Synek
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-13-t530495,1,130.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *14*

Ja tez nie mierze obwodu brzucha. Wiem jednak, ze sporo sie powiekszyl przez ostatnie miesiace :))
Wczoraj moj maz odebral zamowienie z Gemini, dodatkowo zakupilismy kilka rzeczy dla malego w Rossmannie i SuperPharm, w tym termometr Microlife NC150 :)
Dla zainteresowanych, bo ktos sie podpytywal - w SP jest promocja na Pampresy zielone:
image

Usiaa to ja dołączam sie do pytania bo też planuję na Święta zrobić :)

Dziewczyny, które robiły sernik londyński - dużo roboty jest przy nim? Zastanawiam się czy nie upiec go na święta, ale nie chce mi się za długo stać w kuchni

Kurcze, ja sie jakos nie zabralam za mierzenie brzucha, ale chyba sie zmierze.

Aaa, i jeszcze przypomniala mi sie kolejna rzecz do listy aptecznych zakupow dzidziusiowych - witamina k+d, bo jak sobie dobrze przypominam to od pierwszych dni polozna zalecala nam podawac.

Widzę, że się urodziły trojaczki w trójmieście ale fajnie. No i niedługo się urodzą chyba kolejne bo w wątku lipcowym też mają być trojaczki.

Myślałam o happymum tylko nie wiem jak cenowo by to wyglądało. Ile dałaś tam za sukienkę? Ja praktycznie miałabym kupić sukienkę pewnie za ponad 100 a dwa tygodnie urodzić... Trochę mi szkoda kasy ale jednak to okazja szczególna muszę chyba ten jeden raz odpuścić.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

w gdansku beda niedlugo targi a bilet znajduje się w gazecie:)

https://www.facebook.com/TargiRodzinne/photos/a.382332211833655.88740.378717988861744/652960384770835/?type=1&theater

Luna zamawialam z http://www.dodomku.pl jak zamawiają rano to nawet tego samego dnia jest dostawa :)

Ja choruję jeszcze na nextowe rampersy, które wklejałam i ogrodniczki :P
Ale na razie sobie daruję - poczekam aż mały się urodzi i zobaczę jakiej będzie wielkości :)

Eljotka - fajne sukienki wg mnie ma happymum - ja sobie zakupiłam na Boże Narodzenie i mam nadzieję, że się zmieszczę na wielkanoc, aczkolwiek nie wiem :P
Jak nie to trudno bo nie to i tak w rodzinnym gronie więc będę najwyżej w mało odświętnych ciuchach :P

styczniówka a skąd zamawiałaś kosmetyki? że darmowa dostawa do domu

Ja to się mierzę bo kiedyś ktoś pisał o uciekających wodach i oczywiście się sfilmowałam :P no i też byłam ciekawa :)

Oj czerwcowa chyba z tym klockiem trochę przesadzasz. Kobiety w ciąży są piękne :)

Ale mnie tez żebra ostro nawalaja może ja tez sie rozchodze :) aż muszę sie zmierzyć. W pierwszej ciazy mierzylam obwód brzucha, a teraz ani razu ale ja nie mam jakoś bardzo dużego, ale widać już ze w ciazy jestem ukryć sie nie da ;)

Dziś przyszły do mnie kosmetyki z hippa :) ale one ładnie pachną :) fajnie tak przynosi pan do domu nie trzeba chodzić po sklepach, dzwigać i jeszcze dostawa na drugi dzień i to za darmo:)

Kurczę nie wiem jak to napisać o który mi chodzi. To jest osiedle wschód w każdym razie. Schodzi się po schodkach. Takie dwie miłe panie to prowadzą, chyba mama i córka. Dla dorosłych nic specjalnego dla większych dzieci też może ciężko ale dla maluszków ładne rzeczy. Ja lubię tam wpadać jak jestem w Pruszczu. Zawsze jakaś perełka się znajdzie.

srebru w ustach mówimy nie :)

Luna- ja mam właśnie koszulę niebieską w delikatne szare groszki jak mankiety w szlafroku, który pokazałaś :) myślę, że nie jestem w stanie jej zniszczyć, ja ostatecznie też zakupiłam na allegro.

Dzisiaj odkryłam jak strasznie rozeszły mi się żebra, próbowałam dzisiaj założyć sukienkę bombkę, którą miałam zamiar nosić w maju i delikatnie mówiąc się nie dopięłam jej w plech brakowało mi 10cm, dosłownie o tyle rozszerzyła mi się klatka piersiowa, to tłumaczy intensywność bólu żeber którą odczuwałam. Za miesiąc będę musiała wyciągnąć namiot, bo ramiona mam wąskie, pod biustem 10cm więcej, brzuszek spory i wąskie biodra, patrząc od tyłu mam figurę klocka hehe

Eljotka o ktorym ciucholandzie piszesz??

