Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *19*

Rozpakowane:

*MARZEC*
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena (1450g) i Julka (1800g) - Zaspa - CC

*KWIECIEŃ*
15.04 (01.05) magda30 - Synek Oskarek (3360g, 54cm) - Zaspa - CC
23.04 (01.05) katelajda - Synek Fabianek (3880g, 56cm) - Zaspa - SN
29.04 (04.05) devil83 - Córeczka Zuzanka (3520g, 55cm) - Zaspa - SN

*MAJ*
02.05 (05.05) trzydziestka - Córeczka Lenka (3360g, 54cm) - Redłowo - SN

Dwupaki:

*MAJ*
02.05 mila
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga - Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/Redłowo
31.05 Witch_B - Synek Mateusz - Wojewódzki/Kliniczna

*CZERWIEC*
02.06 Luna- Synek - Zaspa
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon - Kliniczna
20.06 pirat - Córeczka - Wejherowo
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 GosiekG - córeczka
25.06 kkasita - córeczka - Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
26.06 styczniówka - Synek
27.06 Bozena19 -Synek - Wejherowo
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-18-t538935,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *19*

Wózek kupuję mutsy evo. Opinie ma rózne, ale to własnie ten. Na początek kupuję samą gondolę, a spacerówkę dokupię jak będzie potrzebna dopiero.
Jeszcze nie kupiłam :) Po porodzie zamierzam to zrobić, bo czeka się na ten wózek w mama i ja 3-4 dni. Więc bez sensu, żeby mi zagracał :)

ja też uważam, że parasolka to zbędny gadżet ;P i będę robiła dokładnie tak samo... tetra na budkę i wio... jak będzie bardzo ciepło to i tak nie będę wychodzić na ten żar...
ja dla starszej córki kupiłam Ziaję i jak już przeczytałam na tym blogu mogę go do kosza wywalić... mam też przywieziony rossmanowski - ale pojecią nie mam gdzie ja go wsadziłam :P
U nas chyba niespodzianki nie będzie skoro ginekolog powiedziała mi, że jądra zeszły do moszny... swoją drogą niezły numer :P

Ale popędziłyście dziewczyny :)

Jeśli chodzi o kosmetyki to ja zakupiłam do kąpieli oilatum i nie zamierzam niczym smarować "po" chyba, że bedzie mial suchą skórę. Jeśli już to planuję zakupić kosmetyki hippa.

Jeśli chodzi o krem z filtrem do buźki to zamówiłam ten:
http://www.aptekagemini.pl/pharmaceris-b-bezpieczny-krem-ochronny-spf50-do-twarzy-dla-dzieci-50ml.html
jest od pierwszych dni życia i ma dobry skład jak czytałam - na srokao jest opisany krem tej firmy na wietrzną pogodę bez filtra - porównałam skłądy i są bardzo zbliżone, a filtry ma mineralne a nie przenikające czy jakoś tak, a to ponoć dobrze...

Gosiek - nieźle... jakby nam się urodziła dziewczynka byłabym zdziwiona na maksa... Musiałabym zdjąć "Jasia" ze ściany :P
i jakoś przerobic go na Zosię ;)
Jeśli chodzi o pomyłki to ponoć czasem dziewczynki mają przerośnięte/opuchnięte wargi, które mogą wskazywac na chłopca jak ktoś ma słaby sprzęt czy niewprawne oko :P

Parasolki do wózka nie kupujemy, mamy wózek z materiałów z filtrami UV50, w spacerówce zaciąga się cała buda na malucha ,a w gondoli najwyżej zarzucę pieluszkę :) wydaje mi się parasolka zbędnym gadżetem.

ewwa - przez Ciebie pizza hut będzie chyba pierwszym miejscem, które odwiedzę po porodzie :P

co myślicie o tej sukience, żeby użyć ją jako piżamy do karmienia?:)

https://www.tchibo.pl/sukienka-z-zakladanym-dekoltem-p400021577.html

czy ten skład nie będzie przeszkadzał maluszkowi:
100% poliester, podszewka: okolice tułowia - 100% bawełna, halka - 100% poliester

Ewwa a jaki mutsy kupiłas?

ja nie kupuję.. jestem mocno nastawiona na to, że będę tylko karmić piersią. Jakoś nie słyszałam o przypadku, że nagle mleka może nie być przez cały dzień..
rozstawać się z małym też nie zamierzam. Ale jeśli ktoś musi to może lepiej ściągnąć i zamrozić niż dawać mieszankę?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czerwcowa ja kupię mm na wszelki wypadek - jakieś małe opakowanie, awaryjnie zeby w razie co nie leciec po nie w nocy. Rozmawiałam ze znajoma i ona powiedziała ze to faktycznie dobry pomysł bo ona tak miała i cieszyła sie ze miała kupione :)

Krem z filtrem dla noworodka mi odradzono. Mam zakrywać budkę pieluszką i ustawiać wózek w cieniu. Podobno przyda się jak dziecko będzie większe, także wstrzymałam się z zakupem.

Za to chętnie poczytam o parasolkach, sama się nad nią zastanawiam.

Więc może będę miała synka :), mi wszyscy poza lekarzami mówią, że będzie chłopiec:) Niespodzianki jednak się zdarzają.

Co do zapasów, to ja zamroziłam już porcje pomidorówki, gulaszu mięsnego, potrawkę z mięsem i warzywami, w weekend zrobię właśnie jakieś mini klopsik w sosie do kaszy. Wszystko co można szybko rozmrozić i się posilić :). W głębi duszy liczę na to, że urodzi mi się podręcznikowy aniołek, który będzie jadł i ładnie spał, a ja będę miała sporo wolnego czasu.

