Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *17*

Rozpakowane:
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena i Julka - Zaspa - CC

*MAJ*

01.05 magda30- synek OSKAREK - Zaspa
01.05 katelajda- synek - Zaspa
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka - Redłowo
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga - Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo
31.05 Witch_B - Synek Mateusz - Wojewódzki/Kliniczna

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Synek - Zaspa/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Redłowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon, Kliniczna
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 GosiekG - córeczka
25.06 kkasita - córeczka - Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
26.06 styczniówka - Synek
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

link do poprzedniego :http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=535994&c=1&k=16#post9386739
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *17*

devil - może chcesz okna pomyć? :P Ponoć wtedy się szybciej rodzi hihi :)

Gosiek - moja siostra miała dwie cc i wózek wyciągała z bagażnika normalnie także spokojnie. Zawsze jak cię będzie ciągnąć to możesz kogoś kto będzie pod ręką poprosić o wyciągnięcie wozu z bagażnika :)

Ja natomiast myślałam, że padnę wczoraj - mój mąż do mnie "To co, ja chyba nie będę brał urlopu jak urodzisz nie?!" wiec pytam się czemu, a on "No bo Tomek (mój szwagier) mówił, że on w zasadzie sie nudził w domu bo mała tylko jadła i spała"...

Ja nie wiem, ale jak mi koleżanki opowiadają, to mówią, że nawet jak dwie osoby są w domu to przy noworodku, który w dodatku więcej się jednak drze niż śpi to i dwie osoby to jest mało :P

co do wózkarni to u mnie w bloku nie ma takiego luksusu :P będę musiała trzymać wózek w mieszkaniu (dobrze, że dzwiganie odpada bo to parter :) )
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny, a nie macie wózkarni w piwnicy?
ja chcę zostawiać wozek w piwnicy a wnosić tylko gondolkę do góry - mieszkam na 4 pietrze.
Jakoś nie wyobrażam sobie targać go codziennie na 4 piętro.. :)

Gosiek niby mówią, żeby nie dźwigać żeby szwy nie puściły i bliznowiec się nie zrobił, ale nie pękaj ;) ja jak wróciłam z Młodym ze szpitala to mieszkałam na 4 bez windy i szybko okazało się, że muszę dźwigać wózek (cały) na to 4 piętro za każdym razem jak chcę gdzieś wyjść, bo Młody odmówił spania w dzień w łóżeczku i spał tylko w wózku... więc jak wiedziałam, że zaraz będę szła na dwór i akurat ktoś z domowników schodził, to zabrał wózek ze sobą, ale jeśli wiedziałam, że zanim wyjdę na dwór to Młody będzie jeszcze spał, to niestety dźwiganie wózka (razem z dzieckiem) spadało na mnie. Dałam radę, z blizną żadnych problemów nie miałam, a jest tak cieniutka, że ostatnio jak koleżance pokazywałam to jej znaleźć nie mogła, a jak już znalazła to nie chciała uwierzyć, że tak wygląda blizna po cc :D
także bez przesady - jesteś i tak w komfortowej sytuacji, że możesz stelaż zostawiać w bagażniku i tylko z niego będziesz wyciągać :) głowa do góry

Dziewczyny po cesarce lub te które rozmawialy o niej z położna. Ile czasu po CC nie mozna dźwigać? Ja sie martwię bo mieszkam na 3-cim piętrze bez windy, stelaz miałam zostawiać w samochodzie ale żeby iść na spacer będę musiała go wyciągnąć z bagażnika i zastanawiam sie czy w ogóle będę mogła :(

dziewczyny zazdroszczę Wam tych działeczek :) kurcze dużo bym dała, żeby mieć kawałek ogródka do którego zawsze można podjechać jak jest piękna pogoda :)

takaja serdecznie gratuluję i również trzymam za maleństwo no i za Ciebie oczywiście też ;)

a ja już się nie mogę doczekać mojej maleńkiej córuni :) kurcze do terminu to już na palcach mogę liczyć (dokładnie tydzień), skurczy coraz więcej, wczoraj nawet bolesne się zaczęły a tu dalej ni widu ni słychu :P muszę dzisiaj porządnie męża zmolestować :P a jutro chyba na 10 piętro się wgramolę gdzieś :P

takaja, z całego serca gratuluję i trzymam kciukasy za Ciebie i maleństwo...tym razem na pewno będzie wszystko dobrze.

my też byliśmy na działce, wczoraj...koszenie trawy, opalanko, porządki i otwarcie sezonu grillowego....mmmmmm pyszności pieczone ziemniaki z tzatziki, warzywka...no i kiełbasy oczywiście:) Dziś od rana też w trasie...poranek ze scooby doo w kinie zaliczony, młody szczęśliwy:)

ja jutro pakuję torbę, dzisiaj jeszcze sobie dokupiłam białego jelenia, pomadke i coś tam jeszcze, więc jutro biorę się za to.

