Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *19*

Rozpakowane:

*MARZEC*
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena (1450g) i Julka (1800g) - Zaspa - CC

*KWIECIEŃ*
15.04 (01.05) magda30 - Synek Oskarek (3360g, 54cm) - Zaspa - CC
23.04 (01.05) katelajda - Synek Fabianek (3880g, 56cm) - Zaspa - SN
29.04 (04.05) devil83 - Córeczka Zuzanka (3520g, 55cm) - Zaspa - SN

*MAJ*
02.05 (05.05) trzydziestka - Córeczka Lenka (3360g, 54cm) - Redłowo - SN

Dwupaki:

*MAJ*
02.05 mila
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga - Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/Redłowo
31.05 Witch_B - Synek Mateusz - Wojewódzki/Kliniczna

*CZERWIEC*
02.06 Luna- Synek - Zaspa
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon - Kliniczna
20.06 pirat - Córeczka - Wejherowo
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 GosiekG - córeczka
25.06 kkasita - córeczka - Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
26.06 styczniówka - Synek
27.06 Bozena19 -Synek - Wejherowo
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-18-t538935,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *19*

Enjoy GRATULACJE!!!! Super ze Mikołaj juz poza brzuszkiem :

Ja powoli wracam do żywych.... Od środy miałam mega migrenę myślałam, ze mi głowa wybuchnie i oko wyskoczy taki ból :( nalykalam sie apapu i teraz mam wyrzuty sumienia :/ ale te tabletki i tak nie pomagały jakoś bardzo może troszkę ulżyło ale i tak było kiepsko. Mam nadzieję, że juz mnie coś takiego nigdy nie dopadnie.

Kamiku super Twoja sesja pokoik Hubcia Cię zdradził :)

Ja tez ciagle sobie obiecuje ze zabiorę sie w końcu za pranie, wyprawkę, pakowanie torby ale ciagle coś innego wychodzi teraz sobie dałam terin ze fo 35 góra 36 tc muszę to wszystko ogarnąć.
W ogóle ostatnio strasznie mi sie dłuży, a juz bym chciała polowe czerwca :)

albo ten, tylko dużo droższy...:

http://www.selene.pl/produkt/1/materace-dzieciece-baby-s-best--60-120
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

co sądzicie o materacu do łóżeczka z jyska: http://jysk.pl/sypialnia/materace/materace-dla-dzieci/materac-60x120-gold-f85-wellpur-0.

Temat ogólnie to ciężki, trudno się zdecydować na coś.

Rija a skąd zamawiałaś meble?
Nasze szły ponad 10 tygodni albo i nawet lepiej, co się nawkurzałam to moje - ale ważne że przyszły w końcu i są fajnej jakości bo zamawialiśmy je w ciemno :)

Ja dzis od rana nie miałam netu - mogłabym normalnie monitorować ruch sieci ;)

Może dziś się zbiorę za zrobienie zdjęć pokoju :)

Dziś mnie wszystko łupie, chce mi się spać okrutnie, ogarnia mnie do tego lekka nuda no i ogólnie nie wiem co z sobą dziś zrobić :(

Czy któraś z Was ma książkę pierwszy rok życia dziecka? bo zastanawiam się czy warto ją zakupić.

Swoją drogą czytanie ksiażek w ciąży mi wybitnie nie leży, jak wcześniej mogłam je pochłaniać w super szybkim tempie, tak w ciąży czytam po 10x jedno zdanie :P po czym zachciewa mi się spać :)

ja łykam euthyrox od początku ciąży, szczęśliwie najniższą dawkę. Z dostępnością nie ma problemy, kupuje w różnych aptekach.

Witch, dziekuje za info. Moj maz wlasnie wrocil do domu z lekiem :) Jak to sie mowi 'najciemniej jest pod latarnia' i kupil go w aptece w naszej wiosce :D Dostalam najmniejsza dawke, tj. 25. Mam nadzieje, ze po ciazy hormony wroca mi do normy i nie bede musiala brac juz tych lekow.

P.S. Dziekuje bardzo :)

kamiku, ja biorę euthyrox i jeszcze nigdy nie miałam z nim problemów!! to bardzo popularny lek więc się dziwię :-) ostatnio kupowałam wieczorem przy dworcu w gdańsku. A jaką dostałaś dawkę?
(PS. Wasza sesja jest cudna, Ty śliczna, a poikoik przesłodki)

Umkło mi to pytanie:p
Z tego co widziałam to babeczki dostawały buteleczki z NAN1 :)

dziewczyny jakie mleko modyfikowane (firma, rodzaj) podają na zaspie, jeśli nie karmi się piersią lub dokarmia mm.

dzięki za odp !

