nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy
(ok 30tys.) i mógłby się podzielić doświadczeniami etc. ?

Przeglądam właśnie oferty banków i gubie się w tym gąszczu informacji ;-)

Pozdrawiam serdecznie :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę

Ja brałam 10 tys i zamierzam wziąć więcej.

Polecam PKO BP w Rumi, bardzo kompetentne osoby.
Jutro mogę podać imię i nazwisko osoby- pracownika tego oddziału banku.

A ja znowuż mogę zdecydowanie nie polecić Open Finance - zwłaszcza oddziału w Gdańsku Głównym, kompletnie niekompetentne osoby.

No właśnie wysłałam zgłoszenie na rozmowę z doradcą finansowym z expandera,może on nam coś doradzi.
Chcielibysmy jak najbardziej korzystny kredyt żeby się poprostu nie utopić - tym bardziej, że różnica w oprocentowaniu w bankach jest znaczna.

moja przyjaciolka wzieła w tamtym tyg. 30 tys w banku pocztowym i po sprawdzeniu wszystkich bankow stwierdzili ze tam jest najkorzystniej więc polecam. znajac ich sprawdzili kazda złotówkę :-)

ja bralam w PKOBP i nie narzekam ale 15 tys.

Z doświadczenia wiem, że tzw. doradcy finansowi mają raczej na uwadze swój portfel niż swoich klientów... Ale wiem, że samemu trudno się zdecydować. My skorzystaliśmy z usług Open Finance i nie jesteśmy zadowoleni - brak kompetencji i kompletny brak szacunku i czasu klienta. W ogóle jestem nastawiona anty, jeśli chodzi o doradców finansowych, no ale czasem skorzystać trzeba z ich usług... Niestety umowy banków są strasznie zamotane - dla humanistów wręcz kompletnie niezrozumiałe. Pamiętaj jednak, żeby zachować zdrowy rozsądek, zawsze badaj każdą propozycję doradcy - sprawdzaj na necie, czytaj dogłębnie umowy. Z Internetu naprawdę można się dużo dowiedzieć na temat kredytów.

Właśnie szperam :-)
Niestety jestem typową humanistką i cyferki nie są moją mocną stroną.
A wiecie może czy jedyną opcją jest kredyt gotówkowy ??? - w momencie kiedy nie chce się spowiadać z tego na co potrzebuję te pieniądze

Podobnie jak Wercia05, odradzam wizyty u tzw. doradców finansowych - dbają o swój portfel przede wszystkim, a nie klienta, gdzie głównie o to powinno chodzić, rady są bynajmniej śmieszne, i najważniejsze - traktują ludzi jak głupków, ponieważ wydaje im się że skoro poprosili "specjalistów" o pomoc to na pewno są kompletnymi analfabetami z podstawowych zagadnień matematycznych, i wszystkiego innego z bankowością związanego :)

Ja polecam Polbank...

ja bralam 25 tys w millenium,

PKO BP ma dosyć fajną ofertę, choć każdy gotówkowy niestety nie jest za fajny ( wysokie oprocentowanie )
Monika jak coś mam fajnego chłopaka od doradztwa ( kolega z pracy )
Załatwia szybko i sprawnie.
Jak coś na @ podam do niego namiary, warto zadzwonić i porozmawiać

Z tego co pamiętam, kiedys sprawdzałam i kredyty gotówkowe, pożyczki ekpresowe itp. mają tragiczne oprocentowanie i marże. Jeżeli jest możliwość, to o wiele korzystniejsze jest otwarcie tzw. linii, czyli kredytu odnawialnego.

