Mamusie majowo - czerwcowe 2014 *2*

*MAJ*

29.04 klara83
01.05 magda30
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83
05.05 trzydziestka
06.05 enjoy
06.05 monika
07.05 asia87
24.05 ja3
26.05 graszka
27.05 ewwa
30.05 justyna1

*CZREWIEC*

08.06 Luna-
22.06 kalitta
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2014 *2*

Witam Panie:)
dziękuję za propozycję kawki-zamierzam skorzystać i za wszystkie dobre rady na spędzanie czasu:-)

dziewczyny chcę zrobić prenatalne-najlepiej jutro -jak się uda, możecie coś polecić-najlepiej w Gdyni

Hope, zaloz najlepiej nowy watek i zapytaj o ta przychodnie. Zapewne wieksze bedzie prawdopodobienstwo, ze ktos cos podpowie.

hej dziewczyny!
ola z jednej strony mam ten sam dylemat co Ty - co ja bede robić całymi dniami jak juz będę miała wolne..
a z drugiej strony po takim stresującym dniu w pracy jak dziś mam ochotę rzucić to wszystko w cholerę i po prostu odpocząć. a poza tym mi też ewidentnie mózg zamienił się miejscami z macica i robię tyle błędów w pracy, że nie wiem czy nie lepszy ze mnie pożytek będzie w domu... najgorsze że obiecałam, że zostanę do końca roku.
a co do wolnego czasu to stwierdziłam, że bede oglądać wszystkie fajne seriale od pierwszego odcinka pierwszego sezonu do końca (np. dr house, homeland) w poprzedniej ciąży obejrzałam całych chirurgów i prywatna praktykę ;) tylko tym razem bez przesady żebym znów 20 kg nie przytyła grrr!

Dziewczyny czy któraś z Was miała badania prenatalne w Przychodni Dąbrowa-Dąbrówka ? Proszę opinie co do lekarza i sprzętu.

Ola ja nie pracuję i siedzę w domu...ale czasu ciagle mi brakuje. Ponieważ mam jeszcze 3 letnią latorośl, to od 15 godziny jstem juz zajęta. Za to rano poświecam czas na rozwijaniu mojego hobby (fotografia dziecięca), które pochłania mnie w zupełności. Ale gdybys kiedyś miała ochotę na kawkę, herbatkę ciasteczko to bardzo chętnie:)

Devil, ja te skarpetki zakladalam jak juz byl nie patomny od tej goraczki, albo przez sen. Tak normalnie tez nie chcial.

Dzięki dziewczyny za rady :) o kąpielach słyszałam, ale jeszcze nie stosowałam. A skarpetki zamoczone w czymkolwiek odpadają, bo nie założy niczego, a wręcz ściąga wszystko co jest przemoknięte ;)
Dzisiaj nie miał jeszcze gorączki, na razie jest ciepławy, ale bez gorączki. Zobaczymy ja będzie w nocy, bo na razie za każdym razem się budził z 40st gorączką :( Oby mu już odpuszczała...

Co do usg to kiedyś pytałam położnej, to powiedziała, że ogólnie lekarz robi do ok 16 tyg dopochwowo, bo jest dużo lepszy obraz. Mi teraz na tym genetycznym najpierw zrobił przez brzuch, a potem jeszcze wewnętrznie ;)

Ola mi wszyscy mówili, żebym przede wszystkim korzystała z tego czasu, który mam teraz dla siebie, bo to ostatni taki moment ;) później już tak nie będzie ;p no i oczywiście mieli rację ;) także odpoczywaj, spaceruj, czytaj książki, oglądaj filmy, spotykaj się ze znajomymi, którzy akurat mają wolny dzień (bo zakładam, że ciężko o drugą ciężarówkę na wolnym), śpij ile wlezie, wybierz się do kina i tak dalej, bo w następnej ciąży jak będziesz na wolnym, to już ten czas będzie zarezerwowany dla kogoś innego :D

hehe ehhh te forumowe spotkania :D naprawdę miło powspominać :D

ewwa - dobre dobre :)
ja tez mam wstret do miesa jakis... ogólnie ostatnimi tygodniami to patelni używa tylko mój mąż :)

Ola - leń się - obejrzyj sobie dobry film, czy poczytaj sobie ciekawą książkę :) mozesz też sobie wg mnie troche podogadzać.
Ja jak już bede na zwolnieniu i bede sie dobrze czula, to mam plan nadrobić zaległości w spotkaniach - i pokawkować/pociastkować z tymi, których zaniedbałam przez pracę i ogrom obowiązków.

powyciągaj koleżanki na plotki przy gorącej czekoladzie ;)
można też się umówić z forum na jakieś spotkanko jak już większość będzie na zwolnieniu ;) takie znajomości zostają czasem na lata...

Ola, ja póki co troche pracuję i trochę sie lenie, bo źle się czuję :(
Obecnie jestem na L4 do końca tygodnia.
Własnie upiekłam muffiny :)
Miałam też usmażyć kotlety, ale na sama myśl o smrodzie smażonego już mi gorzej, więc tylko przyprawiłam i czeka na lepszą chwilę lub na męża...

