Mamusie majowo - czerwcowe 2014 *2*

*MAJ*

29.04 klara83
01.05 magda30
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83
05.05 trzydziestka
06.05 enjoy
06.05 monika
07.05 asia87
24.05 ja3
26.05 graszka
27.05 ewwa
30.05 justyna1

*CZREWIEC*

08.06 Luna-
22.06 kalitta
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2014 *2*

Ale moglas normalnie jesc i funkcjonowac? Bo ja nie moge:(

hej Graszka! - zapewne u każdej dziewczyny inaczej jest, u mnie mooocno wyczulony węch pozostał (w pierwszej ciąży do samego końca drazniły mnie niektóre zapachy). Ale można z tym żyć ;)

*MAJ*

29.04 klara83
01.05 magda30
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83
05.05 trzydziestka
06.05 enjoy
06.05 monika
07.05 asia87
16.05 Ola
18.05 hope
24.05 ja3
26.05 graszka
27.05 ewwa
30.05 justyna1

*CZEREWIEC*

08.06 Luna-
18.06 aniax
22.06 kalitta
25.06 kkasita
25.06 Mar-chew

Hejka mamunie, ja jestem w 11 tyodniu ciazy i jeszcze mam mdlosci:( wczoraj zwymiotowalam dlatego, bo zobaczylam jak moj synek zajadal sie sucha kromka chleba:p niewiem czemu to spowodowalo u mnie wizyte w wc, moze skojarzylo sie tak nie fajnie.... mam pytanie do dziewczyn ktorym minely mdlosci: czy ta wrazliwosc i wstret na zapachy
np.miesa, perfum czy zapach lodowki rowniez mija z koncem mdlosci?

Trochę mnie uspokoiłyście z tymi mdłościami. Tak się wczoraj zestresowałam, że pół nocy nie spałam:/ Chyba przewrażliwiona jestem po ostatnim poronieniu, a w tedy nie miałam żadnych mdłości. Troszkę brzuch mnie pobolewa, a wizytę mam dopiero jutro wieczorem:/ dziwi mnie tylko, ze awersja na zapachy tak szybko mi przeszla jak również mięsowstręt.

monika ja tez wcinam osttatnio cytrusy i sledzie:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

cześć!
u mnie mdłości już chyba minęły :D (teraz jestem w 14tc)
pojawiały się od około 6tc i tak falami - były dni, kiedy wcale nie czułam mdłości, ale bywało też tak, że jak tylko usiadłam do obiadu to (bleeee) :) w 8tc jechaliśmy na wakacje z rodzinką i martwiłam sie, że te mdłości życ mi nie dadzą - ale wtedy akkurat przez cały tydzień czułam się świetnie i wcale nie mdło.. chyba z tymi mdłościami może takbyć,że raz są a raz nie:)
a teraz to mam tak wielki apetyt...bym mogła jeść na okrągło! W szczególności chce mi sie cytrusów i śledzików:)

Enjoy - ale SUPER że już czujesz:) oj jak Tobie zazdroszczę! :)
Luna - u nas byuło słychać serduszko na wizycie w 10tc. Wrażenie jest niesamowite, żeśmy mieli z mężusiem łzy w oczach normalnie:)

kkasita - też tak mam - najpierw mi mdłości przeszły - trwało to tydzień, trzy dni masakry i znowu nic... aż do ginekologa od razu pobiegłam, bo oczywiście wkręt, że znowu poronienie... ale teraz jestem spokojna - czekam sobie do soboty... ważne, że inne dolegliwości są :)

Luna - niektóre kobiety na tym etapie są w stanie usłyszeć serduszko swojego dzieciątka - ale podobno jest to dosyć rzadkie zjawisko... chyba normalnie to można usłyszeć od 10tc...

ja mdłości mam prawie non stop, ale zdarzaja sie lepsze dni.

nie przejmuj sie na zapas - ja bym sie cieszyła, gdyby mi w końcu przeszłol ;)

swoja droga co do "bicia serduszka" - to my jak byliśmy na wizycie to owszem - miałam usg (dopochwowe jeszcze), ale nie słyszeliśmy nic. a powinniśmy?

co do apetytu, to ja ofgólnie mimo okrutnych nudności takowy posiadam :P
fakt odrzuca mnie na sporo rzeczy, np wiekszosc mięs, jakieś zapachy, kabanosy (które uwielbiałam przed ciążą), ale rzeczy, które mi podchodzą mogę jeść sporo :P

U mnie z mdłościami jest raz lepiej raz gorzej. Najdłuższa przerwa to kilka dni.
Teraz mam nie tyle mdłości co ohydny kwaśny posmak.