Ja mam ten sam problem, za miesiąc mam egzamin na który wypadałoby się ubrać jakoś stosownie a nie tylko w bluzy które się mieszczę :)
I dopytaj jeszcze dentyste, czasem dla 'swoich' pacjentów nie zawsze się trzymają tego że tylko te srebrne ;) wszystko zależy od lekarza.

Ja dziś po wizycie. Malutka waży już 1160 gram. Fajnie, że rośnie zdrowo. Ja za to mam anemię i dostałam żelazo.
Pytałam o spojenie. Mam się nie martwić, komplikacje zdarzają się bardzo rzadko przy porodzie. Boli i tyle.
Kupiłam dziś 3 piękne rampersiki nexta za 20 zł. W tym jeszcze maskotkę dla córci. Przyfarciło mi się. W Pruszczu jest piękny ciucholand, wszystkie ubranka dla dzieci poukładane, wyprasowane jak nowe. A dziś wszystko za pół ceny.
Szlafrok też mam mega gruby, nie pomyślałam o tym, że muszę mieć inny.
A najgorsze jest to, że w czerwcu mam Komunię mojego chrześniaka. Kompletnie nie wiem w co ja się zapakuję. Chyba w spadochron :)

Dzięki za info o dentyście. Jutro rano idę. Nic srebrnego nie dam sobie zrobić. Najwyżej niech mi usunie tylko ten kamień skoro to darmowe.

o to dobrze wiedzieć :) Dzięki! Ja w brzuchu mam już chyba 112 :P

W ogóle to straszna tu dziś cisza... Widać, że weekend idzie ;)

Ja dziś mam wrażenie, że młody leży w poprzek brzucha.. Ale to chyba tylko wrażenie, bo już od dawna jest głową w dół :)

Luna- ja mam koszulę do karmienia tej firmy, jakościowo bez zarzutów, prałam ją dwa razy, nie straciła fasonu, ani koloru. Co do rozmiarówki, to w przypadku koszul rozmiar S to typowe S, nie zawyżone, ani zaniżone, w chwili obecnej na 90cm w brzuszku jest idealna, ale te przyszłościowe 7cm spokojnie się zmieści;)

no ja szlafrok też mam taki misiowy gruby i jeszcze wstyd go gdzies zabrać, bo kiedyś zrobiło mi się zwarcie w żelazku i rękaw się trochę podkopcił :P
Mam jeszcze inny grubaśny od teściowej, ale wali starą szafą mimo kilku prań :P

Tak czy inaczej myślałam, żeby zakupić coś w tym stylu:
http://allegro.pl/komfort-ciazowy-wygodny-szlafrok-xl-italian-promo-i4039645120.html

wydaje się na zdjęciu miły i przyjemny :P Muszę tylko kogoś na zwiady wysłaś do sklepu, żeby go obmacał i rozmiarówkę sprawdził :P

A no i jeszcz emusze jakąś koszulę do karmienia kupić :P

i przewijaka nie mam jeszcze :)

Devil napisałam pw

Jeśli chodzi o pieluchy to od początku używałam zwykłych pampersów, tylko zawijałam górę pieluszki, żeby pępka nie dotykała.

Też mam w domu taki wielki, gruby szlafrok i mam zamiar kupić taki zwykły bawełniany. Tylko aby przejść w nim z sali do łazienki czy pokoju odwiedzin. W szpitalu jest mega gorąco. A jak jeszcze dziecko ma żółtaczkę to je doświetlają i dogrzewają i wtedy jest sauna.

szlafrok to ja też biorę taki cieniuśki z satyny czy czegoś takiego...

co do pampków to najczęściej używaliśmy zielonych pampersów - najbardziej nam podpasowały - a cenowo na promocjach wychodziły równie tanio jak dada:) Dadę też kupowałam, ale to jak na szybkiego potrzebowałam, albo aktualnie nie było promocji na pampki :P

wczoraj zrobiłam zamówienie w gemini, a dzisiaj męża wysłałam po pampki i w sumie będę mogła się spakować do końca :) co by torba sobie spokojnie czekała na swój czas ;)

Inne tematy z forum

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (116 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

kolorowanki do druku (30 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

FAJNE msze dla dzieci gdzie w GDAŃSKU? (35 odpowiedzi)

no właśnie