Oj Ola to zazdroszczę takiego speeda :P też chciałabym robić wszystko w 5 min :P
ja marze,żeby mieć czas ooo np. na basen, już wieki się wybieram :p książkę, naukę języka którego zawsze chciałam się nauczyć, a prasowania też mam górę, bo z praniem się obrobiłam :P no i mam pieska więc spacerki z nim to sama przyjemność :)
Może pomyśl na co później będzie brakowało Ci czasu jak będzie już dzieciaczek, jakiś kurs, właśnie zajęcia typu aerobik, jak lepiej się czujesz i lekarz da zielone światło to na pewno wyjdzie Ci to na zdrowie.

Luna-przywieź, wyprasuje:-)

Ola - ja mam górę prasowania, gdybyś miała ochotę ;)

i tego u mnie zawsze pod dostatkiem :P hihi

i proszę się wpisac na listę!

u mnie w pracy w kolei jak się wchodzi do naszego pokoju (siedzimy na open space wielkim) to w pierwszej czesci okrutnie wali potem....

masakra jakaś!

normalnie już sobie wyobraziłam i nawet poczułam ten Sopot:-)i pewnie skorzystam, ale może poczekam aż ktoś będzie chciał do mnie dołączyć:D

To jako tak to? Że na liście nie ma?! Dopisać się proszę :)
No jak jesteś mobilna, to masz mniejszy problem... Mozesz podjechac choćby na spacer w jakieś miłe miejsce. nie wiem ile masz km do Sopotu, ale tam mozesz i na kawkę z książką podejść do kawiarni, i na spacer nad morze...
Basen (jak juz pisałam), może jakaś joga czy inne dla ciężarnych??

nie ma mnie:p na liście
mieszkam na odludziu, ale mobilna jestem:-)

ciesz się, że jest dobrze :)
U mnie też kilka dni było OK, a od wczoraj znów kiszka :((( Mdli niesamowicie.
Co do zajeć, to może znajdź jakiś rytm dnia. Właśnie spacer, o którym mówiły dziewczyny, może basen 1 - 2 razy w tygodniu (jeśli możesz), obowiązki domowe jakieś (w sumie pranie i prasowanie samo się nie zrobi :P niestety - a mogłoby przynajmniej u mnie).
Wszystko zależy od tego gdzie mieszkasz i jak mobilna jesteś???
Ola, a Ty jesteś na liście?

Moje Drogie, ja to wszystko ogarnę w 5 minut:-)a co dalejjj;)

Fajnie macie, że pracujecie-ja czułam się tak fatalnie że od razu poszłam na zwolnienie, a teraz czuję sie już lepiej-ale niestety m-c nieobecności w pracy i mój szef już mnie nie chce-moje miejsce jest już zajęte, to usłyszałam jak do niego dzwoniłam.
Jutro idę do gin mam nadzieje, że będzie ok, bo jakoś od paru dni czuję się tak dobrze, że jest mi to aż podejrzane

Ola - ja także pracuję, ale moja siostra pierwszą ciążę całą musiała leżeć, więc spacery wszelkiego rodzaju odpadały.

Możesz zaprojektować pokoik dla dziecka, ozdoby, mebelki, dodatki - to skutecznie zajmuje czas ;)

jakaś dobra książka, gotowanie sprzątanie i dzień masz z głowy.

mi ciężko doradzić coś więcej, bo czas raczej przelatuje mi przez palce aniżeli się dłuży nawet jak mam wolne ;)

Hej dziewuszki, nadrobiłam Was w Tym drugim wątku :)

Klara i justyna wielkie gratulacje, wszystko dobrze i tak miało być :) inna opcja nie wchodziła w grę.

Ja do tej pory miałam zawsze dopochwowo i na ostatnim pokazał mi jeszcze maleństwo przez brzuch, ale to na koniec przez chwilkę. W czwartek mam genetyczne i nie wiem jak będzie, mi to w sumie wsyzstko jedno tyle się nałaziłam do ginów,że już mi obojętne, byleby było wszystko dobrze widać i oczywiście same dobre wieści.
Z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej im bliżej tym bardziej się boje i zastanawiam czy jest ok, eh te nasze głupie nerwy :/

Ola ciężko mi Tobie poradzić, bo sama jeszcze pracuje, ale ja już mam całą liste rzeczy którymi się zajmę będąc w domu, oczywiście na ile mi sił starczy. Może warto zrobić sobie taki harmonogram, oczywiście nie co do minuty :p Ja jak siedze w domu a mojego nie ma to nim się obejrze a już jest a nic nie zrobione :P Wpisz sobie w grafik godzinny codzienny spacer :) no to ja Ci godzine zapełniłam no i drugą- obiadek, o ile nie masz już mdłości.

Dziewczyny mam jeszcze takie pytanie(oczywiście do tych które nie pracują zawodowo-o ile takie są:-))-co robicie całymi dniami, bo ja jakoś nie mogę się zorganizować-czuje już sie lepiej i nie wiem co ze sobą zrobić:(

Inne tematy z forum

Gdzie kupię duże kartony? (18 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

Pomysły na tegoroczne prezenty : (44 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

łuszczyca głowy leczenie (5 odpowiedzi)

Czy na forum są osoby, które dodatkowo zmagają się z łuszczycą skóry glowy? Co Wam pomogło...