Mamusie majowo - czerwcowe 2014 *2*

*MAJ*

29.04 klara83
01.05 magda30
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83
05.05 trzydziestka
06.05 enjoy
06.05 monika
07.05 asia87
24.05 ja3
26.05 graszka
27.05 ewwa
30.05 justyna1

*CZREWIEC*

08.06 Luna-
22.06 kalitta
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2014 *2*

Ja nie pomogę, bo mam abonament w Medicover i tam robię wszystko w ramach tego abo.

ewwa super :) Dziewczyny mam lekarza dopiero 26 ale już nie mogę się doczekać kiedy zobaczę maleństwo. A powiedzcie mi ile płacicie za prenatalne? i gdzie najlepiej je zrobić?

mamma ja mam podobnie, mimo, ze ciąża była planowana i kiedy zobaczyłam 2 kreski bardzo się cieszyłam, a teraz jakoś podchodze do tego obojetnie. Może dlatego, że codziennie źle się czuję, jeszcze ta pogoda sprawia, że czuję się mega przygnębiona, nie mam jakoś żadnych chęci na nic:/ Nawet zbytnio na siebie nie uwazam:/ W pierwszej ciąży było zupełnie inaczej. Dziewczyny czy Wam też pojawił sie problem z cerą? bo ja do tej pory nie miałam żadnych problemów, a teraz wysypana jestem na twarzy od pryszczy:/ Czuję się brzydsza, wymęczona..masakra jakaś:/ Najchętniej to bym lezała cały dzień w wyrku i nigdzie nie wychodziła:/:/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

mamma ja też sie przeraziłam jak to zobaczyłam ale mój lekarz mi powiedział o co chodzi.Miałam ostatnio paskudne przeziębienie i katar męczył strasznie ale soczek z malin i cytrynka i stajemy na nogi.Nie moge sie doczekać kopniaków w brzucholku moje kumpele sie śmieją bo mam już brzuch jak w poprzedniej ciąży w 20 tyg a to dopiero poczatek 17.Super że wyniki dziewczyny macie ok po prenatalnym ja w poniedziałek mam nadzieje ze sie dowiem czy będzie ADA czy OSKAREK.

Bardzo przepraszam za bledy ortograficzne, ale pisze z komorki, a na dodatek synek ciagnal mnie za nogawke:)))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak w poprzedniej ciazy bylam przeziebiona w pierwszym trymestrzr to lekarka kazala mi lykac syrop prenalen, robic cieple inhalacje z sody oczyszczonej lub rumianku, plukac gardlo woda z woda utleniona, a w razie goraczki paracetamol;) dobry jest jeszcze czosnek z sokiem z cytryny, ale tego odtatniego akurat nie moglam bo mualsm jeszcze mflosci:(

Jeezu, odłóż radę mamy na bok. Ja tego nie robiłam poprzednio i nie przypominam sobie, aby ktoś to robił tu z forum.
Nie dotykaj sutków. Żadne hartowanie!!!
Ból piersi może być wzmożony jeśli stanik jest za ciasny. U mnie tak było.
Ja smaruję się póki co zwykłym balsamem neutrogena, czasem olejkiem do ciała. Poprzednio używałam kremu mustela i nie mam ani jednego rozstępu.
Rozumiem, że stanik sportowy Ci odpowiada najbardziej, ale myśląc o przyszłym wyglądzie piersi radziłabym zaopatrzyć się w stanik dla ciężarnych lub karmiących. One mają miseczki, ale są bez fiszbin. Są lepsze, bo trzymają cyce na swoim miejscy i ich nie spłaszczają. Myślę, że będzie Ci w takim wygodnie. Ja kupowałam poprzednio taki w mothercare w Klifie. Bawełniany i wygodny.
Z przeziębieniem poszłabym do lekarza, bo w 1 trymestrze nie wolno tego lekceważyć.

Luna- to moja pierwsza ciąża więc jestem delikatnie mówiąc przerażona. Moja dobra koleżanka, która rodziła rok temu poleciła mi to forum, mówiąc że dowiem się stąd więcej niż od lekarza dlatego jestem ;)

nie odpisuje niesety na bieżąco ponieważ pracuję od rana do nocy ale teraz mam 3 dni wolnego bo złapało mnie przeziębienie i lecze się herbatką z miodem i cytryną i syropem z czosnku, mleka i miodu :)

co do mdłości to na początku jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży ciągle czułam się jakby mi coś leżało na żółądku ale nie wymiotowałam, teraz zdarza mi się sporadycznie rano ale to pod wpływem kaszlu albo jak jadłam witaminy przed jedzeniem.

ogólnie czuje się dobrze, poza sennością którą już wpisałam w harmonogram dnia :)

jedyne na co się uskarżam to okropnie wrażliwe piersi.
jestem w 10 tyg ciąży a piersi urosły mi już o 2 rozmiary,
zawsze miałam malutkie teraz czuje się jak po opracji powiększenia piersi i powiem Wam dziewczyny, że mogę chodzići i spać jedynie w staniku sportowym, więc seksowną bielizne upchnęłam głęboko na dnie szafy.

Mama mi radzi, żebym sobe codziennie hartowała sutki przed karmieniem maleństwa ale nie wyobrażam sobie ich dotknąć a co dopiero szczypać...
jak Wy sobie radzicie z nadwrażliwością piersi ?
może stosujecie jakieś kremy ?
opowiedzcie też o tym jakich kosmetyków używacie na codzień do pielęgnacy brzucha i zapobieganiu rozstępom. pozdrawiam :)

ewwa- cieszymy się razem z Tobą, mam nadzieję, że jutro będę mogła napisać to samo!

