Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *17*

Rozpakowane:
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena i Julka - Zaspa - CC

*MAJ*

01.05 magda30- synek OSKAREK - Zaspa
01.05 katelajda- synek - Zaspa
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka - Redłowo
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga - Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo
31.05 Witch_B - Synek Mateusz - Wojewódzki/Kliniczna

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Synek - Zaspa/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Redłowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon, Kliniczna
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 GosiekG - córeczka
25.06 kkasita - córeczka - Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
26.06 styczniówka - Synek
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

link do poprzedniego :http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=535994&c=1&k=16#post9386739
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *17*

Luna na patologie może przyjść każdy i przynieść wszystko. Tam jest lodówka dla pacjentek i czajnik.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wlasnie ja tez sie tego obawiam że mlody bedzie ciągle coś przynosił z przedszkola..najwyżej bedzie siedział w domu.

Mi zostało 6 tygodni do terminu a już przeżywam poród..chyba w pierwszej ciązy jest lepiej pod tym względem że człowiek nie wie co go czeka..:)

styczniówka - trzymam kciuki, żeby było wszystko ok :)

czy orientujecie się może czy jak się leży na patologii na Zaspie to np mąż mnie może odwiedzić? Albo np mama obiad przynieść? Czy tam jest taki "normalny" wstęp?

Ja dzisiaj ściągnęłam pazury hybrydowe :P Pewnie mi się wszystkie połamią teraz... ;)

Dziewczyny - jest święto! Właśnie zadzwoniła do mnie baba ze sklepu z meblami, że "powinny być w piątek" - ale nie cieszę się przedwcześnie bo jak je zobaczę to uwierzę ;) Chociaż ona twierdzi, że właśnie wjechały do nich na magazyn :P

Super by było bo nie będę musiała płacić kurierowi za wnoszenie, bo akurat mąż ma wolne :) No i w weekend będziemy mogli skręcić mebelki :)

Zaczęłam wczoraj pakować torbę (taka mała podręczna walizka) i w sumie to nie wiem jak się tam zmieszczę :) czekam na wtorek by wiedzieć kiedy pójdę do szpitala.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niechcący zabłądziłam do waszego wątku bo estem z wrzesniówek :) ale właśnie przeczytałam o tym czy strasze rodzeństwo powinno odwiedzić was w szpitalu. Moja córka miała 3 latka jak urodziła się młodsza i przyjechała z dziadkami mnie odwiedzić, była zachwycona siostrą :) teraz starsza będzie miała 5 lat, młodsza 2 jak urodzi się maleństwo i jeśli sie uda to tez pewnie odwiedzą mnie na chwilę w szpitalu.

Co do chorób przynoszonych z przedszkola... to była masakra... starsza zaczęła chodzić w sierpniu, mała urodziła się 18 sierpnia i w październiku dałam sobie spokój z p-kolem bo bałam sie o maleństwo. Rok później młodsza tez łapała jakieś przyniesione przez starszą "zarazy przedszkolne" ale nie za każdym razem i raczej łagodnie to przechodziła.

Mamma współczuje i łącze sie w bólu :(

Ja planowałam do końca maja puszczać córkę do przedszkola, ale wyjdzie w praniu, bo ona tydzień w przedszkolu i 3 tyg w domu :( jak teraz chora to pewnie z 2-3 tyg w domu wiec nie wiem czy będzie pózniej juz chodzić. Nie uśmiecha mi die mieć noworodka w domu i chore starsze dziecko.
Co do szpitala myśle ze maż przyjedzie z córka zobaczyć maluszka, ale w razie potrzeby będzie przychodzić mama do córki żeby wlasnie nie ciagnąć jej non stop po szpitalu pełnym zarazków.

mamma ja tam chce aby mój synek mnie odwiedził w szpitalu. ja już przeżywam rozłąkę na dwa-trzy a moze nawet więcej dni i chyba bym się zatęskniła za nim jak bym miała go tyle nie widzieć....

Hej dziewczyny! devil gratulacje! fajnie że to juz za Tobą - koniecznie napisz jak to wszystko poszło... no i zdrówka dla Was kobitki!

moja mała z kolei dużo mniej sie rusza niż jeszcze tydzień-dwa temu. w niedzielę nawet chciałam jechac na ip bo jakoś mało ją czułam. ale potem zaczeła brykać. teraz odczuwam już bardziej wyciąganie się niz kopniaki, a poza tym łaskotki dosłownie przy samym spojeniu łonowym jakby tam rączkami mieszała :)) - chyba brakuje jej miejsca już...

idę dzis na wizytę... ciekawa jestem czy rozwarcie się powiększyło.

co do zgagi to mnie w sumie mało męczy w tej ciąży - miałam moze dwa czy trzy dni z taka okropną która dosłownie myślalam że spali mi przewód pokarmowy. polecam Gaviscon - można brać w ciąży i po jednej tabletce nawet najgorsza zgaga znika kompletnie. przy lżejszej wersji ja też podjadam migdały (z resztą ja je podjadam non stop - może dlatego nie mam praktycznie zgagi...)

Styczniowka..ja z synekiem tez w domu..zastanawiam sie czy jak bede juz rodziła to czy dawac mlodego do przedszkola w tym okresie..
Ciągle coś przynosi z przedszkola.
Dziś pół nocy kaszlał.

Pytanie do mam ktore mają starsze dzieci..
Dziewczyny, co robicie po porodzie? tzn Wasze starszaki beda Was odwiedzać w szpitalu czy lepiej aby spotkanie z mlodszym rodzeństwem odbyło sie juz w domu albo dopiero jak z tatusiem przyjedzie po mamusie i brata/siostre do szpitaka?
Nie wiem co robić. Chciałam aby mam aprzyjechała na 2,3 dni do starszego ale mąż twierdzi że sam sobie da radę..no ale nie uśmiecha mi się jak będzie ciągał młodego po szpitalach dwa, trzy raz w ciągu dnia bo np będę czegoś potrzebowała..a do tego pewnie nię będę się czuła pewnie wyśmienicie i chyba wolę aby synek nie widział mnie w takim stanie.

