Mamusie majowo - czerwcowe 2014 *2*

*MAJ*

29.04 klara83
01.05 magda30
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83
05.05 trzydziestka
06.05 enjoy
06.05 monika
07.05 asia87
24.05 ja3
26.05 graszka
27.05 ewwa
30.05 justyna1

*CZREWIEC*

08.06 Luna-
22.06 kalitta
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2014 *2*

a ja dzisiaj dostałam kopniaka :D i to takiego fest, że nie byłam w stanie pomylić tego z jelitami ;p

my Bartkowi powiedzieliśmy praktycznie na samym początku. z resztą nie ukrywaliśmy tej ciąży przed nikim ;) i Barti od samego początku przychodzi, głaska, całuje mój brzuch :) aż mi łzy czasem nachodzą ;) czasami na spacerach potrafi podejść do zupełnie obcej osoby i się pochwalić, że mama ma dzidzię w brzuszku ;) czasem jak się budzi to pierwsze co robi to odsłania mi brzuch i pyta czy mam już dużą kulę ;p i takie tam ;) poza tym cały czas mówi, że dzidzia to jest chłopiec :) zobaczymy czy ma rację ;) no i że będzie przy dzidzi pomagał, że będzie karmił, podawał pieluszki, kremik i takie tam ;p
ale tak jak enjoy pisze - chyba jest za mały, żeby zdawać sobie sprawę z sytuacji ;p
a na usg planujemy go zabrać :)

Moj synek ma teraz 2,5 roku, mowilismy mu juz, ze bedzie mial braciszka lub siostrzyczke. Mowi, ze sie cieszy, pokazuje, ze u mnie w brzuszku jest dzidzius. Ale tak naprawde mysle, ze sobie z tego nie zdaje sprawy o co tak naprawde chodzi. No i mysle, ze na ktores usg tez chetnie go zabiore.

No strasznie jestem ciekawa jak moja córka zareaguje na nowinę :)
Od czerwca bąka, że chce brata mieć, że będzie się nim opiekować i śpiewać kołysanki :)
Choć ostatnio stwierdziła, że jednak woli siostrę, bo to dziewczyna i będzie miała długie włosy, w które będzie wpinać spinki. A chłopak, to krótkie włosy ma :D

Moja siostra ma dwie córy.
Starsza miała 2,5 roku, jak się urodziła młodsza -
ogólnie w szpitalu jak ją zabrali na "pokazanie siostrzyczki" spojrzała przez szybę i oznajmiła "ona chyba jest głupia" ;)

Wiadomo - dla niej na razie to żaden kompan do zabawy :)

Luna sory. Mam jakieś zaćmienie umysłu. Chodziło mi o 0,91 cm :p jeny już sama się zakręciłam :)

Mój synuś jeszcze nie rozumie, że będzie rodzeństwo. Ma niecałe 1,5 roku. Ale jak się dzidziuś urodzi to będzie miał 2 latka więc liczę że już zrozumie.

Ja dzis pierwszy raz od dawien dawna zrobilam obiad:) a dokladnie to zupe pomidorowa, ktora smakowala mojemu synkowi. Ja osobiscie jej nie jadlam, bo nadal mam mdlosci, ale juz bez wymiotow. Jednak nadal odczuwam taka awersje do zapachow:/ licze na no ze niedlugo sie skoncza te mdlosci bo mam dosyc

Ja mam 4latka w domu..też się właśnie zastanawiam czy zabrać go na następne USG. Mój mały raz mówi że chce braciszka a innym razem że nie chce aby mama miała wielki brzuch i że się go boi.
Ja mam mdłości i wymioty. Nic mi się nie chce. Jak tylko pomyśle o jedzeniu to mi niedobrze. ;;/

Myślę, że niepewnie będzie się czuła dopóki nie zobaczy, że nie ucierpi na pojawieniu się rodzeństwa.
Czeka Was sporo pracy... Chyba więcej niż przy młodszych dzieciach jak moja 4-latka.

