Mamusie majowo - czerwcowe 2014 *2*

*MAJ*

29.04 klara83
01.05 magda30
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83
05.05 trzydziestka
06.05 enjoy
06.05 monika
07.05 asia87
24.05 ja3
26.05 graszka
27.05 ewwa
30.05 justyna1

*CZREWIEC*

08.06 Luna-
22.06 kalitta
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2014 *2*

devil, chodziło mi o to, że robi się te pomiary w określonym czasie, a nie że na specjalnym sprzęcie

cześć dziewczynki :)

Ja mimo ciagłych mdłości apetyt mam :P tj jak jestem głodna to jeszcze mi gorzej niedobrze.....

wchodzą mi dobrze wszelkiego rodzaju zupy - kucharka ze mnie marna (w kuchni raczej króluje mój mąż - zwłaszcza teraz jak mnie dręczą zapachy ;) ) , ale dzisiaj postanowiłam zrobić krem z cukinii :)

ola - może właśnie spróbuj zupy???
mi dobrze podchodzi także sok pomarańczowy z delikatnym miąższem.

odstaw także witaminy jeśli bierzesz a bierz czysty folik. ponoć suplementy też wzmagają mdłości.

na myśl o imbirze z kolei już mi niedobrze. ogólnie dzisiaj kursuje do lazienki.... o ile nie wymiotuje o tyle mam wrażenie non stop, że zaraz będę :P

ewwa nie koniecznie na specjalnym usg. jest to po prostu badanie, które skupia się na karku i kości nosowej i lekarz robi te pomiary na każdym jednym sprzęcie (który oczywiście jest dobrej jakości). ja ani przy Bartku ani teraz nie szłam na żadne inne specjalne usg. wykonywał mi to mój lekarz u siebie w gabinecie.

Przezierność karkową robi się między 11 a 13 tc na specjalnym USG.
Ty idziesz już na takie?

hej, mam termin na 20 maja
też zastanawiam się nad PAPP, b jestem już po 30-stce, we wtorek mam usg ale zwykłe-czy na nim sprawdzenie przejżysztosci karkowej jest wiargodne?
co do tycia-to jak narazie mam 4 kg do tyłu;p-nic nie moge pić, nic mi nie smakuje-po wszystkim mam kwasote i mdli mni- powoli się zasuszam-macie jakieś propozycje?:-)

klara,ja bym tak samo zrobiła-ile można czekać :D super wieści:)

Ja jeszcze w normalnych ciuchach. Brzuch mam juz spory, ale waga stoi, jednak te mdlosci robia swoje. Kilka dni temu wieczorem, wiadomo najedzona po calym dniu, tak jakos stanelam, ze tesciowa sie mnie pyta, czy napewno jedno ma byc? Niezle. W pierwszej ciazy taki brzuch to chyba z 2 miesiace pozniej mialam.

klara to super :) nie mogło być inaczej :D

no i nie wytrzymałam, zadz do swojego gina z tymi wynikami, jest super. Powiedział że jest jak najbardziej ok, kamień z serca....
co do ubrań to ja od samego początku mam spory brzusio więc noszę już ubrania ciążowe :)

Ja noszę normalne spodnie, ale rozpięte i guzik zahaczony gumką, jednak robi sie niezbyt wygodnie.
Jutro śmigam do HM po spodnie, legginsy i jakieś majty (bo bielizna też przymała).
W drugiej ciąży rzeczywiście szybciej brzuchol wychodzi...

my wczoraj byliśmy u doktorka i Maluszek pięknie brykał :) machał do mamy rączką ;) ale najważniejsze z tego wszystkiego to fakt, że karczek wyszedł książkowy, nosek też :) także stresik za nami :)
no i maluszek ma 6,05 cm :)
a co do testu pappa to nie robiłam ani w pierwszej ciąży ani teraz. być może bym zrobiła gdyby usg wyszło wątpliwe czy lekarz by zalecił, bo coś by go zaniepokoiło :)

a co do ciuchów to ja już dawno się przeniosłam na spodnie ciążowe;) z czystej wygody ;)
a brzuch to mi mega wywala... zwłaszcza po jedzeniu ;p ja nie wiem jak ja będę wyglądać w 9 m-cu ;p
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny, a mieścicie się jeszcze w ubrania sprzed ciąży? ja już żadnych spodni nie mogę dopiąć, tak mi brzuszek do przodu skoczył:)

klara83, mam nadzieję, że lekarz powie Tobie że wszystko w jak najlepszym porządku! Na pewno tak będzie:) szkoda że do poniedziałku tak daleko!

o, to faktycznie niemożliwe:) oby nam maluszki zdrowo rosły!

Monika, ja na emigracji od jakiegos czasu, wiec spotkanie na porodowce niemozliwe.

no i mamy nowy wątek
ja właśnie odebrałam wyniki pappa
TEST PODWÓJNY (S) PAPP-A 5.8
beta-HCG wolna 32.4 ng/ml
w pon mam wizytę i zobaczymy co gin na taki wynik......

a w którym tygodniu Wam się mdłości zaczęły? Ja jestem w 6 tc i dopiero dziś pierwszy dzien czuję sie nieco skołowaana i mam metal w buzi, piersi sa bardzo obolałe. Apetyt na razie mam. Pamiętam ze w pierwszej ciąży miałam miesowstręt, ale ani razu nie wymiotowalam. Ciekawe czy tym razem będzie podobnie.

hej! wiesz luna ja też do łazienki jak idę to boję się za każdym razem, czy wszystko ok. Miałam w 7, 8 a potem w 10 tygodniu plamienie, brałąm d*phaston, no i teraz taki strach pozostał. Ale na razie wszystko jest dobrze:) i tak ma być:)
a co do mdłości... to wciąż je czuję, a jednocześnie jestem głodna jak wilk, ciężka sprawa :D

O już nowy wątek :)

Fajnie tamten się ciężko scrollowało :)

CO do badania usg w 12 tygodniu, to mój mąż powiedział, że on by na to w ogóle nie szedł, bo po co mam sie stresować jak wyjdzie, że jest coś nie tak, to nie robi to różnicy.

My idziemy we wtorek - już bym chciała wiedzieć, czy wszystko jest ok....

Jakoś cały czas chodzę z obawą do lazienki, czy coś się nie stanie... nie wiem czemu.

Jak się czujecie dzisiaj?

Ja mdłości bez zmian - doraźnie lepiej mi przez chwilę po cukierkach nimm2 :P

enjoy, a skąd jesteś? może spotkamy się na porodówce :) ja pierwszy raz rodziłam w redłowie w gdyni, jestem zadowolona, więc teraz też tam bym chciała.

Inne tematy z forum

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

Jaki wozek wybrac? (81 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)