Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *19*

Rozpakowane:

*MARZEC*
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena (1450g) i Julka (1800g) - Zaspa - CC

*KWIECIEŃ*
15.04 (01.05) magda30 - Synek Oskarek (3360g, 54cm) - Zaspa - CC
23.04 (01.05) katelajda - Synek Fabianek (3880g, 56cm) - Zaspa - SN
29.04 (04.05) devil83 - Córeczka Zuzanka (3520g, 55cm) - Zaspa - SN

*MAJ*
02.05 (05.05) trzydziestka - Córeczka Lenka (3360g, 54cm) - Redłowo - SN

Dwupaki:

*MAJ*
02.05 mila
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga - Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/Redłowo
31.05 Witch_B - Synek Mateusz - Wojewódzki/Kliniczna

*CZERWIEC*
02.06 Luna- Synek - Zaspa
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon - Kliniczna
20.06 pirat - Córeczka - Wejherowo
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 GosiekG - córeczka
25.06 kkasita - córeczka - Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
26.06 styczniówka - Synek
27.06 Bozena19 -Synek - Wejherowo
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-18-t538935,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *19*

a właśnie Witch - na dziąsło spróbuj dentosept czy jakoś tak (tylko trzeba doczytać ulotkę czy można w ciąży - jest to ziołowe więc myślę, że tak, można by się spytać lekarza)
tak czy inaczej to dziaął tak, że trochę drętwieje meijsce i ulga jest natychmiastowa - ja po wyrwaniu zeba miałam kiedyś dramat, porobiły mi się afty ogólnie masakra - na ketonalu forte jechałam 24h/dobę a to pomogło momentalnie!

Gratuluje wszystkim rozpakowanym mamusiom:)

Luna pokoik rewelacyjny!

Witch spróbuj może Solcoseryl albo Elugel na dziąsło, potrafią zdziałać cuda.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

dziewczyny dziękuję Wam bardzo za tak miłe słowa :)

Gosiek - mamy pożyczoną kołyskę od siostry mojej (łóżęczko by nie weszło do sypialni) więc ze względów praktycznych przez pierwwszy okres w nocy mam plan mieć małego "pod ręką" a w dzień planuję go kłaśc u siebie w pokoju no i jak najszybciej "przerzucić" go do jego włąsnego pokoju na noc - zoabczymy ajk często będzie się budził :)

Laguna, Witch - współczuje bólu zęba/dziąsła. Ja po porodzie muszę zrobić rtg panoramiczny bo od początku ciąży jeden z zębów mnie ćmi ale na szczęście ze sporymi przerwami :)

marketa - rzeczy na ściany kupowałam przez allegro od neju i neodekor - na część rzeczy zrobiłąm sama "projekt" i robili mi ze zdjęcia bo nie mieli w "standardowej ofercie" :P

enjoy - super, że masz mamę do pomocy :) korzystaj póki możesz - a na długo przyjechała? i jak starszy brat reaguje na młodszego?

Usiaa - współczuję rozłąki, ale życzę CI by udało Ci się odpocząć "na zapas" :)

asku - nawet jak to wirus, to chyba powinno przejść do tego czasu? Może czymś się przytruł? Mam nadzieję, że mu szybko przejdzie!

luna, pokoik rewelka....

usiaa....niby cisza spokój, wszystko fajnie...a jednak tęsknota za synkiem przewyższa wszystko...

a no i oczywiście przyłączam się do gratulacji dla rozpakowanych....szybko idzie:)

mój synuś dziś pół dnia wymiotuje....martwię się strasznie, żeby tylko to nie był jakiś wirus bo za tydzień ma zabieg w szpitalu i musi być zdrów do tego czasu:/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Luna, pokoik przepięknie wygląda :):) gratki :)
wasze starania tak mnie motywują, że też chcialabym coś sama z filcu wykombinować, a tymczasem moja naklejka nawet lezy i czeka... mąz stwierdzil, że jednak trzeba pomalowac pokój, ale caly weekend przebimbany i nic do przodu sie nie ruszyło ;)

mnie dziąsło nadal napie..... po ostatniej wizycie u dentysty, tak mi je naruszyła, że juz nie wiem czym smarować,,bo ciągle boli :(:(
w garderobie troszkę ogarnęlam, poschylałam sie i brzuch mnie boli :( mam wrażenie że chata mi syfem zarasta, a ja do niczego się nie nadaję :(

aha, ale książki czytam :D tylko nie te o dzieciach :) ;) koleżanka polecila mi bardzo fajne fantasy :-)

Synek pojechał aż do Poznania, więc kawałek drogi jest... Dziadków widuje codziennie na skype więc jakiś kontakt mają. Wiadomo, że na żywo lepiej dlatego się zgodziłam na ten wyjazd, chociaż wiedziałam, że lekko nie będzie. Zwłaszcza, że tak jak moonika tęsknie nawet jak idzie z tatą na spacer ;)
Teraz jakoś trzeba przetrwać te ciężkie chwilę, bo lada moment będę miała pod dachem dwa szkraby i nie raz będę je chciała wystawić za okno ;) Od jutra zaczynam nadrabiać zaległości w sprzątaniu i czytaniu książek, później nie będzie czasu na takie przyjemność ;)

Aaa, Luna, pokoik cudny! Widac, ze duzo pracy wlozylas.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Hope, gratulacje!!! Czekamy teraz na Twoja relacje.