Enjoy, gratuacje i wszystkiego dobrego dla Ciebie i Mikolaja :)

Czerwcowa, tez polecam fotoinlove. Nie mamy jeszcze wszystkich zdjec, ale te ktore juz dostalismy wyszly calkiem fajnie; przynajmniej my jestesmy zadowoleni :) A jak juz Hubek na swiecie bedzie, planujemy sesje noworodkowa, uwazam, ze to cudna pamiatka.

Dziewczyny, takie jeszcze pytanie.. czy ktoras z Was 'nabawila sie' niedoczynnosci tarczycy w ciazy? Mnie to cholerstwo dopadlo na sam koniec, - dowiedzialam sie podczas ostatniej wizyty i w zwiazku z tym musze brac Euthyrox.. :( Niestety juz w kilku aptekach powiedzieli mi, ze nie maja tego leku i ze nie ma go obecnie w hurtowniach.. Moze ktoras z Was kupowala go ostatnio?

dobry :) ale mi się chce dziś spać ;) oglądałam wczoraj fotki na fotoinlove i moze na sesję z maluchem się zdecydujemy, ale na ciążową to nie, wygladam jak pasztet ;) jednak lepiej się nie pokazywać hihihi, chyba ze takie domowe, mąż zrobi... ale on też niezbyt uzdolniony zdjęciowio jest, chyba ze na samowyzwalacz zrobie sobie sama ;;) ale to po fryzjerze w poniedziałek :-)

"Fajnie jest mieć pierwsze dziecko, bo wtedy wszystko kupuje się nowe ;)"
a to niezupelnie ;) my mamy malutko nowych rzeczy .... większość od moich szwagierek i jakieś prezenty, ktore mi się niekoniecznie podobają, a szkoda wywalić ;) właśnie w piatek mąż przyniosł kolejne siaty ubranek od kolegi z pracy i dziś od rana znowu pranie, chociaż nic nie chce schnąć, taka pogoda ;p

też mam jakies wahania nastroju ostatnio, wczoraj to co chwila ryczałam i się wściekałam .... dziś jeszcze nie wiem ;) na dodatek po ostatnim dentyście nadal leczę dziąsło, afty mi wylazły, piecze mnie to draństwo, smaruję, płuczę i jeszcze tak z tydzień co najmniej będzie, a niech to szlag .....

Hejka,

Czytam Was, czytam, a jakoś mało kiedy coś napiszę. W tej ciąży odrzuca mnie od netu i chyba wolę poczytać, bo później będzie tego czasu mniej.

Widzę, że wszystkie borykamy się z podobnymi problemami ;) Mnie ostatnio do białej gorączki doprowadziło czekanie na meble - ponad 8 tygodni od zamówienia ;/ Ale w końcu są. Tylko trzeba je poskładać ;)

Jako że jest to moja druga ciąża kompletnie nie stresuję się robieniem wyprawki - wręcz przeciwnie. Nie mam nic popranego dla dziecka, o torbie do szpitala nie wspomnę. Niby wszystko mam (no może jeszcze jedna koszula by się przydała i laktator), ale porozrzucane to jest po całym domu. Pełen luz.
Fajnie jest mieć pierwsze dziecko, bo wtedy wszystko kupuje się nowe ;) Z kolejnym dzieckiem nie ma takiego szaleństwa - dużo ciuchów zostaje, łóżeczko zazwyczaj już jest. Najwyżej trzeba zrobić jakieś przemeblowanie.

Obecna ciąża jest u mnie książkowa. Wszystko, co miało mnie chyba dopaść, dopadło. Teraz na ostatnich nogach ledwo funkcjonuję. W nocy nie mogę spać. Łydki bolą. A wyjście nawet na plac zabaw z dwulatką to jak wchodzenie na ośmiotysięcznik.

Dotykałyście sprawę szczepień. Pierwszą córkę szczepiliśmy 6w1 plus ospa,rota, meningo i pneumo. U nas wyszło na plus, bo kiedy parę razy wszyscy obok łącznie z nami polegli na rotawirusach, dziecko przeszło je bez antybiotyków i szpitali, choć łatwo nie było.
W każdym razie nam się szczepienia sprawdziły. I w drugie też zainwestujemy.
Objawów poszczepiennych nie było - może trochę po ospie była bardziej rozdrażniona i gorączkowała, ale było to połączone z ząbkowaniem, więc do końca nie wiemy, co tak naprawdę było powodem takiego stanu.

