łuszczyca głowy leczenie

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Czy na forum są osoby, które dodatkowo zmagają się z łuszczycą skóry glowy? Co Wam pomogło najlepiej?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Znam ten stan i ból skóry... Mi pomogła pianka emulsja Psorisel. Ogólnie jest bez recepty do kupna w aptekach, a aktualnie jestem na leczeniu biologicznym. Polecam skontaktować się z fundacją Amicus z Warszawy. Doradzą gdzie można się udać na specjalistyczne leczenie łuszczycy która jest w takim stanie i jest uciążliwa dla pacjenta. Pozdrawiam

Z własnego doświadczenia mogę napisać, że skóra nie lubi przekombinowania. Co mam na myśli? Zobaczę coś .. i odrazu zaczynam stosować i oczekuję na już ... Tak się nie uda ... Nie wiem z jakiej jesteś miejscowości, ale warto przemyśleć wizytę u trychologa i dermatologa .. To co ja mogę napisać ze swojej strony: podstawa to ułożenie planu działania i trzymanie się w nim. Mój plan tygodniowy wygląda tak: dwa razy w tygodniu : np środa i piątek/ weekend: olej salicylowy na skórę głowy, ten preparat kupuję w aptece. Nakładam na 2-3 godziny, tyle ile mam czasu i zakładam czepek jedeno razowy. Następnie myję głowę metodą omo. Pierwsze mycie, czyli emulgowanie odżywką, u mnie to odżywka Kallos najtańsza z Hebe. Spłukuję i myję głowę 3 razy, dwa razy szamponem o prostym składzie i raz leczniczym. Z leczniczych polecam Psorisel: https://www.aptekaolmed.pl/produkt/psorisel-szampon-do-pielegnacji-skory-glowy-u-osob-z-objawami-luszczycy-200ml,132588.html Jako ostanie o, nakładam odżywkę omijając skórę głowy. Odczekuję i spłukuję. I to jest moje mycie które daje oczyszczenie. Ważne jest to, żeby też głowy nie trzymać nie wiadomo jako długo mokrej, tylko ją wysuszyć. Do czasu uzyskania remisji zrezygnowałabym z wszelkich stylizatorów. Wiele osób, omija ten krok. Ale, bym dbała o częste mycie szczotki do włosów. Dlaczego? Z powodu siedliska wszystkiego.

Olej z czarnuszki wewnętrznie i na skórę głowy wcierki, dobry jest płyn psorisel, szczegółnie jeśli masz problem z łuską, łatwiej się zmywa niż emulsja.

Inne tematy z forum

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (115 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...