Moonika, trzymam teraz za Ciebie kciuki.

U nas ok, narazie sie nie przemeczam, ale maz w domu, mama jest, wiec korzystam. Czuje sie coraz lepiej, ale jak patrze w lustro to ledwo siebie poznaje taka jestem wciaz blada.
Mlody jest przekochany, tak jak i starszy brat wie do czego sluza cysie mamy, w ciagu dnia spioszek, tylko wieczory narazie ciezkie, kreci sie cos.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

haha, dziewczyny, to ja mam tak samo z moją córcią... ostatnio często bywa, że już jestem naprawdę zmęczona i marzę o chwili spokoju... a nawet jak mała z mężem wyjdą na spacer, to już za nią tęsknię... taki ze mnie świr :P

Luna! pokój Jasia jest cudny!!! brawo :)

Usiaa tak to jest z tymi dziećmi i z nami mamami. Jak mamy dzieciaki przy sobie to czasami chciałybyśmy się ich chociaż na chwilkę pozbyć. Ale jak już je oddamy to niemalże od razu za nimi tęsknimy. Mój mąż mówi, że niepoważna jestem :)
Wiecie my mamy 7 latkę i 4 latkę i czasami naprawdę panuje tu niezły chaos.. ale sam kiedyś stwierdził (jak były na weekend u dziadków), że dom jest taki pusty bez nich.

Usiaa na pewno będzie Ci ciężko i będziesz tęsknić. Ale pomyśl w ten sposób, że dla małego kontakt z dziadkami jest bardzo ważny. Wnioskuję, że mieszkają daleko więc pewnie zbyt często go nie widzą. A teraz mają możliwość z nim pobyć i się nim nacieszyć. Ty się skup na sobie i odpoczywaj póki możesz.. :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Laguna mój starszak też mnie codziennie denerwował i tylko czekałam, aż zostanie zabrany przez dziadków. A dzisiaj jak przyszedł moment rozstania to mi się oczy zaszkliły, a on to się nie mógł doczekać kiedy w końcu będzie jechał z dziadziem samochodem... Podobno wogóle o mamę nie pyta, przez telefon nie chce ze mną rozmawiać, bo ma "ciekawsze" zajęcia... Ehh jak ja bez niego wytrzymam tak długo :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Luna, piękny pokój! :)
Gdzie kupiłaś te ozdobny na ściany?

Hej Dziewczyny :)

Luna pokój jest prześliczny.. mebelki są cudne.. tyle miałaś z nimi przygód, ale myślę, że warto było czekać :) Śliczne Jaś będzie miał królestwo :)

Hope.. enjoy gratulacje! szybkiego powrotu do siebie i zdróweczka dla maluszków!
Hope widzę, że rodziłaś na Klinicznej - będę musiała Cie troszkę przemaglować.. bo też chciałam tam rodzić. A jak na razie żadna mamusia sn tam nie rodziła.
Enjoy nam położna na szkole rodzenia mówiła, że tam nie nacinają.. ale że chyba nie jest to do końca takie fajne. Bo lepiej naciąć niż popękać. Strasznie Ci współczuję, że tak się stało. Mam nadzieję, że wszystko się szybko zagoi, bo domyślam się, że teraz cierpisz.

A mnie dziś tak ząb boli, że nie mam humoru :( Ale oddaliśmy w sobotę dzieci na noc do rodziców, więc chociaż troszkę odpoczęłam. Tylko, że rano już za nimi tęskniłam, a jak wróciły koło 19 to już zdążyły mnie zdenerwować ;) i tak to właśnie jest.. :P
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja tez odpisywalam - zgodnie z tym co wczoraj ustaliliśmy :)

Aga M. żaden e-mail od Ciebie nie dotarł :(

Dziewczyny ja mam zapasy euthyroxu i to w różnych dawkach :)

w razie kłopotów alarmujcie śmiało ;)

euthyrox 50 zniknal, a taka dawke bralam w pologu i teraz, wiec biore polowke 75 i zobacze za 2-3 tyg jaki bedzie wynik.

Bożena napisałam maila:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Luna pokój super, szkoda tylko że tyle nerwów przez to straciłaś. Ale efekt rewelacyjny :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Luna - pokój jest absolutnie przepiękny!!!!! Zakochalam sie :))))
Maluszek będzie od razu spał w swoim pokoju?

Luna - przepiękny ten Wasz pokoik :)) Wszystko komponuje się znakomicie :) Chyba będziesz moją inspiracją :D

Hope - ja również składam gratulacje kolejnej dzielnej mamie :)

Faktycznie był problem z dostępnością euthyroxu, ale ostatnio nie mam problemów z zakupem. Ja niestety jestem już na dawce 125 mg :( ale tabletki te nazywam "tabletkami życia"- bez nich nie mam do niczego siły.

Inne tematy z forum

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

Mamusie-wanna czy prysznic? (35 odpowiedzi)

Chciałabym wiedzieć jak to wygląda w praktyce gdy są małe dzieci. Bardzo chciałabym mieć prysznic...

Kiedy przekłuwałyście córkom uszka ??? (153 odpowiedzi)

Chodzi mi o wiek maluchów. Widziałam różne opinie, że lepiej do roku, inny, że na rok, a jeszcze...