Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *17*

Rozpakowane:
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena i Julka - Zaspa - CC

*MAJ*

01.05 magda30- synek OSKAREK - Zaspa
01.05 katelajda- synek - Zaspa
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka - Redłowo
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga - Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo
31.05 Witch_B - Synek Mateusz - Wojewódzki/Kliniczna

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Synek - Zaspa/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Redłowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon, Kliniczna
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 GosiekG - córeczka
25.06 kkasita - córeczka - Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
26.06 styczniówka - Synek
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

link do poprzedniego :http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=535994&c=1&k=16#post9386739
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *17*

No mój przestanie pic jakikolwiek alkohol z końcem tego tc.

Właśnie dziś u kosmetyczki zastanawiałam sie jak ja dam radę chodzić do niej po porodzie :((( masakra...
Dziś ostatni raz hybrydę założyłam na zdjęcia poniedziałkowe i we wtorek idę zdjąć, bo przy porodzie nie powinno sie mieć pomalowanych :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Luna widziałam maliny w lidlu u nas na Morenie koło MCDonalda. A którego masz urodziny? Bo moja Basia ma 5 maja :)

Ja Wam jeszcze podam przepis na fajne ciasto które robiłam na święta:
http://www.slodkiefantazje.pl/tarta-ekstremalnie-czekoladowa
Robi się w sumie szybko i na pewno wychodzi zawsze :)
Tylko ja zamiast 4 czekolad gorzkich dałam dwie gorzkie i dwie mleczne :)

luna, maliny są w lidlu:)

swoją drogą mój manikiurzysta mnie dziś załamał - żegnamy się a on do mnie "To do zobaczenia za pół roku!" ja "czemu za pół roku?" a on "no przecież wcześniej an pewno nie będziesz miała czasu" :P

Witch - myślałam, że chcesz płyn do płukania, a nie żel do prania :)
Ja kupiłam proszki i płyn do płukania - żel do prania na razie odpuszczam ;) Jakoś nasze rzeczy też piorę w zestawie proszek+płyn do płukania ewentualnie na szybkie przepierki lub opcję "pół wsadu" daję takie "szaszetki" z żelem, ale do takich żeli do prania jakoś nei byłam nigdy przekonana, ile tego lać itp :P

Więc my bardziej "klasycznie" :)

a tesco do mnie nie dowozi swoją drogą - niestety :(

Usiaa - tort stwierdziłam, że kupimy, bo nie potrafię robić :P
Poza tym chcę zrobić 3-bita z moich wypieków, ale zmodyfikowany :P, bo tego piec nie trzeba - w łóżku mogę układać herbatniki, ale krem zrobię inny - tu jest zbyt skomplikowany więc mój mąż nie podoła z takim kremem wieloskładnikowym i budyniem "domowej roboty" wiec będzie taki krem w środku budyń z paczki + masło :)
a na wierzch dam myślałam dodatkowo dżem z czarnej porzeczki to tak wymyśliłam, że nie będzie taki super przesłodzony :) a poza tym zrobię małe ciasto kruche z malinami :) - już mam wprawę robienia go w większości z łóżu, tylko piankę mąż zrobi w kuchni :) ale to jutro, żeby było lekko ciepłe :D

A na niedzielę, bo gości rozbiłam na dwie tury :P (jutro przychodzi rodzinka najbliższa, a w niedzielę najbliżsi znajomi) Zrobię kruche z malinami na dużej blaszce i zamiast tortu tiramisu z przepisu "mojej mamy", bo z tym też mało roboty :) i proste.

Musiałam powybierać jakieś proste przepisy, które mąż wykona, nie da się zrobić zakalca itp :P hihi

Tylko mam problem z malinami bo nigdzie nie ma :D

Luna, 2 litrowy żel Jelp był za 52 albo 54 zł :)

w Gemini jest za około 42, w tesko w dostawie jest chyba jakas promocja za 39.....