Witam się po USG genetycznym :)
Wszystko jest w najlepszym porządku. Termin porodu wyszedł dokładnie taki jak z OM, czyli 27 maja 2014.
Kamień z serca po prostu. Ufff!
Teraz mogę się cieszyć, ogłaszać, obwieszczać i z dumą wypinać brzuchol :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Magda30 a Ty tez miałaś tak wysoki wynik?
ja ogólnie czuje się nadal kiepsko przez te wymioty.
Nie wiem dlaczego ale jakoś nic tak mnie nie cieszy jak w pierwszej ciąży..przeraza mnie to trochę.
Wcześniej to już w 1 trym przeglądałam strony o ciąży, wózkach, śpiszkach itp a teraz jakoś podchodzę do tego obojętnie mimo tego że ciaża była planowana.

mamma to oznacza że przechodziłaś różyczke albo byłaś szczepiona

Dziewczyny a robiłyście badania na igg i igm na różyczke?
mi IGG wyszedł bardzo wysoki bo aż 1200..gin mówi ze jest ok ale ja w życiu nie spotkałam się z takim wzrostem...

takaja_84 - moja tez pierwsza - jak szłam pierwszy raz do lekarza to mialam 2 kartki pytań ;)

no i dopiero do mnie dochodzi faktycznie, że jestem w ciąży - jak zobaczyłam malucha przypominającego człowieczka na USG :)

rija - mi zdecydowanie gorzej z mdłościami popoludniu wieczorami.

piłam herbate z imbirem swiezym - pomagała. ale po jakims czasie na imbir nie mogłam już patrzeć :P

miodu niestety nie trawie.

co do ćwiczeń - z checia bym sie wybrała , jak mi lekarz już pozwoli (na razie zabronił) , ale tez pracuje.

Je też jestem wyczerpana.
Kość ogonowa też dokucza :(
Wzruszam się łatwo - ostatnio podczas parady w poniedziałek wzruszyłam się tym, ze moja córka 1 raz widziała paradę :)
Na ćwiczenia bardzo chciałabym iść, ale póki pracuję, to nie mam na nic siły. Z resztą zajęcia dla ciężarnych są zzazwyczaj w środku dnia.

Z infekcjami nie poradze.

Ja3, wiem o czy mowisz piszac o mezu, tez przez ostatnie poltora miesiaca sama bylam, akurat ten najbardziej uciazliwy okres go minal.

Ja niby mdlosciu juz nie mam, ale kurcze energia to poki co jeszcze mi nie wrocila, padnieta strasznie wciaz jestem. No i moje hormony teraz w innej kwestii szaleja- wzruszm sie sluchajcie jak glupia jakas! Nawet jakas wzruszajaca informacja w wiadomosciach a mi juz lza w oku sie kreci.

A na cwiczenia to nie wiem czy tym razem znajde sile, moj dwulatek daje mi wystarczajacy wycisk codziennie. W pierwszej ciazy cwiczylam sobie w domu jakis taki zestaw cwiczen , z ktorejs z dzieciowych gazet.

Dziewczyny, a bierzecie cos na przeziebienie teraz, poza domowymi sposobami? Bo kurcze juz drugi raz cos mnie bierze i sie zastanawiam czy sie nie zlamac, bo ostatnio chyba 3 tyg. sie meczylam z kaszlem na syropie z cebuli, czosnku i calej reszcie.

Ja w czwartek idę na usg prenatalne i chyba jednak zaczynam się denerwować. Męża od początku ciąży nie ma i zaczynam mieć depresję, że muszę sama przez to wszystko przechodzić.

Na szczęscie zaczynam trochę lepiej się czuć, chyba mi wracają chęci do życia, trochę mniej śpię i wymiotuję. Ale żeby nie było za kolorowo, to zaczyna mnie kręgosłup boleć, a od czasu do czasu mam wrażeniem, jakbym dostawała skurczy kości ogonowej :D

Czy myślicie o jakiś ćwiczeniach w ciąży? (głównie o kręgosłupie myślę, by sobie jakoś ulżyć)

cześć, a jak sobie radzicie z infekcjami dróg moczowo-rodnych?

Luna- to moja pierwsza ciąża więc pewnie błądzę trochę po omacku :)

ewwa u mnie jak coś zjem to pojawia się okropny gorzki smak :) trochę mnie zmartwiłaś, bo ja cały czas odliczam dni do 12go tygodnia łudząc się, że wtedy te wszystkie 'mdłości-nieprzyjemności' mijają jak ręką odjął, a u Ciebie suwaczek pokazuje już skończony 12tydz. :/

kkasita teraz chyba taka pora roku niewdzięczna... mnie też takie jesienne doły próbują łapać ale na razie jeszcze się nie daję. Drobne przyjemności pomagają doraźnie :)

Mój mąż gdzieś wyczytał, że na poranne mdłości pomaga ciepła woda z miodem i cytryną pita na czczo jeszcze na leżąco, testuję codziennie i z czystym sumieniem polecam, działa! Co prawda tylko na jakieś 2-3godz ale to juz zawsze coś :) no i śniadanko lepiej smakuje

ale się rozpisałam...

w przyszłym tygodniu mam usg juz nie moge sie doczekac jak zobacze naszego szkraba, fajnie by było jakby nam powiedziala, co sie tam skrywa w moim brzuszku :) juz bym chciała czuc ruchy, nie moge sie doczekac kiedy nastapi ten dzien :-D

Inne tematy z forum

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...

Zatrudnij profesjonalnego hakera! (5 odpowiedzi)

Moje doświadczenie to programowanie, uruchamianie exploitów, konfigurowanie ataków DDOS i lubię...

Jak odpieluchować malucha? (37 odpowiedzi)

Dziewczyny doradźcie mi proszę co mam zrobić :) Mój synek ma rok i 7 m-cy i od dziś postanowiłam...