Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *19*

Rozpakowane:

*MARZEC*
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena (1450g) i Julka (1800g) - Zaspa - CC

*KWIECIEŃ*
15.04 (01.05) magda30 - Synek Oskarek (3360g, 54cm) - Zaspa - CC
23.04 (01.05) katelajda - Synek Fabianek (3880g, 56cm) - Zaspa - SN
29.04 (04.05) devil83 - Córeczka Zuzanka (3520g, 55cm) - Zaspa - SN

*MAJ*
02.05 (05.05) trzydziestka - Córeczka Lenka (3360g, 54cm) - Redłowo - SN

Dwupaki:

*MAJ*
02.05 mila
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga - Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/Redłowo
31.05 Witch_B - Synek Mateusz - Wojewódzki/Kliniczna

*CZERWIEC*
02.06 Luna- Synek - Zaspa
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon - Kliniczna
20.06 pirat - Córeczka - Wejherowo
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 GosiekG - córeczka
25.06 kkasita - córeczka - Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
26.06 styczniówka - Synek
27.06 Bozena19 -Synek - Wejherowo
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-18-t538935,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *19*

Laguna mam nadzieję, że po dzisiejszym spaniu jutro zabiorę się w końcu za porządki ;) Mój mąż mówi, że na porodówkę mam jechać dopiero w przyszłym tygodniu, bo w tym to nikomu nie pasuje, więc mam nadzieję, że zdążę posprzątać ;)

Laguna, u mnie podobnie, nastrój do kitu, dzień bez płaczu to dzień stracony, ogólnie kaszana. I perspektywa czekania jeszcze ponad miesiąc na porod nie pomaga....

Usiaa śmiać mi się chce bo pisałaś, że synek pojechał i bierzesz się za porządki :D

Ale bardzo dobrze! odpoczywaj. Ja Wam powiem, że mi jakoś syndrom "wicia gniazda" przeszedł. Nie chce mi się sprzątać, gotować prać. Ja dzisiaj też najchętniej bym przespała cały dzień. Może to ta pogoda?? Może to już nasze zmęczenie?? Sama nie wiem.
Ja mam jeszcze 1,5 miesiąca. Zazdroszczę mamom, które już urodziły i tym które zbliżają się do porodu. Ja jeszcze muszę tyle czekać.. wiem, że Wy też swoje wyczekałyście :) ale za chwilkę będziecie już po wszystkim.. a ja dopiero koniec czerwca..

A co do baby bluesa to wygląda to tak, że to po prostu trzeba wypłakać. Ja z pierwszą córą wyłam już w szpitalu. A z drugą jakoś nie pamiętam żebym miała. Ciekawe jak będzie z Frankiem. Póki co to teraz mój stan psychiczny jest średni. Właściwie od kilku dni mam ochotę ciągle płakać i bardzo szybko się denerwuje..

Luna, mame mam do srody, ale pozniej maz bierze wolne na jakis tydzien, bo teraz poszedl jeszcze do srody.

A starszy narazie super reaguje na brata, mowi, ze go kocha, przychodzi poglaskac, dac buziaka, no ale wlasnie mama jest, ktora nim sie zajmuje, przez weekend maz zabawial. Tak naprawde okaze sie jak zostane sama z dwojka.

Moonika, no pewnie :-)

Moonika pewnie, że urodzisz :) W końcu ile można w tym brzuchu siedzieć ;)

Styczniowka,trzymam kciuki, żeby usg pokazało, że ładnie synek urósł!