A JA BYŁAM ZADOWOLONA Z DORADCY fiannsowego. Załatwił nam kredyt hipoteczny i jestesmy bardzo zadowoleni

NIKA - my bralismy pozyczke hipoteczna (na remont mieszkania) wlasnie w expanderze, bank w ktorym mamy kredyt juz niestety nie udziela nowych, ale ja na twoim mijescu umówiłabym sie z doradca np w expanderze poprosiła o oferty z kilku banków i pozniej np sama sie udała do nich, aby sprawdzic czy oferuja lepsze/gorsze warunki niz poprzez eapndera. dodam ze pozyczka hipoteczna jest oprocentowana nizej niz gotowka ok 5-7 %, ale masz hipoteke na mieskzaniu, aha i nie tłumaczylismy sie z ani jednej wydanej złotówki :-)

Przypadkiem znalazlam cos akiego, moze Ci sie przyda:

http://banki.wp.pl/kat,60916,title,Kredyty-gotowkowe-staja-sie-coraz-drozsze,wid,11541598,wiadomosc.html

moja znojoma braka miesiac temu w millenium- jak usłyszałąm jakie prałci raty do mnie cisnienie podskoczyło :)
przy kredycie 25tys na 6 lat płaci miesięcznie 670zł
maskara- złodzieje!!!!!!!!!
my kredyty jak mamy brac to tylko mbank

dziękuję Wam Dziewczyny.
Niestety nie możemy wziąść kredytu pod hipoteke, więc w grę wchodzi jedynie (chyba) gotówkowy.
Mój mąż jest taki,że wszedły do pierwszego lepszego banku i wziął kredyt. Muszę więc dopilnować sprawę ;-) stąd moje zainteresowanie.

Rzaba - dzięki za podpowiedź :-) poszperam i poczytam o tego rodzaju kredycie. To całkiem fajne rozwiązanie :-) i jeżeli będzie możliwość, to z niego skorzystamy. Dziś pojedziemy do naszego banku i porozmawiamy. Ciekawa tylko jestem czy taka opcja pożyczki bez spowiedzi :-) jest możliwa na koncie firmowym

Sara - Jak to jest z tym expanderem? też pobiera jakiś procent? bo niby na ich stronie jest napisane, że porada jest bezpłatna ale oczywiście jak ogólnie wiadomo, nie ma nic za darmo.

Kasiu - dzękuję za propozycję :-)
my ogólnie potrzebujemy rady, gdzie jest najkorzystniej i jak zrobić żeby było dobrze. Z załatwianiem formalności sobie poradzimy.
Ten Twój kolega z jakiej jest firmy i wogóle ile kosztuje taka porada?
(monika_g@vp.pl)

zabulko - dziękuję za linka

Moni porada darmowa, nic Was to nie
kosztuje
Reszta na @

Zobaczymy co nam dziś w multibanku powiedzą... Wtedy jak coś poradzimy się doradcy finansowego.

dziękuję Kasiu za namiary :-)

tak jak juz Kasia napisała my nic nie placilismy za porade, ale podejrzewam ze jakis % miał doradca od sprzedanego kredytu, wiec pewnie jakbysmy sami załatwili z bankiem byłoby cos taniej, no ale trudno, wtedy nie pomyslalam a tym a mi bynajmniej było wygodnie ze babka wszystko za nas zalatwiła....

decyzja podjęta :-) bierzemy kredyt na firmę w multibanku - oprocentowanie 9,61
uważam, że okazyjne :-)

Witam,
Nie wiem skąd jesteś ale zaprosiłabym Cie chętnie na rozmowę do firmy w której pracuję, zajmujemy się kompleksową obsługą finansową i wśród różnych ofert banków znajdujemy najlepszą ofertę, więc polecam. Jeśli byłabyś zainteresowana to poproszę o bliższe informacje na maila: mlenia@o2.pl
Pozdrawiam

Santander ma ciekawą ofertę kredytu gotówkowego, polecam zerknąć: https://kredytopinie.pl/santander-kredyt-gotowkowy-opinie/

Inne tematy z forum

prezent dla dziecka - który wybrać? (7 odpowiedzi)

Dziewczyny muszę kupić prezent dla dziecka. Wiem już co chcę kupić, ale nie mogę się ostatecznie...

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (38 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

Wrzucanie fotek - ktok po kroku ver.2.0 (47 odpowiedzi)

Jako, że imageshack się zepsuło, wersja z innym hostingiem: 1. Wchodzimy na fotoo.pl...