Nie martw sie hope:) duzo starszych dzieci tak reaguje a taka wiadomosc. Warto wyjasnic corce jakie sa korzysci posiadania rodzenstwa:)

Ja mam trudniej bo mam w domu 12-latkę która sobie ceni jedynactwo
:-(
Jak była w przedszkolu to chciała mieć rodzeństwo bo większość dzieci miała. A teraz patrzy pod względem logistycznym i niestety materialnym.
Jak się dowiedziała to pierwsze słowa "to wy to jeszcze robicie" ;-) Później stwierdziła ze ok. przynajmniej będzie miała więcej luzu bo będziemy się małym zajmować. Ale z dnia nadzień uświadamiała sobie ze jej zycie się zmieni a nawet nam powiedziała ze skomplikuje. Póki co nie jest maluchem zainteresowania nie chce iść na Usg ani oglądać zdjęć.
Ale małe dzieci bardzo lubi zawsze ciągnie do wszystkich maluchów ,zwłaszcza dziewczynek.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

kalitta 91 mm to 9,1cm
:)

moonika - nie widzialam, ale zaraz poogladam :) Dzieki!

Hej, byłam wczoraj potwierdzic ciąże, wszystko ok. dzidzius ma 1,5 cm. :) Troche się uspokoiłam:)

Jesli chodzi o terminy porodu z pierwszej ciąży, u mnie idealnie się wstrzeliło, miałam datę na 7 lipca z usg i OMG i tego dnia poród się zaczał, zakończył sie na drugi dzień.

U nas za nim zaszłam w ciąże, 3 letni synuś codziennie mówił nam, że chce dzidziusia, czy ja mam dzidziusia w brzuszku, ze on chce braciszka. Poniewaz u mnie w rodzinie było dużo ciężarnych z 2 dzieckiem już więc i nasz synuś też tak chciał. Wiec to też przyspieszyło naszą decyzję o 2 dziecku. Wczoraj sam powiedział, że chce iśc ze mną do doktora zobaczyć dzidziusia....no i poszedł... bardzo przeżywał te pierwsze USG, piszczał na cały gabinet do doktora ze to jest jego braciszek:) więc jak miałam to przed nim ukrywać:):)? Ale też jak się dowiedział już wcześniej, że będzie dzidzius to nagle zrobił się synuś mamusi, zawsze tata był na 1 miejscu:). Najlepsze jest to, że jak tylko dowiedział sie o dzidzi to od razu chciał dzwonic do cioci, żeby oddała nasz wózeczek, który pożyczała:):)):
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Cześć,
mam nastepne usg za 3 tyg, mój syn ma 5 lat, jeszcze nie wie, ale chcę go zabrać właśnie na to usg i wtedy mu powiemy i pokażemy:-)

*MAJ*

29.04 klara83
01.05 magda30
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83
05.05 trzydziestka
06.05 enjoy
06.05 monika
07.05 asia87
16.05 Ola
18.05 hope
24.05 ja3
26.05 graszka
27.05 ewwa
30.05 justyna1

*CZEREWIEC*

08.06 Luna-
12.06 mamma
18.06 aniax
22.06 kalitta
25.06 kkasita
25.06 Mar-chew

witamy i gratulujemy mamma :)

Graszka - ale śmiesznie,hehe :) moja córa za to pytała, czy u tatusia w brzuszku też jest dzidzia :D

Ewwa - myślałam o tym , żeby małą zabrać, ale chyba jednak pojedziemy tylko ja i mąż, a córci pokażemy zdjęcie z usg :)

Czesc Dziewczyny
to i ja pozwolę sobie dołączyć do Was.
Termin mam na 12.06.

Moja córka ma 4 lata i nie wie jeszcze. Powiemy jej jak brzuch będzie wyraźny lub małe zacznie kopać tak, że będzie można to poczuć przykładając rękę.
Zastanawiałam się też nad tym czy nie zabrać jej na USG połówkowe.
A Wy myślicie o zabraniu swoich dzieci (tych większych oczywiście) na to USG?

Czesc kochane mamuski, jak powiedzialam synkowi ze u mamy w brzuszku rosnie dzidzia, to odslonil swoj brzuszek i powiedzial ze u niego tez jest dzidzia:))

Luna maluch ma 91milimetrow, niecaly centymetr :-) zle przeczytalas :-P gdyby na tym etapie mial 9cm to chyba jakis zawodnik sumo by byl :-)

Inne tematy z forum

Przeprowadzka- jaka firma? (43 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

Czynna logopeda z Rumi z przedszkola "Pod Topolą" na showup (3 odpowiedzi)

Zróbcie co chcecie z tą informacją, ale Pani i występuje na żywo i pracuje z dziećmi...

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...