Usiaa, korzystaj póki możesz! Akumulatory naładuj :) drzemka w ciągu dnia to prawdziwy luksus:)

A ja po wizycie na izbie przyjęć w redłowie-cieszę się, bo puścili mnie do domu:) zrobili ktg, zbadali na fotelu i usg (mam 1palec rozwarcia:D), tętno maluszka, przeplywy, łożysko w porządku i mam czekać do środy-jeśli nie urodzę do tego czasu, to mnie kładą na patologię.Ale do środy przecież już urodzę, prawda?;)
a byłam miło zaskoczona-na ip nikogo nie było, od razu mnie przyjęli, podlączyli pod ktg,po ktg od razu badanie przez lekarza...zero czekania, bardzo miło, no pozytywny szok:)

A ja dzisiaj cały dzień bym spała. Położyłam się na krótką drzemkę, a przespałam prawie 3h, gdyby mąż nie wrócił z pracy pewnie bym spała dalej... Chyba organizm postanowił odrobić braki w spaniu i dodatkowo wyspać się na zapas ;)

Luna - pokoik przepiękny. Nie mogłam się napatrzyć. Najbardziej ta lampka mi się podoba :)

Ja chyba muszę zacząć prać ciuszki i powoli pakować torbę, ale mi się nie chce. No i muszę pojechać do kuzynki po kołyskę. Narazie synek śpi jeszcze w szczebelkowym łóżeczku, a miejsca nie mam za dużo. A kołyska mniejsza to się zmieści. Zaczynam się stresować.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Luna pokoik cudny :) baaaardzo mi sie podoba.

Ja czekam na naklejkę a jak przyjdzie to bede myślała nad dodatkami.
Dziś pogoda trochę łaskawsza :) jutro usg i juz nie moge sie doczekać mam nadzieje ze synus urósł.

Czesc Dziewczyny-gratulacje dla mam. Co do nastroju to ja jestem mega nerwowa-i generalnie wole nie kontaktować sie ze światem-wszystko zostawiam na "po"chce już urodzić...:)

Pocahontas..z tymi nastrojami też tak mam..dzisiaj np super dzień a wczoraj miałam ochotę pogryźć moich chłopaków..dołowała mnie myśl o zbliżającym się porodzie, czy dam rade itp..

Gratulacje również ode mnie dla rozpakowanych Mamusiek :). Życzę zdrówka Wam i Dzieciaczkom.
Ach...a pokój urządzony przez Lunę - piękny, delikatny i przytulny. Wszystko gustowanie i ze smakiem dopasowane.
Ja mimo 38 tygodnia w proszku. Muszę w końcu torbę spakować i skończyć meblować pokoje. Szykuję obecnie pokój 14 -latce i Maluszkowi, który będzie dzielił pokój z rodzicami. Nie mogę się skupić na urządzaniu, co chwilę mam inne pomysły, choć nie miałam z tym cześniej problemu.
Dziewczyny, czy Wy też macie na koniec ciąży chwiejne nastroje? Ja na zmianę płaczę z byle powodu i się śmieję. Mam nadzieję, że nie dopadnie mnie baby blues.
Pozdrawiam :)

Gratulacje dla kolejnych rozpakowanych mamusiek :)

Luna -pokoik śliczny. Taki delikatny, przytulny. Masz "dryk" do aranżacji ;)

Ja wczoraj wieczorem wróciłam ze wsi od wujka. Pojechałam sama z rodzicami a mąż z synkiem zostali w domu. Trochę odpoczęłam i nabrałam sił do działania bo z dwulatkiem u boku ciężko by było.
Jednocześnie zestresowałam się że urodzę tym razem przed terminem a nic nie mam przygotowane :/ muszę się sprężyć i w ciągu 2 tyg wszystko ogarnąć na tip top.

