Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *19*

Rozpakowane:

*MARZEC*
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena (1450g) i Julka (1800g) - Zaspa - CC

*KWIECIEŃ*
15.04 (01.05) magda30 - Synek Oskarek (3360g, 54cm) - Zaspa - CC
23.04 (01.05) katelajda - Synek Fabianek (3880g, 56cm) - Zaspa - SN
29.04 (04.05) devil83 - Córeczka Zuzanka (3520g, 55cm) - Zaspa - SN

*MAJ*
02.05 (05.05) trzydziestka - Córeczka Lenka (3360g, 54cm) - Redłowo - SN

Dwupaki:

*MAJ*
02.05 mila
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga - Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/Redłowo
31.05 Witch_B - Synek Mateusz - Wojewódzki/Kliniczna

*CZERWIEC*
02.06 Luna- Synek - Zaspa
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon - Kliniczna
20.06 pirat - Córeczka - Wejherowo
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 GosiekG - córeczka
25.06 kkasita - córeczka - Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
26.06 styczniówka - Synek
27.06 Bozena19 -Synek - Wejherowo
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-18-t538935,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *19*

Ja mam klucia głownie...
Ale po wczorajszym badaniu wiem, ze wsio zamknięte jest.

Bożena - bardzo ładne zdjęcie :D że też dajesz rade schylać się tak nisko do małych modelek ;P

dziewczyny, czy Wy też czujecie jak Wam dziecko napiera? Ja mam wrażenie, że za chwilę mi mój Gabriel wyskoczy ;P wiem, że jest to nie możliwe... ale boli mnie krocze i te kłucia...

Bożena ja bardzo chętnie bym sie skusila na sesje noworodkowa ale wtedy to akurat będziemy pewnie razem po porodzie ;))

Dzisiaj zastanawiałam sie nad sesja brzuszkowa i coraz bardziej sie przekonuje ze bym chciała :)

Witch..na mnie też tak mąż krzyczał, dopóki mu nie wygarnęłam że tak samo szkodzi jak chemikalia, którymi sprzątam łazienkę...więc skoro szkodzi ja się nie dotykam do wc :P i że to on musi sprzątać za każdym razem....jak to facet....szybko sobie odpuścił:):)

Bozena19, sliczne zdjęcie :-)

Kkasita, pewnie wysiedzisz, tylko nie pij za dużo przed ;) ewentualnie opracuj drogę do Wc ;);) koncert fajna sprawa :)
ja się nie piszę na żadne wylażenie juz, nieee mam siły, po dzisiejszym drałowaniu po szpitalach, lekarzach, wizycie u mamusi i zakupach w lidlu, mało co na zawal nie padlam ;P

na poniedziałek zapisalam sie do fryzjera :) i tak się zastanawiam, czy usiedzę z farbą :P a mąz na mnie krzyczy że w ciązy nie woooolno!!!!
ale niech sam sobie chodzi z siwulcami i odrostami na 5 cm ;)

witch_B faktycznie fajny ten szlafroczek:):) ja muszę wreszcie sobie coś kupić do porodu, bo jeszcze nic nie mam:/ na poród wezmę na pewno starą koszulę, żebym mogła ją potem wyrzucić, ale już po porodzie przydałoby się poczuć o wiele lepiej w czymś nowym:):)

Ehh bieganie za 4 latkiem szalejącym na rowerze to już nie dla mnie :/ chodze jak kaleka, wszystko mnie kłuje, uciska, brzuch się napina, mala kopie jak chodzę..ehhh, najgorsze, że mąż wraca późno z pracy a szkoda mi siedzieć z synkiem w domu jak jest ciepło. Ciekawe tylko, czy wysiedzę jutro na koncercie do końca.

Nasz maluszek ma w 1 dniu 34 tygodnia 2310 g więc chyba nie ma co panikować :)

Ostatnio położna ze SR powiedziała, że szpitalny rekord w Wejherowie to noworodek o wadze 7 kg - CC i 5 kg - SN.

Trzydziestka, może Ty się skusisz i skorzystasz z zaproszenia na sesję noworodkową (nieodpłatną). Idealny wiek do zdjęć to 5-14 dni :) Na zachętę wrzucam zdjęcie z ostatniej sesji niemowlęcej:)

image

jakby ktoś nie miał jeszcze szlafroczka to w tchibo jest fajny ;)
http://www.tchibo.pl/otulajacy-szlafrok-p400041723.html

bry :) i ja witam po 2 dniach .. a tu już nowy wątek ;)

u nas tak w skrócie z nowości to byliśmy prywatnie na usg (takim lepszym niz u nas w przychodni na NFZ), Mateusz ma wszystko na miejscu,włącznie z jajkami, co mnie cieszy że się jednak potwierdzilo, bo ostatnimi czasy się chowal i nie było widać ;) i w 36 tyg. waży 2900, co statystycznie daje ok 3,5 kg do porodu, ale wiadomo jak to jest ze statystykami ;)

wyniki krwi i moczu i ciśnienia mam ok, chociaż się czuję jakby się po mnie walec drogowy przejechał, we łbie mi się kręci, kręgosłup zaczyna mocno boleć, a w pęcherz jakby mnie kto szpillki wbijal, ostatnio coraz mocniej się brzuchol napina ;)

i w wojewódzkim byłam, mam sie zglosić w czwartek ze skierowaniem od gina na cc i będą mnie zapisywać na 39-ty tydzień ... a....... to juz tuż tuż :)

delfinki mu puszczalam, ale dopiero jak wyłączyłam to się zaczął kręcić ;) a to mu puszczę jeszcze raz ;) hihihi

no dokładnie zimny pot.. ja mam to samo.. ale dzisiaj jakoś wytrwałam. Badanie trwało na szczęście krótko. Sprawdzała tylko serduszko, stan wód i czy pępowiną nie jest owinięty na moją prośbę..