*MAJ*

29.04 klara83
01.05 magda30
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83
05.05 trzydziestka
06.05 enjoy
06.05 monika
07.05 asia87
18.05 hope
24.05 ja3
26.05 graszka
27.05 ewwa
30.05 justyna1

*CZEREWIEC*

08.06 Luna-
18.06 aniax
22.06 kalitta
25.06 kkasita
25.06 Mar-chew

hej, widzę, że grono nasze się powiększa:) Ale zazdroszczę tym co juz ukończyły 1 trymestr:) Ja dopiero w czwartek idę do gina na pierwszą wizytę, będzie to już 8 tydzień, wiec powinnam już usłyszeć bijące serduszko:) Nie moge sie już doczekać:) Dziewczyny jak to było z Waszymi mdłościami w pierwszych tygodniach? Mnie pierwsze nudności złapały w zeszłym tygodniu, wymiękałam...i nagle jak ręką odjął od wczoraj jest ok, jedyne co mi doskwiera to apetyt. Wydawało mi się, ze tak dzieje się na poczatku drugiego trymestru a nie tak szybko jak u mnie. Az zaczelam sobie wkręcac ustanie nudności za zły znak. To chyba przewrażliwienie po ostatnim porornieniu:/

Witajcie :)
Coraz więcej nas.
Dopiszcie się do listy.

Monika, ja w pierwszej ciazy tez takie pobolewania jak na okres miewalam i tak jak pisza dziewczyny to zupelnie normalne. Teraz o dziwo duzo rzadziej, ale to moze wlasnie dlatego juz wszystko rozciagniete po pierwszej ciazy.

No i musze Wam powiedziec, ze zaczynam juz czuc delikatnie ruchy.

Cześć, to i ja chętnie dołączę : ) Wróciłam właśnie od lekarza, to już 8 tydzień, serduszko bije i wszystko jest w porządku : ) To będzie już nasze drugie dzieciątko, pierwszy synek w styczniu będzie miał 2 latka. Termin mam na 18 czerwca. Pozdrawiam!

Witam . Od jakiegoś czasu Was podczytuje więc w końcu się dołączę :-)
Termin mam na 18 maja to moje drugie dziecko ,pierwsze w maju skończy 13 lat ;-)
Wczoraj byłam na usg prenatalnym maluch ma 6,5 cm ,przezierność karkowa 1,8 z USG wszystko w normie teraz czekam na wyniki z krwi.
Ps. ja no-spe biorę od 2 tyg. miałam twardy bolący brzuch i ciągnięcia w pachwinach. Gin mówił ze to normalne macica się powiększa.

ja też już bym chciała poczuć :)
jest szansa, że za jakiś miesiąc poczuję...

odpoczywam sobie w pracy ;) zadzwoniłam do gina, kazał wziąć dwie nospy i odpoczywać. Wzięłam, wyleguję się w fotelu, no i chyba jest już lepiej :)

już bardzo bym chciała czuć ruchy maluszka, nie mogę się tego doczekać!

jeśli masz możliwość, to poleż, odpoczywaj

dziękuję dziewczyny :)
zobaczę jeszcze do wieczora jak się będę czuć - jak dalej będzie boleć, to rano odwiedzę swojego lekarza.
oby wszystko było dobrze!

Monika - ja mam takie bóle "miesiączkowe" co jakiś czas od 2 tygodni. pytałam się o to lekarza - mówił, że wszystko w jak najlepszym porządku, bo macica się po prostu powiększa i jakieś wiązadła ciągną.

Mówił także, że gdyby się pojawił ostry ból lub ból utrzymywał się dłużej/ciągle i brzuch robił się "twardy" to mam przyjść.

Inne tematy z forum

poszukiwany dobry ortopeda (22 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

Dobry ortodonta (36 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?