Mi brzuch opadł jakieś dwa dni temu, sama to poczułam dzięki uciskowi nóg podczas siedzenia, ogólnie brzucha nie miałam w ciąży wysoko, a teraz jest już nisko, nie wiem tylko, czy jeszcze niżej nie zejdzie.

Mi też udzielił się syndrom wicia gniazda od wczoraj kręcę się po domu i przekładam rzeczy, co oczywiście nazywam sprzątaniem :) Pojawiło się przy tym lekkie przerażenie, że jeszcze wszystko nie gotowe, chciałam wyprać dzisiaj pościel dla maluszka, a za oknem deszcz...

Zdecydowałam się w końcu na pościel, wybraliśmy jednak model łączka w kolorze żółtym i okazało się to dobrym wyborem, całe moje zoo tzn. pszczoły, owce i inne zwierzaki uda mi się połączyć w jedną całość.

Dziewczyny kupujecie mleko modyfikowane na tzw. wszelki wypadek? Dwie koleżanki mi to poradziły, bo podobno mogą zdarzać się sytuacje, że pokarm znika na dzień, albo na tzw. wyjścia gdy nie można karmić.

A drugie pytanie, czy jakaś szczupła przyszła mama znalazła gdzieś stanik do karmienia w obwodzie 60 i miała okazję go przymierzyć? Niestety staniki alles z obwodem 65 są dla mnie dużo za szerokie i nie ma sensu kupować takiego stanika do karmienia, także w najgorszym wypadku kupię jakiś sportowy na pierwsze dni,a później dopasuję coś z innej bielizny z odpinanymi ramiączkami, choć nie wiem czy to dobry pomysł.

aż zerknęłam na nasze zdjęcie z usg gdzie widać siusiaka dla pewności.. :)

parasolkę dostałam gratis do torby którą zamawiałam do wózka.. dla mnie to rzecz niezbędna..

Gosiek, my nie, przynajmniej na ten moment nie widze potrzeby.

U nas raczej nie powinno być pomyłki, bo dziewczynkę widziało chyba z 5 lekarzy i każdy mówił o tym niezależnie :)

Chyba kupię parasolkę do wózka, ale na pewno nie oryginalną, bo do mutsy kosztuje majątek :P (jak na parasolkę oczywiście)

No nie powiem, trochę sie zdziwilam :) ciocia jak odebrała telefon od kuzyna to aż usiadła z wrażenia :))) kurcze mam nadzieje ze u nas takiej pomyłki nie będzie zwłaszcza ze nie zastanawialiśmy sie nad imieniem dla chłopca i 3/4 rzeczy mam różowych ;)

Kupujecie parasolki do wózków?

Uasiaa, no wlasnie w ta druga sa ponoc mniej prawdopodobne.. bo siusiaka mozna jeszcze z pepowina pomylic, a jak juz widac, ze dziewczynka, to skad u nij nagle ptaszek..? :))))

Ja z kolei slyszalam o pomylce w druga strone - miala byc dziewczynka, urodzil sie chlopiec :))
Troche mnie dziwia takie historie, bo przeciez w obecnych czasach sprzet do usg jest bardzo wysokiej klasy plus jesli lekarz zna sie dobrze na swojej pracy, to nie widze mozliwosci pomylki.. no chyba, ze ktoras z tych dwoch rzeczy zawodzi, albo malenstwo nie jest skore do prezentacji.. ale wtedy, to chyba lekarz nie powinien zgadywac, czy sie domyslac, a najzwyczajniej w swiecie powiedziec, ze nie jest w stanie dac 100% odpowiedzi..
My ewidentnie widzielismy klejnoty synka i to nie raz, takze nie widze tu szans na niespodzianke :))

Mam nadzieję, że u nas takiej niespodzianki nie będzie. Myślałam, że jak są pomyłki to raczej w drugą stronę...

Taka technika...usg 3d/ 4d...i takie pomylki sie zdarzaja..:-)
ja tam dziekuje za takie niespodzianki:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

O ja! Ale pomyłka!!!

żartujesz.. weź nie strasz..

a nie widzieli siusiaka na usg?? my widzieliśmy więc mam nadzieję, że żadnej niespodzianki nie będzie..

wystawiać na słonko nie wolno pod żadnym pozorem. Ale wiadomo, że wysmarować malucha trzeba

Dzieki dziewczyny za informacje o kosmetykach hipp :)
Wlasnie tez zasaranawialam sie bo był tez hipp z filtrem 50 ale nie było napisane od jakiego okresu. Znajoma stosuje u miesięcznej córeczki i mówi ze jest ok.
Położna mowila nam ze mamy stosowac krem z filtrem 50 na wszystkie wystawione na słońce fragmenty skory ( buzia, rączki) tyle ze wlasnie nie wiem jaki krem z filtrem kupić :-/.

Wlasnie dostałam informacje ze moja kuzynka urodziła. Cała ciążę mówili jej ze będzie drugi chłopiec. Nawet wczoraj w szpitalu mówili jej ze chłopak a urodziła dzisiaj dziewczynkę, niezle co? :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...

rozedma płuc, i co dalej? (5 odpowiedzi)

Dziewczyny,moja najlepsza przyjaciółka zadzwoniła dzisiaj do mnie z informacją,że zdiagnozowano u...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...