Laguna- a myślałam, że tylko ja taka słaba jestem:), oczywiście za każdym razem leżę cicho i nic nie mówię, staram się wytrwać do końca usg, żeby lekarka dokładnie sprawdziła małą, ale jak już zaczynam się wiercić, zmienia mi się oddech i przybieram dziwne kolory, łącznie z tym, ze zalewa mnie na końcu zimny pot i tak kończy się badanie.

Luna- ja nastawiam się na pościel kieczmerskiego, jakoś tak mnie kusi:)

Luna no nie dowiedziałam, powiedziała, że to nic złego. Tylko tyle, że nie powinnam chodzić głodna. Czasami się zdarza, że jestem głodna.. no to chyba normalne.. Ale nie trwa to długo :) zapewniam :) Na następną wizytę mam powtórzyć oczywiście mocz jeszcze raz..

czerwcowa ja na ostatnim usg też zasłabłam.. to dlatego, że macica uciska i tlen nie dopływa :) w poprzedniej ciąży jak chodziłam do dentysty to Pani dentystka musiała mi na siedząco leczyć zęby. Jak tylko fotel położyła to odjeżdżałam :)

Luna - rozmawiałam z babka od producenta to powiedziała ze nie maja certyfikatów dla materaca ale składowe materaca maja atesty a jesli chodzi o gwarancje to mozna je reklamować z rekojmi a tak jakiejś standardowej gwarancji nie maja.

justyna- ja ostatniej wagi maluszka nie pamiętam, nie będę zmyślać cyferek, ale zapamiętałam tyle, że docelowo będzie około 2,5kg. Ja od 32 tygodnia na każdym usg mam pełno atrakcji, robi mi się słabo, tracę oddech itd. także o konkrety lepiej mnie nie pytać:). 20 maja mam kolejną wizytę tak jak Ty to poproszę o podanie wagi, zapiszę to sobie na kartce, żeby nie zapomnieć jak znowu zrobi mi się słabo.

Luna- trzymam kciuki.

Mnie za to rozkłada jakieś przeziębienie, katar mnie dosłownie zalewa, oczy szklane. Obym tylko gorączki nie dostała.

Aga M a czy są tez w wersji 120x60 bo nie widziałam na stronie

hope - to nie tylko moje dziecie jest klopsem ;)
mamy podobne wagi hihi :)

Do szpitala mamy jechać koło 20, mam nadzieje, ze mnie tam nie zostawią ;) Torby nie ruszyłam oczywiście :P

Gosiek - jak mają długą gwarancję to ja bym wzięła, a jak krótką to wolałabym dołożyć do znanej firmy z długą gwarancją ;)

Hevea lateks-kokos kosztuje 230 zł (10 lat gwarancji)

danpol latex kokos 199zł (nie wiem ile mają gwarancji,ale jest trochę opinii)

kokos pianka lateks mamy taki

http://babynet.pl/materacyk-fiki-miki-materac-latekspiankakokos-prestige-line-14070cm-p-6234.html

Luna ma wizyte wieczorem:)

Ewwa - super :)))))

Luna - materac 120x60 kosztuje 170 zł lateks i kokos.
W Tygrysku jeszcze widziałam pianke kokos i mate lateksowa z tej samej firmy ( babka mowila ze to jest u nich hit hitow- i ze ostatnio barfzo duzo materacy tej firmy sie u nich sprzedaje) i kosztuje jesli dobrze pamietam ok 150 zł. Wiem ze to jakaś Polska firma ale nic wiecej.

A mi nadal odchodzi czop juz 3 dzień i nic.
Ewwa zazdroszczę wagi malucha moja mała w 37 tc ważyła ok.3460 boje się co będzie przy porodzie.

Luna a Ty już po wizycie czy jeszcze przed?

Inne tematy z forum

Drinki (41 odpowiedzi)

Dziewczyny robię w piątek imprezkę i znacie fajne przepisy na drinki? Wiem że jest masa stron...

nnt. Wymiana drzwi - jaką firmę z Gdańska polecacie? (20 odpowiedzi)

Zastanawiamy się nad wymianą drzwi do mieszkania. Czy możecie polecić jakąś firmę z...

Kiedy przekłuwałyście córkom uszka ??? (153 odpowiedzi)

Chodzi mi o wiek maluchów. Widziałam różne opinie, że lepiej do roku, inny, że na rok, a jeszcze...