Ja tez meczę się ze zgagą. Ciekawe ile w tym prawdy, bo mówią że jak zgaga w ciąży to dziecko z włosami sie urodzi :) mi pomagają migdały.

Moja corcia dalej gorączkuje :( taka piękna pogoda a my we dwie uziemnione.

Dziś usg juz nie moge sie doczekać wieczora mam nadzieje ze dostanę dobre wieści i że nie bede juz musiała plackiem leżeć. Trzymajcie kciuki.

Hej Dziewczyny :) tylko chwile mnie tu nie bylo, a tu juz tyyyle do nadrobienia..
Devil gratulacje! niech coreczka rosnie Wam zdrowa :)

Luna, dobrze, ze skonsultowalas to z lekarzem i wszystko jest ok..
A perypetii z meblami wspolczuje..

Co do zgagi.. meczy mnie praktycznie codziennie od ok. 2 miesiecy.. I pomyslec, ze przed ciaza nie wiedzialam co to jest :))
Synek zrobil sie ostatnio jakos duzo bardziej aktywny - mam wrazenie, ze spi polowe tego co wczesniej, albo jeszcze mniej. Kolejne usg 6.5. i juz sie doczekac nie moge :)

Gosiek przecież zawsze możesz pojechać do lekarza.. żeby się troszkę uspokoić. Mówią, że do lekarza trzeba jechać jak dzieciaczek się mało rusza, ale też jak jego aktywność jest wzmożona. Więc nikt nie będzie miał prawa Ci powiedzieć, że panikujesz..

Co do snu to faktycznie miewam problemy :) choć wczoraj martwilam sie tym drzeniem bo czułam je praktycznie cały czas. Tłumaczę sobie ze to nic groźnego skoro tyle kobiet to ma, ale jakoś sie nie przekonuje do końca :-/

Hej Kuleczki :)

Devil.. Gratuluje! Super, że masz już z głowy :) Życzę zdróweczka dla Malutkiej i szybkiego powrotu do domku :)

Mój Franio często drżał zdarzało się kilka razy w ciągu dnia.. ale teraz właściwie tego już nie czuję.
Zgagę niestety też mam bardzo często :( Leków typu rennie nie mogę brać do ust bo mogłoby się to skończyć zwrotami. Ale na szczęście mleko jest dla mnie niezawodnym sposobem

Luna im większy tym lepiej :) Ty i tak masz cesarkę więc chyba Ci bez różnicy. Szkoda tyko tych pięknych małych ciuszków :)

Gosiek widze, że nie tylko ja mam problemy ze spaniem :D

Ja drżenia mam sporadycznie, ale wraz z upływem czasu (tj tygodni ciąży) i tak mi się wydają częstsze (na początku miałam np raz na 3-4 dni, a teraz mam np 2-3x dziennie), ale mi się wydaje, że to kwestia tego, że maluch rośnie i się bardziej już przeciąga niż kopie.

Enjoy - no wielki.... Wg ostatnich usg to przybrał ponad 400g na TYDZIEŃ! (850g od ostatniego usg 2 tygodnie temu) - wydaje mi się to z lekka nieprawdopodobne bo do tej pory rósł książkowo.
Ciekawa jestem czy we wtorek będzie ważył 3500 :P (bo teraz wizytę mam po tygodniu)
Jak tak dalej pójdzie to do porodu, który odbędzie się 1,5 tygodnia przed terminem będzie ważył 4,5 kg

A dziś mi się śniło, że się młody urodził - był ogromny, miał pełno blond włosów, i miał zdeformowane uszy, ale i tak stwierdziłam że jest najpiękniejszy na świecie :P

Do dziewczyn z drzacymi maluchami... - jak często macie te drzenia? Ja kiedyś miałam sporadycznie od czasu do czasu a od wczoraj mam bardzo często i trochę sie zeschizowalam bo nie wiem czy sie martwić czy nie. Wizytę mam dopiero koło 20 maja wiec jeszcze sporo czasu a nie mam telefonu do lekarza. Ruchy dziecka czuje normalnie ale oprócz tego to drzenie :-/

Enjoy możemy sobie rękę podać. Ja mam zgage od rana do wieczora ( moze przez hektolitry soku jablkowego który pije) a dodatkowo lekarz pozwolił mi brać rennie tylko 3 razy dziennie :( Ratuje sie mlekiem i spazonymi migdalami.

Devil, gratulacje!!! Czyli chyba jednak ten seks przedporodowy nie jest taki przereklamowany :-)))

Luna, bardzo duzy chlopak Ci sie szykuje.

Takaja, super, ze u Was wszystko ok.

A ja mam od kilku dni tak straszna zgage i to przez cale dnie, ze hej. Dzis to mnie az momentami przelyk bolal.

ewa właśnie nie miałam nigdy wcześniej nawet takiego bólu głowy. To drętwienie mnie tylko martwi bo kojarzy mi się od razu ze złym krążeniem a co za tym idzie z gorszym dotlenieniem i boje się żeby nie miało to jakiegoś wpływu na dziecko

devil, niech zdrowo, pięknie rośnie córeczka! gratuluję!!!!
jak znajdziesz sekundkę, to napisz, jak się akcja zaczęła, no i w ogóle jak to wszystko poszło :)

Devil gratulacje!!!!!!

Inne tematy z forum

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...