Ale tu cisza przez weekend...

My wczoraj wypoczywaliśmy na działeczce, dzisiaj spacer nad morzem... Chcieliśmy na majówkę też jechać na działkę, ale pewnie zostaniemy w domu, bo ponad godzinna podróż chyba już nie dla mnie. Po tak długim siedzeniu bez ruchu ledwo co wygramoliłam się z samochodu, a później czułam jeszcze ból pachwin od tego siedzenia. Chociaż jak pogoda będzie dopisywała to kto wie czy się nie skuszę na wycieczkę ;)

Torba już spakowana, więc mogę rodzić ;) Zwłaszcza, że jak zaglądam do szafy to pomału zaczyna brakować mi ciuchów w które się mieszczę, buty wszystkie cisną, a szkoda mi kasy na jakieś nowe rzeczy...

Dzień dobry :)

Takaja Gratuluję i też trzymamy kciuki! :)

Ja od swojego gina nawet słowa nie usłyszałam o tym że seks może jakoś przyspieszyć poród we wcześniejszej ciąży. Może to i bardzo dobrze bo chyba z obawy całkiem bym go unikała ;)

U nas po czwartkowej wizycie wszystko w porządku, szkoda tylko że nie miałam okazji zobaczyć malucha bo lekarz tylko zbadał szyjke i posłuchał serducha.
Ale teraz na wizycie 20.05 ma robić usg żeby sprawdzić jak synek jest ułożony bo jeszcze ma skłonności do fikania koziłków zamiast już grzecznie czekać głowką w dół:)

Gosiek ja wywołałam pierwszy poród własnie przez seksik. Byłam juz 7 dni po terminie i juz wariowałam - nie chciałam czekać ani dnia dłużej. I skurcze przyszły dosłownie kilkanaście minut po :)
Ale to okazało się złudne - bo skurcze przyszły, a rozwarcia nie było wcale i tak przez 30+ godzin. w tym ostatnie 16-17h chodziłam po ścianach z bólu... tak więc nie polecam

Takaja, no ja w sumie ok, choc od jakiegos juz czasu jakies bole straszaki mi sie zdarzaja, poza tym a to cos mnie pociagnie, a to w pachwinach zaboli, ostatnio tez takie dziwne bole jakby od krzyza mi sie zdarzaja.

Poza tym kazdy mi mowi, ze mam wielki brzuch, kilka dni temu nawet pani w sklepie :-) Na szczescie mowia to w pozytywnym znaczeniu, czyli, ze ja szczupla, a tylko potezny brzuszek doczepiony.

no ja z moim gin co wizytę rozmawiam na ten temat - zawsze ma bekę, a mój mąż się zawstydza, bo zawsze na koniec się pytam, jak już w gabinecie jesteśmy razem :P

I mimo, że mam ryzyko przedwczesnego porodu bo wszystko jest mega nisko, to gin mówi, że szyjka jest twarda, zamknięta i "z umiarem, delikatnie na lewym boczku można" ;)

Ja właśnie objedzona na maska... Tata wpadł i przyniósł mi obiad :) Bo mój mąż to zaginął na zakupach (tym razem zrobiłam mu kartkę podzieloną na regały w kerfurze :P)

Luna no właśnie sie zastanawiałam jak to jest. Nie wiem czy po jednym razie nagle sie moze wszystko "uruchomić". Chyba ze ktoś "cztery razy po dwa razy" ;)

Takaja - ja to od 16 tygodnia na zwolnieniu mniej więcej, a od 26tc bodajże mogę wstawać tylko do łazienki bo mam nisko łożysko więc ogólnie dobrze, że już mało zostało (z jednej strony, a z drugiej to przeraża mnie że już za niecały miesiąc będziemy we trójkę! - wstępnie na ostatniej wizycie lekarz powiedział, że 23 maja chce mi zrobić cesarkę a w połowie maja położyć na patologię na wszelki wypadek, ale będziemy o tym rozmawiać na następnej wizycie 6 maja...