Luna a co dobrego planujesz upiec?

mamma - skąd ja to znam!
Kumpel mojego męża teraz w długi weekend robi kawalerskie (3-dniowe, wyjazdowe, nad jeziorem) - jakie było wielkie zdziwienie mojego męża jak powiedziałam, że wolałabym, żeby na jednak nie nie jechał - dopiero jak mu powiedziałam, że mniejsza z tym, że mam 30ste urodziny wtedy :P to będzie koniec 36 tygodnia, to tak z lekka "otrzeźwiał" ;)

Witch - a jaką jelp ma cenę? Ja kupowałam przez aptekę gemini, to nie była jakaś powalająca :)
Koszulka pierwsza podoba mi się wybitnie :) druga też ładna, ale pierwsza - taka niespotykana :)

Ja właśnie otworzyłam oko :P męża ciągle nie ma.. ja tu głodna leżę, a on chodzi po siłowniach i sklepach w najlepsze... ;)

Ja oczywiście zamuliłam - miałam popołudniu robić ciasto i co? zapomniałam masła wyjąć z lodówki - potrzebuję by było miękkie :D

wracając jeszcze do rowerków to pojechaliśmy dzisiaj do tego decathlonu no i jednak dla Basi bierzemy tą 14. Jest tam taka miarka i od 90 cm właśnie zalecają już 14.

co do imprezowych spraw to mój mąż właśnie w ten weekend ma ostatnią możliwość na wypicie czegokolwiek. Po weekendzie majowym szlaban.. do terminu jeszcze czas, ale nigdy nie wiadomo czy się dzidzia nie będzie pchała wcześniej

aha, Luna oczywiście trzymam kciuki za meble :) mnie by już jasna .... wzięła, podziwiam za cierpliowość :)

wczoraj poczyniłam troszkę zakupów rossmanowo-kosmetycznych - dziecię obkupilam w kosmetyki ziaji, jeden płyn do mycia mixa, nie wiem czy tylko dla mnie ale zapach jest nie do zniesienia :( do prania płyn Bobini (poczekam az jelp będzie w promocji bo mnie lekko zgieło jak zobaczyłam cenę)

a dla siebie na rozstępy, o których wcześniej była mowa - kupiłam mazidło Tołpa Dermo Body Mum, bo było w promocji za 39 zł, zapach ma ładny choć troche denerwujący na dłuższą metę, co do skuteczności to sie nie wypowiadam, ciagle schizuję że będe miała jeszcze na brzuchu... a potem ... niby można maści na blizny typu "cepan", olejek "bio oil" .... ale ja myślę że pomoże tylko laser ;)

i pżamki dwie zamowiłam do karmienia (po kilku dniach wertowania allegro):
miętową taką http://allegro.pl/koszula-marcela-bawelna-taro-kobiety-karmiace-xl-i4193617644.html
i szarą z rożowym
http://allegro.pl/koszula-ciazowa-do-karmienia-dobranocka-nella-xl-i4182132598.html

aha i w tesko na hali turkusowe japonki z cekinami - mam jakiś niedosyt błyyszcząco cekinowych rzeczy .....

uffff.... to cchyba tyle :)
to idę spać :):)

Devil, ja też gratuluję :)

u mnie zombie mode on - nie śpie od wczoraj od 7 rano, całą noc się przewalałam jak kurczak na rożnie, mlody kopał i sie rozpychał, nogi mnie kręciły, spojenie bolało, łydki drętwiały, 2 nospy, 2 apapy i nad ranem od 5-7 drzemka, z jednym okiem otwartym, w ciagu dnia też nie udało mi się zrzemnąć, teraz po obiedzie też nie.....

jak będzie się tak młody szarpał w nocy to zwariuję i jadę do Wojewódzkiego :P

mój S. coś wpomina o grillu u szwagrów, ale mam to głęboko .... w nosie, czuję się jakbym nosila worek cementu :/ a jutro od rana planuję pranie i prasowanie ciuszków, o :-)

fryzjer(nie wiem czy scinać, czy zapuszczać, czy farbować, czy oszczędzać)i inne pięknościowe sprawy, pozostali lekarze - po długim weekendzie ;)

jakby mnie kto szukal, to staram sie zasnąć :P hiihihihihi

maruda nam wszytski się włącza..dobrze że siebie mamy tu na forum bo nie wszyscy z otoczenia nasz stan rozumieją..
Mąż ostatnio wymyślił że idziemy na impreze do znajomych..tylko że ja już na prawdę nie mam chęci ani siły łazić gdziekolwiek i wracać po nocy ..tym bardziej wiadomo jak to jest na tego tupu spotkaniach..po 2,3 drinkach ludzie już zaczynają się super"dogadywać" a cięzarna siedzi jak palec i liczy minuty do wyjścia..
nie wiem czy ja przesadzam ale wg mnie miesiąc przed porodem mąż już powinien być w sanie gotowości bojowej w razie w jak by dzidzi zachciało się wyjść szybciej na świat ale oczywiście moje otoczenie mówi" przecież tymasz jeszcze tylllleeeeee do terminu porodu"
:/

Ewwa to może ta pogoda tak na nas działa, bo ja mam podobnie. Nic nie robię a mogłabym tylko spać...