Fajnie, że zaczynacie się rozpakowywać ;) Dobrze mają te, które wiedzą w jaki sposób będą rodziły. U mnie to zagadka, bo pierwsza ciąża było to zaplanowane cc (z powodu ułożenia dziecka) a drugi poród może być i cc i sn. Wszystko zależy od początku porodu. Ale wkurza ta niepewność, bo nie wiem, co i jak mam sobie w głowie poukładać. Może być tak, że lekarz w szpitalu zadecyduje, że skoro pierwsza była cc, jestem starą babą z wadą wzroku, to wykonywać będą cesarkę. Ale mogą mnie też pozmuszać do rodzenia siłami natury. A ja już na samą myśl o tym, nie mam sił na parcia.

Ściskam wszystkie i życzę szybkich porodów, a tym, które urodziły, żebyście nie miały dzieci z kolkami ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

czerwcowa - sesja trwała ok 1,5h, jeśli chodzi o cenę to najlepiej do nich napisz, mieli ostatnio groupona więc może da się coś wynegocjować.
My na pewno będziemy robili noworodkową :) Zdjęcia maluchów wg mnie są powalające... Ja w ogóle uwielbiam zdjęcia i uważam, że to cudowna pamiątka.

Gosiek - jeśli chodzi o babyshower to mi chciała zrobić przyjaciółka, ale ze względu na to, że leżę, były święta, moje urodziny, nie wiadomo było kiedy pójdę do szpitala, to odpuściłyśmy ;)

Witam sie deszczowo.
Gratki dla kolejnych mamusiek.
U nas jak na razie ok w porownaniu do starszego syna Oski jest całkiem inny nie zapeszajac ładnie je i śpi oby tak dalej.
Nie moge sie na niego napatrzec z dnia na dzien jest coraz fajniejsze pulpecik sie robi a wczoraj odkrył jaz z brzuszka na plecy sie fiknać bo musimy go kłaść na brzuszku i nie za bardzo mu sie to podoba a we wtorek bedzie miał dopiero 4 tyg.mały bystrzacha.
Trzymam kciuki za kolejne mamuśki gotowe do rozpakowania.
POZDROWIONKA

enjoy gratulacje :) i fajnie, ze obyło się bez masażu :) ciesz się ;) no i daj znać jak się ogarniesz jak Maleństwo :)

hehe adrienne szybko ci się przypomniało :P

Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych !!! Ale macie fajnie :) Ja już nie mogę się doczekać. Ogólnie nie czuję się źle, ale mam zerwane ścięgno w stopie i stopa mi strasznie puchnie i boli, a dodatkowo dziś się potknęłam i wywróciłam na trawnik. No i kolano stłuczone. Ledwo chodzę.

A dolegliwości typowo ciążowe ustąpiły. Gorzej czułam się w poprzedniej ciąży.

I doszłam do wniosku, że fajnie będzie jak wymienimy okna i pomalujemy ściany, rychło w czas :)

Dziewczyny czy Wy planujecie zrobic baby shower? Dzisiaj zapytała mnie o to przyjaciółka - kiedy planuje zrobic. Ja zdziwilam sie bo w ogóle tego nie planowalam :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Enjoy ja również składam Ci serdeczne gratulacje :)))

Kkasita dopiero zaczynam z facebookiem, więc jak tylko tam się więcej zadzieje to podeślę namiary.

Aga M. - w sprawie sesji kontaktujcie się ze mną pod adresem fotokropka@op.pl

Póki co sesje u mnie są nieodpłatne, także zachęcam i zapraszam.

Sesje w domu też mają swój urok, można poczuć się swobodniej i trochę poszaleć, a w plenerze różnie z tym bywa. Właśnie rozmawiałam z mężem jeśli nie zdążymy na sesję brzuszkową co jest bardzo prawdopodobne, to zdecydujemy się na sesję noworodkową, zadeklarował, że nawet pozwoli zrobić sobie zdjęcie;) i wykona mi sesję z brzuszkiem hehe już to widzę, 15 minut zajmuje jemu wyliczenie kąta wbicia gwoździa, a co dopiero zrobienie ładnego zdjęcia:D

dziękuję za linki.

Luna- zdecydowanie zdjęcia tego fotografa robią wrażenie, ile płaciłaś za sesję? ile czasu trwała? Trochę długo z tym zwlekałam, ale teraz stwierdziłam, że nie mam żadnego fajnego zdjęcia z czasu ciąży, a kto wie czy kiedykolwiek na drugą się zdecyduje. Tylko kiedy ja urodzę;D

Inne tematy z forum

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (65 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Sposób na kołtuny u dziecka. Polecam (19 odpowiedzi)

Witam Ostatnio miałam straszny problem z moją 2,5 latką, ponieważ zrobił jej się z tyłu główki...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...