A w środę mam wizytę u lekarza i już się nie mogę doczekać. Ciekawa jestem ile moja Zuzka już waży :)

uciekam rozwiesić kolejną partie ciuszków

miłego dnia!

dentoseptu się nie zaleca w ciąży ze względu na etanol, ale chyba jedyny dziala przeciwbolowo, wiec i tak go uzywam, nie więcej niz 3 razy dziennie, na zmianę z elugelem.... może kiedyś to się wygoi ;)

Dojechałam na moja ostatnia pizzę hut przed porodem ;) i szklankę pepsi tez...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Luna, pokoik wyszedl sliczny! i wcale nie jest mdly.. :)

Trzydziestka, tak sobie dzisiaj rano myslalam o tym co pisalas odnosnie zachowania synka i przypomnialo mi sie, ze byl kiedys odcinek chyba 'Superniani' na ten temat. Radzila pokazac starszakowi filmiki, zdjecia z okresu kiedy byl taki malutki, mial zgadnac kto jest na tych zdjeciach - odpowiedz oczywiscie byla, ze to mlodsza siostra/brat. Wtedy rodzic uswiadamial, ze nie, ze to on kiedy byl malutki, ze wtedy tez mama robila wszystko co robi teraz z siostra/bratem.
Potem trzeba bylo wyciagnac jakas rzecz starszaka z okresu niemowlecego i zapytac sie czyje to jest. I znowu odpowiedz byla podobna, ze to mlodszego rodzenstwa. I tez poprawiali, ze to jego jak byl taki malutki jak siostra/brat.
Na kazdym kroku trzeba bylo podkreslac, ze zobacz siostre/brata trzeba karmic, mama ciebie tez karmila, a teraz jesz sam, bo jestes duzy i umiesz sam, a siostra/brat nie umie. To samo odnosnie ubioru itd.. Duzo tych przykladow bylo, i pomoglo. Starszak poczul, ze to, ze jest starszy to jest super, ze jest madrzejszy, wiecej umie i w przyszlosci moze uczyc mlodsze rodzenstwo, ktore teraz nic samo nie zrobi. Moze mozna gdzies ten odcinek w internecie znalezc..?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

dziękuję raz jeszcze :)

ja właśnie się opycham czekoladą... Jakoś mnie wzięło na słodkie :)

Do tego stwierdziłam, że przydałby mi się jeszcze jeden kocyk i chodzi za mną minky :P
Ceny mają okrutne na necie i nie do końca znalazłam wzór który by mnie powalił więc stwierdziłam, że poproszę mamę o uszycie lub zaniosę do krawcowej więc mam chociaż na dziś zajęcie i będę wybierać materiały :)

Stwierdziłam, że to fajna alternatywa dla pościeli do wózka i kołyski :)

Hope i Enjoy - moje gratulacje :D

hope- gratuluję

Luna- pisałam wcześniej, że jestem Twoją fanką, także nie przeoczę niczego;) pokoik boski, jestem pod wrażeniem detali, wszystko idealnie dopasowałaś,

Na forum kilka uzdolnionych dekoratorek wnętrz. Natchniona idąc za waszym przykładem będę próbować z mojego misz maszu zrobić spójną całość, także w tym tygodniu połączę motyw misowy z owieczkami, pszczółkami, kwiatkami i motylkami, mamy w domu prawdziwe zoo:D

Brakiem eutyroxu w aptekach jestem zaskoczona, w końcu to lek nr. jeden w polsce w tej dziedzinie, ja jakiś czas temu zmieniłam na letrox, także mam nadzieję, że nie będę miała problemów z zakupem.

Witam was serdecznie:-) Luna, pokoik jest naprawde gustowny:-)
Witch- dentosept jest naprawde dobry. Sprawdz ulotke w necie.
Gratulacje dla wszystkich mamusiek, ktore juz urodzily!!! Duzo zdrowia i spokoju dla was i dzieciaczkow:-)

Inne tematy z forum

rośliny na balkon - jakie? (18 odpowiedzi)

Może pomożecie... Chcę coś posadzić na balkonie, tylko w lato tak strasznie tam praży słońce...

Imię dla chłopca: Borys, Igor, Bruno, Miłosz? (34 odpowiedzi)

Wiem że wybór imienia to kwestia gustu i zadanie dla rodziców, ale może wyrazicie swoje zdanie?...

Dobry ortodonta (39 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?