Ogólnie to popadam w lekką panikę, bo jeszcze nie wszystko gotowe, a chciałabym sama montować ozdoby w pokoju (albo chociaż wybrać ich miejsce ;) )

Ogólnie zazwyczaj czas mi się dłuży, ale do wizyty myślę, że poleci z górki, w czwartek mam 30-stkę więc szybko zleci :)

Gosiek - jeśli chodzi o przyjemności to do czynności skurczowej mogą doprowadzić podczas współżycia dwie rzeczy:
- orgazm (Twój rzecz jasna)
- prostaglandyny znajdujące się w nasieniu

czytałam w jakiejś książce, że jeśli szyjka jest zamknięta i twarda, to nie udowodniono, by nasienie partnera mogło przyśpieszyć akcję, ale jeśli istnieje ryzyko porodu przedwczesnego to lekarz może nakazać wstrzemięźliwość lub zalecić używanie gumek.

Takaja, to wspaniałe wieści! gratuluję i bardzo mocno trzymam kciuki!

Gosiek,w spermie są hormony, które działają na szyjkę i przyspieszają poród (chyba skurcze mogą wywołać). Mi gin wcześniej ( do 37tc) mówił żeby bez wytrysku lub w gumce,a teraz(39tc) jak pytalam o sexik, to mówił że można, a nawet trzeba:)))

My dziś relaksujemy się na działeczce, pięknie jest:) julcia szaleje na trawce, a ja wyleguję się na kocyku:)

Pozdrawiam słonecznie:*

Dziękuję dziewczyny :* Kochane jesteście! :)
termin z OM mam na 1grudnia ale wg usg jesteśmy trochę "do przodu", od poczatku jestem na l4 i na luteinie. Jak do tej pory wszystko ok i wierzę, że tak będzie do końca, chociaż zdarzają mi się gorsze dni..

Fajnie tak patrzeć jak rośniecie :) już się nie mogę doczekać jak się worek rozwiąże i po kolei jedna za drugą bedziecie się rozpakowywać :D

Luna, Enjoy, Gosiek a Wy jak się czujecie? meta coraz bliżej hihi pewnie już ciężko..

Takaja, gratulacje!!! Mi tez kreci sie lezka w oku jak przymominam sobie jak pisalas kilka miesiecy temu co sie stalo. I wcale nikogo nie dziwi, ze nie zagladalas tu, po co sie dodatkowo zadreczac.
Super, ze sie znow udalo, konieczmie dawaj nam znac jak maluszek sie rozwija. No i dbaj o siebie bardzo. Kciuki zacisniete masz od nas jak w banku :-)

Takaja trzymam kciuki żeby sie wszystko udało.

Dziewczyny mam głupie pytanie. Czy Wy wspolzyjecie w prezerwatywie? Czytałam ze sperma zawiera jakieś substancje które mogą wywołać poród.

Takaja - no to gratuluje!
Fantastycznie, że tak szybko się udało!!!
Pisz koniecznie co u Was :) Oszczędzaj się, leż, odpoczywaj... :) Jeszcze trochę i będziemy się spotykać na spacerki!
Ale super super super! Na prawdę bardzo się cieszę !!! Na kiedy termin?! I jak się czujesz? Pracujesz, czy odpoczywasz w domku?

Luna :) aż mi się łezka kręci w oku ze wzruszenia... żałuje, że dopiero teraz zebrałam się w sobie i zajrzałam do Was. Suwaczek prawie aktualny, no może ze 3 dni do tyłu pokazuje ;) a ja przerażona ze strachu... słyszałam już serduszko ale dopóty dopóki nie zaczniemy spokojnie II trymestru to chyba nie dam rady odetchnąć... we wtorek mam kolejną wizytę więc kciuki są wręcz na wagę złota hehe

Takaja_84 - jak się czujesz?!
I..... czy Twój suwaczek jest aktualny?! Można gratulować i trzymać kciuki? :)

Inne tematy z forum

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...