Ja dziś od rana kursuje :)
Byłam na pobraniu krwi, w pracy ze zwolnieniem, u kosmetyczki spędziłam 3,5h robiąc "wiosenne porządki", a teraz siedzę i czekam aż córka skończy zajęcia z baletu. Padam na twarz.

W ogóle od wczoraj jestem jakaś zmęczona, zasapana i obolała :(

Pocahontas. Mój synek właśnie też jeszcze jest główka u góry. Boje się naturalnego porodu bo to mojedrugie dziecko i wiem zew takim przypadku będą próbowali naturalnie rodzic...

Devil, gratulacje :) Życzę zdrówka dla Ciebie i Malutkiej.
Luna dobrze, że napisałaś, że synuś tak ładnie przybiera na wadze. Ja się martwiłam bo mi dwa tyg. temu na usg wyszło, że moja Niunia waży tylko 2100 g a mam termin na koniec maja. Starsza córka urodziła się duża i ponad 4 kg, więc obecna to na razie kruszynka. Mam nadzieję, że moja też tak będzie przybierać na wadze jak Twój synuś. Ogólnie to mam stresa bo moja córcia na zmianę układa się pośladkowo lub poprzecznie. Tak czy siak oba ułożenia do cesarki :( Może któraś z Was miała podobnie? Pozdrawiam

Luna nie dziękuje dam znać wieczorkiem.
Trzymam mocno kciuki co by mebelki w piątek do Was dojechały.
Na patologii na Zaspie może odwiedzić Cie każdy i praktycznie o każdej porze dnia, tylko jak przychodzi lekarz na sale to po prostu na chwile wypraszają gości. Obiad przynieść tez mozna mi mój mąż codziennie mi przynosił obiad i kolacje, bo tego szpitalnego nie byłam w stanie jeść.

Luna może jak będziesz na patologii to akurat dziewczyny zaczną rodzić na Zaspie to będziesz je odwiedzać :)

Ale mi sie dziś dzien dłuży , a cała noc śniło mi sie usg :/

Ja starsze dziecię tydzień przed terminem porodu oddaję do Dziadków i zobaczę się z nim dopiero po powrocie ze szpitala. Mają przyjechać dzień przed planowanym wypisem, żeby na mój powrót z młodszym już byli w domu. Nie wiem tylko jak zniosę tak długą rozłąkę, ale jak zacznę tęsknić to najwyżej zabiorę się za jakieś porządki albo bieganie po schodach w celu przyspieszenia porodu ;)
Jeśli jednak urodzę dużo przed terminem to wtedy wizyta synka w szpitalu będzie nieunikniona, chociaż nie chciałabym żeby przychodził, jednak nie mamy go z kim zostawić, a tatuś na pewno będzie chciał małego bąbla odwiedzać.

Luna trzymam kciuki, żeby w końcu te Twoje meble przyszły w piątek :)

o no to super :) to jestem trochę spokojniejsza, bo już myślałam, że będę siedzieć sama jak palec i oszaleję ;)

ten cewnik przy porodzie mnie tylko z lekka przeraża :P no,ale wszytsko jest do przeżycia ;) Staram się do porodu podchodzić "nie ja pierwsza i nie ostatnia" :)

Aczkolwiek też się z lekka filmuję.

Jeśli chodzi o ruchy to mi się młody w zasadzie tylko rozpycha, albo ma czkwakę. Kopniak to może raz na tydzień.
Bardziej czuję właśnie jak się wierci - taka wędrująca po brzuchu kulka - a w zasadzie to kula :P

My dziś po usg, mały waży już ponad 2200g, więc kolejny pokaźny synek mi się szykuje. :)

Devil, gratulacje!!! Czekamy na relację :)

Inne tematy z forum

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam